Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

Accident spectaculos pe Calea Timişorii! Şoferul e de negăsit

Vineri, 16 Octombrie, 2020 22:51

Accident spectaculos pe Calea Timişorii! Şoferul e de negăsit

Un accident spectaculos a avut loc vineri seara pe Calea Timişorii din cartierul Aradul Nou.   Un automobil a părăsit carosabilul rulând pe sensul de mers spre Podul Traian, iar & ...

HEINEKEN România, noul partener a clubului UTA

Sambata, 17 Octombrie, 2020 11:43

HEINEKEN România, noul partener a clubului UTA

Clubul UTA are un nou partener, iar anunţul concretizarii unui nou parteneriat a fost anunţat în casdrul unei conferinţe de presă susţinută de Codru Grădinar, directorul general UTA, ...

Coronavirus la C.J. Arad. Vicepreşedintele Răzvan Cadar testat pozitiv la Covid 19!

Vineri, 16 Octombrie, 2020 16:49

Coronavirus la C.J. Arad. Vicepreşedintele Răzvan Cadar testat  pozitiv la Covid 19!

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Răzvan Cadar, a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Anunţul a fost făcut chiar de el pe contul de Facebook printr-o postare în cursul z ...

Nici chefurile lui Ioţcu nu mai sunt ce-au fost odată. Descinderi la “Moara cu Noroc”, amenzi şi bairam spart vineri seara...cadou de onomastică

Sambata, 17 Octombrie, 2020 12:49

Nici chefurile lui Ioţcu nu mai sunt ce-au fost odată. Descinderi la “Moara cu Noroc”, amenzi şi bairam spart vineri seara...cadou de onomastică

Nici chefurile lui Nicolae Ioţcu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad nu mai sunt ce-au fost odată.   Ghinionul se ţine scai de Nicolae Ioţcu, fostul preşedinte al Consil ...

O profesoară a Colegiul Național “Moise Nicoară” din Arad a fost accidentată pe o trecere de pietoni

Vineri, 16 Octombrie, 2020 20:20

O profesoară a Colegiul Național “Moise Nicoară” din Arad a fost accidentată pe o trecere de pietoni

Profesorul de fizică Simona Arsenov, de la Colegiul Național “Moise Nicoară” din Arad a fost accidentată, în cursul zilei de vineri, pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul ...

Atenţie Şoferi! Ce mașini nu mai pot fi înmatriculate de la 1 ianuarie 2021

Sambata, 17 Octombrie, 2020 14:18

Atenţie Şoferi! Ce mașini nu mai pot fi înmatriculate de la 1 ianuarie 2021

Se schimbă regulile de înmatriculare începând cu 1 ianuarie 2021, iar cei mai loviți sunt șoferii interesați de autoturismele importate din Marea Britanie.    &I ...

Este oficial - Racordarea la gaze a tuturor clienților casnici va fi gratuită. Marii distribuitori însă au obiecţii

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 17:18

Este oficial - Racordarea la gaze a tuturor clienților casnici va fi gratuită. Marii distribuitori însă au obiecţii

ANRE a adoptat vineri un ordin, publicat de e-nergia.ro, care prevede că operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale va suporta costurile necesare racordării la gaze, iar ele vor f ...

Minciuna PSD a ieșit la iveală! Documentul confidențial care dovedește că nici PSD nu voia să crească pensiile cu 40%!

Marti, 08 Septembrie, 2020 15:28

Minciuna PSD a ieșit la iveală! Documentul  confidențial care dovedește că nici PSD nu voia să crească pensiile cu 40%!

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a publicat un document confidențial în care fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, recomanda guvernului să recalculeze creșterea de ...

Poliţia Locală cu ochii şoferii care opresc în locuri nepermise

Vineri, 16 Octombrie, 2020 19:30

Poliţia Locală cu ochii şoferii care opresc în locuri nepermise

Direcția Generală Poliția locală Arad continuă activitățile privind descurajarea conducătorilor auto care aleg să staționeze sau să parcheze neregulamentar pe pistele obligatorii pentr ...

Teodor Țigan director al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva până la sfârşitul lui 2021

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 16:00

Teodor Țigan director al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva până la sfârşitul lui 2021

Consiliul de administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, întrunit marți, 13 octombrie, l-a numit pe Teodor Țigan în funcția de director general, cu un mandat ...

Cine se luptă pentru Primăria Arad

Vineri, 04 Septembrie, 2020 10:54

Cine se luptă pentru Primăria Arad

În 28 august a început oficial campania electorală pentru alegerile locale, cu o întârzăiere generată de pandemia de coronavirus.   13 candidați vom avea pe bul ...

Accident în faţă la RAR, două autoturisme avariate serios

Miercuri, 09 Septembrie, 2020 16:56

Accident în faţă la RAR, două autoturisme avariate serios

Miercuri, în jurul orei 15.30, pe Calea Aurel Vlaicu, în dreptul Registrului Auto Român, a avut loc un incident rurtier în care au fost implicate două autoturisme, dintre ...

O piață modernă în zona centrală a municipiului(P)

Miercuri, 09 Septembrie, 2020 13:17

O piață modernă în zona centrală a municipiului(P)

Piața de pe strada Ioan Rusu Șirianu, în care urmează să se mute comercianții din Piața Catedralei, este aproape gata. Având două paliere, parter și etaj, cu câte 85 de ...

Grav accident pe DN7 lângă domeniul Lupaş! Şoferul extras din autotursim în stare de inconştienţă!

Sambata, 07 Martie, 2020 15:10

Grav accident pe DN7 lângă domeniul Lupaş! Şoferul extras din autotursim în stare de inconştienţă!

Un grav accident rutier a avut loc sâmbătă în jurul orei 12:00, pe DN79 langa Domaniul Lupas.    În incidental rutier au fost implicate intre un autoturism şi un a ...



Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.