Mie îmi place foarte mult usturoiul, cred că nici nu pot să supravieţuiesc fără el…iar reţeta de faţă, conţine o cantitate depravantă de usturoi. Am conceput-o că pe o alternativă la variant americană de pâine cu usturoi . Din păcate însă , preparatul în cauza, nu poate fii servit musafirilor, fără un avertisment prealabil: usturoiul asta muuuult, face a două zi fierea să aplaude .
Ingrediente :
O bagheta franţuzească
3 căciulii de usturoi
1 legătură de pătrunjel
150 de grame de caşcaval gruyere
50 ml de ulei de măsline
1. Într-un blender se pun pătrunjelul, usturoiul curăţat şi uleiul de măsline. Se mixează până când optinem o pastă de consintenta unui pesto.
2. Bagheta franţuzească se taie în două pe lungime, iar apoi se unge bine cu pesto-ul de usturoi şi pătrunjel. Se presară din belşug caşcaval ras, şi se aşează două jumătăţi una pestealtă.
3. Bagheta se împachetează bine în folie, având grijă să strângem bine marginile.
4. Se coace în cuptorul preîncălzit la 160 de grade C timp de 10 minute.
Mie îmi place foarte mult usturoiul, cred că nici nu pot să supravieţuiesc fără el…iar reţeta de faţă, conţine o cantitate depravantă de usturoi. Am conceput-o că pe o alternativă la variant americană de pâine cu usturoi . Din păcate însă , preparatul în cauza, nu poate fii servit musafirilor, fără un avertisment prealabil: usturoiul asta muuuult, face a două zi fierea să aplaude .
Ingrediente :
O bagheta franţuzească
3 căciulii de usturoi
1 legătură de pătrunjel
150 de grame de caşcaval gruyere
50 ml de ulei de măsline
1. Într-un blender se pun pătrunjelul, usturoiul curăţat şi uleiul de măsline. Se mixează până când optinem o pastă de consintenta unui pesto.
2. Bagheta franţuzească se taie în două pe lungime, iar apoi se unge bine cu pesto-ul de usturoi şi pătrunjel. Se presară din belşug caşcaval ras, şi se aşează două jumătăţi una pestealtă.
3. Bagheta se împachetează bine în folie, având grijă să strângem bine marginile.
4. Se coace în cuptorul preîncălzit la 160 de grade C timp de 10 minute.