Paștele Catolic sărbătorește Învierea lui Iisus Hristos, la fel ca și Paștele ortodox, doar că se comemorează la o altă dată. Anul acesta, Paștele Catolic are loc pe data de 31 martie. La ortodocși, masa de Paște este plină de ouă roșii, pască, cozonac și multe alte bucate tradiționale, însă ce gătesc catolicii de Paște?
Masa de Paște la catolici este puțin diferită față de cea a ortodocșilor. Aceștia pregătesc multe preparate delicioase, însă care sunt total diferite față de cele ale creștinilor ortodocși.
Dacă de pe masa de Paște la ortodocși nu lipsesc niciodată ouăle roșii, la catolici nu lipsesc niciodată ouăle umplute. Tradiția în care se vopsesc ouăle există și la catolici, însă mai pregătesc și aceste ouă umplute delicioase.
Mai mult de atât, pe masa catolicilor de Paște se mai află drobul de miel, făcut după o rețetă diferită față de cea a ortodocșilor. Mielul este nelipsit și el, însă în ciorbă.
Alte bucate tradiționale sunt: cozonac simplu sau umplut cu cremă de cacao și nucă, pască umplută cu brânză de vaci și stafide, friptură de iepure cu muștar etc.
Tradițiile și obiceiurile de Paștele catolic diferă și în funcție de țară. În Marea Britanie, de exemplu, jambonul de porc nu lipsește niciodată de pe masa de Paște, deoarece, pentru ei, animalul este considerat un simbol al norocului.
Italienii pregătesc o prăjitură tradițională numită „Colomba”, un cozonac în formă de porumbel, care reprezintă un simbol al veștilor bune.
În Spania, de pe masa de Paște nu lipsește „Mona”, o prăjitură ca un cozonac peste care se pun ouă colorate înainte de a fi băgat la cuptor.
Paștele Catolic sărbătorește Învierea lui Iisus Hristos, la fel ca și Paștele ortodox, doar că se comemorează la o altă dată. Anul acesta, Paștele Catolic are loc pe data de 31 martie. La ortodocși, masa de Paște este plină de ouă roșii, pască, cozonac și multe alte bucate tradiționale, însă ce gătesc catolicii de Paște?
Masa de Paște la catolici este puțin diferită față de cea a ortodocșilor. Aceștia pregătesc multe preparate delicioase, însă care sunt total diferite față de cele ale creștinilor ortodocși.
Dacă de pe masa de Paște la ortodocși nu lipsesc niciodată ouăle roșii, la catolici nu lipsesc niciodată ouăle umplute. Tradiția în care se vopsesc ouăle există și la catolici, însă mai pregătesc și aceste ouă umplute delicioase.
Mai mult de atât, pe masa catolicilor de Paște se mai află drobul de miel, făcut după o rețetă diferită față de cea a ortodocșilor. Mielul este nelipsit și el, însă în ciorbă.
Alte bucate tradiționale sunt: cozonac simplu sau umplut cu cremă de cacao și nucă, pască umplută cu brânză de vaci și stafide, friptură de iepure cu muștar etc.
Tradițiile și obiceiurile de Paștele catolic diferă și în funcție de țară. În Marea Britanie, de exemplu, jambonul de porc nu lipsește niciodată de pe masa de Paște, deoarece, pentru ei, animalul este considerat un simbol al norocului.
Italienii pregătesc o prăjitură tradițională numită „Colomba”, un cozonac în formă de porumbel, care reprezintă un simbol al veștilor bune.
În Spania, de pe masa de Paște nu lipsește „Mona”, o prăjitură ca un cozonac peste care se pun ouă colorate înainte de a fi băgat la cuptor.