Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 4078 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 4078 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

O tânără din Arad a fost jefuită în ziua de salar. Hoții au fost surprinși pe camerele de supraveghere

Luni, 10 Decembrie, 2018 13:39

O tânără din Arad a fost jefuită în ziua de salar. Hoții au fost surprinși pe camerele de supraveghere

O tânără din Arad a fost jefuită chiar în ziua în care a luat salariul. Hoții au fost surprinși pe camerele de supraveghere în timp ce o jefuiau pe femeie. Femei ...

Pictura noii Catedrale din Arad sfinţită de un Sobor de Ierarhi

Duminica, 09 Decembrie, 2018 18:23

Pictura noii Catedrale din Arad sfinţită de un Sobor de Ierarhi

Duminică, 9 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, alături de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre, a sfințit pictura Catedralei Arhiepiscopale ,, ...

Primarii din Arad, Oradea, Cluj şi Timişoara au semnat Alianţa Vestului! O initiative în spiritual Declaraţiei de la Alba Iulia

Sambata, 08 Decembrie, 2018 20:13

Primarii din Arad, Oradea, Cluj şi Timişoara au semnat Alianţa Vestului! O initiative în spiritual Declaraţiei de la Alba Iulia

 Cele 4 principii fundamentale ale Alianței   Pornim de la patru principii formulate în spiritul Declarației de la Alba Iulia: • dezvoltarea comunităților - pentru a s ...

Care este legătura dintre ulei CBD si performanţele sportive?

Duminica, 09 Decembrie, 2018 10:21

Care este legătura dintre ulei CBD si performanţele sportive?

Uleiul de canabis, cunoscut si drept ulei CBD, este un produs aparut relativ recent, care este extras din planta de canabis. In primul rand, va trebui sa clarificam urmatorul lucru: chiar daca pr ...

Revelion 2019 la km 0 în paşi de dans

Vineri, 07 Decembrie, 2018 07:41

Revelion  2019 la km 0 în paşi de dans

Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad, are deosebita plăcere de a vă invita să petreceţi noaptea de Revelion la kilometrul 0 al municipiului. Trecerea î ...

Narcisa Suciu, Raoul, Leo Iorga&Pacifica, pe scena Târgului de Iarnă din Parcul „Mihai Eminescu“

Miercuri, 05 Decembrie, 2018 09:48

Narcisa Suciu, Raoul, Leo Iorga&Pacifica, pe scena Târgului de Iarnă din Parcul „Mihai Eminescu“

În perioada 8 – 23 decembrie, la Târgul de Iarnă din Parcul „Mihai Eminescu“ vor fi organizate mai multe spectacole cu invitați din țară și din străinătate. ...

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-un apartament din zona Vlaicu

Luni, 10 Decembrie, 2018 16:32

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-un apartament din zona Vlaicu

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit mort într-un apartament din Arad, în care locuia cu chirie Se pare că bărbatul locuia cu chirie în apartament ...

Accident cu VICTIME lângă Hanul de la Răscruce!

Duminica, 09 Decembrie, 2018 20:29

Accident cu VICTIME lângă Hanul de la Răscruce!

Arad:  Duminică seara, în jurul orei 19:00. a avut loc un accident  rutier între doua autoturisme,  pe Drumul Naţional 7 (DN7),  în zona Hanul de la Rascru ...

Sute de copii au venit miercuri seara pe platoul din fața primăriei pentru tradiţionala festivitate a aprinderii luminilor din Bradul de Crăciun

Joi, 06 Decembrie, 2018 12:12

Sute de copii au venit miercuri seara pe platoul din fața primăriei pentru tradiţionala festivitate a aprinderii luminilor din Bradul de Crăciun

De ani buni, ajunul sărbătorii de Sfântul Nicoale are la Arad o semnificaţie aparte. Este seara în care sunt aprinse luminiţele care îmbracă tradiţionalul pom de Crăciun ...

Prins la volanul unui autoturism neînmatriculat

Luni, 10 Decembrie, 2018 16:44

Prins la volanul unui autoturism neînmatriculat

Duminică 9 decembrie, un bărbat a fost prins în trafic, de către polițiștii Secției nr. 6 rurale Beliu, la volanul unui autoturism neînmatriculat Potrivit purtătorului de ...

În ATENŢIA şoferilor! Nu mai parcaţi în faţă la Mall Atrium! Bandă nouă de circulaţie!

Vineri, 26 Octombrie, 2018 08:14

În ATENŢIA şoferilor! Nu mai parcaţi în faţă la Mall Atrium! Bandă nouă de circulaţie!

De la începutul acestei săptamâni, mai precis din 22 octombrie, autorităţile au decis ca pentru fluidizarea traficului, în faţa complexului commercial Atrium Mall să se ren ...

Trei camioane au luat foc în marți dimineața, în localitatea Cicir

Marti, 30 Octombrie, 2018 11:55

Trei camioane au luat foc în marți dimineața, în localitatea Cicir

În această dimineață în jurul orei 3:00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit în localitatea Cicir pentru stingerea unui incendiu la 2 camioane parcate. ”Au fost ...



Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.