Ingrediente necesare :
100 grame frunze de valeriană
100 grame frunze de rucola
100 grame ridichio tăiat fâÅŸâi
1 morcov
3-4 usturoi
100 grame de unt
1 gălbenuş de ou
1 linguriţă de muştar dulce
1 gălbenuş de ou
1 linguriţă de muştar
200 ml ulei,
zeamă de lămâie,
sare,piper
2 linguri de ketchup,
1 linguriţă de sos Worcestershire,
câÅ£iva stropi de Tabasco,
1 linguriţă coniac,
puţin pătrunjel, tocat mărunt.
20 de creveţi jumbo
ÎncepeÅ£i prin a pregătii maioneza pentru sosul Marie Rose. Într-un bol frecaÅ£i gălbenuÅŸul de ou, folosind o lingură de lemn,până când se omogenizează. ÎncepeÅ£i să adăugaÅ£i ulei,puÅ£in câte,puÅ£in, amestecând în continuu. Când maioneza a devenit consistentă, adăugaÅ£i sare, piper ÅŸi câÅ£iva stropi de zeamă de lămâie. AdăugaÅ£i apoi rând pe rând restul ingredientelor pentru sos, amestecând bine înainte de a adaugă următorul ingredient : ketchup, sos tabasco, sosul worchestire, coniacul, iar la sfârÅŸit pătrunjelul. Preferabil este să lăsaÅ£i puÅ£in sosul la rece, înainte de a monta ÅŸi a servii salata.
Morcovul se curaţă ÅŸi se dă prin răzătoare. Se amestecă apoi într-un bol frunzele de salată,morcovul ÅŸi câteva picături de zeamă de lămâie.
Într-o tigaie se topeÅŸte untul, iar când este încins, se pune usturoiul tocat. CreveÅ£ii bine spălaÅ£i ÅŸi curăţaÅ£i, se prăjesc în unt, până când devin rozalii.
Pentru a servii salata, eu am folosit cupe de îngheÅ£ată, însă se poate folosii ÅŸi farfurii întinse, sau orice altceva doriÅ£i. Pe fundul paharului am adăugat o linguriţă de sos, apoi o mâna bună de frunze de salată, am adăugat din nou sos Marie Rose, câteva frunze de salată ÅŸi la sfârÅŸit câÅ£iva creveÅ£i calzi.
