Redeschiderea Muzeului de Artă Arad și inaugurarea Galeriei de Artă Românească - 10 mai 2023

Redeschiderea Muzeului de Artă Arad și inaugurarea Galeriei de Artă Românească - 10 mai 2023

Redeschiderea Muzeului de Artă Arad și inaugurarea Galeriei de Artă Românească - 10 mai 2023

Sambata, 06 Mai, 2023 08:48 Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Sambata, 06 Mai, 2023 08:48 Tiparire

Muzeul de Artă Arad se redeschide în 10 mai 2023, cu spațiul expozițional renovat și modernizat prin inserturi cu tehnologie digitală (realitate augumentată, tablouri interactive, sală imersivă, mese interactive). Va fi inaugurată Galeria de Artă Românească și vor fi vernisate două expoziții temporare: Nașterea Luminii. Onisim Colta și Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru – prima expoziție Art Safari în Arad.

 

Deschiderea Muzeului de Artă Arad, după un amplu proces de modernizare a spațiilor expoziționale, reprezintă una din cele mai semnificative investiții ale Consiliului Județean în infrastructura culturală a județului Arad din acest an”, declară Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

 

Evenimentul va avea loc, miercuri, 10 mai, începând cu ora 18.00, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Arad, Art Safari, Complexului Muzeal Arad, invitaților și mass-mediei. Accesul la eveniment se face pe bază de invitație.

 

„Prin noua abordare expozițională a Muzeului de Artă și deschiderea în premieră la Arad a Galeriei de Artă Românească cu lucrări din colecțiile Complexului Muzeal Arad, prin realizarea unor expozitii temporare cu impact la nivel național și prin introducerea noilor tehnologii, pornind de la colecțiile muzeului – tablouri interactive, experiență imersivă, mese interactive pentru copii, realitate augmentată în care arta se îmbină cu tehnologia – ne dorim ca vizitele la muzeu să devină mai atractive și mai plăcute pentru publicul larg și totodată să stimulăm creativitatea artistică, în special în rândul copiilor”, declară Bogdan Blaga, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.

 

Eveniment realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

 

Galeria de Artă Românească

 

Structurată diacronic în intervalul secolelor XIX-XX, expunerea din Galeria de Artă Românească prezintă cele mai semnificative lucrări din colecția de artă a Complexului Muzeal Arad. Începuturile picturii de șevalet, pictorii pașoptiști, întemeietorii școlii românești de arte frumoase și studenți ai acestora, cu lucrări stilistic încadrate romantismului, realismului și neoclasicismului, influențe și interpretări impresioniste, postimpresioniste sau simboliste, pictura anilor interbelici, cu nume de referință pentru istoria artei, organizată în segmente tematice, sunt reperele pe care se dezvoltă conceptul curatorial.

 

Curator: Adriana Pantazi

 

Expoziția Nașterea Luminii. Onisim Colta

 

Suprapusă de sintagma ”in memoriam”, Nașterea Luminii. Onisim Colta este o expoziție cu caracter retrospective, deschisă la Muzeul de Artă Arad până la finalul acestui an. Selecția asupra unor etape din creația lui Onisim Colta (1952 - 2022), începând din 1985 până în 2020, alătură lucrări de grafică, pictură, obiecte regăsite în cicluri tematice precum Lumină și materie, Cărți și faguri, Arhetipuri și simboluri.

Opera lui Onisim Colta și, înainte de orice, artistul ca personalitate cu identitate vizuală generată de însăși creația sa, fac parte din acea zonă a artei românești unde este decelată, interpretată simbolistica creștină,

 

Curatori: Ioan Paul Colta, Adriana Pantazi

 

Prima expoziție Art Safari la Arad

 

Expoziția de artă contemporană Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru

 

Cu ocazia redeschiderii Galeriei de Artă Românească, expoziția de mare succes de la Art Safari, „Roșu, galben și albastru”, se va vedea la Muzeul de Artă Arad, în perioada 10 mai – 31 iulie 2023.

Lucrările Irinei Dragomir se remarcă prin elementele din cultura pop, tendințe, simboluri și convenții contemporane, precum și prin compoziții simetrice și contraste cromatice. Personajele ei transmit povești despre lucruri pe care le-a trăit, gândit și simțit de-a lungul timpului. Femeile joacă un rol principal în arta ei, reprezentând voci ale feminității în diverse ipostaze. Claritatea și realismul mesajului pe care artista îl transmite vine din naturalețea cu care surprinde emoția feminină, pe care o trăiește la rândul ei.

 

Curator: Alexandru Rădvan

 

kinema ikon / kimaera

 

Din anul 2012, într-un spațiu distinct și dedicat, își desfășoară activiatea membrii și invitații kinema ikon. Evenimentele continuă cu proiectul kimæra. Compus din 10 lucrări realizate de către 10 artiști, pe parcursul a doi ani, proiectul își propune să devină dintr-un corp hibrid, o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare/modul va fi funcțional ca parte și ca întreg. Instalația combină vechile media cu cele digitale, spațiul public al orașului cu IoT (internetul lucrurilor), AR (realitatea augmentată), imprimarea 3D, sunet și imagine generate de AI, aplicații mobile, NFT etc. coordonate de un computer central. Fiecare din cele 10 module are un input și un output care dau posibilitatea lucrărilor să interacționeze între ele.

 

Curator: Călin Man

 

Program :

 

Deschiderea Galeriei de Artă Românească din cadrul Muzeului de Artă Arad Curator: Adriana Pantazi

Recital de arii din opere

Mezzo-soprana Mihaela Ișpan, artist liric al Operei Naționale București

Vizitarea Galeriei de Artă Românească

 

Vernisarea și vizitarea expoziției de artă contemporană

Nașterea luminii. Onisim Colta

Curatori: Ioan Paul Colta și Adriana Pantazi

Prezintă: Marcel Tolcea

 

Prima ediție Art Safari la Arad

Vernisarea expoziției de artă contemporană

Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru

Curator și prezentare: Alexandru Rădvan

 

Prezentarea spațiului expozițional kinema ikon. kimaera

Curator și prezentare: Călin Man

 

Recital muzică clasică

Cvartetul arădean

 

Parteneri:

Art Safari, Opera Națională București, Cvartetul arădean, Crama Dradara

 

Despre Art Safari București

 

Art Safari este organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România – ajuns la a 11-a ediție, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și internaționale și cu colecționarii privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean. Art Safari se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. În cele 10 ediții de până acum a înregistrat peste 350.000 de vizitatori. Mai multe detalii: artsafari.ro/.

 

Despre Muzeul de Artă Arad

 

Din 1984, Muzeul de Artă Arad funcționează la etajul II al clădirii situate pe strada Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, clădire monument de arhitectură (secolul al XX-lea), unde pot fi vizitate Galeria de Artă Românească, kinema ikon și, în paralel, diferite expoziții de artă, cu caracter temporar.

Colecția de artă din cadrul Complexului Muzeal Arad cuprinde artă românească (lucrări de plastică românească din secolele XIX - XX, picturi de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Nicolae Tonitza, sculpturi de Dimitrie Paciurea, Romulus Ladea), artă universală din școlile italiană, franceză, flamando-olandeză, maghiară (pictură, tapiserie, porțelan, mobilier). Prima expoziție de pictură a fost organizată în 1913, iar lucrările expuse atunci formează fondul actualei colecții de pictură europeană. Mai multe detalii: museumarad.ro/.

 

Program de vizitare :

 

11 mai – 18 iunie 2023:
Marți - Vineri: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30
Sâmbătă - Duminică: 11.00 – 19.00, ultima intrare: 18.30

Noaptea Muzeelor, 13 mai:

Sâmbătă: 16.00-02.00

20 iunie – 17 septembrie 2023:
Marți - Vineri: 10.00 – 18.00, ultima intrare: 17.30
Sâmbătă - Duminică: 11.00 – 19.00, ultima intrare: 18.30

19 septembrie 2023 – 30 aprilie 2024:
Marți - Duminică: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30

 

Taxă de intrare:

10 lei - adulți
5 lei - studenți, pensionari
2 lei - preșcolari, elevi
1 leu - grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective

 

GRATUIT:


Persoanele fizice prevăzute la art.1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare.

 

Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural.

 

Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii.

Veteranii de război, văduvele de război și văduvele necăsătorite ale veteranilor de război.

 

Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală – pe bază de documente justificative.

 

Persoane care lucrează în rețeaua muzeală – pe bază de legitimație.

 

Membrii ICOM / AICA – pe bază de legitimație.

 

Taxă de fotografiere / filmare
15 lei – taxă fotografiere
200 lei – taxă filmare

 

Muzeul de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș, 2-4, etaj II)

 

 

Muzeul de Artă Arad se redeschide în 10 mai 2023, cu spațiul expozițional renovat și modernizat prin inserturi cu tehnologie digitală (realitate augumentată, tablouri interactive, sală imersivă, mese interactive). Va fi inaugurată Galeria de Artă Românească și vor fi vernisate două expoziții temporare: Nașterea Luminii. Onisim Colta și Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru – prima expoziție Art Safari în Arad.

 

Deschiderea Muzeului de Artă Arad, după un amplu proces de modernizare a spațiilor expoziționale, reprezintă una din cele mai semnificative investiții ale Consiliului Județean în infrastructura culturală a județului Arad din acest an”, declară Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

 

Evenimentul va avea loc, miercuri, 10 mai, începând cu ora 18.00, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Arad, Art Safari, Complexului Muzeal Arad, invitaților și mass-mediei. Accesul la eveniment se face pe bază de invitație.

 

„Prin noua abordare expozițională a Muzeului de Artă și deschiderea în premieră la Arad a Galeriei de Artă Românească cu lucrări din colecțiile Complexului Muzeal Arad, prin realizarea unor expozitii temporare cu impact la nivel național și prin introducerea noilor tehnologii, pornind de la colecțiile muzeului – tablouri interactive, experiență imersivă, mese interactive pentru copii, realitate augmentată în care arta se îmbină cu tehnologia – ne dorim ca vizitele la muzeu să devină mai atractive și mai plăcute pentru publicul larg și totodată să stimulăm creativitatea artistică, în special în rândul copiilor”, declară Bogdan Blaga, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.

 

Eveniment realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

 

Galeria de Artă Românească

 

Structurată diacronic în intervalul secolelor XIX-XX, expunerea din Galeria de Artă Românească prezintă cele mai semnificative lucrări din colecția de artă a Complexului Muzeal Arad. Începuturile picturii de șevalet, pictorii pașoptiști, întemeietorii școlii românești de arte frumoase și studenți ai acestora, cu lucrări stilistic încadrate romantismului, realismului și neoclasicismului, influențe și interpretări impresioniste, postimpresioniste sau simboliste, pictura anilor interbelici, cu nume de referință pentru istoria artei, organizată în segmente tematice, sunt reperele pe care se dezvoltă conceptul curatorial.

 

Curator: Adriana Pantazi

 

Expoziția Nașterea Luminii. Onisim Colta

 

Suprapusă de sintagma ”in memoriam”, Nașterea Luminii. Onisim Colta este o expoziție cu caracter retrospective, deschisă la Muzeul de Artă Arad până la finalul acestui an. Selecția asupra unor etape din creația lui Onisim Colta (1952 - 2022), începând din 1985 până în 2020, alătură lucrări de grafică, pictură, obiecte regăsite în cicluri tematice precum Lumină și materie, Cărți și faguri, Arhetipuri și simboluri.

Opera lui Onisim Colta și, înainte de orice, artistul ca personalitate cu identitate vizuală generată de însăși creația sa, fac parte din acea zonă a artei românești unde este decelată, interpretată simbolistica creștină,

 

Curatori: Ioan Paul Colta, Adriana Pantazi

 

Prima expoziție Art Safari la Arad

 

Expoziția de artă contemporană Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru

 

Cu ocazia redeschiderii Galeriei de Artă Românească, expoziția de mare succes de la Art Safari, „Roșu, galben și albastru”, se va vedea la Muzeul de Artă Arad, în perioada 10 mai – 31 iulie 2023.

Lucrările Irinei Dragomir se remarcă prin elementele din cultura pop, tendințe, simboluri și convenții contemporane, precum și prin compoziții simetrice și contraste cromatice. Personajele ei transmit povești despre lucruri pe care le-a trăit, gândit și simțit de-a lungul timpului. Femeile joacă un rol principal în arta ei, reprezentând voci ale feminității în diverse ipostaze. Claritatea și realismul mesajului pe care artista îl transmite vine din naturalețea cu care surprinde emoția feminină, pe care o trăiește la rândul ei.

 

Curator: Alexandru Rădvan

 

kinema ikon / kimaera

 

Din anul 2012, într-un spațiu distinct și dedicat, își desfășoară activiatea membrii și invitații kinema ikon. Evenimentele continuă cu proiectul kimæra. Compus din 10 lucrări realizate de către 10 artiști, pe parcursul a doi ani, proiectul își propune să devină dintr-un corp hibrid, o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare/modul va fi funcțional ca parte și ca întreg. Instalația combină vechile media cu cele digitale, spațiul public al orașului cu IoT (internetul lucrurilor), AR (realitatea augmentată), imprimarea 3D, sunet și imagine generate de AI, aplicații mobile, NFT etc. coordonate de un computer central. Fiecare din cele 10 module are un input și un output care dau posibilitatea lucrărilor să interacționeze între ele.

 

Curator: Călin Man

 

Program :

 

Deschiderea Galeriei de Artă Românească din cadrul Muzeului de Artă Arad Curator: Adriana Pantazi

Recital de arii din opere

Mezzo-soprana Mihaela Ișpan, artist liric al Operei Naționale București

Vizitarea Galeriei de Artă Românească

 

Vernisarea și vizitarea expoziției de artă contemporană

Nașterea luminii. Onisim Colta

Curatori: Ioan Paul Colta și Adriana Pantazi

Prezintă: Marcel Tolcea

 

Prima ediție Art Safari la Arad

Vernisarea expoziției de artă contemporană

Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru

Curator și prezentare: Alexandru Rădvan

 

Prezentarea spațiului expozițional kinema ikon. kimaera

Curator și prezentare: Călin Man

 

Recital muzică clasică

Cvartetul arădean

 

Parteneri:

Art Safari, Opera Națională București, Cvartetul arădean, Crama Dradara

 

Despre Art Safari București

 

Art Safari este organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România – ajuns la a 11-a ediție, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și internaționale și cu colecționarii privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean. Art Safari se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. În cele 10 ediții de până acum a înregistrat peste 350.000 de vizitatori. Mai multe detalii: artsafari.ro/.

 

Despre Muzeul de Artă Arad

 

Din 1984, Muzeul de Artă Arad funcționează la etajul II al clădirii situate pe strada Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, clădire monument de arhitectură (secolul al XX-lea), unde pot fi vizitate Galeria de Artă Românească, kinema ikon și, în paralel, diferite expoziții de artă, cu caracter temporar.

Colecția de artă din cadrul Complexului Muzeal Arad cuprinde artă românească (lucrări de plastică românească din secolele XIX - XX, picturi de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Nicolae Tonitza, sculpturi de Dimitrie Paciurea, Romulus Ladea), artă universală din școlile italiană, franceză, flamando-olandeză, maghiară (pictură, tapiserie, porțelan, mobilier). Prima expoziție de pictură a fost organizată în 1913, iar lucrările expuse atunci formează fondul actualei colecții de pictură europeană. Mai multe detalii: museumarad.ro/.

 

Program de vizitare :

 

11 mai – 18 iunie 2023:
Marți - Vineri: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30
Sâmbătă - Duminică: 11.00 – 19.00, ultima intrare: 18.30

Noaptea Muzeelor, 13 mai:

Sâmbătă: 16.00-02.00

20 iunie – 17 septembrie 2023:
Marți - Vineri: 10.00 – 18.00, ultima intrare: 17.30
Sâmbătă - Duminică: 11.00 – 19.00, ultima intrare: 18.30

19 septembrie 2023 – 30 aprilie 2024:
Marți - Duminică: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30

 

Taxă de intrare:

10 lei - adulți
5 lei - studenți, pensionari
2 lei - preșcolari, elevi
1 leu - grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective

 

GRATUIT:


Persoanele fizice prevăzute la art.1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare.

 

Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural.

 

Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii.

Veteranii de război, văduvele de război și văduvele necăsătorite ale veteranilor de război.

 

Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală – pe bază de documente justificative.

 

Persoane care lucrează în rețeaua muzeală – pe bază de legitimație.

 

Membrii ICOM / AICA – pe bază de legitimație.

 

Taxă de fotografiere / filmare
15 lei – taxă fotografiere
200 lei – taxă filmare

 

Muzeul de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș, 2-4, etaj II)

 

 

Stiri asemanatoare

U.V.V.G. Arad în Egipt la Târgul Internațional de Educație

Luni, 06 Martie, 2023 12:15

U.V.V.G. Arad în Egipt la Târgul Internațional de Educație

În această perioadă, în Cairo (Egipt), se desfășoară Târgul Internațional de Educație, evenimentul fiind unul dintre cele mai importante din acest domeniu, din Egipt. Eve ...

Tânără de 28 de ani beată la volan prin Arad. Mulțime de infracțiuni rutiere la sfârșitul săptămânii trecute

Luni, 20 Februarie, 2023 19:36

Tânără de 28 de ani beată la volan prin Arad. Mulțime de infracțiuni rutiere la sfârșitul săptămânii trecute

În noaptea de 17/18 februarie, polițiștii Secției 8 Săvârșin au depistat un bărbat de 38 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682, la ieșir ...

Incendiu la o hală de productie peleți în cartierul Gai

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 23:23

Incendiu la o hală de productie peleți în cartierul Gai

Duminică seara, în jurul orei 22:45, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru salvare la în ...

O tânără de 20 de ani s-a sinucis din cauză că părinții iubitului nu o plăceau

Luni, 30 Ianuarie, 2023 08:26

O tânără de 20 de ani s-a sinucis din cauză că părinții iubitului nu o plăceau

O tânără de 20 de ani a murit sâmbătă, 28 ianuarie, după ce ar fi căzut de la etajul întâi al blocului în care locuia, în municipiul Târgu Jiu.&nbs ...

Cu mașina în clădirea de la intersecția străzilor Grigorescu cu Milea

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 11:55

Cu mașina în clădirea de la intersecția străzilor Grigorescu cu Milea

“În ziua de 29 Ianuarie a.c., în jurul orei 11:25, o femeie de 38 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada N. Grigorescu, din municipiu, a pătruns &i ...

Este disponibilă aplicația pentru mobil Ghișeul.ro pentru plata online a taxelor și impozitelor

Luni, 30 Ianuarie, 2023 11:23

Este disponibilă aplicația pentru mobil Ghișeul.ro pentru plata online a taxelor și impozitelor

Digitalizarea și reducerea birocrației sunt ținte obligatorii pentru Guvern, consideră deputatul PNL Sergiu Bîlcea.   „În era tehnologiei, trebuie să folosim mijloac ...

6 tramvaie noi și 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice prin proiectul ”Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

Luni, 30 Ianuarie, 2023 12:51

6 tramvaie noi și 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice prin proiectul ”Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

 Comunicat de presă    „Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”, cod C10-I1.1-3 Cu o preocupare continuă pentru m ...

104 ani de la inființarea Jandarmeriei

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 14:29

104 ani de la inființarea Jandarmeriei

29 ianuarie - Jandarmii arădeni aniversează 104 ani de la înființare ca structură pe teritoriul județului  Arad Prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 10 din 07.02.2018, ...

Cupa României și promovarea anul viitor în Superligă, noile obiective ale ”Bătrânei Doamne”. Matineul din ce în ce mai aproape. UTA – Mioveni 1 - 2

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:49

Cupa României și promovarea anul viitor în Superligă, noile obiective ale ”Bătrânei Doamne”. Matineul din ce în ce mai aproape. UTA – Mioveni 1 - 2

Iertați-mi titlul ironic dar UTA are nevoie de doar 3 meciuri câștigate pentru a-și adjudeca Cupa României și din păcate este din ce în ce mai aproape de Liga a 2-a.   ...

”Fiți răbdători” – Congresul regional din 2023, organizat în limbajul mimico-gestual românesc (LMG)

Joi, 31 August, 2023 09:24

”Fiți răbdători” – Congresul regional din 2023, organizat în limbajul mimico-gestual românesc (LMG)

SALA DE CONGRESE a Martorilor lui Iehova, str. Ion Creangă nr. 86, Negrești-Oaș, Satu Mare (1-3 septembrie 2023) – După o pauză de trei ani cauzată de pandemie, unul dintre cei mai ma ...

Se anunță mișcări greviste de amploare la CFR

Joi, 31 August, 2023 08:33

Se anunță mișcări greviste de amploare la CFR

Nemulțumiți de impasul din dialogul social dintre ceferiști și stat, membrii celei mai mari organizații sindicale a lucrătorilor de căi ferate din România anunță intrarea în ...

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 09:45

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fișelor de analiză și determinarea sumelor ce se cuv ...

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 15:40

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 14.00,  a avut loc un incident rutier la iesirea din localitatea arădeană  Sintea Mare spre Chișineu-Criș. În incidental ruti ...

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 10:31

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

În conversaţiile noastre cu trecutul, nu putem să trecem cu vederea unul dintre obiectivele emblemă: Cetatea Aradului, una dintre cele cinci fortificaţii de tip vauban din Romania &nbs ...{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.