Ziua internațională a bucătarului și cofetarului (Chef-ilor) este marcată începând cu anul 2004, meseria de bucătar fiind una dintre cele mai solicitate din lume și una dintre cele mai vechi.
Există o legendă despre o femeie al cărei nume a dat numele întregii industrii – gătitul, asistentul vechiului zeu grec al vindecării Asclepius, bucătarul Kulina, a devenit ulterior patronul artei gătitului, iar din numele ei a apărut cuvântul „gătit”.
Bucătarul dedicat se bucură de procesul de gătit și oferă să admire combinațiile neobișnuite de gust de produse.
Ziua Internațională a Chef-ilor se focalizează pe importanța gătitului și educația despre o alimentație sănătoasă, transmiterea de către chefi a conștiințelor și abilităților lor următoarelor generații de maeștri bucățări.
Pe lângă supravegherea, supervizarea operațiunilor zilnice asociate cu mâncarea din restaurante (incluzând activitatea personalului, echipamentele și instrumentele din bucătărie, ingredientele și modul de pregătire a hranei, etc.), chefii se ocupă adeseori și de selectarea furnizorilor de alimente și strategiile de promovare ale restaurantelor lor.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Chef-ilor poți învăța un copil să gătească distractiv o mâncare sănătoasă, să găzduiești un concurs de gătit la care să participe prieteni și membri ai familiei, să te hotărăști să iei lecții de gătit (inclusiv online) sau să iei masa la restaurantul tău favorit și să să-i mulțumești apoi pentru prestația sa chefului de acolo!
Sursa: Lavinia Maria Nan; Marian Petrea

Ziua internațională a bucătarului și cofetarului (Chef-ilor) este marcată începând cu anul 2004, meseria de bucătar fiind una dintre cele mai solicitate din lume și una dintre cele mai vechi.
Există o legendă despre o femeie al cărei nume a dat numele întregii industrii – gătitul, asistentul vechiului zeu grec al vindecării Asclepius, bucătarul Kulina, a devenit ulterior patronul artei gătitului, iar din numele ei a apărut cuvântul „gătit”.
Bucătarul dedicat se bucură de procesul de gătit și oferă să admire combinațiile neobișnuite de gust de produse.
Ziua Internațională a Chef-ilor se focalizează pe importanța gătitului și educația despre o alimentație sănătoasă, transmiterea de către chefi a conștiințelor și abilităților lor următoarelor generații de maeștri bucățări.
Pe lângă supravegherea, supervizarea operațiunilor zilnice asociate cu mâncarea din restaurante (incluzând activitatea personalului, echipamentele și instrumentele din bucătărie, ingredientele și modul de pregătire a hranei, etc.), chefii se ocupă adeseori și de selectarea furnizorilor de alimente și strategiile de promovare ale restaurantelor lor.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Chef-ilor poți învăța un copil să gătească distractiv o mâncare sănătoasă, să găzduiești un concurs de gătit la care să participe prieteni și membri ai familiei, să te hotărăști să iei lecții de gătit (inclusiv online) sau să iei masa la restaurantul tău favorit și să să-i mulțumești apoi pentru prestația sa chefului de acolo!
Sursa: Lavinia Maria Nan; Marian Petrea