„Dragoste la foc mic”/„La passion de Dodin Bouffant” (r. Tràn Anh Hùng), cu Juliette Binoche ÅŸi Benoît Magimel, câÈ™tigătorul premiului pentru cea mai bună regie la Cannes, în 2023, va fi proiectat la cinematograful Arta din Arad.
Filmul va rula în 14 februarie 2025, de la ora 19.00 iar accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.
Filmul cineastului franco-vietnamez Tràn Anh Hùng este bazat pe popularul roman al lui Marcel Rouff, „La Vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet“(The Passionate Epicure), scrisă în anul 1920, iar povestea se consumă aproape în totalitate în bucătărie, lăsând prepararea felurilor de mâncare să contureze, fără a apela la multe dialoguri, portretele nuanÅ£ate ale protagoniÅŸtilor.
Eugenie (Juliette Binoche), o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin (Benoît Magimel) în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei ÅŸi admiraÅ£ia reciprocă s-au transformat într-o relaÅ£ie romantică. Legătura dintre ei dă naÅŸtere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până ÅŸi pe cei mai iluÅŸtri bucătari ai lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea ÅŸi nu ÅŸi-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.
Tràn Anh Hùng, regizor ÅŸi scenarist francez de origine vietnameză, a lucrat la acest film mai bine de ÅŸapte ani ÅŸi a colaborat în acest scop cu istoricul culinar Patrick Rambourg, precum ÅŸi cu renumitul chef Pierre Gagnaire în calitate de consultant. DeÅ£inător al unui restaurant în Paris de trei stele Michelin, Gagnaire oferă în fiecare iarnă clienÅ£ilor săi o interpretare de lux a preparatului clasic ÅŸi reconfortant pot-au-feu, element central al intrigii din film.
Cu ajutorul acestora ÅŸi Å£inând cont de perioada în care se întâmplă acÅ£iunea filmului, în urmă cu peste 100 de ani, Tràn Anh Hùng a adus pe marele ecran feluri de mâncare clasice, perfect comestibile, care au necesitat pregătiri de anvergură pentru echipa de producÅ£ie.
Pentru a reda cât mai fidel miÅŸcările din bucătărie pe ecran, Gagnaire a gătit pentru Tràn timp de cinci zile, iar pentru prepararea celebrului pot-au-feu ÅŸi filmarea acestuia în diferite stadii de pregătire au fost folosite 40 de kilograme de carne, dar ÅŸi legume care să arate ca cele din secolul XIX: „Nu la fel de frumoase ca cele de azi, nu au forma aia impecabilă ÅŸi sunt pline de pete”, spune Tràn Anh Hùng.
Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad È™i Centrul Municipal de Cultură Arad.
SINOPSIS
Dramă, Istoric, Romantic, Dragoste
Un film de: Tran Anh Hung
DirecÈ›ie artistică: Tran Nu Yên Khê
Director de fotografie: Jonathan Ricquebourg
Redactor: Mario Battistel
Design de producÈ›ie: Toma Baquéni
Costume: Tran Nu Yên Khê
Director Gastronomic: Pierre Gagnaire
Sfaturi culinare: Michel Nave
Sunet: François Waledisch, Paul Heymans, Thomas Gauder
Rating: AP-12 (Acordul părinÈ›ilor pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani)
1885. Bucătăreasa fără egal Eugenie a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei È™i admiraÈ›ia reciprocă s-au transformat într-o relaÈ›ie romantică.
Asocierea lor dă naÈ™tere unor feluri de mâncare, una mai delicioasă decât alta, care îi încurcă până È™i pe cei mai iluÈ™tri bucătari ai lumii. Dar Eugenie îi place libertatea È™i nu È™i-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. Deci, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.


„Dragoste la foc mic”/„La passion de Dodin Bouffant” (r. Tràn Anh Hùng), cu Juliette Binoche ÅŸi Benoît Magimel, câÈ™tigătorul premiului pentru cea mai bună regie la Cannes, în 2023, va fi proiectat la cinematograful Arta din Arad.
Filmul va rula în 14 februarie 2025, de la ora 19.00 iar accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.
Filmul cineastului franco-vietnamez Tràn Anh Hùng este bazat pe popularul roman al lui Marcel Rouff, „La Vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet“(The Passionate Epicure), scrisă în anul 1920, iar povestea se consumă aproape în totalitate în bucătărie, lăsând prepararea felurilor de mâncare să contureze, fără a apela la multe dialoguri, portretele nuanÅ£ate ale protagoniÅŸtilor.
Eugenie (Juliette Binoche), o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin (Benoît Magimel) în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei ÅŸi admiraÅ£ia reciprocă s-au transformat într-o relaÅ£ie romantică. Legătura dintre ei dă naÅŸtere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până ÅŸi pe cei mai iluÅŸtri bucătari ai lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea ÅŸi nu ÅŸi-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.
Tràn Anh Hùng, regizor ÅŸi scenarist francez de origine vietnameză, a lucrat la acest film mai bine de ÅŸapte ani ÅŸi a colaborat în acest scop cu istoricul culinar Patrick Rambourg, precum ÅŸi cu renumitul chef Pierre Gagnaire în calitate de consultant. DeÅ£inător al unui restaurant în Paris de trei stele Michelin, Gagnaire oferă în fiecare iarnă clienÅ£ilor săi o interpretare de lux a preparatului clasic ÅŸi reconfortant pot-au-feu, element central al intrigii din film.
Cu ajutorul acestora ÅŸi Å£inând cont de perioada în care se întâmplă acÅ£iunea filmului, în urmă cu peste 100 de ani, Tràn Anh Hùng a adus pe marele ecran feluri de mâncare clasice, perfect comestibile, care au necesitat pregătiri de anvergură pentru echipa de producÅ£ie.
Pentru a reda cât mai fidel miÅŸcările din bucătărie pe ecran, Gagnaire a gătit pentru Tràn timp de cinci zile, iar pentru prepararea celebrului pot-au-feu ÅŸi filmarea acestuia în diferite stadii de pregătire au fost folosite 40 de kilograme de carne, dar ÅŸi legume care să arate ca cele din secolul XIX: „Nu la fel de frumoase ca cele de azi, nu au forma aia impecabilă ÅŸi sunt pline de pete”, spune Tràn Anh Hùng.
Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad È™i Centrul Municipal de Cultură Arad.
SINOPSIS
Dramă, Istoric, Romantic, Dragoste
Un film de: Tran Anh Hung
DirecÈ›ie artistică: Tran Nu Yên Khê
Director de fotografie: Jonathan Ricquebourg
Redactor: Mario Battistel
Design de producÈ›ie: Toma Baquéni
Costume: Tran Nu Yên Khê
Director Gastronomic: Pierre Gagnaire
Sfaturi culinare: Michel Nave
Sunet: François Waledisch, Paul Heymans, Thomas Gauder
Rating: AP-12 (Acordul părinÈ›ilor pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani)
1885. Bucătăreasa fără egal Eugenie a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei È™i admiraÈ›ia reciprocă s-au transformat într-o relaÈ›ie romantică.
Asocierea lor dă naÈ™tere unor feluri de mâncare, una mai delicioasă decât alta, care îi încurcă până È™i pe cei mai iluÈ™tri bucătari ai lumii. Dar Eugenie îi place libertatea È™i nu È™i-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. Deci, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.
