Fiecare anotimp ne bucură cu o paletă largă de fructe și legume care vin cu aportul de vitamine și nutrienți necesare corpului nostru. Așadar, consumul fructelor și legumelor la timpul lor este un aspect important al menținerii unei bune stări de sănătate.
Toamna este și timpul dovleacului. un aliment bogat în vitamine.
Beneficiile consumului de dovleac
Prin conținutul bogat de vitamina A, poate contribui la lupta împotriva deficienței de vitamina A, astfel ajutând la menținerea sănătății vederii, a pielii, a părului și unghiilor;
Datorită numărului scăzut de calorii, contribuie la scăderea în greutate; astfel te poate ajuta să ai o dietă sănătoasă, să pierzi în greutate fără a avea deficit de nutrienții necesari proceselor biologice; conține și o cantitate crescută de fibre, astfel putând să ajute la reducerea apetitului, oferind senzația de sațietate;
Ajută la prevenirea bolilor inimii prin conținutul crescut de vitamina C, potasiu și fibre, astfel contribuind la scăderea riscului de a dezvolta hipertensiune și accident vascular cerebral;
Contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar pentru că Beta-carotenul din dovleac este transformat de organism în vitamina A care poate întări sistemul imunitar, ajutând atfel la combaterea infecțiilor.
Sursa: DSP Arad

Fiecare anotimp ne bucură cu o paletă largă de fructe și legume care vin cu aportul de vitamine și nutrienți necesare corpului nostru. Așadar, consumul fructelor și legumelor la timpul lor este un aspect important al menținerii unei bune stări de sănătate.
Toamna este și timpul dovleacului. un aliment bogat în vitamine.
Beneficiile consumului de dovleac
Prin conținutul bogat de vitamina A, poate contribui la lupta împotriva deficienței de vitamina A, astfel ajutând la menținerea sănătății vederii, a pielii, a părului și unghiilor;
Datorită numărului scăzut de calorii, contribuie la scăderea în greutate; astfel te poate ajuta să ai o dietă sănătoasă, să pierzi în greutate fără a avea deficit de nutrienții necesari proceselor biologice; conține și o cantitate crescută de fibre, astfel putând să ajute la reducerea apetitului, oferind senzația de sațietate;
Ajută la prevenirea bolilor inimii prin conținutul crescut de vitamina C, potasiu și fibre, astfel contribuind la scăderea riscului de a dezvolta hipertensiune și accident vascular cerebral;
Contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar pentru că Beta-carotenul din dovleac este transformat de organism în vitamina A care poate întări sistemul imunitar, ajutând atfel la combaterea infecțiilor.
Sursa: DSP Arad