Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 4797 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 4797 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

PNL Arad şi-a prezentat echipa de campanie pentru alegerile locale din 27 septembrie

Joi, 02 Iulie, 2020 14:16

PNL Arad şi-a prezentat echipa de campanie pentru alegerile locale din 27 septembrie

Joi, 2 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Naţional Liberal filiala Arad, a prezentat echipa care va coordona alegerile locale care sunt programate pe 27 septembrie, at&a ...

Bizon de Zalău cu tonaj pe asfaltul proaspăt de pe Pâncota-Buteni

Joi, 02 Iulie, 2020 17:02

Bizon de Zalău cu tonaj pe asfaltul proaspăt de pe Pâncota-Buteni

Un camion de mare tonaj a trecut astăzi peste stratul de asfalt proaspăt turnat pe o porțiune a drumului județean Pâncota-Buteni. Anvelopele au lăsat urme în asfaltul proaspăt, ...

„Litoralul Vestului” devine, oficial, stațiune turistică de interes local!

Joi, 02 Iulie, 2020 15:13

„Litoralul Vestului” devine, oficial, stațiune turistică de interes local!

Comuna Ghioroc a primit aprobarea pentru a devenit stațiune de interes local! După două zile de vizite la fața locului, reprezentanții ministerului au dat verdictul final: „procedura d ...

Rezultatele relaxării: 450 noi cazuri de coronavirus şi 20 de decese în România în ultimele 24 de ore!

Joi, 02 Iulie, 2020 13:34

Rezultatele relaxării: 450 noi cazuri de coronavirus şi 20 de decese în România în ultimele 24 de ore!

Până astăzi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, ...

Meciul UTA – Petrolul de sâmbătă va putea fi urmărit pe un ecran mare, în Piața Avram Iancu

Marti, 30 Iunie, 2020 09:26

Meciul UTA – Petrolul de sâmbătă va putea fi urmărit pe un ecran mare, în Piața Avram Iancu

Centrul Municipal de Cultură Arad va organiza, sâmbătă, de la ora 16.30, o vizionare a meciului dintre UTA și Petrolul, pe un ecran mare, în Piața Avram Iancu din orașul nostru. ...

Numire nouă în fruntea conducerii Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad

Joi, 02 Iulie, 2020 17:54

Numire nouă în fruntea conducerii Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad

Teodor Petroman Pătrăuță (44 de ani) este noul şef  al Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad de joi, 02 iulie 2020.   Acesta î-l înlocuieşte pe Petru ...

Aradul fără niciun caz nou de infectare cu Covid-19 în ultimele 7 zile!

Joi, 02 Iulie, 2020 12:52

Aradul fără niciun caz nou de infectare cu Covid-19 în ultimele 7 zile!

Numărul cazurilor noi de infectări cu noul coronavirus se menține constant în România, peste 300 de îmbolnăviri pe zi.  Distribuția cazurilor diferă de la un județ l ...

Canalizare care nu a mai făcut faţa în unele zone, copaci căzuţi peste maşini, asta ne-a adus codul roşu

Joi, 02 Iulie, 2020 22:29

Canalizare care nu a mai făcut faţa în unele zone, copaci căzuţi peste maşini, asta ne-a adus codul roşu

Aradul s-a aflat joi seara sub avertizare de cod roşu de grindină, vant puternic şi averse torenţiale, averse ce vor cumula 35...45 l/mp.   Dacă în zonele “clasice” ...

S-a oficializat prietenia Fifor-Pistru, mai de voie mai de disperare

Miercuri, 24 Iunie, 2020 13:35

S-a oficializat prietenia Fifor-Pistru, mai de voie mai de disperare

Miercuri, la ora 11.00, a avut loc conferința de presă a PSD Arad, care a confirmat mai multe zvonuri, mai ales cel principal, Eusebiu Pistru membru PSD.   Conferința PSD Arad a fost un ...

Arădeni cu care ne mândrim: elevii de 10 la Evaluarea Naţională premiați

Joi, 25 Iunie, 2020 09:13

Arădeni cu care ne mândrim: elevii de 10 la Evaluarea Naţională premiați

„Am acordat elevilor de 10 la Evaluarea Naţională diploma „Arădeni cu care ne mândrim”. Performanţa şi excelenţa în educaţie trebuie răsplătite şi recunosc ...

Ionel Bulbuc: “PSD s-a opus dezinsecției în Municipiul Arad!”

Joi, 25 Iunie, 2020 18:06

Ionel Bulbuc: “PSD s-a opus dezinsecției în Municipiul Arad!”

„Dacă veți avea surpriza  ca orașul să fie murdar, plin de insecte, rozătoare și mormane de gunoi să știți că se datorează consilierilor PSD! Aceștia s-au abținut la vot & ...

Gala Dynamite Fighting Show la Arad ne-a arătat un Eduard Gafencu de excepţie

Vineri, 06 Martie, 2020 20:47

Gala Dynamite Fighting Show la Arad ne-a arătat un Eduard Gafencu de excepţie

Joi seara, 5 matie, a avut loc în Sala Polivalentă din Arad, Gala Dynamite Fighting Show, organizată de către Cătălin Moroșanu. Arădenii prezenţi au avut parte de zece meciuri, din ...

Grav accident pe DN7 lângă domeniul Lupaş! Şoferul extras din autotursim în stare de inconştienţă!

Sambata, 07 Martie, 2020 15:10

Grav accident pe DN7 lângă domeniul Lupaş! Şoferul extras din autotursim în stare de inconştienţă!

Un grav accident rutier a avut loc sâmbătă în jurul orei 12:00, pe DN79 langa Domaniul Lupas.    În incidental rutier au fost implicate intre un autoturism şi un a ...



Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.