Pentru siguranța alimentelor consumate, cu precădere, în perioada sărbătorilor de iarnă, vă recomandăm următoarele:
-Achiziționați doar carne cu aviz sanitar-veterinar;
-Trimiteți probe din carnea de porc sacrificat în gospodaria proprie sau din carnea de vânat pentru examen trichineloscopic în centrele autorizate ale autorităților sanitar-veterinare (DSV);
-Folosiți pentru tocarea cărnii de porc sau de vânat o masină de tocat destinată doar acestei activități și curățați atât ustensilele folosite, cât și suprafețele, înainte și după utilizare;
-Pregătiți carnea în bucăți optime pentru congelare și/sau gătit (aproximativ 15 cm grosime). Este recomandată congelarea cărnii (minimum -15°C) cel puțin 20 de zile anterior gătirii și consumului;
-Gătiți carnea astfel încât temperatura să depășească 71°C în toată masa de carne pentru o perioadă îndelungată de timp sau până când se schimbă culoarea cărnii din roz în gri;
-Prelucrați termic și resturile, măruntaiele și sângele provenite de la vânat/porc, care urmează să fie hrană pentru animale.
Boala nu se transmite de la om la om!
Sursa: DSP Arad

Pentru siguranța alimentelor consumate, cu precădere, în perioada sărbătorilor de iarnă, vă recomandăm următoarele:
-Achiziționați doar carne cu aviz sanitar-veterinar;
-Trimiteți probe din carnea de porc sacrificat în gospodaria proprie sau din carnea de vânat pentru examen trichineloscopic în centrele autorizate ale autorităților sanitar-veterinare (DSV);
-Folosiți pentru tocarea cărnii de porc sau de vânat o masină de tocat destinată doar acestei activități și curățați atât ustensilele folosite, cât și suprafețele, înainte și după utilizare;
-Pregătiți carnea în bucăți optime pentru congelare și/sau gătit (aproximativ 15 cm grosime). Este recomandată congelarea cărnii (minimum -15°C) cel puțin 20 de zile anterior gătirii și consumului;
-Gătiți carnea astfel încât temperatura să depășească 71°C în toată masa de carne pentru o perioadă îndelungată de timp sau până când se schimbă culoarea cărnii din roz în gri;
-Prelucrați termic și resturile, măruntaiele și sângele provenite de la vânat/porc, care urmează să fie hrană pentru animale.
Boala nu se transmite de la om la om!
Sursa: DSP Arad