Ingrediente necesare :
100 grame frunze de valeriană
100 grame frunze de rucola
100 grame ridichio tăiat fâşâi
1 morcov
3-4 usturoi
100 grame de unt
1 gălbenuş de ou
1 linguriţă de muştar dulce
1 gălbenuş de ou
1 linguriţă de muştar
200 ml ulei,
zeamă de lămâie,
sare,piper
2 linguri de ketchup,
1 linguriţă de sos Worcestershire,
câţiva stropi de Tabasco,
1 linguriţă coniac,
puţin pătrunjel, tocat mărunt.
20 de creveţi jumbo
Începeţi prin a pregătii maioneza pentru sosul Marie Rose. Într-un bol frecaţi gălbenuşul de ou, folosind o lingură de lemn,până când se omogenizează. Începeţi să adăugaţi ulei,puţin câte,puţin, amestecând în continuu. Când maioneza a devenit consistentă, adăugaţi sare, piper şi câţiva stropi de zeamă de lămâie. Adăugaţi apoi rând pe rând restul ingredientelor pentru sos, amestecând bine înainte de a adaugă următorul ingredient : ketchup, sos tabasco, sosul worchestire, coniacul, iar la sfârşit pătrunjelul. Preferabil este să lăsaţi puţin sosul la rece, înainte de a monta şi a servii salata.
Morcovul se curaţă şi se dă prin răzătoare. Se amestecă apoi într-un bol frunzele de salată,morcovul şi câteva picături de zeamă de lămâie.
Într-o tigaie se topeşte untul, iar când este încins, se pune usturoiul tocat. Creveţii bine spălaţi şi curăţaţi, se prăjesc în unt, până când devin rozalii.
Pentru a servii salata, eu am folosit cupe de îngheţată, însă se poate folosii şi farfurii întinse, sau orice altceva doriţi. Pe fundul paharului am adăugat o linguriţă de sos, apoi o mâna bună de frunze de salată, am adăugat din nou sos Marie Rose, câteva frunze de salată şi la sfârşit câţiva creveţi calzi.