Ziua Mondială a Ciocolatei, numită uneori Ziua Internațională a Ciocolatei, are loc anual pe 7 iulie, o zi în care, potrivit unor referințe, a fost introdusă această delicatesă în Europa, în anul 1550.
Istoria ciocolatei a început acum circa 2.500 de ani. Aztecii își îndrăgeau atât de tare abia descoperita lor ciocolată lichidă încât aveau credința că le fusese dăruită de însuși Quetzalcoatl, zeul înțelepciunii! Boabele de cacao reprezentau pe acea vreme chiar o formă de monede.
În acele zile ciocolata era amară și a rămas astfel mult timp, până când i-a fost adăugat zahăr. De îndată ce s-a transformat și a căpătat un gust dulce în Europa secolului al XVI-lea, ea a captivat oamenii și a ajuns să fie una din bunătățile favorite în numeroase gospodării, familii.
Multe din companiile producătoare de ciocolată de astăzi au fost întemeiate în secolul al XIX-lea și la debutul secolului al XX-lea.
Ciocolata provine din semințele / boabele arborelui tropical de cacao Theobroma. Arborii de cacao au fost cultivați de 3 milenii și cresc în prezent în Mexic, America Centrală și nordul Americii de Sud.
Întrucât boabelede cacao sunt foarte amare, ele trebuie să fie fermentate pentru a-și scoate în evidență aroma.
Odată fermentate, boabele sunt uscate, curățate și prăjite. Apoi, le este îndepărtată coaja pentru a produce mici granule de cacao. Granulele sunt după aceea măcinate într-o pastă de cacao, care este, de fapt, o ciocolată într-o formă brută.
Pasta de cacao este, de obicei, lichefiată și apoi modelată cu sau fără alte ingrediente. În acest punct al procesului este numită licoare de ciocolată. O licoare ce poate fi procesată în două componente: cacao solidă și unt de cacao.
sursa: diane.ro
Ziua Mondială a Ciocolatei, numită uneori Ziua Internațională a Ciocolatei, are loc anual pe 7 iulie, o zi în care, potrivit unor referințe, a fost introdusă această delicatesă în Europa, în anul 1550.
Istoria ciocolatei a început acum circa 2.500 de ani. Aztecii își îndrăgeau atât de tare abia descoperita lor ciocolată lichidă încât aveau credința că le fusese dăruită de însuși Quetzalcoatl, zeul înțelepciunii! Boabele de cacao reprezentau pe acea vreme chiar o formă de monede.
În acele zile ciocolata era amară și a rămas astfel mult timp, până când i-a fost adăugat zahăr. De îndată ce s-a transformat și a căpătat un gust dulce în Europa secolului al XVI-lea, ea a captivat oamenii și a ajuns să fie una din bunătățile favorite în numeroase gospodării, familii.
Multe din companiile producătoare de ciocolată de astăzi au fost întemeiate în secolul al XIX-lea și la debutul secolului al XX-lea.
Ciocolata provine din semințele / boabele arborelui tropical de cacao Theobroma. Arborii de cacao au fost cultivați de 3 milenii și cresc în prezent în Mexic, America Centrală și nordul Americii de Sud.
Întrucât boabelede cacao sunt foarte amare, ele trebuie să fie fermentate pentru a-și scoate în evidență aroma.
Odată fermentate, boabele sunt uscate, curățate și prăjite. Apoi, le este îndepărtată coaja pentru a produce mici granule de cacao. Granulele sunt după aceea măcinate într-o pastă de cacao, care este, de fapt, o ciocolată într-o formă brută.
Pasta de cacao este, de obicei, lichefiată și apoi modelată cu sau fără alte ingrediente. În acest punct al procesului este numită licoare de ciocolată. O licoare ce poate fi procesată în două componente: cacao solidă și unt de cacao.
sursa: diane.ro