Programul Filarmonicii Arad pentru luna Octombrie 2024
Programul Filarmonicii Arad pentru luna Octombrie 2024

Programul Filarmonicii Arad pentru luna Octombrie 2024

Joi, 03 Octombrie, 2024 15:07 Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Joi, 03 Octombrie, 2024 15:07 Tiparire

Joi, 3 octombrie 2024, ora 19.00, Sala Palatului Cultural


Deschiderea stagiunii 2024 – 2025- Giacomo Puccini  100

 

Dirijor: Victor Gheorghe Dumănescu

Soliști:Paul Lungu tenor

Adrian Mărcan  bariton

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

 

Selecțiuni din operele Manon Lescaut, La bohème, Tosca, Madama Butterfly, Il Tabarro, Turandot

MESSA DI GLORIA pentru soliști, cor și orchestră

 

Giacomo Puccini 100” este evenimentul care inaugureaza stagiunea 2024-2025 a Filarmonicii, o seară vocal simfonică  cu mesaj universal, un  omagiu adus unuia dintre cei mai însemnați compozitori ai lumii, la împlinirea a 100 de ani  de la dispariția sa.  Selecțiuni din operele Manon Lescaut, La bohème, Tosca, Madama Butterfly, Il Tabarro, Turandot, preced spectaculoasa Messa di Gloria, pentru soliști, cor și orchestră, partitura care îi confirmă lui Puccini, la început de carieră, abilitățile lirice și dramatice extraordinare

Alături de prezențe remarcabile ale scenelor noastre de operă, dirijorul Victor Gheorghe Dumănescu, tenorul Paul Lungu și baritonul Adrian Mărcan, orchestra simfonică și corul academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș vă invită la unul dintre cele mai consistente evenimente muzicale ale toamnei, menit  să celebreze gloria, splendoarea și măreția unora dintre cele mai captivante și extraordinare creații, esențiale pentru arta lirică și întreaga scenă de operă universală.

 

 

 

Joi 10 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

Concert simfonic dedicat bicentenarului nașterii lui Anton Bruckner (1824 – 1896)

 

Dirijor: Cristian Neagu

Solist: Gabriel Croitoru

 

Max Bruch Concertul  nr. 1 pentru vioară și orchestră în sol minor op.26;

Anton Bruckner Simfonia nr. 4 în mi bemol major „Romantica”;

 

Ca temă principală a anului 2024, „Bicentenarul Anton Bruckner” ne îndeamnă să prospectăm un tărâm sonor inconfundabil, să îi atingem și să îi valorificăm profunzimile, iar odată cu  Simfonia  nr. 4, „Romantica”, să ne alăturăm omagiului universal, pe care lumea muzicii clasice îl aduce admirabilului  compozitor, la două sute de ani de la nașterea sa.

Vă invităm, așadar,  în seara de  joi, 10 octombrie 2024, la ora 19.00,  la o seară simfonică profund romantică, la o reîntâlnire cu una dintre vastele partituri ale maestrului, cu Simfonia  nr. 4, în mi bemol major, privită și înțeleasă astăzi ca epitom al romantismului în muzica simfonică universală.

O prefațăm cu un mare favorit al scenelor de pretutindeni, Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră de Max Bruch, pe care vi-l propunem să îl ascultați în versiunea inegalabilului Gabriel Croitoru și să vă bucurați de bogăția acustică a instrumentului care îl însoțește, „Catedrala”, vioara Guarneri, care i-a aparținut lui George Enescu.

 

 




Vineri, 11 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

CLASIC LA PUTEREA A TREIA, ansamblul VIOLONCELISSIMO

 

Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, ediţia a 6-a,

începe pe 11 octombrie la Arad

 

Violoncelistul Marin Cazacu și binecunoscutul ansamblu Violoncellissimo, revin cu Turneul Naţional Clasic la Puterea a treia, care va avea loc în toamnă în întreaga ţară. Ajuns la cea de-a șasea ediție, va avea loc în lunile octombrie şi noiembrie și va ajunge în mari orașe ale României precum Arad, Deva, Bistrița, Craiova, Iași, București, Ploieşti, Botoșani și nu numai.

”Turneul Național Clasic la Puterea a treia continuă să fie o adevărată sărbătoare a violoncelului, un prilej de a aduce în fața publicului din întreaga țară o energie muzicală unică. Îmi doresc ca fiecare concert să fie o experiență memorabilă, în care sunetul acestui instrument minunat să ajungă la sufletele tuturor. Prin acest turneu, ne propunem să demonstrăm că muzica clasică poate fi accesibilă, plină de viață și emoție, indiferent de orașul în care ajungem.” (Violoncelistul Marin Cazacu)

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes. Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa. În data de 26 mai 2013, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată într-un concert extraordinar alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER,  Hope Concert si UNESCO 2021.

În 2023 Ansamblul Violoncellissimo a susținut  două concerte extraordinare cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României la Madrid şi Barcelona.

 

 



Joi 17 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

MOZART MEETS JAZZ

Tálas Áron Jazz Trio 

 

Tálas Áron – pian, Tóth István – contrabas, Richter Ambrus – percuție

Dirijor: Hermann Szabolcs

 

Program

Wolfgang Amadeus Mozart -Tálas Áron  Concertul  nr. 27 în si bemol major pentru pian și orchestră  K 595

Concepție  Hámori Máté

Aranjament Tálas Áron

Wolfgang Amadeus Mozart  Simfonia nr. 41 în do major K 551 Jupiter

 

Dacă vă plac provocările, dacă iubiți muzica clasică, dar împărtășiți aceeași pasiune pentru  teritorii sonore lipsite de frontiere, dacă priviți fără suspiciune o încrucișare între genuri și aveți curiozitatea să vă imaginați o întâlnire sau o conversație dintre un mare clasic și un muzician de jazz, dacă vreți să cunoasteți cu adevărat cât de liberă poate să fie muzica și câtă libertate îi este îngăduită unui interpret, cât de  spontan și imprevizibil se transformă un text al unei partituri perfect notate și măsurate prin filtrul unor viziuni și talente emergente și, nu în ultimul rând, cât de minunată poate să fie muzica lui Mozart, în amprenta pianistică a ultimului  concert pentru pian, nr. 27, în si bemol major, nu veți ocoli întâlnirea cu oaspeții serii de joi, 17 octombrie 2024, trio-ul de jazz Tálas Áron și dirijorul Hermann Szabolcs.

Pentru  că splendida partitura mozartiană își continuă povestea, simplu și dezinvolt, dincolo de autograful și grafia unei partituri.

O seară cu adevărat fantastică, al cărei final ne readuce în atmosfera strălucitoare și ceremonială a Simfoniei nr. 41 (Jupiter), în do major.

 






Joi 24 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

Concert simfonic

 

Dirijor: József Horváth

 

Solistă: Adela Liculescu

 

Program

Franz Liszt  Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în mi bemol major S.124

Fantezia pe teme populare maghiare S.123

Vasily Kalinnikov Simfonia nr. 1 în sol minor

 

Personalitate crucială a secolului al XIX-lea, unul dintre cei mai de seamă interpreți – compozitori ai tuturor timpurilor, Franz Liszt a simțit forța inevitabilă a ceea ce el considera a fi progresul muzicii, a extins în mod substanțial registrul și eficacitatea tehnicii pianistice, a împins sistemul sonor până la limite și chiar a anticipat multiple tendințe ale muzicii moderne, care vor lua naștere după dispariția sa.

Intimă sau furtunoasă, tandră sau pasională, pianistica lisztiană rămâne unul dintre cele mai fascinante subiecte ale muzicii clasice, pe care îl abordăm și noi în seara de 24 octombrie 2024, alături de pianista Adela Liculescu și dirijorul József Horváth, odată cu reluarea a două dintre cele mai impresionante ópusuri ale catalogului de concert, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în mi bemol major și Fantezia pe teme populare maghiare.

Le asociem cu o amplă și plină de virtuozitate partitură de orchestră, Simfonia nr. 1 în sol minor de Vasily Kalinnikov, o capodoperă a aceleeași lumi romantice, pe care vă invităm să o descoperiți alături de noi și dirijorul invitat al serii simfonice.








Joi 31 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

WOLFGANG AMADEUS MOZART

 

Trei piese liturgice

Misericordias Domini K 222 (205a)

Ave Verum corpus K 618

Inter natos mulierum  K 72 (74f)

 

REQUIEM  K 626

pentru soliști, cor și orchestră

 

Dirijor: Cristian Neagu

 

Soliști:

Renáta Gebe-Fügi soprană

Aura Twarowska mezzosoprană

Eusebiu Huțan tenor

Sebastian Balaj bariton

 

Prin intermediul călătoriilor sale în centrele muzicale importante ale Europei, copil fiind, Mozart a ajuns să asimileze cele mai însemnate curente muzicale ale vremii și i-a cunoscut pe cei mai de seamă reprezentanți ai acestora, o serie de lucrări religioase semnate acum fiind fructul acestor studii și întâlniri, care au culminat cu primirea sa la celebra „Accademia Filarmonica di Bologna”,  în anul 1770, la vârsta de paisprezece ani.

De la offertoriumul Sf. Ioan Botezătorul, „Inter natos mulierum” K 72,  scris  în 1771, până la construcția nefinalizată a Recviemului K 626,  capodopera detașată de corpul creațiilor sale religioase, care impresioneaza prin trăsăturile sale subiective și pe care Mozart a semnat-o în 1791, în anul dispariției sale, creația spirituală mozartiană este un capitol de o frumusețe și profunzime  uluitoare.



Vă invităm în această ultimă seară de octombrie la o călătorie în lumea muzicii sacre, un teritoriu în care contrapunctul baroc se întâlnește cu sensibilitatea unică, aproape romantică a genialului muzician, un demers care reunește  vocile corului academic, pregătit de Robert Daniel  Rădoiaș, acompaniamentul ansamblului simfonic, susținut de la pupitrul dirijoral de Cristian Neagu și soliștii invitați, Renáta Gebe-Fügi (soprană), Aura Twarowska (mezzosoprană), Eusebiu Huțan (tenor), Sebastian Balaj (bariton).






Joi, 3 octombrie 2024, ora 19.00, Sala Palatului Cultural


Deschiderea stagiunii 2024 – 2025- Giacomo Puccini  100

 

Dirijor: Victor Gheorghe Dumănescu

Soliști:Paul Lungu tenor

Adrian Mărcan  bariton

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

 

Selecțiuni din operele Manon Lescaut, La bohème, Tosca, Madama Butterfly, Il Tabarro, Turandot

MESSA DI GLORIA pentru soliști, cor și orchestră

 

Giacomo Puccini 100” este evenimentul care inaugureaza stagiunea 2024-2025 a Filarmonicii, o seară vocal simfonică  cu mesaj universal, un  omagiu adus unuia dintre cei mai însemnați compozitori ai lumii, la împlinirea a 100 de ani  de la dispariția sa.  Selecțiuni din operele Manon Lescaut, La bohème, Tosca, Madama Butterfly, Il Tabarro, Turandot, preced spectaculoasa Messa di Gloria, pentru soliști, cor și orchestră, partitura care îi confirmă lui Puccini, la început de carieră, abilitățile lirice și dramatice extraordinare

Alături de prezențe remarcabile ale scenelor noastre de operă, dirijorul Victor Gheorghe Dumănescu, tenorul Paul Lungu și baritonul Adrian Mărcan, orchestra simfonică și corul academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș vă invită la unul dintre cele mai consistente evenimente muzicale ale toamnei, menit  să celebreze gloria, splendoarea și măreția unora dintre cele mai captivante și extraordinare creații, esențiale pentru arta lirică și întreaga scenă de operă universală.

 

 

 

Joi 10 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

Concert simfonic dedicat bicentenarului nașterii lui Anton Bruckner (1824 – 1896)

 

Dirijor: Cristian Neagu

Solist: Gabriel Croitoru

 

Max Bruch Concertul  nr. 1 pentru vioară și orchestră în sol minor op.26;

Anton Bruckner Simfonia nr. 4 în mi bemol major „Romantica”;

 

Ca temă principală a anului 2024, „Bicentenarul Anton Bruckner” ne îndeamnă să prospectăm un tărâm sonor inconfundabil, să îi atingem și să îi valorificăm profunzimile, iar odată cu  Simfonia  nr. 4, „Romantica”, să ne alăturăm omagiului universal, pe care lumea muzicii clasice îl aduce admirabilului  compozitor, la două sute de ani de la nașterea sa.

Vă invităm, așadar,  în seara de  joi, 10 octombrie 2024, la ora 19.00,  la o seară simfonică profund romantică, la o reîntâlnire cu una dintre vastele partituri ale maestrului, cu Simfonia  nr. 4, în mi bemol major, privită și înțeleasă astăzi ca epitom al romantismului în muzica simfonică universală.

O prefațăm cu un mare favorit al scenelor de pretutindeni, Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră de Max Bruch, pe care vi-l propunem să îl ascultați în versiunea inegalabilului Gabriel Croitoru și să vă bucurați de bogăția acustică a instrumentului care îl însoțește, „Catedrala”, vioara Guarneri, care i-a aparținut lui George Enescu.

 

 




Vineri, 11 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

 

CLASIC LA PUTEREA A TREIA, ansamblul VIOLONCELISSIMO

 

Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, ediţia a 6-a,

începe pe 11 octombrie la Arad

 

Violoncelistul Marin Cazacu și binecunoscutul ansamblu Violoncellissimo, revin cu Turneul Naţional Clasic la Puterea a treia, care va avea loc în toamnă în întreaga ţară. Ajuns la cea de-a șasea ediție, va avea loc în lunile octombrie şi noiembrie și va ajunge în mari orașe ale României precum Arad, Deva, Bistrița, Craiova, Iași, București, Ploieşti, Botoșani și nu numai.

”Turneul Național Clasic la Puterea a treia continuă să fie o adevărată sărbătoare a violoncelului, un prilej de a aduce în fața publicului din întreaga țară o energie muzicală unică. Îmi doresc ca fiecare concert să fie o experiență memorabilă, în care sunetul acestui instrument minunat să ajungă la sufletele tuturor. Prin acest turneu, ne propunem să demonstrăm că muzica clasică poate fi accesibilă, plină de viață și emoție, indiferent de orașul în care ajungem.” (Violoncelistul Marin Cazacu)

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes. Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa. În data de 26 mai 2013, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată într-un concert extraordinar alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER,  Hope Concert si UNESCO 2021.

În 2023 Ansamblul Violoncellissimo a susținut  două concerte extraordinare cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României la Madrid şi Barcelona.

 

 



Joi 17 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

MOZART MEETS JAZZ

Tálas Áron Jazz Trio 

 

Tálas Áron – pian, Tóth István – contrabas, Richter Ambrus – percuție

Dirijor: Hermann Szabolcs

 

Program

Wolfgang Amadeus Mozart -Tálas Áron  Concertul  nr. 27 în si bemol major pentru pian și orchestră  K 595

Concepție  Hámori Máté

Aranjament Tálas Áron

Wolfgang Amadeus Mozart  Simfonia nr. 41 în do major K 551 Jupiter

 

Dacă vă plac provocările, dacă iubiți muzica clasică, dar împărtășiți aceeași pasiune pentru  teritorii sonore lipsite de frontiere, dacă priviți fără suspiciune o încrucișare între genuri și aveți curiozitatea să vă imaginați o întâlnire sau o conversație dintre un mare clasic și un muzician de jazz, dacă vreți să cunoasteți cu adevărat cât de liberă poate să fie muzica și câtă libertate îi este îngăduită unui interpret, cât de  spontan și imprevizibil se transformă un text al unei partituri perfect notate și măsurate prin filtrul unor viziuni și talente emergente și, nu în ultimul rând, cât de minunată poate să fie muzica lui Mozart, în amprenta pianistică a ultimului  concert pentru pian, nr. 27, în si bemol major, nu veți ocoli întâlnirea cu oaspeții serii de joi, 17 octombrie 2024, trio-ul de jazz Tálas Áron și dirijorul Hermann Szabolcs.

Pentru  că splendida partitura mozartiană își continuă povestea, simplu și dezinvolt, dincolo de autograful și grafia unei partituri.

O seară cu adevărat fantastică, al cărei final ne readuce în atmosfera strălucitoare și ceremonială a Simfoniei nr. 41 (Jupiter), în do major.

 






Joi 24 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

Concert simfonic

 

Dirijor: József Horváth

 

Solistă: Adela Liculescu

 

Program

Franz Liszt  Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în mi bemol major S.124

Fantezia pe teme populare maghiare S.123

Vasily Kalinnikov Simfonia nr. 1 în sol minor

 

Personalitate crucială a secolului al XIX-lea, unul dintre cei mai de seamă interpreți – compozitori ai tuturor timpurilor, Franz Liszt a simțit forța inevitabilă a ceea ce el considera a fi progresul muzicii, a extins în mod substanțial registrul și eficacitatea tehnicii pianistice, a împins sistemul sonor până la limite și chiar a anticipat multiple tendințe ale muzicii moderne, care vor lua naștere după dispariția sa.

Intimă sau furtunoasă, tandră sau pasională, pianistica lisztiană rămâne unul dintre cele mai fascinante subiecte ale muzicii clasice, pe care îl abordăm și noi în seara de 24 octombrie 2024, alături de pianista Adela Liculescu și dirijorul József Horváth, odată cu reluarea a două dintre cele mai impresionante ópusuri ale catalogului de concert, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în mi bemol major și Fantezia pe teme populare maghiare.

Le asociem cu o amplă și plină de virtuozitate partitură de orchestră, Simfonia nr. 1 în sol minor de Vasily Kalinnikov, o capodoperă a aceleeași lumi romantice, pe care vă invităm să o descoperiți alături de noi și dirijorul invitat al serii simfonice.








Joi 31 octombrie 2024 ora 19.00, Sala Palatului Cultural

WOLFGANG AMADEUS MOZART

 

Trei piese liturgice

Misericordias Domini K 222 (205a)

Ave Verum corpus K 618

Inter natos mulierum  K 72 (74f)

 

REQUIEM  K 626

pentru soliști, cor și orchestră

 

Dirijor: Cristian Neagu

 

Soliști:

Renáta Gebe-Fügi soprană

Aura Twarowska mezzosoprană

Eusebiu Huțan tenor

Sebastian Balaj bariton

 

Prin intermediul călătoriilor sale în centrele muzicale importante ale Europei, copil fiind, Mozart a ajuns să asimileze cele mai însemnate curente muzicale ale vremii și i-a cunoscut pe cei mai de seamă reprezentanți ai acestora, o serie de lucrări religioase semnate acum fiind fructul acestor studii și întâlniri, care au culminat cu primirea sa la celebra „Accademia Filarmonica di Bologna”,  în anul 1770, la vârsta de paisprezece ani.

De la offertoriumul Sf. Ioan Botezătorul, „Inter natos mulierum” K 72,  scris  în 1771, până la construcția nefinalizată a Recviemului K 626,  capodopera detașată de corpul creațiilor sale religioase, care impresioneaza prin trăsăturile sale subiective și pe care Mozart a semnat-o în 1791, în anul dispariției sale, creația spirituală mozartiană este un capitol de o frumusețe și profunzime  uluitoare.



Vă invităm în această ultimă seară de octombrie la o călătorie în lumea muzicii sacre, un teritoriu în care contrapunctul baroc se întâlnește cu sensibilitatea unică, aproape romantică a genialului muzician, un demers care reunește  vocile corului academic, pregătit de Robert Daniel  Rădoiaș, acompaniamentul ansamblului simfonic, susținut de la pupitrul dirijoral de Cristian Neagu și soliștii invitați, Renáta Gebe-Fügi (soprană), Aura Twarowska (mezzosoprană), Eusebiu Huțan (tenor), Sebastian Balaj (bariton).






Stiri asemanatoare

Mașină în flăcări în Micălaca

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 18:49

Mașină în flăcări în Micălaca

Detașamentul Arad a intervenit astăzi (3 ianuarie), în cartierul Micălaca, zona 300 pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un autoturism.   La sosirea echipajului de in ...

Un șofer de 18 ani a omorât doi oameni care mergeau pe lângă șosea

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 08:20

Un șofer de 18 ani a omorât doi oameni care mergeau pe lângă șosea

Un tragic accident rutier care s-a soldat cu moartea a doi oameni s-a petrecut vineri seara în comuna doljeană Ostroveni, sat Lișteava.   La fața locului, pe DN 55, polițiști di ...

Ultimele zile ale lui 2024 la UVVG au fost dedicate Galei Premiilor Academice

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 12:41

Ultimele zile ale lui 2024 la UVVG au fost dedicate Galei Premiilor Academice

Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad a organizat seara trecută Gala Premiilor Academice UVVG, un eveniment dedicat recunoașterii meritelor și a efortului depus de membrii marii fami ...

Mașină în flăcări în Micălaca

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 18:49

Mașină în flăcări în Micălaca

Detașamentul Arad a intervenit astăzi (3 ianuarie), în cartierul Micălaca, zona 300 pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un autoturism.   La sosirea echipajului de in ...

Deși suntem în spațiul Schengen, MAI a început controalele aleatorii în zona de frontieră din a treia zi de liberă trecere

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 16:54

Deși suntem în spațiul Schengen, MAI a început controalele aleatorii în zona de frontieră din a treia zi de liberă trecere

Miercuri dimineața, Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale, respectiv Poliția Română, Poliția de Frontieră și Jandarmeria Română, a derulat controale în pro ...

Pericol de explozie pe calea ferată. Circulația feroviară întreruptă timp de aproape 6 ore

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 08:47

Pericol de explozie pe calea ferată. Circulația feroviară întreruptă timp de aproape 6 ore

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, vineri, începând cu ora 15:38, traficul feroviar a fost întrerupt în zona HM Albești Târna ...

România închide anul 2024 cu peste 200 de kilometri noi de autostradă și drum expres

Joi, 02 Ianuarie, 2025 10:56

România închide anul 2024 cu peste 200 de kilometri noi de autostradă și drum expres

În total, România a închis anul 2024 cu aproape 201 de kilometri noi de autostradă și drum expres, dintre care, cei mai mulți – 102 km, pe Autostrada Moldovei A7. ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Câte zile libere și minivacanțe vor avea românii în 2025! Calendarul complet

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 16:09

Câte zile libere și minivacanțe vor avea românii în 2025! Calendarul complet

În 2025, angajații din România vor beneficia de 17 zile libere legale, dintre care 13 vor cădea în timpul săptămânii și 4 vor fi în weekend. Un aspect remarcabi ...

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

Miercuri, 05 Iunie, 2024 15:48

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

În această după-amiază (5 iunie), în jurul orei 15:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un ...

Studenții au reducere pe tren din 1 ianuarie 2025 doar în anumite condiții. Anunțul făcut de CFR Călători

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 09:26

Studenții au reducere pe tren din 1 ianuarie 2025 doar în anumite condiții. Anunțul făcut de CFR Călători

Prin art. XXIX alin. (1) al Ordonanței de Urgență nr. 156 din 30 decembrie 2024 publicată în Monitorul Oficial nr. 1334 din 31 decembrie 2024, în anul 2025, prin derogare de la pr ...

Nu parca în zonă, trece un mastodont – vezi traseul!

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 11:15

Nu parca în zonă, trece un mastodont – vezi traseul!

În intervalul 17 octombrie (ora 16.00) - 18 octombrie (ora 8.00),  străzile Păstorului, Lipovei și Prutului vor fi tranzitate de câteva transporturi agabaritice constând ...

Accident cu două victime încarcerate între Dezna și Buhani

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 10:56

Accident cu două victime încarcerate între Dezna și Buhani

Azi dimineață (16 octombrie), în jurul orei Ora 09.30 o mașină s-a răsturnat între Dezna și Buhani.   În urma accidentului au rezultat 2 victime incarcerate conști ...

Curătenia de toamnă – programul de colectare a biodeșeurilor voluminoase

Marti, 15 Octombrie, 2024 10:49

Curătenia de toamnă – programul de colectare a biodeșeurilor voluminoase

Începând cu această săptămână, în municipiul Arad se desfășoară programul de colectare gratuită a biodeșeurilor provenite din grădini și parcuri și a deșeuril ...



Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.