Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 3600 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 3600 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

Afacere la cheie, de vânzare, în Arad!

Luni, 09 Octombrie, 2017 19:05

Afacere la cheie, de vânzare, în Arad!

O afacere "la cheie" a fost scoasă de curând la vânzare în Arad. Este vorba de ineditele mânere publicitare “bus handle” amplasate în tramvaiele din Ar ...

ATENȚIE șoferi. Modificări majore pentru verificarea mașinilor

Joi, 23 Noiembrie, 2017 13:39

ATENȚIE șoferi. Modificări majore pentru verificarea mașinilor

Zilele acestea Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege care prevede Inspecţie Tehnică Periodică anuală pentru maşinile cu vechime mai mare de 12 ani. AFLĂ mai multe detalii Maşi ...

BLACK FRIDAY în Arad! Afacere la cheie, de vânzare!

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 12:13

BLACK FRIDAY în Arad! Afacere la cheie, de vânzare!

Poţi să ai şi tu afacerea ta cu doar 3000 euro! O afacere "la cheie" a fost scoasă la vânzare în Arad. Este vorba de ineditele mânere publicitare “bus handle” a ...

(P) Spălătoria automată Vibo Washing redă frumuseţea covoarelor.

Duminica, 03 Septembrie, 2017 13:50

(P) Spălătoria automată Vibo Washing redă frumuseţea covoarelor.

   Pare greu de crezut că un covor murdar şi plin de praf să se poată întoarce vreodată la starea impecabilă de la început a culorii şi a ţesăturii, însă Vib ...

Atenţie şoferi! Restricţii de circulaţie în weekend la linia ferată spre Vladimirescu

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 10:16

Atenţie şoferi! Restricţii de circulaţie în weekend la linia ferată spre Vladimirescu

În perioada 25.11.2017- ora 07.00 – 27.11.2017-ora 20.00, pentru execuţia lucrărilor de „REPARAŢIE TRECERE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ PE D.N. 7, LA KM 538+600”, traficul ...

UTA se desparte pe cale amiabilă de atacantul Sorin Strătilă

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 16:29

UTA se desparte pe cale amiabilă de atacantul Sorin Strătilă

Reprezentanţii UTA-ei au decis în după-amiaza zilei de miercuri să renunţe la serviciile atacantului Sorin Strătilă. Înţelegerea a fost una de comun acord, jucătorul braşovea ...

Ce au descoperit Poliţiştii Locali arădeni la RAZIA din Piața Gării

Joi, 23 Noiembrie, 2017 09:59

Ce au descoperit Poliţiştii Locali arădeni la RAZIA din Piața Gării

Marți, 2 noiembrie 2017, polițiștii locali arădeni au făcut o razie printre persoanele fără adăpost  care își fac veacul în Piața Gării, ca urmare a  numeroaselor ...

Daddy Todor, statul paralel şi partidul stat

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 08:58

Daddy Todor,  statul paralel şi partidul stat

Adrian Todor  este unul din deputaţii de Arad PSD care a ajuns pe un scaun de parlamentar în urma unor promisiuni electorale care au creat nişte aşteptări uriaşe  multor cate ...

Alarmă de scurgeri de gaz la grădiniţa PP 14

Joi, 23 Noiembrie, 2017 10:54

Alarmă de scurgeri de gaz la grădiniţa PP 14

Joi dimineaţa, o mama care și-a dus copilul la grădiniță PP 14 din Arad, a apelat serviciul 112 susținând că în incinta instituţiei se simte un miros de gaz, bănuind că exis ...

Timişoara şi Aradul, principalul motor economic al României! Bucureştiul ar putea fi devansat la toate capitolele în 2018

Sambata, 18 Noiembrie, 2017 13:13

Timişoara şi Aradul, principalul motor economic al României! Bucureştiul ar putea fi devansat la toate capitolele în 2018

În urmă cu aproximativ 10 ani, când edilii din Arad şi Timişoara băteau palma pentru crearea unui mediu propice pentru atragerea de investitori şi transformarea zonei de vest a R ...

UAV Arad din nou în vizorul procurorilor anticorupţie! Vizată: „metoda cartea”

Luni, 20 Noiembrie, 2017 10:00

UAV Arad din nou în vizorul procurorilor anticorupţie! Vizată: „metoda cartea”

Procurorii anticorupţie se pare că au făcut din nou o vizită la Universitatea "Aurel Vlaicu" din  Arad, de această dată nu pentru povestea cu diplomele, ci pentru o practică mai veche ...

Cel mai nou tramvai fabricat la Arad, face furori în Timişoara

Luni, 20 Noiembrie, 2017 17:59

Cel mai nou tramvai fabricat la Arad, face furori în Timişoara

Astra Vagoane Călători a scos pe piaţă un nou tramvai care a fost testat zilele acestea pe liniile din Timişoara, în baza unui contract de comodat cu Regia Autonomă de Transport din o ...

„Cu drag pentru viitor” : Campania continuă pentru secţia de Boli Infecțioase Copii-donează şi tu prin sms la 8847!

Joi, 23 Noiembrie, 2017 09:11

„Cu drag pentru viitor” : Campania continuă pentru secţia de Boli Infecțioase Copii-donează şi tu prin sms la 8847!

Anamaria Popa, președintele Asociației Cetatea Voluntarilor Arad a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență ...

Cutia cu monede revine pe platoul din faţa Primăriei

Joi, 16 Noiembrie, 2017 18:04

Cutia cu monede revine pe platoul din faţa Primăriei

”Cutia cu monede” se întoarce pe platoul din fața Primăriei. După succesul din 2015, când în urma acțiunii a fost achiziționat mobilier modern pentru saloanele ...

Atracții pentru copii, produse tradiționale specifice sărbătorilor și multă distracție în cadrul Târgului de iarnă din Arad

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 18:19

Atracții pentru copii, produse tradiționale specifice sărbătorilor și multă distracție în cadrul Târgului de iarnă din Arad

Târgul de Iarnă, ediția 2017, va avea loc în perioada 24 noiembrie 2017 – 7 ianuarie 2018 și va fi organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu, un ...

Gheorghe Falcă: Parlamentarii PSD, un pericol şi o ruşine pentru Arad

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 10:56

Gheorghe Falcă: Parlamentarii PSD, un pericol şi o ruşine pentru Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a luat poziție vizavi de acțiunile parlamentarilor  PSD care „ înţeleg să folosească mandatul primit de la arădeni pentru o cont ...