Prietenă mea cea mai bună, Raluca, cataloghează mâncarea în două mari categorii : mâncarea care îţi vindecă sufletul şi restul…
Honey bunny, să ştii că ai dreptate!!! De fiecare dată când gătesc lasagna, mă gândesc la tine şi la mâncarea ta pentru suflet.
Am ajuns la concluzia că până şi mirosul de lasagna, îţi poate vindeca sufletul. Eu gătesc adeseori acest preparat iarna, când viaţă mi se pare mai mohorâtă, şi de multe ori sunt în prag de colaps emoţional. Eu am poreclict lasagna, “mâncarea mea medicament…”
După ce înfulec o bucată generoasă de lasagna parcă altfel văd viaţa, iar deciziile pe care altă dată le luăm cu greu, după o mâncare bună parcă nu mai cântăresc într-atât…
Ingrediente :
2 pachete de foi de lasagna
Ulei de măsline
Ingrediente pentru sosul de carne:
700 grame de carne măcinată amestec vită-porc
2 morcovi
250 grame de ciuperci
2 cepe mari
150 ml de vin roşu
350 grame de pastă de roşii
Busuioc, oregano, foi de dafin
Sare şi piper
Ingrediente pentru sosul de caşcaval:
750 ml de smântână lichidă
50 grame de unt
2 căţei de usturoi
300 grame de caşcaval goouda
Nucşoară
Sare şi piper
Extra pentru décor :
Roşii cherry
Frunze de busuioc
Parmezan proaspăt ras
Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în ulei de măsline, până când devine translucidă. Se adaugă carnea măcinată. Se lasă la foc mediu 1 minut, amestecând continuu.
Se adaugă morcovii (daţi prin răzătoarea fină), ciupercile tăiate felii, vinul, pastă de roşii şi condimentele.
Se lasă la foc mediu, până când sosul scade,reducându-şi volumul la jumătate, iar carnea este fiartă.
Sosul de caşcaval: Usturoiul tocat mărunt se prăjeşte în unt, după care se adaugă smântână lichidă.
Se unge cu ulei de măsline o tavă cu pereţii înalţi. Se pune un strat de foi lasagna, un strat gros de sos de carne, un alt strat de foi de lasagna şi sos de caşcaval.
Se repetă procedeul până când umpleţi tava, ultimul strat rămânând cel de caşcaval.
Se ornează cu roşii cherry, busuioc şi parmezan
Lasagna se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 20 de minute.
Prietenă mea cea mai bună, Raluca, cataloghează mâncarea în două mari categorii : mâncarea care îţi vindecă sufletul şi restul…
Honey bunny, să ştii că ai dreptate!!! De fiecare dată când gătesc lasagna, mă gândesc la tine şi la mâncarea ta pentru suflet.
Am ajuns la concluzia că până şi mirosul de lasagna, îţi poate vindeca sufletul. Eu gătesc adeseori acest preparat iarna, când viaţă mi se pare mai mohorâtă, şi de multe ori sunt în prag de colaps emoţional. Eu am poreclict lasagna, “mâncarea mea medicament…”
După ce înfulec o bucată generoasă de lasagna parcă altfel văd viaţa, iar deciziile pe care altă dată le luăm cu greu, după o mâncare bună parcă nu mai cântăresc într-atât…
Ingrediente :
2 pachete de foi de lasagna
Ulei de măsline
Ingrediente pentru sosul de carne:
700 grame de carne măcinată amestec vită-porc
2 morcovi
250 grame de ciuperci
2 cepe mari
150 ml de vin roşu
350 grame de pastă de roşii
Busuioc, oregano, foi de dafin
Sare şi piper
Ingrediente pentru sosul de caşcaval:
750 ml de smântână lichidă
50 grame de unt
2 căţei de usturoi
300 grame de caşcaval goouda
Nucşoară
Sare şi piper
Extra pentru décor :
Roşii cherry
Frunze de busuioc
Parmezan proaspăt ras
Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în ulei de măsline, până când devine translucidă. Se adaugă carnea măcinată. Se lasă la foc mediu 1 minut, amestecând continuu.
Se adaugă morcovii (daţi prin răzătoarea fină), ciupercile tăiate felii, vinul, pastă de roşii şi condimentele.
Se lasă la foc mediu, până când sosul scade,reducându-şi volumul la jumătate, iar carnea este fiartă.
Sosul de caşcaval: Usturoiul tocat mărunt se prăjeşte în unt, după care se adaugă smântână lichidă.
Se unge cu ulei de măsline o tavă cu pereţii înalţi. Se pune un strat de foi lasagna, un strat gros de sos de carne, un alt strat de foi de lasagna şi sos de caşcaval.
Se repetă procedeul până când umpleţi tava, ultimul strat rămânând cel de caşcaval.
Se ornează cu roşii cherry, busuioc şi parmezan
Lasagna se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 20 de minute.