Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 4216 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 4216 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

Sergiu Bîlcea: “Senatorul Zero nu a ajutat Aradul, deşi avea bani!”

Luni, 11 Martie, 2019 13:19

Sergiu Bîlcea: “Senatorul Zero nu a ajutat Aradul, deşi avea bani!”

Ipocrizia şi lipsa de interes a senatorului PSD Mihai Fifor sunt scoase în evidenţă de prestaţia sa la Ministerul Apărării. „În calitate de ministru, senatorul Zero Mihai ...

De ce să alegi vapatul ca metodă de administrare a uleiului de canabis?

Sambata, 09 Martie, 2019 18:39

De ce să alegi vapatul ca metodă de administrare a uleiului de canabis?

In ultimii ani, uleiul de canabis a devenit una dintre cele mai apreciate, studiate, dar si controversate substante disponibile pe piata. Acesta este apreciat intrucat are efecte exclusiv benefic ...

VIDEO! Viteză, neacordare de prioritate, acestea sunt cauzele accidentului mortal de marţi dimineaţa de pe strada Renaşterii

Marti, 26 Februarie, 2019 09:52

VIDEO! Viteză, neacordare de prioritate, acestea sunt cauzele accidentului mortal de marţi dimineaţa de pe strada Renaşterii

Aşa cum era de bănuit, cauza accidentului de marţi dimineaţa din cartierul arădean Micălaca, de la intersecţia strazilor Renaşterii cu strada Vrancei, au fost viteza şi neacordarea de pr ...

Bizonul Zilei: Sensurile de mers sunt pentru FRAIERI. Cum se circula pe A1 Arad-Nădlac pe sens invers

Luni, 11 Martie, 2019 14:07

Bizonul Zilei: Sensurile de mers sunt pentru FRAIERI. Cum se circula pe A1 Arad-Nădlac pe sens invers

În ziua de azi, mulţi Bizoni se găsesc pe şoselele patriei, şi mulţi dintre ei nu ne mai uimesc, excepţie face un şofer care conducea un Ford înmatriculat în Hunedoara, c ...

Șase drumuri județene, pregătite pentru modernizare

Luni, 11 Martie, 2019 17:02

Șase drumuri județene, pregătite pentru modernizare

Consiliul Județean Arad a actualizat astăzi, în cadrul ședinței extraordinare, indicatorii tehnico-economici pentru șase drumuri județene. Actualizarea a venit ca urmare a modificări ...

7.1 km de artere apă potabilă noi în zona centrală din Arad

Joi, 28 Februarie, 2019 14:24

7.1 km de artere apă potabilă noi în zona centrală din Arad

Joi, 21 februarie a.c., a avut loc semnarea contractului de lucrări CL1 Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad şi aducţiune în localitatea Fântânele, din cadrul Pr ...

Asasinii care l-au ucis pe patronul schimbului valutar din Vrancea, prinși la Vama Nădlac

Luni, 25 Februarie, 2019 16:20

Asasinii care l-au ucis pe patronul schimbului valutar din Vrancea, prinși la Vama Nădlac

Suspecții în cazul uciderii afaceristului din Vrancea, care a fost găsit împuşcat în propria maşină, în localitatea Slobozia Ciorăşti, au fost prinşi de poliţişt ...

Bulevardul central intră în reabilitare

Joi, 28 Februarie, 2019 08:20

Bulevardul central intră în reabilitare

„În numai câteva săptămâni, demarăm amplul proiect de reabilitare a zonei centrale a municipiului. Peste 35 de milioane de euro este valoarea investiţiilor ce urmează ...

Un TIR a rupt un stâlp de curent pe strada 6 Vânători, apoi a dispărut ca porcul în ceaţă

Luni, 25 Februarie, 2019 20:48

Un TIR a rupt un stâlp de curent pe strada 6 Vânători, apoi a dispărut ca porcul în ceaţă

Arad, strada 6 Vânători, în jurul orei 18:00, un stâlp de curent a fost rupt şi a căzut peste restul de gard al fostei fabrici de mobilă IMAR. Se pare că, şi spunem că se ...

CARAMBOL pe Cocorilor : un tramvai a lovit o mașină de gunoi de la Retim

Marti, 26 Februarie, 2019 15:30

CARAMBOL pe Cocorilor : un tramvai a lovit o mașină de gunoi de la Retim

În după-amiaza zilei de marți 26 februarie, în jurul orei 15:00 pe Cocorilor a avut loc un carambol între un tramvai, o mașină de gunoi de la Retim și un autoturims marca V ...

Două sensuri giratorii din Arad modernizate într-un weekend

Luni, 25 Februarie, 2019 19:44

Două sensuri giratorii din Arad modernizate într-un weekend

Primăria Municipiului Arad prin intermediul operatorilor de spaţii verzi a început reamenajarea sensurilor giratorii din oraş. Primele două sensuri giratorii care au fost reamenajate &i ...

CUTREMURĂTOR ! Crima urmată de sinucidere care a îngrozit Aradul

Luni, 25 Februarie, 2019 08:42

CUTREMURĂTOR ! Crima urmată de sinucidere care a îngrozit Aradul

În noaptea de duminică spre luni o crimă înfiorătoare a cutremurat Aradul. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, în fața copilului lor de numai 10 ani. Crima car ...

Gonea cu 103 km/h pe străzile din Arad

Joi, 28 Februarie, 2019 09:02

Gonea cu 103 km/h pe străzile din Arad

Un șofer absolut inconștient a fost prins de polițiștii arădeni pe Bd. N. Titulescu în timp ce gonea cu 103 km/h. Acesta a rămas fără permis pentru următoarele 90 de zilePolițișt ...



Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.