Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 3960 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 3960 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

Sergiu Bîlcea: “În PSD nu se înţeleg cine să ia partea mai mare din jefuirea României”

Vineri, 21 Septembrie, 2018 13:05

Sergiu Bîlcea: “În PSD nu se înţeleg cine să ia partea mai mare din jefuirea României”

Scandalul din PSD arată încă o dată faţa adevărată a acestui partid. Lupta dintre Dragnea şi contestatarii săi este o luptă pentru împărţirea României, pentru accesul ...

Graba strică treaba, iar neatenția provoacă accidente. Un autoturism a ajuns direct într-un stâlp de pe strada Pădurii

Vineri, 21 Septembrie, 2018 16:43

Graba strică treaba, iar neatenția provoacă accidente. Un autoturism a ajuns direct într-un stâlp de pe strada Pădurii

Vineri dimineața în jurul orei 11:00, un șofer grăbit și probabil neatent a intrat în coliziune cu alt autoturism, după care a ricoșat într-un stâlp de la marginea d ...

Când este recomandat să oferi buchete de trandafiri galbeni?

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 21:10

Când este recomandat să oferi buchete de trandafiri galbeni?

Conform unor credinte populare, galbenul reprezinta gelozie sau invidie. In realitate, insa, aceste teorii sunt total nefondate. In definitiv, atunci cand te gandesti la culoarea galben, care est ...

Parcarea subterană din Piața Avram Iancu va fi realizată din bugetul local, chiar dacă n-au votat cei la la PSD-ALDE

Duminica, 23 Septembrie, 2018 12:28

Parcarea subterană din Piața Avram Iancu va fi realizată din bugetul local, chiar dacă n-au votat cei la la PSD-ALDE

În ședința Consiliului Local Municipal din data de 21 septembrie 2018, s-a supus spre aprobare proiectul de hotărâre nr. 326/2017 privind actualizarea studiului de fundamentare pri ...

Taci că-i bine! Şi la Târgu Jiu, nu mai puţin de jumătate din semnăturile celor de la USR au fost invalidate la Campania “fără penali” !

Sambata, 22 Septembrie, 2018 17:45

Taci că-i bine! Şi la Târgu Jiu, nu mai puţin de jumătate din semnăturile celor de la USR au fost invalidate la Campania “fără penali”  !

Dacă la Arad, Primăria Arad a invalidat nu 6412 semnaturi celor de la USR Arad dintr-un total de 21.000 producând o isterie puţin tembelă spunem noi în condiţiile în care p ...

Festivalul Vânătorii de la Bata, a XI-a ediție - 30 septembrie 2018

Joi, 13 Septembrie, 2018 10:24

Festivalul Vânătorii de la Bata, a XI-a ediție - 30 septembrie 2018

Consiliul Județean împreună cu Primăria Bata au anunțat programul celei de a XI-a ediții a Festivalului de la Bata, care se va desfășura la sfârșitul lunii septembrie. &bdquo ...

O casă din satul Păiușeni a luat foc

Vineri, 21 Septembrie, 2018 16:00

O casă din satul Păiușeni a luat foc

Vineri după-masă în jurul orei 15:00, un apel la 112 anunța că o casă din satul Păiușeni din județul Arad a luat foc. O familie din Păiușeni a trecut prin clipe de groază, c ...

Pregătirile pentru cea de-a patra cursă Red Run au intrat în linie dreaptă

Duminica, 02 Septembrie, 2018 14:54

Pregătirile pentru cea de-a patra cursă Red Run au intrat în linie dreaptă

În acest an REDRUN revine la ARAD la finalul lunii septembrie…. STADIONUL GLORIA se va transforma sâmbătă 29 septembrie, începand cu ora 9,30 în principalul punct ...

„Încă o dovadă de respect pentru Arad”

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 09:02

„Încă o dovadă de respect pentru Arad”

5 milioane de euro.  Aceasta este suma aprobată  de  Guvernul României  în şedinţa de joi, 13 septembrie,  pentru finanţarea unor lucrări suplimentare la ...

România lovită săptămâna viitoare de valul de frig ARTIC care va aduce minus 10 grade în anumite zone

Duminica, 23 Septembrie, 2018 11:17

România lovită săptămâna viitoare de valul de frig ARTIC care va aduce minus 10 grade în anumite zone

Avertismente severe de la meteorologii europeni. Vremea se va răci brusc începând de duminică, un val de frig arctic va duce valorile termice în zona negativă peste cât ...

A început reabilitarea drumului judeţean 691 Lipova – Neudorf – Timișoara

Vineri, 14 Septembrie, 2018 07:01

A început reabilitarea drumului judeţean 691 Lipova – Neudorf – Timișoara

Marian TOADER, primar comuna Zăbrani „Odată cu reabilitarea acestui drum, vom intra în normalitate”   Repararea și asfaltarea drumul județean 691 Lipova – Neud ...