Pentru mine, de câÅ£iva ani încoace, weekend-ul, înseamnă o tradiÅ£ie frumoasă, pe care am transformat-o oarecum ÅŸi într-o rutină plină de satisfacÅ£ie.
SfârÅŸitul de săptămână mă găseÅŸte de multe ori acasă, iar atunci am destul timp la dispoziÅ£ie să creez ÅŸi să îmi răsfăţ familia, cu câteva preparate pe care ÅŸtiu că le îndrăgesc.
Am început să gătesc de mică, ÅŸi foarte repede pregătirea mesei a devenit hobby-ul meu favorit, activitatea care îmi aduce ÅŸi acum satisfacÅ£ii sufleteÅŸti majore.
De fiecare dată când avea ocazia, tatăl meu mai completa colecÅ£ia mea de electrocasnice ÅŸi aparatură de gătit. Aveam, cred că, vreo 16-17 ani, când tatăl meu mi-a făcut cadou, o presă electrică de waffles. De atunci am început sâmbăta ÅŸi duminica să pregătesc micul dejun regal pentru familia mea.
Nu îmi plăcea, ÅŸi nu îmi place nici acum să mă complac la un simplu bol cu cereale, ÅŸi am început să pregătesc din ce în ce mai multe preparate special pentru micul dejun. AÅŸa am ajuns ÅŸi la waffles cu căpÅŸuni. Un preparat simplu însă deosebit de delicios.
Ingrediente :
350 de grame de făină
1 plic de drojdie uscată
150 ml de lapte călduţ
50 gr de unt topit
2 ouă
Miezul de la o păstaie de vanilie
5 linguri de zahăr pudra+ extra pentru servit
Ulei pentru copt
Frunze de mentă pentru decor
Căpşuni
Smântână pentru friÅŸcă
Într-un bol, amestecaÅ£i drojdia cu untul topit ÅŸi laptele călduÅ£. Lasă-Å£i maiaua la crescut 10-15 minute.
Într-un bol bateÅ£i bine ouăle până când gălbenuÅŸul se omogenizează cu albuÅŸul ÅŸi adăugaÅ£i treptat zahărul pudra ÅŸi miezul păstăii de vanilie. AdăugaÅ£i pe rând făină ÅŸi maiaua, ÅŸi omogenizaÅ£i bine cu telul pentru a nu se forma cocoloaÅŸe.
LăsaÅ£i aluatul să se odihnească ÅŸi să crească 25-30 de minute. Aluatul obÅ£inut trebuie să fie gros însă să curgă cu uÅŸurinţă de pe lingură.
PuneÅ£i aparatul de waffles la încălzit, conform instrucÅ£iunilor din ghidul de utilizare ÅŸi coaceti waffles-urile.
BateÅ£i smântână pentru friÅŸcă până când obÅ£ineÅ£i o friÅŸcă tare. Mie îmi place să adaug în friÅŸcă ÅŸi puÅ£ină coajă de lămâie sau portocală pentru o aromă mai deosebită.
Serviţi waffles-urile cu frişcă, căpşuni şi mentă.


Pentru mine, de câÅ£iva ani încoace, weekend-ul, înseamnă o tradiÅ£ie frumoasă, pe care am transformat-o oarecum ÅŸi într-o rutină plină de satisfacÅ£ie.
SfârÅŸitul de săptămână mă găseÅŸte de multe ori acasă, iar atunci am destul timp la dispoziÅ£ie să creez ÅŸi să îmi răsfăţ familia, cu câteva preparate pe care ÅŸtiu că le îndrăgesc.
Am început să gătesc de mică, ÅŸi foarte repede pregătirea mesei a devenit hobby-ul meu favorit, activitatea care îmi aduce ÅŸi acum satisfacÅ£ii sufleteÅŸti majore.
De fiecare dată când avea ocazia, tatăl meu mai completa colecÅ£ia mea de electrocasnice ÅŸi aparatură de gătit. Aveam, cred că, vreo 16-17 ani, când tatăl meu mi-a făcut cadou, o presă electrică de waffles. De atunci am început sâmbăta ÅŸi duminica să pregătesc micul dejun regal pentru familia mea.
Nu îmi plăcea, ÅŸi nu îmi place nici acum să mă complac la un simplu bol cu cereale, ÅŸi am început să pregătesc din ce în ce mai multe preparate special pentru micul dejun. AÅŸa am ajuns ÅŸi la waffles cu căpÅŸuni. Un preparat simplu însă deosebit de delicios.
Ingrediente :
350 de grame de făină
1 plic de drojdie uscată
150 ml de lapte călduţ
50 gr de unt topit
2 ouă
Miezul de la o păstaie de vanilie
5 linguri de zahăr pudra+ extra pentru servit
Ulei pentru copt
Frunze de mentă pentru decor
Căpşuni
Smântână pentru friÅŸcă
Într-un bol, amestecaÅ£i drojdia cu untul topit ÅŸi laptele călduÅ£. Lasă-Å£i maiaua la crescut 10-15 minute.
Într-un bol bateÅ£i bine ouăle până când gălbenuÅŸul se omogenizează cu albuÅŸul ÅŸi adăugaÅ£i treptat zahărul pudra ÅŸi miezul păstăii de vanilie. AdăugaÅ£i pe rând făină ÅŸi maiaua, ÅŸi omogenizaÅ£i bine cu telul pentru a nu se forma cocoloaÅŸe.
LăsaÅ£i aluatul să se odihnească ÅŸi să crească 25-30 de minute. Aluatul obÅ£inut trebuie să fie gros însă să curgă cu uÅŸurinţă de pe lingură.
PuneÅ£i aparatul de waffles la încălzit, conform instrucÅ£iunilor din ghidul de utilizare ÅŸi coaceti waffles-urile.
BateÅ£i smântână pentru friÅŸcă până când obÅ£ineÅ£i o friÅŸcă tare. Mie îmi place să adaug în friÅŸcă ÅŸi puÅ£ină coajă de lămâie sau portocală pentru o aromă mai deosebită.
Serviţi waffles-urile cu frişcă, căpşuni şi mentă.

