Noaptea Europeană a Muzeelor 2024, ediția a XX-a
Noaptea Europeană a Muzeelor 2024, ediția a XX-a

Noaptea Europeană a Muzeelor 2024, ediția a XX-a

Miercuri, 15 Mai, 2024 13:32 Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Miercuri, 15 Mai, 2024 13:32 Tiparire

Noaptea Europeană a Muzeelor 2024, ediția a XX-a, eveniment muzeal cu tradiție la nivel național, va avea un program special în toate spațiile muzeale din Municipiul Arad, Muzeul Orașului Lipova și Muzeul Memorial Șiria, care va oferi publicului posibilitatea de a descoperi patrimoniul muzeal prin expoziții, tururi ghidate și evenimente interactive realizate de specialiștii muzeului în parteneriat cu asociații non-profit.

 

Pe parcursul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor de la Arad vor fi deschise expozițiile de artă, expoziția dedicată istorie pompierilor arădeni de la sala „Clio", iar la Palatul Cultural vor fi deschise Muzeul de Științe ale Naturii și expoziția temporară „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor". În cadrul Pinacotecii și a expoziției „Tezaur 1848-1849" arădenii prezenți la eveniment vor beneficia de tur ghidat (ora 20.00-20.50: tur ghidat în limba maghiară, ora 21.00-21.50 tur ghidat în limba română).

 

Evenimentul va continua cu un concert de muzică rock, de la ora 20.30, susținut de formația COMPACT în Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor), iar de la ora 22.00 trupa SIRIUS va oferi spectacolul FIRE SHOW.

Sâmbătă, 18 mai, expozițiile muzeului din Arad vor fi deschise publicului între orele 12.00-01.00 iar muzeele din Lipova și Șiria între orele 16.00-22.00.

Eveniment realizat cu sprijinul Rețelei Naționale a Muzeelor din România și sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.Parteneri: 

ICOM România, Ambasada Italiei în România – Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Arad, Institutul Italian de Cultură, Muzeul Leonardo da Vinci Florența, Art Safari, kinema ikon, Inspectoratul pentru situații de urgență „Vasile Goldiș" al județului Arad,  Original Media, Asociația „Kölcsey" Arad, Asociația „Amicii Muzeului" Zalău, Federația „Dacan – Artele Marțiale Strămoșești" Arad, Asociația Culturală „Bistrița Medievală", Liceul  „Atanasie Marienescu" Lipova, Liceul  „Sever Bocu" Lipova, Cenaclul  „Muza" Lipova.

 

 

Program ARAD
MUZEUL DE ARTĂ  (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II)
ORA 12.00-01.00
Art Safari la Arad: Nicolae Grigorescu. Expoziție aniversară


Considerat un simbol național și un pionier al picturii moderne românești, Nicolae Grigorescu este omagiat prin această expoziție, care aduce în prim-plan capodopere mai puțin cunoscute, în cea mai mare parte aflate în colecții private. Printre lucrările de referință expuse se numără „Țărăncuțe (De la fântână)", „Dimineața, după ploaie", „Cap de țigancă", „Întoarcerea spre casă", „Țărăncuță cu furcă", „Costum verde de bal" ș.a., fiecare reflectând geniul și sensibilitatea lui Grigorescu.
Una dintre cele mai frumoase opere de Nicolae Grigorescu dintr-o colecție privată este expusă, în premieră, la Muzeul de Artă Arad. „Țărăncuțe (De la fântână)", piesa centrală a expoziției, este o operă esențială ce face parte dintr-un ciclu de variațiuni pe aceeași temă a „Întoarcerii de la izvor", temă abordată de Grigorescu pe tot parcursul creației sale. Această lucrare, un record de piață, este o capodoperă absolută a artistului.


Galeria de artă românească

Structurată diacronic în intervalul secolelor XIX-XX, expunerea din Galeria de Artă Românească prezintă cele mai semnificative lucrări din colecția de artă a Complexului Muzeal Arad. Începuturile picturii de șevalet, pictorii pașoptiști, întemeietorii școlii românești de arte frumoase și studenți ai acestora, cu lucrări stilistic încadrate romantismului, realismului și neoclasicismului, influențe și interpretări impresioniste, postimpresioniste sau simboliste, pictura anilor interbelici, cu nume de referință pentru istoria artei, organizată în segmente tematice, sunt reperele pe care se dezvoltă conceptul curatorial.


Expoziția de artă contemporană Nașterea luminii. Onisim Colta
Suprapusă de sintagma "in memoriam", Nașterea Luminii. Onisim Colta este o expoziție cu caracter retrospectiv, deschisă cu prilejul inaugurării Muzeului de Artă Arad în mai 2023. Selecția asupra unor etape din creația lui Onisim Colta (1952 - 2022), începând din 1985 până în 2020, alătură lucrări de grafică, pictură, obiecte regăsite în cicluri tematice precum Lumină și materie, Cărți și faguri, Arhetipuri și simboluri.Expoziția Sever Frențiu. Grafică (donația Fenyves)

Doamna Simona Fenyves, artist vizual și pedagog, a donat Complexului Muzeal Arad unsprezece lucrări de grafică semnate de artist. Acestea, în mod fericit, completează micro-colecția Sever Frențiu, alcătuită din douăzeci și patru de picturi, desene, acuarele, pastelui, realizate între anii 1956 - 1980, intrate în colecția de artă românească a muzeului în intervalul 1956 - 1982 și în anul 2015.

 

kinema ikon MAFA re: play

 

 

SALA CLIO (str. Horia 10)
ORA 12.00-01.00


Expoziția „Pompierii arădeni – istorie și identitate. Tehnică și inovație: evoluția mijloacelor de stingere a incendiilor pe meleaguri arădene"


Proiectul expozițional aduce în prim-plan patru expoziții tematice ce reflectă istoria impresionantă a pompierilor din Arad, intrinsec legată de istoria județului și a municipiului Arad. Indiferent dacă lucrează în mediul urban sau rural, fie că este pompier voluntar sau de carieră, a fi pompier și a acționa în slujba comunității reprezintă sacrificiu, dăruire, angajament și dedicare puse toate în slujba semenilor.

MUZEUL DE ȘTIINȚE ALE NATURII (Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor)


ORA 12.00-01.00
Muzeul de Științe ale Naturii  pune în valoare biodiversitatea județului Arad, fiind prezentate în mod interactiv plante rare din județul Arad și România, flora și fauna din rezervațiile naturale de interes național și local. Încă de la redeschiderea sa, întregul muzeu este prezentat publicului în mod interactiv: sunete ambientale din natură, touchscreen-uri cu informații privind speciile din colecția muzeului, fotografii și filme documentare despre rezervațiile naturale prezentate în expoziție, realitatea augmentată, masă interactivă pentru copii, prin intermediul cărora vizitatorii vor experimenta muzeul în altă dimensiune. În mod inedit prezentarea habitatului și ocupațiile locuitorilor Văii Mureșului este realizată prin intermediul unei holograme. Spațiul expozițional este adaptat și persoanelor cu deficiențe de vedere: panouri informative cu scriere în alfabet Braille.


Expoziţia Plante de primăvară din herbarul muzeului


Această expoziție are scopul de a promova plantele din herbarul muzeului, dar și de a face cunoscute vizitatorilor o parte din plantele de primăvară ce apar în păduri, pe pajiști, margini de drumuri dar și grădini. Herbarul muzeului conține peste 4000 de coli cu plante, unele dintre ele recoltate în anii 1857, 1859, 1860, 1866, 1868, 1885, 1891-1893, 1901, 1906-1907, 1942-1943 de mâini care astăzi nu mai există și are o importantă valoare științifică.EXPOZIȚIA TEZAUR 1848-1849 (Palatul Cultural Arad, etaj II, intrarea dinspre Parcul Copiilor)


ORA 12.00-01.00
Expoziţia "Tezaur 1848-1849" prezintă cele mai valoroase obiecte de patrimoniu ale colecţiei, în jurul cărora s-a constituit muzeul arădean la sfârșitul secolului al XIX-lea.


PINACOTECA (Palatul Cultural Arad, etaj II, intrarea dinspre Parcul Copiilor)
ORA 12.00-01.00


Definitorie pentru lucrările selectate din colecția de artă europeană a muzeului, constituită în mai bine de o sută de ani, este influența importantelor centre artistice europene (Berlin, Dresda, Düsseldorf, München, Viena, Budapesta, Paris), percepută prin estetica curentelor care s-au succedat sau au coexistat: romantism, academism, realism. Nume care au marcat istoria artei central-europene se regăsesc în contextul expozițional: Munkácsy Mihály, Lotz Károly, Joseph August Schoefft, Barabás Miklós, Than Mór, Feszty Árpád, Liezen-Mayer Sándor.


20.00-20.50 Tur ghidat Expoziția Tezaur 1848-1849 și Pinacoteca (limba maghiară)
21.00-21.50 Tur ghidat Expoziția Tezaur 1848-1849 și Pinacoteca (limba română)


EXPOZIȚIA IMPERIUL ROMAN. TEHNOLOGIA ÎNVINGĂTORILOR (Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Piața George Enescu)ORA 12.00-01.00
Expoziția educațională „Imperiul roman. Tehnologia învingătorilor" prezintă invenții din Antichitate prin intermediul celor 40 de exponate: mașinăriile militare și tehnologia civilă create în Imperiul Roman. Expoziția cuprinde și o serie de elemente vestimentare, uniforme purtate de soldați, tunica interioară şi tunica exterioară din mătase, dar și obiecte vestimentare nelipsite din garderoba femeii romane. Conceptul arcului roman, a cărui tehnică a stat la baza construcțiilor și a progresului imperiului, apeducte, poduri, viaducte, precum și alte elemente construite pentru eficiența în luptă, berbecul roman, turnul de asalt, turnul de apărare, catapulta vor încânta vizitatorii.


 
ORA 12.30-13.00
RECONSTITUIRI ISTORICE

Garda romană de la Porolissum
Asociația Amicii Muzeului Zalău
Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor)ORA 15.00-22.00
ARTE MARȚIALE STRĂMOȘEȘTI

Prezentare de echipamente militare și tehnici de luptă
Federația „Dacan – Artele Marțiale Strămoșești" Arad
Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor)ORA 20.30-22.00
CONCERT DE MUZICĂ ROCK: COMPACT

Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor)

ORA 22.00
FIRE SHOW: SIRIUS

 

 

 

 

Program MUZEUL ORAȘULUI LIPOVA (Lipova, str. Nicolae Bălcescu 21)
ORA 16.00-22.00


Expoziția de etnografie „Colecția de textile populare Marilina Bocu"
În perioada interbelică Casa „Sever Bocu" din Lipova era atât locuință personală, cât și edificiu cultural, care adăpostea o colecție de etnografie și un muzeu amenajat de Marilina Bocu, soția ilustrul om politic bănățean Sever Bocu.
Expoziția permanentă
19.00 Șezătoare culturalăProgram MUZEUL MEMORIAL „IOAN SLAVICI ȘI EMIL MONȚIA" ȘIRIA (Șiria, Conacul Bohus)
ORA 16.00-22.00
Expoziția permanentă „Ioan Slavici"
Expoziția permanentă „Emil Monția"
Sala Capitulării (Revoluția 1848-1849)
Mai multe detalii despre Noaptea Muzeelor în România:

https://www.facebook.com/noapteamuzeelor

https://noapteamuzeelor.org/

 

 

 

 

COMPLEXUL MUZEAL ARAD

 

Piața George Enescu 1

310131 Arad

office: +40 257 281 847

ada.stoenescu@gmail.com

pr.museumarad@gmail.com
www.museumarad.ro
https://www.facebook.com/complexul.muzealarad/?ref=hl

Complexul Muzeal Arad
este membru fondator al
Rețelei Naționale a Muzeelor din România

www.muzee.org

https://www.facebook.com/Reteaua.Muzeelor/

 

Noaptea Europeană a Muzeelor 2024, ediția a XX-a, eveniment muzeal cu tradiție la nivel național, va avea un program special în toate spațiile muzeale din Municipiul Arad, Muzeul Orașului Lipova și Muzeul Memorial Șiria, care va oferi publicului posibilitatea de a descoperi patrimoniul muzeal prin expoziții, tururi ghidate și evenimente interactive realizate de specialiștii muzeului în parteneriat cu asociații non-profit.

 

Pe parcursul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor de la Arad vor fi deschise expozițiile de artă, expoziția dedicată istorie pompierilor arădeni de la sala „Clio", iar la Palatul Cultural vor fi deschise Muzeul de Științe ale Naturii și expoziția temporară „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor". În cadrul Pinacotecii și a expoziției „Tezaur 1848-1849" arădenii prezenți la eveniment vor beneficia de tur ghidat (ora 20.00-20.50: tur ghidat în limba maghiară, ora 21.00-21.50 tur ghidat în limba română).

 

Evenimentul va continua cu un concert de muzică rock, de la ora 20.30, susținut de formația COMPACT în Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor), iar de la ora 22.00 trupa SIRIUS va oferi spectacolul FIRE SHOW.

Sâmbătă, 18 mai, expozițiile muzeului din Arad vor fi deschise publicului între orele 12.00-01.00 iar muzeele din Lipova și Șiria între orele 16.00-22.00.

Eveniment realizat cu sprijinul Rețelei Naționale a Muzeelor din România și sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.Parteneri: 

ICOM România, Ambasada Italiei în România – Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Arad, Institutul Italian de Cultură, Muzeul Leonardo da Vinci Florența, Art Safari, kinema ikon, Inspectoratul pentru situații de urgență „Vasile Goldiș" al județului Arad,  Original Media, Asociația „Kölcsey" Arad, Asociația „Amicii Muzeului" Zalău, Federația „Dacan – Artele Marțiale Strămoșești" Arad, Asociația Culturală „Bistrița Medievală", Liceul  „Atanasie Marienescu" Lipova, Liceul  „Sever Bocu" Lipova, Cenaclul  „Muza" Lipova.

 

 

Program ARAD
MUZEUL DE ARTĂ  (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II)
ORA 12.00-01.00
Art Safari la Arad: Nicolae Grigorescu. Expoziție aniversară


Considerat un simbol național și un pionier al picturii moderne românești, Nicolae Grigorescu este omagiat prin această expoziție, care aduce în prim-plan capodopere mai puțin cunoscute, în cea mai mare parte aflate în colecții private. Printre lucrările de referință expuse se numără „Țărăncuțe (De la fântână)", „Dimineața, după ploaie", „Cap de țigancă", „Întoarcerea spre casă", „Țărăncuță cu furcă", „Costum verde de bal" ș.a., fiecare reflectând geniul și sensibilitatea lui Grigorescu.
Una dintre cele mai frumoase opere de Nicolae Grigorescu dintr-o colecție privată este expusă, în premieră, la Muzeul de Artă Arad. „Țărăncuțe (De la fântână)", piesa centrală a expoziției, este o operă esențială ce face parte dintr-un ciclu de variațiuni pe aceeași temă a „Întoarcerii de la izvor", temă abordată de Grigorescu pe tot parcursul creației sale. Această lucrare, un record de piață, este o capodoperă absolută a artistului.


Galeria de artă românească

Structurată diacronic în intervalul secolelor XIX-XX, expunerea din Galeria de Artă Românească prezintă cele mai semnificative lucrări din colecția de artă a Complexului Muzeal Arad. Începuturile picturii de șevalet, pictorii pașoptiști, întemeietorii școlii românești de arte frumoase și studenți ai acestora, cu lucrări stilistic încadrate romantismului, realismului și neoclasicismului, influențe și interpretări impresioniste, postimpresioniste sau simboliste, pictura anilor interbelici, cu nume de referință pentru istoria artei, organizată în segmente tematice, sunt reperele pe care se dezvoltă conceptul curatorial.


Expoziția de artă contemporană Nașterea luminii. Onisim Colta
Suprapusă de sintagma "in memoriam", Nașterea Luminii. Onisim Colta este o expoziție cu caracter retrospectiv, deschisă cu prilejul inaugurării Muzeului de Artă Arad în mai 2023. Selecția asupra unor etape din creația lui Onisim Colta (1952 - 2022), începând din 1985 până în 2020, alătură lucrări de grafică, pictură, obiecte regăsite în cicluri tematice precum Lumină și materie, Cărți și faguri, Arhetipuri și simboluri.Expoziția Sever Frențiu. Grafică (donația Fenyves)

Doamna Simona Fenyves, artist vizual și pedagog, a donat Complexului Muzeal Arad unsprezece lucrări de grafică semnate de artist. Acestea, în mod fericit, completează micro-colecția Sever Frențiu, alcătuită din douăzeci și patru de picturi, desene, acuarele, pastelui, realizate între anii 1956 - 1980, intrate în colecția de artă românească a muzeului în intervalul 1956 - 1982 și în anul 2015.

 

kinema ikon MAFA re: play

 

 

SALA CLIO (str. Horia 10)
ORA 12.00-01.00


Expoziția „Pompierii arădeni – istorie și identitate. Tehnică și inovație: evoluția mijloacelor de stingere a incendiilor pe meleaguri arădene"


Proiectul expozițional aduce în prim-plan patru expoziții tematice ce reflectă istoria impresionantă a pompierilor din Arad, intrinsec legată de istoria județului și a municipiului Arad. Indiferent dacă lucrează în mediul urban sau rural, fie că este pompier voluntar sau de carieră, a fi pompier și a acționa în slujba comunității reprezintă sacrificiu, dăruire, angajament și dedicare puse toate în slujba semenilor.

MUZEUL DE ȘTIINȚE ALE NATURII (Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor)


ORA 12.00-01.00
Muzeul de Științe ale Naturii  pune în valoare biodiversitatea județului Arad, fiind prezentate în mod interactiv plante rare din județul Arad și România, flora și fauna din rezervațiile naturale de interes național și local. Încă de la redeschiderea sa, întregul muzeu este prezentat publicului în mod interactiv: sunete ambientale din natură, touchscreen-uri cu informații privind speciile din colecția muzeului, fotografii și filme documentare despre rezervațiile naturale prezentate în expoziție, realitatea augmentată, masă interactivă pentru copii, prin intermediul cărora vizitatorii vor experimenta muzeul în altă dimensiune. În mod inedit prezentarea habitatului și ocupațiile locuitorilor Văii Mureșului este realizată prin intermediul unei holograme. Spațiul expozițional este adaptat și persoanelor cu deficiențe de vedere: panouri informative cu scriere în alfabet Braille.


Expoziţia Plante de primăvară din herbarul muzeului


Această expoziție are scopul de a promova plantele din herbarul muzeului, dar și de a face cunoscute vizitatorilor o parte din plantele de primăvară ce apar în păduri, pe pajiști, margini de drumuri dar și grădini. Herbarul muzeului conține peste 4000 de coli cu plante, unele dintre ele recoltate în anii 1857, 1859, 1860, 1866, 1868, 1885, 1891-1893, 1901, 1906-1907, 1942-1943 de mâini care astăzi nu mai există și are o importantă valoare științifică.EXPOZIȚIA TEZAUR 1848-1849 (Palatul Cultural Arad, etaj II, intrarea dinspre Parcul Copiilor)


ORA 12.00-01.00
Expoziţia "Tezaur 1848-1849" prezintă cele mai valoroase obiecte de patrimoniu ale colecţiei, în jurul cărora s-a constituit muzeul arădean la sfârșitul secolului al XIX-lea.


PINACOTECA (Palatul Cultural Arad, etaj II, intrarea dinspre Parcul Copiilor)
ORA 12.00-01.00


Definitorie pentru lucrările selectate din colecția de artă europeană a muzeului, constituită în mai bine de o sută de ani, este influența importantelor centre artistice europene (Berlin, Dresda, Düsseldorf, München, Viena, Budapesta, Paris), percepută prin estetica curentelor care s-au succedat sau au coexistat: romantism, academism, realism. Nume care au marcat istoria artei central-europene se regăsesc în contextul expozițional: Munkácsy Mihály, Lotz Károly, Joseph August Schoefft, Barabás Miklós, Than Mór, Feszty Árpád, Liezen-Mayer Sándor.


20.00-20.50 Tur ghidat Expoziția Tezaur 1848-1849 și Pinacoteca (limba maghiară)
21.00-21.50 Tur ghidat Expoziția Tezaur 1848-1849 și Pinacoteca (limba română)


EXPOZIȚIA IMPERIUL ROMAN. TEHNOLOGIA ÎNVINGĂTORILOR (Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Piața George Enescu)ORA 12.00-01.00
Expoziția educațională „Imperiul roman. Tehnologia învingătorilor" prezintă invenții din Antichitate prin intermediul celor 40 de exponate: mașinăriile militare și tehnologia civilă create în Imperiul Roman. Expoziția cuprinde și o serie de elemente vestimentare, uniforme purtate de soldați, tunica interioară şi tunica exterioară din mătase, dar și obiecte vestimentare nelipsite din garderoba femeii romane. Conceptul arcului roman, a cărui tehnică a stat la baza construcțiilor și a progresului imperiului, apeducte, poduri, viaducte, precum și alte elemente construite pentru eficiența în luptă, berbecul roman, turnul de asalt, turnul de apărare, catapulta vor încânta vizitatorii.


 
ORA 12.30-13.00
RECONSTITUIRI ISTORICE

Garda romană de la Porolissum
Asociația Amicii Muzeului Zalău
Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor)ORA 15.00-22.00
ARTE MARȚIALE STRĂMOȘEȘTI

Prezentare de echipamente militare și tehnici de luptă
Federația „Dacan – Artele Marțiale Strămoșești" Arad
Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor)ORA 20.30-22.00
CONCERT DE MUZICĂ ROCK: COMPACT

Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor)

ORA 22.00
FIRE SHOW: SIRIUS

 

 

 

 

Program MUZEUL ORAȘULUI LIPOVA (Lipova, str. Nicolae Bălcescu 21)
ORA 16.00-22.00


Expoziția de etnografie „Colecția de textile populare Marilina Bocu"
În perioada interbelică Casa „Sever Bocu" din Lipova era atât locuință personală, cât și edificiu cultural, care adăpostea o colecție de etnografie și un muzeu amenajat de Marilina Bocu, soția ilustrul om politic bănățean Sever Bocu.
Expoziția permanentă
19.00 Șezătoare culturalăProgram MUZEUL MEMORIAL „IOAN SLAVICI ȘI EMIL MONȚIA" ȘIRIA (Șiria, Conacul Bohus)
ORA 16.00-22.00
Expoziția permanentă „Ioan Slavici"
Expoziția permanentă „Emil Monția"
Sala Capitulării (Revoluția 1848-1849)
Mai multe detalii despre Noaptea Muzeelor în România:

https://www.facebook.com/noapteamuzeelor

https://noapteamuzeelor.org/

 

 

 

 

COMPLEXUL MUZEAL ARAD

 

Piața George Enescu 1

310131 Arad

office: +40 257 281 847

ada.stoenescu@gmail.com

pr.museumarad@gmail.com
www.museumarad.ro
https://www.facebook.com/complexul.muzealarad/?ref=hl

Complexul Muzeal Arad
este membru fondator al
Rețelei Naționale a Muzeelor din România

www.muzee.org

https://www.facebook.com/Reteaua.Muzeelor/

 

Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.