Iustin Cionca: „Dezvoltarea județului Arad nu trebuie și nu poate fi proiectul izolat al unei instituții, ci o muncă de echipă”
Iustin Cionca: „Dezvoltarea județului Arad nu trebuie și nu poate fi proiectul izolat al unei instituții, ci o muncă de echipă”

Iustin Cionca: „Dezvoltarea județului Arad nu trebuie și nu poate fi proiectul izolat al unei instituții, ci o muncă de echipă”

Joi, 14 Decembrie, 2023 20:08 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Joi, 14 Decembrie, 2023 20:08 Tiparire

Pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Județean Arad a găzduit o ședință festivă , la care au fost invitați și consilieri municipali, o ședință de bilanț în care au fost prezentate principalele proiecte europene ale celor două instituții și a fost făcută o amplă informare asupra stadiului de implementare a drumului expres Arad-Oradea, a șoselei de centură Arad-Vladimirescu-Fântânele - varianta Ocolitoare a Municipiului Est, precum și a marilor proiecte din sănătate.

La ședință au fost prezenți și Toth Csaba, prefectul județului, Doru Sinaci – subprefect, Farago Peter – parlamentar UDMR, directori ai instituțiilor din subordine, „pentru că dezvoltarea județului Arad nu trebuie și nu poate fi proiectul izolat al unei instituții, ci o muncă de echipă”. Primăria municipiului Arad a fost reprezentată de viceprimarul Lazăr Faur și o majoritate a consilierilor. 

În prezentarea sa, președintele Consiliului Județean Arad a apreciat că 2023 a fost un an bun și le-a mulțumit tuturor pentru efortul depus, pentru implicarea în activitatea instituției. „La finalul anului trecut spuneam că, în ciuda crizelor mondiale și naționale de tot felul, Consiliul Județean Arad încheia un an bun. Astăzi, la bilanțul ultimelor 12 luni, mă repet: a fost încă un an bun pentru Consiliul Județean și pentru proiectele mari ale județului Arad! Și este astfel nu pentru că am avut noroc. Știți foarte bine că norocul și-l face omul! Încheiem un an cu rezultate peste așteptări fiindcă fiecare dintre dumneavoastră, vicepreședinți, consilieri, aparat tehnic, directori și echipele lor, ați muncit mult și cu folos. Profit de această ședință comună, festivă, să vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați depus”, a declarat Iustin Cionca.

Sintetic, iată activitatea Consiliului Județean Arad în anul 2023:

-S-a ajuns la faza finală a proiectării tehnice în primul proiect din România al unui drum expres interjudeţean realizat de administrațiile locale în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și CNAIR: drumul Arad-Oradea, 2.2 miliarde euro! Acest drum va scoate traficul greu din cartierul Gai.

-Au fost începute lucrările la ultima porțiune a drumului de centură Arad-Fântânele-Vladimirescu, pe care vom avea, peste un an și jumătate, un pod nou peste Mureș și un pasaj nou peste calea ferată Arad-Timișoara. Vom lega pe viitor această centură cu drumul expres Arad-Oradea, printr-o bretea rutieră pe care o construim de la zero și care este în faza documentației tehnice.

-A fost finalizat unul dintre drumurile spectaculoase ale județului, Dieci-Dezna și fost recepționat drumul Arad-Șiria și astfel s-a ajuns la kilometrul 850 al marelui șantier al județului Arad, un șantier de 1180 km.

-Au fost recepționate și transferate Spitalului Județean două spitale noi: Psihiatria de la Căpâlnaș și Oncologia din municipiul Arad.

-S-a  ajuns la un număr de patru centre pentru persoane cu nevoi speciale, deschise de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

-Au fost modernizate Muzeul judeţean şi Biblioteca judeţeană, cu lucrări care nu s-au mai realizat aici de la deschiderea acestor instituții.

-Au fost refăcute din temelii cele două tabere şcolare ale Consiliului Județean, Moneasa și Căsoaia, care astăzi sunt printre cele mai moderne, dacă nu chiar cele mai moderne din România.

-S-a continuat modernizarea Aeroportului, cu un împrumut acordat de către Consiliul Județean pentru Aeroport.

-S-a cofinanţat extinderea reţelei de gaz, apă şi canalizare în judeţ.

-S-au dotat secţiile de spital cu aparatură nouă, anul acesta două noi computere tomograf cumpărate de Consiliul Județean au ajuns la Spital.

-Am transferat la ISU ambulanţele SMURD şi maşinile de pompieri cumpărate printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria.

-Anul acesta, Consiliul Județean Arad a cofinanţat dotările pentru peste 50 de şcoli din judeţ.

-Au fost continuate investițiile în şcolile din învăţământul special.

- A început a doua clasă de tâmplărie în regim dual, printr-un proiect al Consiliului Județean Arad cofinanțat de Fundația Landului Baden-Wurtemberg.

-Și tot anul acesta, Consiliul Județean Arad a eliberat certificatul de urbanism pentru construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, care se construiește la Grăniceri-Pilu, pe 1000 de hectare.

Acesta este, foarte schematic, tabloul activității Consiliului Judeţean Arad în acest an. Un tablou în spatele căruia sunt fonduri europene și multă muncă în echipă.

„În ultimii cinci ani, peste 2000 de proiecte punctuale de dezvoltare din județ au fost finanțate și din bugetul Consiliului Județean Arad. Asta înseamnă trotuare, drumuri publice, școli, grădinițe,  iluminat public. Şi vă mai spun un lucru care poate că la prima vedere unora li se pare derizoriu, dar este, în realitate, extrem de important: prin programul de construire a capelelor în sate, comune şi oraşe, Consiliul Judeţean Arad a schimbat obiceiurile de înmormântare din mediul rural, cu un impact major asupra familiilor care trec prin cele mai grele momente. Niciodată judeţul Arad nu a cunoscut o dezvoltare atât de accelerată ca în ultimii şapte ani!  Asta se datorează, în primul rând, proiectelor europene câştigate şi mediului de afaceri puternic, care este într-un parteneriat permanent cu administraţia sau cu societatea civilă”, a declarat Iustin Cionca.

Președintele CJA a instistat, în mod deosebit asupra domeniului sănătății publice, unde Consiliul Județean Arad are două categorii de proiecte – cele finalizate anul acesta și cele în curs de implementare.

„În niciun alt județ din România nu se construiesc atât de multe spitale noi ca la Arad. Îmi pare rău că dl președinte al României nu a putut ajunge la inaugurarea Spitalului de Oncologie de la Arad, fiindcă semnalul pe care îl vedem în toată presa este că în România nu s-au construit spitale noi în ultimii 30 de ani. Nu este adevărat, Consiliul Județean a construit trei la Arad!”, a subliniat Iustin Cionca.

 

În anul 2016 s-a dat în folosință noul spital TBC, anul acesta s-au finalizat lucrările la Spitalul nou de Psihiatrie de la Căpâlnaș și la Spitalul de Oncologie din municipiu. Peste 150 de milioane de euro în proiecte în lucru sau deja finalizate schimbă aspectul și condițiile spitalului județean din Arad! Este inclus aici și proiectul de construire a Complexului Matern-Pediatrie din municipiu, o clădire pe şapte nivele, amplasată lângă actualul spital judeţean, care va prelua toate specializările de pediatrie. Proiectul este în fază de proiectare, clădirea se va lega de Spitalul Județean, cu fațada orientată înspre curtea spitalului.

Astăzi, prin proiectele Consiliului Judeţean Arad, Spitalul Judeţean este printre puţinele spitale publice din România care au 5 aparate RMN şi aparatură nouă în aproape fiecare secţie. Două au fost aduse anul acesta, în Ambulator și la secția de Boli Infecțioase, după ce anul trecut a fost adus un tomograf nou la UPU.

Unitatea de Primiri Urgenţe a fost extinsă, anul acesta, pentru a doua oară, şi dotată cu aparatură care salvează vieţi. Iar pentru a crea spaţii noi pentru îngrijirea bolnavilor în regim de zi şi pentru a degreva spitalul de numărul mare de internări, a fost câştigat un proiect de mutare a Serviciului de Medicină Legală într-o clădire nouă, care se construiește de la zero. În spaţiul câştigat astfel se va extinde ambulatorul spitalului judeţean.

„Astăzi, spitalul Aradului este, aşa cum este şi judeţul, un mare şantier. Schimbările sunt de la o lună la alta, iar obiectivul meu este ca arădenii să îşi recâştige încrederea în spitalul judeţean şi să nu se mai trateze în alte judeţe sau chiar în străinătate. Iar pentru asta, investițiile în spitale continuă și toate se realizează în municipiu”, a precizat Iustin Cionca.

Investițiile în sănătate vizează și modernizarea fostului Spital Municipal, unde se dorește un parteneriat cu Consiliul Local Municipal. „Este o clădire de peste 200 de ani, un obiectiv reprezentativ pentru Arad și nu cred că greșesc când spun că modernizarea ei trebuie să fie un proiect comun, rezultatul unui efort comun. Reabilitarea clădirii presupune termoizolarea podului, schimbarea ferestrelor, termoizolarea șarpantei, eliminarea infiltrațiilor din subsol, schimbarea instalației de încălzire și apă caldă, montarea de pompe de căldură, montarea de surse regenerabile de energie, echiparea clădirilor cu trei stații de încărcare pentru mașinile electrice, recompartimentare interioară în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale, schimbarea tuturor corpurilor de iluminat cu LED-uri. Având în vedere că proiectul presupune și refacere izolației exterioare a clădirii, spitalul municipal va avea un aspect înnoit, cu fațada reabilitată. Suprafața totală reabilitată va fi de aprox. 5.800 mp. Valoarea eligibilă a proiectului depus de Consiliul Județean Arad este de 3,1 milioane euro”, a spus Iustin Cionca.

Un alt proiect important pentru perioada următoare îl reprezintă modernizarea secției de Cardiologie. Proiectul este pregătit pentru finanțare prin PNRR, dar este în rezervă. „Anul acesta, cardiologia intervențională a Spitalului Județean împlinește 10 ani (cu cinci ani în urmă a fost preluată de la dr. Cristian Dina, care a continuat să opereze în cadrul compartimentului) și existența sa este o poveste de succes. Pe acest pilon ne-am propus dezvoltarea întregii secții pentru a crea la Arad un centru performant de Cardiologie. Am solicitat la Ministerul Sănătății includerea proiectului Cardiologiei pe Programul Operațional de Sănătate și suntem încrezători în obținerea finanțării necesare. Tot în Programul Operațional de Sănătate am solicitat Ministerului includerea construirii unui nou spital de Boli Infecțioase Adulți în municipiul Arad și a unei secții de Radioterapie la Spitalul de Oncologie. Secția Îngrijiri Paleative de la Ghioroc, avariată la cutremur, este de asemenea o preocupare pentru perioada următoare. Nu în ultimul rând, ne dorim să modernizăm blocul operator de la Spitalul Județean, printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria”, a conchis Iustin Cionca.

Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJA, a prezentat activitatea în domeniul culturii, cu referire la marile proiecte pe care le implementează în Complexul Muzeal Arad, Biblioteca Județeană A.D. Xenopol și taberele școlare. „Ne gândim la generațiile viitoare și investim în cultură, în activități care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și le oferă tot confortul, pentru că cea mai mare bucurie a noastră e zâmbetul unui copil”, a spus Ionel Bulbuc.

Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA, a prezentat bilanțul activității în domeniul infrastructurii rutiere: „A fost un an al investițiilor și al demarării unor noi proiecte ambițioase în sănătate, infrastructura edilitară sau cultură!  2023 este anul în care a început în teren cel mai mare proiect de construcție de drumuri din istoria Consiliului Județean, centura de sud-est! Acest "record” nu va dura prea mult, în 2024 încep în teren lucrările la drumul expres Arad - Oradea, un proiect și mai mare! Muncim de mult pentru aceste obiective care sunt un simbol al dorinței noastre de a ridica mult nivelul investițiilor în infrastructură!”, a spus vicepreședintele CJA. 

 „Avem, așadar, o viziune pentru dezvoltarea Aradului și vă solicit, stimați colegi, parlamentari, consilieri județeni, consilieri municipali, președinți de partide, să muncim împreună pentru asta. Fiindcă dincolo de orice ambiții politice, de orice orgolii, dincolo de baricada pe care se află fiecare dintre noi, arădenii așteaptă să avem capacitatea, înțelepciunea și responsabilitatea să stăm la masa discuțiilor și să găsim soluțiile ca Aradul să se dezvolte”, a subliniat Iustin Cionca, la finalul ședinței.

Pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Județean Arad a găzduit o ședință festivă , la care au fost invitați și consilieri municipali, o ședință de bilanț în care au fost prezentate principalele proiecte europene ale celor două instituții și a fost făcută o amplă informare asupra stadiului de implementare a drumului expres Arad-Oradea, a șoselei de centură Arad-Vladimirescu-Fântânele - varianta Ocolitoare a Municipiului Est, precum și a marilor proiecte din sănătate.

La ședință au fost prezenți și Toth Csaba, prefectul județului, Doru Sinaci – subprefect, Farago Peter – parlamentar UDMR, directori ai instituțiilor din subordine, „pentru că dezvoltarea județului Arad nu trebuie și nu poate fi proiectul izolat al unei instituții, ci o muncă de echipă”. Primăria municipiului Arad a fost reprezentată de viceprimarul Lazăr Faur și o majoritate a consilierilor. 

În prezentarea sa, președintele Consiliului Județean Arad a apreciat că 2023 a fost un an bun și le-a mulțumit tuturor pentru efortul depus, pentru implicarea în activitatea instituției. „La finalul anului trecut spuneam că, în ciuda crizelor mondiale și naționale de tot felul, Consiliul Județean Arad încheia un an bun. Astăzi, la bilanțul ultimelor 12 luni, mă repet: a fost încă un an bun pentru Consiliul Județean și pentru proiectele mari ale județului Arad! Și este astfel nu pentru că am avut noroc. Știți foarte bine că norocul și-l face omul! Încheiem un an cu rezultate peste așteptări fiindcă fiecare dintre dumneavoastră, vicepreședinți, consilieri, aparat tehnic, directori și echipele lor, ați muncit mult și cu folos. Profit de această ședință comună, festivă, să vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați depus”, a declarat Iustin Cionca.

Sintetic, iată activitatea Consiliului Județean Arad în anul 2023:

-S-a ajuns la faza finală a proiectării tehnice în primul proiect din România al unui drum expres interjudeţean realizat de administrațiile locale în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și CNAIR: drumul Arad-Oradea, 2.2 miliarde euro! Acest drum va scoate traficul greu din cartierul Gai.

-Au fost începute lucrările la ultima porțiune a drumului de centură Arad-Fântânele-Vladimirescu, pe care vom avea, peste un an și jumătate, un pod nou peste Mureș și un pasaj nou peste calea ferată Arad-Timișoara. Vom lega pe viitor această centură cu drumul expres Arad-Oradea, printr-o bretea rutieră pe care o construim de la zero și care este în faza documentației tehnice.

-A fost finalizat unul dintre drumurile spectaculoase ale județului, Dieci-Dezna și fost recepționat drumul Arad-Șiria și astfel s-a ajuns la kilometrul 850 al marelui șantier al județului Arad, un șantier de 1180 km.

-Au fost recepționate și transferate Spitalului Județean două spitale noi: Psihiatria de la Căpâlnaș și Oncologia din municipiul Arad.

-S-a  ajuns la un număr de patru centre pentru persoane cu nevoi speciale, deschise de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

-Au fost modernizate Muzeul judeţean şi Biblioteca judeţeană, cu lucrări care nu s-au mai realizat aici de la deschiderea acestor instituții.

-Au fost refăcute din temelii cele două tabere şcolare ale Consiliului Județean, Moneasa și Căsoaia, care astăzi sunt printre cele mai moderne, dacă nu chiar cele mai moderne din România.

-S-a continuat modernizarea Aeroportului, cu un împrumut acordat de către Consiliul Județean pentru Aeroport.

-S-a cofinanţat extinderea reţelei de gaz, apă şi canalizare în judeţ.

-S-au dotat secţiile de spital cu aparatură nouă, anul acesta două noi computere tomograf cumpărate de Consiliul Județean au ajuns la Spital.

-Am transferat la ISU ambulanţele SMURD şi maşinile de pompieri cumpărate printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria.

-Anul acesta, Consiliul Județean Arad a cofinanţat dotările pentru peste 50 de şcoli din judeţ.

-Au fost continuate investițiile în şcolile din învăţământul special.

- A început a doua clasă de tâmplărie în regim dual, printr-un proiect al Consiliului Județean Arad cofinanțat de Fundația Landului Baden-Wurtemberg.

-Și tot anul acesta, Consiliul Județean Arad a eliberat certificatul de urbanism pentru construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, care se construiește la Grăniceri-Pilu, pe 1000 de hectare.

Acesta este, foarte schematic, tabloul activității Consiliului Judeţean Arad în acest an. Un tablou în spatele căruia sunt fonduri europene și multă muncă în echipă.

„În ultimii cinci ani, peste 2000 de proiecte punctuale de dezvoltare din județ au fost finanțate și din bugetul Consiliului Județean Arad. Asta înseamnă trotuare, drumuri publice, școli, grădinițe,  iluminat public. Şi vă mai spun un lucru care poate că la prima vedere unora li se pare derizoriu, dar este, în realitate, extrem de important: prin programul de construire a capelelor în sate, comune şi oraşe, Consiliul Judeţean Arad a schimbat obiceiurile de înmormântare din mediul rural, cu un impact major asupra familiilor care trec prin cele mai grele momente. Niciodată judeţul Arad nu a cunoscut o dezvoltare atât de accelerată ca în ultimii şapte ani!  Asta se datorează, în primul rând, proiectelor europene câştigate şi mediului de afaceri puternic, care este într-un parteneriat permanent cu administraţia sau cu societatea civilă”, a declarat Iustin Cionca.

Președintele CJA a instistat, în mod deosebit asupra domeniului sănătății publice, unde Consiliul Județean Arad are două categorii de proiecte – cele finalizate anul acesta și cele în curs de implementare.

„În niciun alt județ din România nu se construiesc atât de multe spitale noi ca la Arad. Îmi pare rău că dl președinte al României nu a putut ajunge la inaugurarea Spitalului de Oncologie de la Arad, fiindcă semnalul pe care îl vedem în toată presa este că în România nu s-au construit spitale noi în ultimii 30 de ani. Nu este adevărat, Consiliul Județean a construit trei la Arad!”, a subliniat Iustin Cionca.

 

În anul 2016 s-a dat în folosință noul spital TBC, anul acesta s-au finalizat lucrările la Spitalul nou de Psihiatrie de la Căpâlnaș și la Spitalul de Oncologie din municipiu. Peste 150 de milioane de euro în proiecte în lucru sau deja finalizate schimbă aspectul și condițiile spitalului județean din Arad! Este inclus aici și proiectul de construire a Complexului Matern-Pediatrie din municipiu, o clădire pe şapte nivele, amplasată lângă actualul spital judeţean, care va prelua toate specializările de pediatrie. Proiectul este în fază de proiectare, clădirea se va lega de Spitalul Județean, cu fațada orientată înspre curtea spitalului.

Astăzi, prin proiectele Consiliului Judeţean Arad, Spitalul Judeţean este printre puţinele spitale publice din România care au 5 aparate RMN şi aparatură nouă în aproape fiecare secţie. Două au fost aduse anul acesta, în Ambulator și la secția de Boli Infecțioase, după ce anul trecut a fost adus un tomograf nou la UPU.

Unitatea de Primiri Urgenţe a fost extinsă, anul acesta, pentru a doua oară, şi dotată cu aparatură care salvează vieţi. Iar pentru a crea spaţii noi pentru îngrijirea bolnavilor în regim de zi şi pentru a degreva spitalul de numărul mare de internări, a fost câştigat un proiect de mutare a Serviciului de Medicină Legală într-o clădire nouă, care se construiește de la zero. În spaţiul câştigat astfel se va extinde ambulatorul spitalului judeţean.

„Astăzi, spitalul Aradului este, aşa cum este şi judeţul, un mare şantier. Schimbările sunt de la o lună la alta, iar obiectivul meu este ca arădenii să îşi recâştige încrederea în spitalul judeţean şi să nu se mai trateze în alte judeţe sau chiar în străinătate. Iar pentru asta, investițiile în spitale continuă și toate se realizează în municipiu”, a precizat Iustin Cionca.

Investițiile în sănătate vizează și modernizarea fostului Spital Municipal, unde se dorește un parteneriat cu Consiliul Local Municipal. „Este o clădire de peste 200 de ani, un obiectiv reprezentativ pentru Arad și nu cred că greșesc când spun că modernizarea ei trebuie să fie un proiect comun, rezultatul unui efort comun. Reabilitarea clădirii presupune termoizolarea podului, schimbarea ferestrelor, termoizolarea șarpantei, eliminarea infiltrațiilor din subsol, schimbarea instalației de încălzire și apă caldă, montarea de pompe de căldură, montarea de surse regenerabile de energie, echiparea clădirilor cu trei stații de încărcare pentru mașinile electrice, recompartimentare interioară în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale, schimbarea tuturor corpurilor de iluminat cu LED-uri. Având în vedere că proiectul presupune și refacere izolației exterioare a clădirii, spitalul municipal va avea un aspect înnoit, cu fațada reabilitată. Suprafața totală reabilitată va fi de aprox. 5.800 mp. Valoarea eligibilă a proiectului depus de Consiliul Județean Arad este de 3,1 milioane euro”, a spus Iustin Cionca.

Un alt proiect important pentru perioada următoare îl reprezintă modernizarea secției de Cardiologie. Proiectul este pregătit pentru finanțare prin PNRR, dar este în rezervă. „Anul acesta, cardiologia intervențională a Spitalului Județean împlinește 10 ani (cu cinci ani în urmă a fost preluată de la dr. Cristian Dina, care a continuat să opereze în cadrul compartimentului) și existența sa este o poveste de succes. Pe acest pilon ne-am propus dezvoltarea întregii secții pentru a crea la Arad un centru performant de Cardiologie. Am solicitat la Ministerul Sănătății includerea proiectului Cardiologiei pe Programul Operațional de Sănătate și suntem încrezători în obținerea finanțării necesare. Tot în Programul Operațional de Sănătate am solicitat Ministerului includerea construirii unui nou spital de Boli Infecțioase Adulți în municipiul Arad și a unei secții de Radioterapie la Spitalul de Oncologie. Secția Îngrijiri Paleative de la Ghioroc, avariată la cutremur, este de asemenea o preocupare pentru perioada următoare. Nu în ultimul rând, ne dorim să modernizăm blocul operator de la Spitalul Județean, printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria”, a conchis Iustin Cionca.

Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJA, a prezentat activitatea în domeniul culturii, cu referire la marile proiecte pe care le implementează în Complexul Muzeal Arad, Biblioteca Județeană A.D. Xenopol și taberele școlare. „Ne gândim la generațiile viitoare și investim în cultură, în activități care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și le oferă tot confortul, pentru că cea mai mare bucurie a noastră e zâmbetul unui copil”, a spus Ionel Bulbuc.

Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA, a prezentat bilanțul activității în domeniul infrastructurii rutiere: „A fost un an al investițiilor și al demarării unor noi proiecte ambițioase în sănătate, infrastructura edilitară sau cultură!  2023 este anul în care a început în teren cel mai mare proiect de construcție de drumuri din istoria Consiliului Județean, centura de sud-est! Acest "record” nu va dura prea mult, în 2024 încep în teren lucrările la drumul expres Arad - Oradea, un proiect și mai mare! Muncim de mult pentru aceste obiective care sunt un simbol al dorinței noastre de a ridica mult nivelul investițiilor în infrastructură!”, a spus vicepreședintele CJA. 

 „Avem, așadar, o viziune pentru dezvoltarea Aradului și vă solicit, stimați colegi, parlamentari, consilieri județeni, consilieri municipali, președinți de partide, să muncim împreună pentru asta. Fiindcă dincolo de orice ambiții politice, de orice orgolii, dincolo de baricada pe care se află fiecare dintre noi, arădenii așteaptă să avem capacitatea, înțelepciunea și responsabilitatea să stăm la masa discuțiilor și să găsim soluțiile ca Aradul să se dezvolte”, a subliniat Iustin Cionca, la finalul ședinței.

Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.