Programul Filarmonicii Arad pentru luna mai 2024

Programul Filarmonicii Arad pentru luna mai 2024

Programul Filarmonicii Arad pentru luna mai 2024

Luni, 29 Aprilie, 2024 19:14 Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Luni, 29 Aprilie, 2024 19:14 Tiparire

Joi 9 mai 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

CONCERT SIMFONIC DEDICAT ZILEI EUROPEI

 

Dirijor: Cristian Sandu 

Soliști:

Cătălin Oprițoiu: flaut

Mariana Bulicanu – soprană, Mihaela Ișpan – mezzosoprană, Eusebiu Huțan – tenor, Ludovik Kendi – bariton 

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș 

Program:

François Borne Fantaisie Brillante pe teme din  opera Carmen pentru flaut și orchestră;

Ludwig van Beethoven  Simfonia a IX-a în re minor op.125; 

Celebrăm Ziua Europei cu monumentala Simfonie a IX-a, cea care poartă până astăzi declarațiile despre libertate, egalitate și umanitate ale lui Ludwig van Beethoven și de la a cărei apariție se împlinesc la data de 7 mai 2024,  două sute de ani.

Incontestabil legată de timpurile în care a fost scrisă, revoluționară prin aparatul sonor pe care îl conține – orchestră simfonică, cor mixt și cvartet de soliști -, partitura își extinde potențialul expresiv la cerințele impuse de „Oda bucuriei” a lui Friedrich Schiller, plasată în ultima parte, și rezonează la fel de puternic și astăzi, când este universal percepută ca un reper familiar, ca parte a conștiinței tuturor.

Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven înveșmântează în frumusețea mesajului ei  seara de joi, 9 mai 2024, de la Filarmonică, și este prefațată de această dată  de o partitură strălucitoare a romantismului francez, Fantaisie brillante pe teme din opera Carmen pentru flaut și orchestră de François Borne. 

Invitații acestei seri de sărbătoare sunt Cristian Sandu (dirijor), Mariana Bulicanu (soprană), Mihaela Ișpan (mezzosoprană), Eusebiu Huțan (tenor), Ludovic Kendi (bariton) și flautistul Cătălin Oprițoiu.







Joi 16 mai 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

TANGO AUTENTICO- CONCERT SIMFONIC

 

Dirijor: Radu Popa 

Analia Selis-  voce

Julián Caeiro- pian

Damián Foretic- bandoneon

Între 10 mai și 8 iunie 2024, ANALIA SELIS și invitații săi din Argentina prezintă publicului român turneul național „TANGO AUTÉNTICO”. Într-un frumos parcurs artistic construit între țara sa natală (Argentina) și țara de adopție (România), turneul marchează 20 de ani de carieră artistică în România și 10 ani de când Analia Selis și-a dedicat întreaga activitate tangoului, dăruind publicului o serie de proiecte concepute în jurul celui mai pasional gen muzical.

În 2022, Comitetul Interministerial Argentinian i-a acordat distincția de „Country Brand Ambassador”, ca rezultat al contribuției sale la construirea identității naționale argentiniene în străinătate. Turneele naționale „Vă place tango?”, „Tango Simfonic”, „ArgEnTango”, „Symphonic Piazzolla”, „Interbelic Simfonic” – sunt toate o mărturie a pasiunii și dăruirii Analiei Selis pentru muzica de tango. Succesul proiectelor sale s-a tradus și prin numeroase invitații – primite din țară sau din străinătate – de a cânta alături de ansambluri importante sau de a participa la festivaluri internaționale.

Acompaniată de orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de maestrul Radu Popa, Analia Selis va sărbători alături de publicul din Arad, în data de 16 mai 2024, de la ora 19.00 în Sala Palatului Cultural, în formulă de trio, propunând un repertoriu ce combină tangouri celebre argentiniene – precum „El choclo”, „Nostalgias” sau „Milonga de mis amores” – alături de piese de tango interbelic românesc, ca „Nunuțo”, „Ce faci astă seară tu?”, „Habar n-ai tu”.

Alături de Analia Selis vor urca pe scenă doi invitați din Argentina, extrem de apreciați în lumea tangoului: JULIÁN CAEIRO (pian și aranjamente muzicale) și DAMIÁN FORETIC (bandoneón).

           

„De la muzică țării mele natale, Argentina, către cea a țării mele de adopție, România, drumul meu continuă în pași de tango.

În proiectele mele din anii trecuți, dedicate tangoului argentinian, am început să includ și piese românești. Și astfel am avut bucuria imensă a descoperirii tangoului interbelic românesc. Muzică, texte și povești ale unei epoci elegante. Am simțit că această muzică are o forță extraordinară și că trebuie pusă în valoare în toată splendoarea sa. Am ales  să duc mai departe tangoul interbelic românesc, în toate concertele mele, fie prin câteva piese în repertoriul serii, fie prin concerte dedicate integral genului.

Turneul „Tango Auténtico” aduce publicului român tango argentinian alături de tango interbelic românesc, cu un aer nou, într-o viziune autentică asupra celui mai pasional gen muzical. Este cadoul pe care vreau să îl ofer ţării şi oamenilor care m-au adoptat”  – a declarat ANALIA SELIS despre proiectul său.




 

 

Vineri, 17 mai 2024, ora 19.00, Sala Capitol Bulevardul Constantin Diaconovici Loga Nr. 2, Timișoara.

 

 

 

FESTIVALUL INTERNATIONAL TIMISOARA MUZICALA

 

 

 

Orchestra simfonică „Remus Georgescu”

 

Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul dirijor Iosif Todea

 

Corul academic al Filarmonicii Arad dirijor Robert Daniel Rădoiaș

 

Dirijor: George Jackson 

 

Soliști:

 

Bogdan Baciu - bariton

 

Ryszard Groblewski - violă

 

Program:

 

Edward Elgar Uvertura de concert „In the South”, op. 50

 

Ralph Vaughan Williams Flos Campi, pentru violă, cor și orchestră

 

William Walton Cantata Belshazzar’s Feast 

 

Belshazzar’s Feast (Ospățul lui Belșațar) sau povestea căderii Babilonului, o temă clasică din Vechiul Testament, devine în prima parte a secolului XX, în versiunea prescurtată în scopuri dramatice, semnată de William Walton pe textul inspirat din Cartea lui Daniel, Psalmii și Apocalipsa și realizat de poetul Osbert Sitwell, un adevărat continuator al marilor oratorii englezești din secolul al XIX-lea și un apogeu al muzicii corale britanice ale acelei  vremi.

 

O partitură de un impact copleșitor, care face uz de o distribuție corală și orchestrală ieșită din convențional, realizată cu o vivacitate uluitoare, prin intermediul unei scrieri vocale și instrumentale pline de culoare, încheie seara de vineri, 17 mai 2024, a Festivalului Timișoara Muzicală, un tablou fascinant al muzicii britanice din prima jumătate a secolului XX, care conjugă performanțele de scenă ale Corului „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul (dirijor Iosif Todea), ale Corului academic al Filarmonicii Arad (dirijor Robert Daniel Rădoiaș) și ale Orchestrei „Remus Georgescu” a filarmonicii gazdă, un ansamblu condus de la pupitrul dirijoral de George Jackson, tânărul director muzical al orchestrei simfonice din Amarillo.

 

Suntem entuziasmați să fim parte a premierei ei absolute pe scenele românești de concert, un eveniment care adaugă în conținutul său încă două repere ale repertoriului simfonic de secol XX: Flos campi, pentru violă, cor și orchestră de Ralph Vaughan Williams (1925), o lucrare enigmatică și seducătoare, inspirată din Cartea Cântărilor lui Solomon din Vechiul Testament și uvertura de concert „In the South”, op. 50 de Edward Elgar (1904). Soliștii acestei seri sunt baritonul Bogdan Baciu și violistul Ryszard Groblewski.

 

Se cuvine totodată să reamintim că premiera românească a lucrării lui Ralph Vaughan Williams, Flos Campi, a avut loc în această primăvară la Arad, în seara simfonică din 14 martie 2024.








Joi 23 mai 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

BALADE, POEME, CAPRICII – CONCERT SIMFONIC CU VERNISAJ

 

Artist vizual: Octavian Florescu

Dirijor: Hermann Szabolcs

Solist: Răzvan Stoica

Program:

Ernest Chausson Poème, op. 25;
Carl Maria von Weber  Invitație la vals, op. 65;
Camille Saint-Saëns Introducere și Rondo Capriccioso, op.28;
Franz Liszt  Les Préludes  Poem simfonic;
Maurice Ravel Tzigane  Rapsodie de concert pentru vioară și orchestră;
Ciprian Porumbescu Balada;

 

Expoziția va avea loc în foaierul Palatului Cultural și va putea fi vizitată în zilele de 22 și 23 mai 2024, în intervalul orar 9.00 -17.00.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 23 mai 2024, ora 18.30

Răzvan Stoica și vioara Stradivarius  ex – Ernst, din 1729, exemplarul cu o istorie fabuloasă, în a cărui existență s-au împletit traiectoriile marilor violoniști Heinrich Wilhelm Ernst și Niccolò Paganini, vor poposi pe scena de concerte a  Filarmonicii  în simfonicul de joi, 23 mai 2024, la ora 19.00.

Configurăm  un nou vârf de stagiune, un program în care suplețea și expresivitatea capodoperelor sunt susținute de „vocea” viorii Stradivarius, care conferă audiției atributele perfecțiunii.

„Poemul” de Ernest Chausson, „Introducere și Rondo Capriccioso” de Camille Saint Saëns, „Tzigane” de Maurice Ravel, lucrări de mare virtuozitate, dar și de cotitură pentru literatura violonistică mondială, vor scoate în evidență, alături de „Balada” de Ciprian Porumbescu, strălucirea și sublimul istoricului instrument, la această primă întâlnire cu Răzvan Stoica, tânărul muzician român, în mâinile căruia vioara Stradivarius se afla din anul 2009.

„Invitație la vals” de Carl Maria von Weber și„ Preludiile” de Franz Liszt completează tabloul sonor al serii simfonice, condusă de la pupitrul dirijoral de Hermann Szabolcs.

Nota aparte a evenimentului este amplificată de elementul vizual însoțitor,  expoziția de tablouri semnate de Valentin Florescu, al cărei vernisaj va avea loc în foaierul Palatului cultural, la ora 18.30, ca preambul al concertului simfonic.







Joi 30 mai 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

ZIUA COPILULUI LA FILARMONICA – CONCERT SIMFONIC

 

Program:

Serghei Prokofiev
PETRICĂ ȘI LUPUL

Camille Saint Saëns
CARNAVALUL ANIMALELOR 

Povestitor: Mihai Bisericanu

Dirijor: Cristian Neagu

Soliști: Adriana și Sorin Dogariu 

 

„Acum este rândul Lebedei?” – răsare întrebarea firească a celor curioși și nerăbdători să ia parte la cel mai muzical, vesel și colorat carnaval din lume.

Da! Al lebedei, dar și al celorlalte animale din partitura amuzantă și plină de candoare a lui Camille Saint-Saëns. Al Leului-Rege, al găinilor și cocoșilor, al măgarilor sălbatici, al țestoaselor, cangurilor, al peștișorilor din acvariu, al păsărelelor din volieră și al tuturor creaturilor minunate, care animă lumea zoologică, la cel important eveniment cultural al regatului ei: Carnavalul animalelor!

Și este și rândul lui Petrică, băiețelul curajos și plin de imaginație, cel dornic de aventură, din povestea „Petrică și lupul”, atât de bine închegată pe portativele orchestrei simfonice de Serghei Prokofiev.

Iar odată ce pregătirile sunt în toi, nu mai rămâne decât să ne întâlnim la final, cu mic, cu mare, la o fascinantă petrecere cu muzică și basme, cu cel mai inspirat și fenomenal povestitor, actorul  Mihai Bisericanu, cu instrumentele orchestrei simfonice, care prind viață sub bagheta lui Cristi Neagu, și cei mai simpatici și studioși pianiști, Adriana și Sorin Dogariu…

Pentru copiii de toate vârstele, seara de 30 mai 2024, la ora 19.00, este cea mai importantă dată din calendar!  Veniți să vă bucurați de ea!









 

 

 

 

Joi 9 mai 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

CONCERT SIMFONIC DEDICAT ZILEI EUROPEI

 

Dirijor: Cristian Sandu 

Soliști:

Cătălin Oprițoiu: flaut

Mariana Bulicanu – soprană, Mihaela Ișpan – mezzosoprană, Eusebiu Huțan – tenor, Ludovik Kendi – bariton 

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș 

Program:

François Borne Fantaisie Brillante pe teme din  opera Carmen pentru flaut și orchestră;

Ludwig van Beethoven  Simfonia a IX-a în re minor op.125; 

Celebrăm Ziua Europei cu monumentala Simfonie a IX-a, cea care poartă până astăzi declarațiile despre libertate, egalitate și umanitate ale lui Ludwig van Beethoven și de la a cărei apariție se împlinesc la data de 7 mai 2024,  două sute de ani.

Incontestabil legată de timpurile în care a fost scrisă, revoluționară prin aparatul sonor pe care îl conține – orchestră simfonică, cor mixt și cvartet de soliști -, partitura își extinde potențialul expresiv la cerințele impuse de „Oda bucuriei” a lui Friedrich Schiller, plasată în ultima parte, și rezonează la fel de puternic și astăzi, când este universal percepută ca un reper familiar, ca parte a conștiinței tuturor.

Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven înveșmântează în frumusețea mesajului ei  seara de joi, 9 mai 2024, de la Filarmonică, și este prefațată de această dată  de o partitură strălucitoare a romantismului francez, Fantaisie brillante pe teme din opera Carmen pentru flaut și orchestră de François Borne. 

Invitații acestei seri de sărbătoare sunt Cristian Sandu (dirijor), Mariana Bulicanu (soprană), Mihaela Ișpan (mezzosoprană), Eusebiu Huțan (tenor), Ludovic Kendi (bariton) și flautistul Cătălin Oprițoiu.







Joi 16 mai 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

TANGO AUTENTICO- CONCERT SIMFONIC

 

Dirijor: Radu Popa 

Analia Selis-  voce

Julián Caeiro- pian

Damián Foretic- bandoneon

Între 10 mai și 8 iunie 2024, ANALIA SELIS și invitații săi din Argentina prezintă publicului român turneul național „TANGO AUTÉNTICO”. Într-un frumos parcurs artistic construit între țara sa natală (Argentina) și țara de adopție (România), turneul marchează 20 de ani de carieră artistică în România și 10 ani de când Analia Selis și-a dedicat întreaga activitate tangoului, dăruind publicului o serie de proiecte concepute în jurul celui mai pasional gen muzical.

În 2022, Comitetul Interministerial Argentinian i-a acordat distincția de „Country Brand Ambassador”, ca rezultat al contribuției sale la construirea identității naționale argentiniene în străinătate. Turneele naționale „Vă place tango?”, „Tango Simfonic”, „ArgEnTango”, „Symphonic Piazzolla”, „Interbelic Simfonic” – sunt toate o mărturie a pasiunii și dăruirii Analiei Selis pentru muzica de tango. Succesul proiectelor sale s-a tradus și prin numeroase invitații – primite din țară sau din străinătate – de a cânta alături de ansambluri importante sau de a participa la festivaluri internaționale.

Acompaniată de orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de maestrul Radu Popa, Analia Selis va sărbători alături de publicul din Arad, în data de 16 mai 2024, de la ora 19.00 în Sala Palatului Cultural, în formulă de trio, propunând un repertoriu ce combină tangouri celebre argentiniene – precum „El choclo”, „Nostalgias” sau „Milonga de mis amores” – alături de piese de tango interbelic românesc, ca „Nunuțo”, „Ce faci astă seară tu?”, „Habar n-ai tu”.

Alături de Analia Selis vor urca pe scenă doi invitați din Argentina, extrem de apreciați în lumea tangoului: JULIÁN CAEIRO (pian și aranjamente muzicale) și DAMIÁN FORETIC (bandoneón).

           

„De la muzică țării mele natale, Argentina, către cea a țării mele de adopție, România, drumul meu continuă în pași de tango.

În proiectele mele din anii trecuți, dedicate tangoului argentinian, am început să includ și piese românești. Și astfel am avut bucuria imensă a descoperirii tangoului interbelic românesc. Muzică, texte și povești ale unei epoci elegante. Am simțit că această muzică are o forță extraordinară și că trebuie pusă în valoare în toată splendoarea sa. Am ales  să duc mai departe tangoul interbelic românesc, în toate concertele mele, fie prin câteva piese în repertoriul serii, fie prin concerte dedicate integral genului.

Turneul „Tango Auténtico” aduce publicului român tango argentinian alături de tango interbelic românesc, cu un aer nou, într-o viziune autentică asupra celui mai pasional gen muzical. Este cadoul pe care vreau să îl ofer ţării şi oamenilor care m-au adoptat”  – a declarat ANALIA SELIS despre proiectul său.




 

 

Vineri, 17 mai 2024, ora 19.00, Sala Capitol Bulevardul Constantin Diaconovici Loga Nr. 2, Timișoara.

 

 

 

FESTIVALUL INTERNATIONAL TIMISOARA MUZICALA

 

 

 

Orchestra simfonică „Remus Georgescu”

 

Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul dirijor Iosif Todea

 

Corul academic al Filarmonicii Arad dirijor Robert Daniel Rădoiaș

 

Dirijor: George Jackson 

 

Soliști:

 

Bogdan Baciu - bariton

 

Ryszard Groblewski - violă

 

Program:

 

Edward Elgar Uvertura de concert „In the South”, op. 50

 

Ralph Vaughan Williams Flos Campi, pentru violă, cor și orchestră

 

William Walton Cantata Belshazzar’s Feast 

 

Belshazzar’s Feast (Ospățul lui Belșațar) sau povestea căderii Babilonului, o temă clasică din Vechiul Testament, devine în prima parte a secolului XX, în versiunea prescurtată în scopuri dramatice, semnată de William Walton pe textul inspirat din Cartea lui Daniel, Psalmii și Apocalipsa și realizat de poetul Osbert Sitwell, un adevărat continuator al marilor oratorii englezești din secolul al XIX-lea și un apogeu al muzicii corale britanice ale acelei  vremi.

 

O partitură de un impact copleșitor, care face uz de o distribuție corală și orchestrală ieșită din convențional, realizată cu o vivacitate uluitoare, prin intermediul unei scrieri vocale și instrumentale pline de culoare, încheie seara de vineri, 17 mai 2024, a Festivalului Timișoara Muzicală, un tablou fascinant al muzicii britanice din prima jumătate a secolului XX, care conjugă performanțele de scenă ale Corului „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul (dirijor Iosif Todea), ale Corului academic al Filarmonicii Arad (dirijor Robert Daniel Rădoiaș) și ale Orchestrei „Remus Georgescu” a filarmonicii gazdă, un ansamblu condus de la pupitrul dirijoral de George Jackson, tânărul director muzical al orchestrei simfonice din Amarillo.

 

Suntem entuziasmați să fim parte a premierei ei absolute pe scenele românești de concert, un eveniment care adaugă în conținutul său încă două repere ale repertoriului simfonic de secol XX: Flos campi, pentru violă, cor și orchestră de Ralph Vaughan Williams (1925), o lucrare enigmatică și seducătoare, inspirată din Cartea Cântărilor lui Solomon din Vechiul Testament și uvertura de concert „In the South”, op. 50 de Edward Elgar (1904). Soliștii acestei seri sunt baritonul Bogdan Baciu și violistul Ryszard Groblewski.

 

Se cuvine totodată să reamintim că premiera românească a lucrării lui Ralph Vaughan Williams, Flos Campi, a avut loc în această primăvară la Arad, în seara simfonică din 14 martie 2024.








Joi 23 mai 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

BALADE, POEME, CAPRICII – CONCERT SIMFONIC CU VERNISAJ

 

Artist vizual: Octavian Florescu

Dirijor: Hermann Szabolcs

Solist: Răzvan Stoica

Program:

Ernest Chausson Poème, op. 25;
Carl Maria von Weber  Invitație la vals, op. 65;
Camille Saint-Saëns Introducere și Rondo Capriccioso, op.28;
Franz Liszt  Les Préludes  Poem simfonic;
Maurice Ravel Tzigane  Rapsodie de concert pentru vioară și orchestră;
Ciprian Porumbescu Balada;

 

Expoziția va avea loc în foaierul Palatului Cultural și va putea fi vizitată în zilele de 22 și 23 mai 2024, în intervalul orar 9.00 -17.00.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 23 mai 2024, ora 18.30

Răzvan Stoica și vioara Stradivarius  ex – Ernst, din 1729, exemplarul cu o istorie fabuloasă, în a cărui existență s-au împletit traiectoriile marilor violoniști Heinrich Wilhelm Ernst și Niccolò Paganini, vor poposi pe scena de concerte a  Filarmonicii  în simfonicul de joi, 23 mai 2024, la ora 19.00.

Configurăm  un nou vârf de stagiune, un program în care suplețea și expresivitatea capodoperelor sunt susținute de „vocea” viorii Stradivarius, care conferă audiției atributele perfecțiunii.

„Poemul” de Ernest Chausson, „Introducere și Rondo Capriccioso” de Camille Saint Saëns, „Tzigane” de Maurice Ravel, lucrări de mare virtuozitate, dar și de cotitură pentru literatura violonistică mondială, vor scoate în evidență, alături de „Balada” de Ciprian Porumbescu, strălucirea și sublimul istoricului instrument, la această primă întâlnire cu Răzvan Stoica, tânărul muzician român, în mâinile căruia vioara Stradivarius se afla din anul 2009.

„Invitație la vals” de Carl Maria von Weber și„ Preludiile” de Franz Liszt completează tabloul sonor al serii simfonice, condusă de la pupitrul dirijoral de Hermann Szabolcs.

Nota aparte a evenimentului este amplificată de elementul vizual însoțitor,  expoziția de tablouri semnate de Valentin Florescu, al cărei vernisaj va avea loc în foaierul Palatului cultural, la ora 18.30, ca preambul al concertului simfonic.







Joi 30 mai 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

ZIUA COPILULUI LA FILARMONICA – CONCERT SIMFONIC

 

Program:

Serghei Prokofiev
PETRICĂ ȘI LUPUL

Camille Saint Saëns
CARNAVALUL ANIMALELOR 

Povestitor: Mihai Bisericanu

Dirijor: Cristian Neagu

Soliști: Adriana și Sorin Dogariu 

 

„Acum este rândul Lebedei?” – răsare întrebarea firească a celor curioși și nerăbdători să ia parte la cel mai muzical, vesel și colorat carnaval din lume.

Da! Al lebedei, dar și al celorlalte animale din partitura amuzantă și plină de candoare a lui Camille Saint-Saëns. Al Leului-Rege, al găinilor și cocoșilor, al măgarilor sălbatici, al țestoaselor, cangurilor, al peștișorilor din acvariu, al păsărelelor din volieră și al tuturor creaturilor minunate, care animă lumea zoologică, la cel important eveniment cultural al regatului ei: Carnavalul animalelor!

Și este și rândul lui Petrică, băiețelul curajos și plin de imaginație, cel dornic de aventură, din povestea „Petrică și lupul”, atât de bine închegată pe portativele orchestrei simfonice de Serghei Prokofiev.

Iar odată ce pregătirile sunt în toi, nu mai rămâne decât să ne întâlnim la final, cu mic, cu mare, la o fascinantă petrecere cu muzică și basme, cu cel mai inspirat și fenomenal povestitor, actorul  Mihai Bisericanu, cu instrumentele orchestrei simfonice, care prind viață sub bagheta lui Cristi Neagu, și cei mai simpatici și studioși pianiști, Adriana și Sorin Dogariu…

Pentru copiii de toate vârstele, seara de 30 mai 2024, la ora 19.00, este cea mai importantă dată din calendar!  Veniți să vă bucurați de ea!









 

 

 

 

Stiri asemanatoare

Nu parca în zonă, trece un mastodont – vezi traseul!

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 11:15

Nu parca în zonă, trece un mastodont – vezi traseul!

În intervalul 17 octombrie (ora 16.00) - 18 octombrie (ora 8.00),  străzile Păstorului, Lipovei și Prutului vor fi tranzitate de câteva transporturi agabaritice constând ...

Accident cu două victime încarcerate între Dezna și Buhani

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 10:56

Accident cu două victime încarcerate între Dezna și Buhani

Azi dimineață (16 octombrie), în jurul orei Ora 09.30 o mașină s-a răsturnat între Dezna și Buhani.   În urma accidentului au rezultat 2 victime incarcerate conști ...

Accident cu victimă pe autostrada A1 Nădlac – Sibiu. Traficul este îngreunat

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 08:18

Accident cu victimă pe autostrada A1 Nădlac – Sibiu. Traficul este îngreunat

Un accident rutier a avut loc azi dimineață (16 octombrie), în jurul orei 07.40, pe autostrada A1, sensul de mers Sebeș- Sibiu.   Un camion care transporta mărfuri generale s-a r ...

Trei adolescente au fugit dintr-un centru creștin din Vladimirescu. În urmă cu 2 luni 2 dintre cele 3 fete au dispărut din aceeași locație! Un mare semn de întrebare

Marti, 15 Octombrie, 2024 13:42

Trei adolescente au fugit dintr-un centru creștin din Vladimirescu. În urmă cu 2 luni 2 dintre cele 3 fete au dispărut din aceeași locație! Un mare semn de întrebare

Marți, 15 octombrie, polițiștii Secției 1 Rurală Arad au fost sesizați despre faptul că, NICOLICI IONELA,de 16 ani, VARGA RUTH-MARIA, de 14 ani și COVACIU MARIA, de 14 ani, au plecat dint ...

O singură cale de atac a lui Ciunta la sentinţa dată de Tribunalul Arad de 6 ani şi 8 luni

Marti, 15 Octombrie, 2024 12:33

O singură cale de atac a lui Ciunta la sentinţa dată de Tribunalul Arad de 6 ani şi 8 luni

6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare a dat Tribunalul Arad fostei angajate a Primăriei Arad, Teodora Ciunta, în urma acuzațiilor de înșelătorie a mai multor persoane, ...

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad: „Se vor construi două noi puțuri de apă și un rezervor, la Bocsig”

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 08:48

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad: „Se vor construi două noi puțuri de apă și un rezervor, la Bocsig”

Consiliul Județean Arad a preluat de la comuna Bocsig și, apoi, a concesionat către Compania de Apă un teren de 1.900 m.p. pentru a dezvolta sistemul de alimentare cu apă din zona respective ...

Mișcare de imagine la PSD Arad cu cel mai cunoscut arbitru român - Ovidiu Hațegan pe loc eligibil la Camera Deputaților

Marti, 15 Octombrie, 2024 14:22

Mișcare de imagine la PSD Arad cu cel mai cunoscut arbitru român - Ovidiu Hațegan pe loc eligibil la Camera Deputaților

PSD Arad își depune astăzi, marți, 15 octombrie, la la ora 16:00, listele pentru alegerile Parlamentare. La Senat și Camera Deputaților. După ce s-a clarificat locul 1 la Senat, Euse ...

Comunele Conop, Zerind și Sintea Mare primesc fonduri pentru întreținerea drumurilor comunale

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 11:50

Comunele Conop, Zerind și Sintea Mare primesc fonduri pentru întreținerea drumurilor comunale

Trei comune arădene – Conop, Zerind și Sintea Mare – vor primi sume suplimentare pentru întreținerea drumurilor comunale aflate pe teritoriul lor. Fondurile provin de la alte ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Desfășurări de forțe pe ciotul lipsă din autostrada A1 de la Margina-Holdea

Marti, 15 Octombrie, 2024 17:00

Desfășurări de forțe pe ciotul lipsă din autostrada A1 de la Margina-Holdea

Pe șantierul autostrăzii A1 Lugoj - Deva, sectorul Margina – Holdea se lucrează la partea de drum (blocaje de piatră brută, saltea de balast), la evacuarea scurgerii apelor, la structu ...

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

Miercuri, 05 Iunie, 2024 15:48

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

În această după-amiază (5 iunie), în jurul orei 15:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un ...

Primarul comunei Hălmagiu, Gheorghe Dărău, a semnat adeziunea la PNL

Marti, 15 Octombrie, 2024 11:24

Primarul comunei Hălmagiu, Gheorghe Dărău, a semnat adeziunea la PNL

În prezența a peste 700 de localnici din comuna Hălmagiu și satele aparținătoare, primarul independent Gheorghe Dărău a semnat luni adeziunea la Partidul Național Liberal!   ...

Curătenia de toamnă – programul de colectare a biodeșeurilor voluminoase

Marti, 15 Octombrie, 2024 10:49

Curătenia de toamnă – programul de colectare a biodeșeurilor voluminoase

Începând cu această săptămână, în municipiul Arad se desfășoară programul de colectare gratuită a biodeșeurilor provenite din grădini și parcuri și a deșeuril ...

Pierduți de bonă! Trei frați, cu vârste de 7, 9 și 11 ani, dați dispăruți. Copiii au fost dați în urmărire națională

Marti, 15 Octombrie, 2024 06:42

Pierduți de bonă! Trei frați, cu vârste de 7, 9 și 11 ani, dați dispăruți. Copiii au fost dați în urmărire națională

Trei copii, cu vârste de 7, 9 și 11 ani, frați, din localitatea hunedoreană Sântandrei, au fost dați dispăruți, luni după-amiază. Polițiștii au fost sesizați telefonic de t ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.