Spitalul de Oncologie Arad inaugurat cu fast în prezența vicepremierului Cătălin Predoiu

Spitalul de Oncologie Arad inaugurat cu fast în prezența vicepremierului Cătălin Predoiu

Spitalul de Oncologie Arad inaugurat cu fast în prezența vicepremierului Cătălin Predoiu

Miercuri, 29 Noiembrie, 2023 15:56 Redactie POLITIC Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie POLITIC Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Miercuri, 29 Noiembrie, 2023 15:56 Tiparire

Aradul are un nou Spital de Oncologie, construită la standarde europene, cu circuite medicale moderne. Inaugurarea clădirii s-a desfășurat în prezența vicepremierului Guvernului României, Cătălin Predoiu, a conducerii Consiliului Județean, reprezentată de președintele Iustin Cionca și vicepreședinții Ionel Bulbuc și Răzvan Cadar, a numeroase oficialități arădene, cadre medicale, reprezentanți ai mediului academic. Este un nou spital pe care administrația județeană îl finalizează, refăcând practic clădirea existentă și transformând-o din clădire edilitară într-una cu caracter spitalicesc.

 

„29 noiembrie 2023 este o zi emoționantă pentru comunitatea arădeană! Nu știu ce va reține istoria din ceea ce se întâmplă astăzi și în aceste timpuri la Arad, dar știu că pentru că, pentru arădenii de mâine, muncesc acum administrația locală, societatea civilă și mediul de afaceri, într-un parteneriat, cred eu, unic în România. Iar rezultatul acestui efort conjugat se reflectă și în calitatea sistemului de sănătate publică din județul nostru, pentru care mobilizăm toți oamenii de bună credință, toate energiile bune ale Aradului”, a subliniat Iustin Cionca.

 

Spitalul de Oncologie proaspăt inaugurat este un element important în infrastructura medicală înnoită a Aradului. „Era obligatoriu de realizat, fiindcă avem printre cei mai mulți bolnavi de cancer din România. Am început cu noul Spital TBC, construit integral din banii arădenilor, care a fost, în pandemie, singurul spital nou construit din România unde au fost tratați pacienții cu Covid-19. Abia l-am dat în folosință și a și trecut proba grea a luptei pentru viață. Am continuat cu Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, construit de la zero de Consiliul Județean, după ce vechiul spital a fost retrocedat. În inventarul construcțiilor noi nu am pus la socoteală că am extins de două ori Unitatea de Primiri Urgențe, cu spații noi, sau că am dotat Ambulatoriul Spitalului Județean, că ne apucăm de modernizarea Spitalului Municipal, o clădire în vârstă de aprox. 250 de ani.

 

Acolo unde alții nu au îndrăznit nici să se apuce de lucru, noi reușim să terminăm investiție după investiție și să redesenăm, cu tușe moderne, secțiile și clădirile de spital”, a  declarat Iustin Cionca.

 

Consiliul Județean Arad are pe lista de investiții, refacerea Spitalului de Psihiatrie din municipiul Arad și își propune să continue activitatea cu construirea de la zero a sediului Medicinei Legale și cu cel mai mare proiect arădean în sănătatea publică, Complexul Matern-Pediatrie, unde se vor grupa toate secțiile de pediatrie sub același acoperiș.

 

Investițiile Consiliului Județean Arad în infrastructura medicală nu s-au limitat la construcții. „Spitalul înseamnă și dotări, și personal. Suntem într-un parteneriat cu Facultatea de Medicină, pentru asigurarea resursei umane, asistenți medicali, medici. Cadre universitare se preocupă de formarea specialiștilor tineri, în care ne punem speranța de mai bine, ca Aradul să devină și datorită lor, cât și investițiilor pe care le derulăm, un pol medical important, care să confere încredere pacienților, care apelează la serviciile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

 

Am constatat, atunci când mi-am preluat mandatul, că arădenii sunt tentați să se trateze în județele limitrofe sau chiar în străinătate. Asta m-a motivat să pun investițiile în sănătate pe primul plan, să asigurăm aici, acasă, aproape de pacienți, condițiile pe care le caută altundeva. Și reușim, an de an, investiție cu investiție, să credibilizăm sistemul de sănătate publică din Arad. Vă dau un exemplu: Laboratorul de Cardiologie Intervențională al Spitalului Județean a devenit un reper regional, după deschiderea în anul 2019, sub sigla Spitalului. Până astăzi peste 3500 de pacienți au beneficiat aici de tratament, și nu doar arădeni! Asta înseamnă că mii de oameni din județ nu au mai plecat la Timișoara sau Cluj, la Szeged sau Gyula, ci au rămas acasă și au plecat sănătoși la cei dragi.

 

Spuneam că spitalul bun presupune și aparatură modernă. Și aici ne-am străduit să asigurăm condiții, pe bani europeni. Avem astăzi 5 computere tomograf, un RMN, ecograf cardiac cu funcții avansate, aparate de radiologie și ecografe mobile pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Cred că nu există secție fără aparatură nouă. Am refăcut blocul operator al Urologiei și al Chirurgiei de la Spitalului Municipal și depunem un proiect de finanțare pentru blocul operator de la Spitalul Județean. Secțiile ATI sunt astăzi înnoite și moderne. Și, deși construim un spital nou pentru copii, ne implicăm alături de Asociația Cetatea Voluntarilor și pentru amenajarea secțiilor vechi de Pediatrie, care astăzi sunt mai spectaculoase decât oriunde în țară”, a mai subliniat Iustin Cionca, în mesajul adresat celor prezenți la eveniment.

 

Florina Ionescu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a precizat importanța acestei secții în tratarea pacienților oncologici. „Inaugurăm astăzi unul dintre cele mai așteptate obiective care vizează dezvoltarea și modernizarea Secției Clinice de Oncologie Medicală. Județul nostru se confruntă cu un număr mare de pacienți cu afecțiuni oncologice, situându-se, din păcate, printre primele locuri din țară. În scurt timp, pacienții vor beneficia de condiții superioare de spitalizare, atât în regim continuu, cât și de zi. Acest spital a putut fi construit după normele în vigoare, cu circuite adecvate și cu spații suficiente pentru procedurile de specialitate. Următorul pas care va duce la dezvoltarea serviciilor medicale necesare pacienților diagnosticați cu afecțiuni oncologice îl reprezintă înființarea și dotarea unui laborator de imunohistopatologie, care ne va permite nu doar diagnosticarea precisă a tipului tumoral, dar va ajuta la stabilirea planului terapeutic cât mai exact și eficient pentru fiecare pacient în parte. Și, bineînțeles, pentru a putea oferi pacienților tratamentul complet al afecțiunilor oncologice, cea mai mare dorință a noastră este să punem bazele unui centru de radioterapie al spitalului, dotat cu toată aparatura și echipamentele necesare”, a subliniat managerul spitalului.

 

Șefa Secției Oncologie, dr. Cristiana Ilie, a vorbit despre această importantă realizare:„Ne bucurăm că pacienții oncologici vor putea beneficia de condiții optime de cazare și tratament într-o locație reabilitată, cu circuite și dotări la nivelul standardelor. Este un spital pentru pacienții cu nevoi speciale de îngrijire și tratament, în condiții de siguranță. Noi, personalul ne bucurăm pentru condițiile bune de lucru și siguranță la locul de muncă. Suntem o echipă de șase medici, din care patru medici tineri, care asigurăm partea integrată spital și ambulator. Statistic, cazuistica este numeroasă, cu 14407 de pacienți în evidența oncologică în anul 2022. Au fost 2207 spitalizări continue și 3459 spitalizări de zi, iar în ambulatoriu au fost 8398 de consultații. Activez de 30 de ani în cadrul Secției de Oncologie Medicală și, în sfârșit, a sosit momentul mult așteptat, după ani de lucru”.

 

Prezent la inaugurare, vicepremierul Cătălin Predoiu a vorbit despre rolul comunității în tratarea semenilor: „este foarte important modul în care toți cei aflați în suferință primesc atenție, diferența fiind făcută nu doar prin vorbe, ci mai ales prin fapte. Inaugurare unui spital este un eveniment plin de semnificație, pentru că aici vorbim despre o unitate medicală de nivel european sub aspectul organizării şi dotării imobiliare, inclusiv din perspectiva echipamentelor care vor utila spitalul”.

 

Ministrul a vorbit și despre importanța faptului că arădenii se pot trata acasă, în condiții la fel de bune ca și în alte unități medicale. „În trecut, foarte mulţi pacienţi erau nevoiţi să caute alte stabilimente medicale pentru a se trata, fie în Ungaria, fie în alte țări, ceea ce nu este nimic rău în sine, dar e mult mai dificil. A oferi acest spital arădenilor şi judeţelor limitrofe e un act de patriotism şi europeism”, a spus ministrul.

Valoarea lucrării și a dotărilor noului spital s-a ridicat la 16 milioane de lei, din care 13 milioane de lei sunt fonduri provenite prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar diferenţa de trei milioane de lei a fost asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad. Spitalul are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi.




Aradul are un nou Spital de Oncologie, construită la standarde europene, cu circuite medicale moderne. Inaugurarea clădirii s-a desfășurat în prezența vicepremierului Guvernului României, Cătălin Predoiu, a conducerii Consiliului Județean, reprezentată de președintele Iustin Cionca și vicepreședinții Ionel Bulbuc și Răzvan Cadar, a numeroase oficialități arădene, cadre medicale, reprezentanți ai mediului academic. Este un nou spital pe care administrația județeană îl finalizează, refăcând practic clădirea existentă și transformând-o din clădire edilitară într-una cu caracter spitalicesc.

 

„29 noiembrie 2023 este o zi emoționantă pentru comunitatea arădeană! Nu știu ce va reține istoria din ceea ce se întâmplă astăzi și în aceste timpuri la Arad, dar știu că pentru că, pentru arădenii de mâine, muncesc acum administrația locală, societatea civilă și mediul de afaceri, într-un parteneriat, cred eu, unic în România. Iar rezultatul acestui efort conjugat se reflectă și în calitatea sistemului de sănătate publică din județul nostru, pentru care mobilizăm toți oamenii de bună credință, toate energiile bune ale Aradului”, a subliniat Iustin Cionca.

 

Spitalul de Oncologie proaspăt inaugurat este un element important în infrastructura medicală înnoită a Aradului. „Era obligatoriu de realizat, fiindcă avem printre cei mai mulți bolnavi de cancer din România. Am început cu noul Spital TBC, construit integral din banii arădenilor, care a fost, în pandemie, singurul spital nou construit din România unde au fost tratați pacienții cu Covid-19. Abia l-am dat în folosință și a și trecut proba grea a luptei pentru viață. Am continuat cu Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, construit de la zero de Consiliul Județean, după ce vechiul spital a fost retrocedat. În inventarul construcțiilor noi nu am pus la socoteală că am extins de două ori Unitatea de Primiri Urgențe, cu spații noi, sau că am dotat Ambulatoriul Spitalului Județean, că ne apucăm de modernizarea Spitalului Municipal, o clădire în vârstă de aprox. 250 de ani.

 

Acolo unde alții nu au îndrăznit nici să se apuce de lucru, noi reușim să terminăm investiție după investiție și să redesenăm, cu tușe moderne, secțiile și clădirile de spital”, a  declarat Iustin Cionca.

 

Consiliul Județean Arad are pe lista de investiții, refacerea Spitalului de Psihiatrie din municipiul Arad și își propune să continue activitatea cu construirea de la zero a sediului Medicinei Legale și cu cel mai mare proiect arădean în sănătatea publică, Complexul Matern-Pediatrie, unde se vor grupa toate secțiile de pediatrie sub același acoperiș.

 

Investițiile Consiliului Județean Arad în infrastructura medicală nu s-au limitat la construcții. „Spitalul înseamnă și dotări, și personal. Suntem într-un parteneriat cu Facultatea de Medicină, pentru asigurarea resursei umane, asistenți medicali, medici. Cadre universitare se preocupă de formarea specialiștilor tineri, în care ne punem speranța de mai bine, ca Aradul să devină și datorită lor, cât și investițiilor pe care le derulăm, un pol medical important, care să confere încredere pacienților, care apelează la serviciile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

 

Am constatat, atunci când mi-am preluat mandatul, că arădenii sunt tentați să se trateze în județele limitrofe sau chiar în străinătate. Asta m-a motivat să pun investițiile în sănătate pe primul plan, să asigurăm aici, acasă, aproape de pacienți, condițiile pe care le caută altundeva. Și reușim, an de an, investiție cu investiție, să credibilizăm sistemul de sănătate publică din Arad. Vă dau un exemplu: Laboratorul de Cardiologie Intervențională al Spitalului Județean a devenit un reper regional, după deschiderea în anul 2019, sub sigla Spitalului. Până astăzi peste 3500 de pacienți au beneficiat aici de tratament, și nu doar arădeni! Asta înseamnă că mii de oameni din județ nu au mai plecat la Timișoara sau Cluj, la Szeged sau Gyula, ci au rămas acasă și au plecat sănătoși la cei dragi.

 

Spuneam că spitalul bun presupune și aparatură modernă. Și aici ne-am străduit să asigurăm condiții, pe bani europeni. Avem astăzi 5 computere tomograf, un RMN, ecograf cardiac cu funcții avansate, aparate de radiologie și ecografe mobile pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Cred că nu există secție fără aparatură nouă. Am refăcut blocul operator al Urologiei și al Chirurgiei de la Spitalului Municipal și depunem un proiect de finanțare pentru blocul operator de la Spitalul Județean. Secțiile ATI sunt astăzi înnoite și moderne. Și, deși construim un spital nou pentru copii, ne implicăm alături de Asociația Cetatea Voluntarilor și pentru amenajarea secțiilor vechi de Pediatrie, care astăzi sunt mai spectaculoase decât oriunde în țară”, a mai subliniat Iustin Cionca, în mesajul adresat celor prezenți la eveniment.

 

Florina Ionescu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a precizat importanța acestei secții în tratarea pacienților oncologici. „Inaugurăm astăzi unul dintre cele mai așteptate obiective care vizează dezvoltarea și modernizarea Secției Clinice de Oncologie Medicală. Județul nostru se confruntă cu un număr mare de pacienți cu afecțiuni oncologice, situându-se, din păcate, printre primele locuri din țară. În scurt timp, pacienții vor beneficia de condiții superioare de spitalizare, atât în regim continuu, cât și de zi. Acest spital a putut fi construit după normele în vigoare, cu circuite adecvate și cu spații suficiente pentru procedurile de specialitate. Următorul pas care va duce la dezvoltarea serviciilor medicale necesare pacienților diagnosticați cu afecțiuni oncologice îl reprezintă înființarea și dotarea unui laborator de imunohistopatologie, care ne va permite nu doar diagnosticarea precisă a tipului tumoral, dar va ajuta la stabilirea planului terapeutic cât mai exact și eficient pentru fiecare pacient în parte. Și, bineînțeles, pentru a putea oferi pacienților tratamentul complet al afecțiunilor oncologice, cea mai mare dorință a noastră este să punem bazele unui centru de radioterapie al spitalului, dotat cu toată aparatura și echipamentele necesare”, a subliniat managerul spitalului.

 

Șefa Secției Oncologie, dr. Cristiana Ilie, a vorbit despre această importantă realizare:„Ne bucurăm că pacienții oncologici vor putea beneficia de condiții optime de cazare și tratament într-o locație reabilitată, cu circuite și dotări la nivelul standardelor. Este un spital pentru pacienții cu nevoi speciale de îngrijire și tratament, în condiții de siguranță. Noi, personalul ne bucurăm pentru condițiile bune de lucru și siguranță la locul de muncă. Suntem o echipă de șase medici, din care patru medici tineri, care asigurăm partea integrată spital și ambulator. Statistic, cazuistica este numeroasă, cu 14407 de pacienți în evidența oncologică în anul 2022. Au fost 2207 spitalizări continue și 3459 spitalizări de zi, iar în ambulatoriu au fost 8398 de consultații. Activez de 30 de ani în cadrul Secției de Oncologie Medicală și, în sfârșit, a sosit momentul mult așteptat, după ani de lucru”.

 

Prezent la inaugurare, vicepremierul Cătălin Predoiu a vorbit despre rolul comunității în tratarea semenilor: „este foarte important modul în care toți cei aflați în suferință primesc atenție, diferența fiind făcută nu doar prin vorbe, ci mai ales prin fapte. Inaugurare unui spital este un eveniment plin de semnificație, pentru că aici vorbim despre o unitate medicală de nivel european sub aspectul organizării şi dotării imobiliare, inclusiv din perspectiva echipamentelor care vor utila spitalul”.

 

Ministrul a vorbit și despre importanța faptului că arădenii se pot trata acasă, în condiții la fel de bune ca și în alte unități medicale. „În trecut, foarte mulţi pacienţi erau nevoiţi să caute alte stabilimente medicale pentru a se trata, fie în Ungaria, fie în alte țări, ceea ce nu este nimic rău în sine, dar e mult mai dificil. A oferi acest spital arădenilor şi judeţelor limitrofe e un act de patriotism şi europeism”, a spus ministrul.

Valoarea lucrării și a dotărilor noului spital s-a ridicat la 16 milioane de lei, din care 13 milioane de lei sunt fonduri provenite prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar diferenţa de trei milioane de lei a fost asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad. Spitalul are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi.




Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.