Am învăţat să pregătesc această reţetă în urmă cu vreo 7 ani, pe vremea când soţul meu făcea mofturi la mâncare mai mult decât un copil de 2 ani. Declarase un război total cărnii de orice natură, şi devenise aproape vegetarian. Nu sunt de loc adepta curentului vegetarianism, din contra. Eu cred cu tărie în proverbul românesc : “Cea mai bună legume carnea”.
Puiul chinezesc a fost un copromis între ceea ce îşi dorea el şi ceea ce îi ofeream eu. Conţine o cantitate mare de legume, iar marinată pe care o folosesc pentru pieptul de pui, face carnea extrem de fragedă.
Ingrediente :
300 grame piept de pui dezosat
1 ardei gras roşu,galben sau verde
200 grame de ciuperci champignon
½ tulpină de praz
2 fire de usturoi verde
1 dovlecel zucchini
1 linguriţă de rădăcina de ghimbir ras
1 lingură de boia
1 vf de cuţit de cardamom măcinat
1 vf de cuţit de coriandru măcinat
Piper
50 ml de sos de soia
1 lingură de sos de stridii
75 ml de sos chinezesc picant
1 lingură de amidon de porumb
1 pachet de tăiţei de orez
Ulei de măsline
Pieptul de pui se taie fâşii de grosimea unui deget. Într-un bol, se pune pieptul de pui peste care se presară toate condimentele şi amidonul. La această reţetă evit să folosesc sare , deoarece sosul de soia şi cel de stridii conţin deja o cantitate mare de sare. Se amestecă bine cu mâna.
Se toarnă deasupra şi sosurile : stridii, soia şi picant. Se mai amestecă bine, pentru ca pieptul de pui să fie bine acoperit de marinată. Bolul se acoperă cu folie de prospeţime şi se lasă la rece minim 2 ore
Legumele se spală, se curate şi se taie în fâşii subţirii .
Într-o tigaie wok se încălzeşte puţin ulei de măsline. Acest preparat va fi gătit la flacără mare. Când uleiul este foarte bine încins, puneţi în tigaie pieptul de pui. Lăsaţi pieptul să se prăjească un minut după care adăugaţi legumele., şi mai prăjiţi la foc mare aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.
Ideal este ca legumele să fie puţin aldente, adică mai crocante ca şi textură.
Într-o oală cu pereţi înalţi, puneţi apă la fiert.
Pregătiţi tăiţeii de orez conform indicaţiilor de pe pachet.
Serviţi puiul împreună cu o porţie generoasă de paste, şi puţină verdeaţă tocata deasupra.
Am învăţat să pregătesc această reţetă în urmă cu vreo 7 ani, pe vremea când soţul meu făcea mofturi la mâncare mai mult decât un copil de 2 ani. Declarase un război total cărnii de orice natură, şi devenise aproape vegetarian. Nu sunt de loc adepta curentului vegetarianism, din contra. Eu cred cu tărie în proverbul românesc : “Cea mai bună legume carnea”.
Puiul chinezesc a fost un copromis între ceea ce îşi dorea el şi ceea ce îi ofeream eu. Conţine o cantitate mare de legume, iar marinată pe care o folosesc pentru pieptul de pui, face carnea extrem de fragedă.
Ingrediente :
300 grame piept de pui dezosat
1 ardei gras roşu,galben sau verde
200 grame de ciuperci champignon
½ tulpină de praz
2 fire de usturoi verde
1 dovlecel zucchini
1 linguriţă de rădăcina de ghimbir ras
1 lingură de boia
1 vf de cuţit de cardamom măcinat
1 vf de cuţit de coriandru măcinat
Piper
50 ml de sos de soia
1 lingură de sos de stridii
75 ml de sos chinezesc picant
1 lingură de amidon de porumb
1 pachet de tăiţei de orez
Ulei de măsline
Pieptul de pui se taie fâşii de grosimea unui deget. Într-un bol, se pune pieptul de pui peste care se presară toate condimentele şi amidonul. La această reţetă evit să folosesc sare , deoarece sosul de soia şi cel de stridii conţin deja o cantitate mare de sare. Se amestecă bine cu mâna.
Se toarnă deasupra şi sosurile : stridii, soia şi picant. Se mai amestecă bine, pentru ca pieptul de pui să fie bine acoperit de marinată. Bolul se acoperă cu folie de prospeţime şi se lasă la rece minim 2 ore
Legumele se spală, se curate şi se taie în fâşii subţirii .
Într-o tigaie wok se încălzeşte puţin ulei de măsline. Acest preparat va fi gătit la flacără mare. Când uleiul este foarte bine încins, puneţi în tigaie pieptul de pui. Lăsaţi pieptul să se prăjească un minut după care adăugaţi legumele., şi mai prăjiţi la foc mare aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.
Ideal este ca legumele să fie puţin aldente, adică mai crocante ca şi textură.
Într-o oală cu pereţi înalţi, puneţi apă la fiert.
Pregătiţi tăiţeii de orez conform indicaţiilor de pe pachet.
Serviţi puiul împreună cu o porţie generoasă de paste, şi puţină verdeaţă tocata deasupra.