Redeschiderea Muzeului de Artă Arad și inaugurarea Galeriei de Artă Românească - 10 mai 2023
Redeschiderea Muzeului de Artă Arad și inaugurarea Galeriei de Artă Românească - 10 mai 2023

Redeschiderea Muzeului de Artă Arad și inaugurarea Galeriei de Artă Românească - 10 mai 2023

Sambata, 06 Mai, 2023 08:48 Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Sambata, 06 Mai, 2023 08:48 Tiparire

Muzeul de Artă Arad se redeschide în 10 mai 2023, cu spațiul expozițional renovat și modernizat prin inserturi cu tehnologie digitală (realitate augumentată, tablouri interactive, sală imersivă, mese interactive). Va fi inaugurată Galeria de Artă Românească și vor fi vernisate două expoziții temporare: Nașterea Luminii. Onisim Colta și Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru – prima expoziție Art Safari în Arad.

 

Deschiderea Muzeului de Artă Arad, după un amplu proces de modernizare a spațiilor expoziționale, reprezintă una din cele mai semnificative investiții ale Consiliului Județean în infrastructura culturală a județului Arad din acest an”, declară Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

 

Evenimentul va avea loc, miercuri, 10 mai, începând cu ora 18.00, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Arad, Art Safari, Complexului Muzeal Arad, invitaților și mass-mediei. Accesul la eveniment se face pe bază de invitație.

 

„Prin noua abordare expozițională a Muzeului de Artă și deschiderea în premieră la Arad a Galeriei de Artă Românească cu lucrări din colecțiile Complexului Muzeal Arad, prin realizarea unor expozitii temporare cu impact la nivel național și prin introducerea noilor tehnologii, pornind de la colecțiile muzeului – tablouri interactive, experiență imersivă, mese interactive pentru copii, realitate augmentată în care arta se îmbină cu tehnologia – ne dorim ca vizitele la muzeu să devină mai atractive și mai plăcute pentru publicul larg și totodată să stimulăm creativitatea artistică, în special în rândul copiilor”, declară Bogdan Blaga, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.

 

Eveniment realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

 

Galeria de Artă Românească

 

Structurată diacronic în intervalul secolelor XIX-XX, expunerea din Galeria de Artă Românească prezintă cele mai semnificative lucrări din colecția de artă a Complexului Muzeal Arad. Începuturile picturii de șevalet, pictorii pașoptiști, întemeietorii școlii românești de arte frumoase și studenți ai acestora, cu lucrări stilistic încadrate romantismului, realismului și neoclasicismului, influențe și interpretări impresioniste, postimpresioniste sau simboliste, pictura anilor interbelici, cu nume de referință pentru istoria artei, organizată în segmente tematice, sunt reperele pe care se dezvoltă conceptul curatorial.

 

Curator: Adriana Pantazi

 

Expoziția Nașterea Luminii. Onisim Colta

 

Suprapusă de sintagma ”in memoriam”, Nașterea Luminii. Onisim Colta este o expoziție cu caracter retrospective, deschisă la Muzeul de Artă Arad până la finalul acestui an. Selecția asupra unor etape din creația lui Onisim Colta (1952 - 2022), începând din 1985 până în 2020, alătură lucrări de grafică, pictură, obiecte regăsite în cicluri tematice precum Lumină și materie, Cărți și faguri, Arhetipuri și simboluri.

Opera lui Onisim Colta și, înainte de orice, artistul ca personalitate cu identitate vizuală generată de însăși creația sa, fac parte din acea zonă a artei românești unde este decelată, interpretată simbolistica creștină,

 

Curatori: Ioan Paul Colta, Adriana Pantazi

 

Prima expoziție Art Safari la Arad

 

Expoziția de artă contemporană Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru

 

Cu ocazia redeschiderii Galeriei de Artă Românească, expoziția de mare succes de la Art Safari, „Roșu, galben și albastru”, se va vedea la Muzeul de Artă Arad, în perioada 10 mai – 31 iulie 2023.

Lucrările Irinei Dragomir se remarcă prin elementele din cultura pop, tendințe, simboluri și convenții contemporane, precum și prin compoziții simetrice și contraste cromatice. Personajele ei transmit povești despre lucruri pe care le-a trăit, gândit și simțit de-a lungul timpului. Femeile joacă un rol principal în arta ei, reprezentând voci ale feminității în diverse ipostaze. Claritatea și realismul mesajului pe care artista îl transmite vine din naturalețea cu care surprinde emoția feminină, pe care o trăiește la rândul ei.

 

Curator: Alexandru Rădvan

 

kinema ikon / kimaera

 

Din anul 2012, într-un spațiu distinct și dedicat, își desfășoară activiatea membrii și invitații kinema ikon. Evenimentele continuă cu proiectul kimæra. Compus din 10 lucrări realizate de către 10 artiști, pe parcursul a doi ani, proiectul își propune să devină dintr-un corp hibrid, o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare/modul va fi funcțional ca parte și ca întreg. Instalația combină vechile media cu cele digitale, spațiul public al orașului cu IoT (internetul lucrurilor), AR (realitatea augmentată), imprimarea 3D, sunet și imagine generate de AI, aplicații mobile, NFT etc. coordonate de un computer central. Fiecare din cele 10 module are un input și un output care dau posibilitatea lucrărilor să interacționeze între ele.

 

Curator: Călin Man

 

Program :

 

Deschiderea Galeriei de Artă Românească din cadrul Muzeului de Artă Arad Curator: Adriana Pantazi

Recital de arii din opere

Mezzo-soprana Mihaela Ișpan, artist liric al Operei Naționale București

Vizitarea Galeriei de Artă Românească

 

Vernisarea și vizitarea expoziției de artă contemporană

Nașterea luminii. Onisim Colta

Curatori: Ioan Paul Colta și Adriana Pantazi

Prezintă: Marcel Tolcea

 

Prima ediție Art Safari la Arad

Vernisarea expoziției de artă contemporană

Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru

Curator și prezentare: Alexandru Rădvan

 

Prezentarea spațiului expozițional kinema ikon. kimaera

Curator și prezentare: Călin Man

 

Recital muzică clasică

Cvartetul arădean

 

Parteneri:

Art Safari, Opera Națională București, Cvartetul arădean, Crama Dradara

 

Despre Art Safari București

 

Art Safari este organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România – ajuns la a 11-a ediție, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și internaționale și cu colecționarii privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean. Art Safari se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. În cele 10 ediții de până acum a înregistrat peste 350.000 de vizitatori. Mai multe detalii: artsafari.ro/.

 

Despre Muzeul de Artă Arad

 

Din 1984, Muzeul de Artă Arad funcționează la etajul II al clădirii situate pe strada Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, clădire monument de arhitectură (secolul al XX-lea), unde pot fi vizitate Galeria de Artă Românească, kinema ikon și, în paralel, diferite expoziții de artă, cu caracter temporar.

Colecția de artă din cadrul Complexului Muzeal Arad cuprinde artă românească (lucrări de plastică românească din secolele XIX - XX, picturi de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Nicolae Tonitza, sculpturi de Dimitrie Paciurea, Romulus Ladea), artă universală din școlile italiană, franceză, flamando-olandeză, maghiară (pictură, tapiserie, porțelan, mobilier). Prima expoziție de pictură a fost organizată în 1913, iar lucrările expuse atunci formează fondul actualei colecții de pictură europeană. Mai multe detalii: museumarad.ro/.

 

Program de vizitare :

 

11 mai – 18 iunie 2023:
Marți - Vineri: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30
Sâmbătă - Duminică: 11.00 – 19.00, ultima intrare: 18.30

Noaptea Muzeelor, 13 mai:

Sâmbătă: 16.00-02.00

20 iunie – 17 septembrie 2023:
Marți - Vineri: 10.00 – 18.00, ultima intrare: 17.30
Sâmbătă - Duminică: 11.00 – 19.00, ultima intrare: 18.30

19 septembrie 2023 – 30 aprilie 2024:
Marți - Duminică: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30

 

Taxă de intrare:

10 lei - adulți
5 lei - studenți, pensionari
2 lei - preșcolari, elevi
1 leu - grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective

 

GRATUIT:


Persoanele fizice prevăzute la art.1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare.

 

Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural.

 

Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii.

Veteranii de război, văduvele de război și văduvele necăsătorite ale veteranilor de război.

 

Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală – pe bază de documente justificative.

 

Persoane care lucrează în rețeaua muzeală – pe bază de legitimație.

 

Membrii ICOM / AICA – pe bază de legitimație.

 

Taxă de fotografiere / filmare
15 lei – taxă fotografiere
200 lei – taxă filmare

 

Muzeul de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș, 2-4, etaj II)

 

 

Muzeul de Artă Arad se redeschide în 10 mai 2023, cu spațiul expozițional renovat și modernizat prin inserturi cu tehnologie digitală (realitate augumentată, tablouri interactive, sală imersivă, mese interactive). Va fi inaugurată Galeria de Artă Românească și vor fi vernisate două expoziții temporare: Nașterea Luminii. Onisim Colta și Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru – prima expoziție Art Safari în Arad.

 

Deschiderea Muzeului de Artă Arad, după un amplu proces de modernizare a spațiilor expoziționale, reprezintă una din cele mai semnificative investiții ale Consiliului Județean în infrastructura culturală a județului Arad din acest an”, declară Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

 

Evenimentul va avea loc, miercuri, 10 mai, începând cu ora 18.00, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Arad, Art Safari, Complexului Muzeal Arad, invitaților și mass-mediei. Accesul la eveniment se face pe bază de invitație.

 

„Prin noua abordare expozițională a Muzeului de Artă și deschiderea în premieră la Arad a Galeriei de Artă Românească cu lucrări din colecțiile Complexului Muzeal Arad, prin realizarea unor expozitii temporare cu impact la nivel național și prin introducerea noilor tehnologii, pornind de la colecțiile muzeului – tablouri interactive, experiență imersivă, mese interactive pentru copii, realitate augmentată în care arta se îmbină cu tehnologia – ne dorim ca vizitele la muzeu să devină mai atractive și mai plăcute pentru publicul larg și totodată să stimulăm creativitatea artistică, în special în rândul copiilor”, declară Bogdan Blaga, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.

 

Eveniment realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

 

Galeria de Artă Românească

 

Structurată diacronic în intervalul secolelor XIX-XX, expunerea din Galeria de Artă Românească prezintă cele mai semnificative lucrări din colecția de artă a Complexului Muzeal Arad. Începuturile picturii de șevalet, pictorii pașoptiști, întemeietorii școlii românești de arte frumoase și studenți ai acestora, cu lucrări stilistic încadrate romantismului, realismului și neoclasicismului, influențe și interpretări impresioniste, postimpresioniste sau simboliste, pictura anilor interbelici, cu nume de referință pentru istoria artei, organizată în segmente tematice, sunt reperele pe care se dezvoltă conceptul curatorial.

 

Curator: Adriana Pantazi

 

Expoziția Nașterea Luminii. Onisim Colta

 

Suprapusă de sintagma ”in memoriam”, Nașterea Luminii. Onisim Colta este o expoziție cu caracter retrospective, deschisă la Muzeul de Artă Arad până la finalul acestui an. Selecția asupra unor etape din creația lui Onisim Colta (1952 - 2022), începând din 1985 până în 2020, alătură lucrări de grafică, pictură, obiecte regăsite în cicluri tematice precum Lumină și materie, Cărți și faguri, Arhetipuri și simboluri.

Opera lui Onisim Colta și, înainte de orice, artistul ca personalitate cu identitate vizuală generată de însăși creația sa, fac parte din acea zonă a artei românești unde este decelată, interpretată simbolistica creștină,

 

Curatori: Ioan Paul Colta, Adriana Pantazi

 

Prima expoziție Art Safari la Arad

 

Expoziția de artă contemporană Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru

 

Cu ocazia redeschiderii Galeriei de Artă Românească, expoziția de mare succes de la Art Safari, „Roșu, galben și albastru”, se va vedea la Muzeul de Artă Arad, în perioada 10 mai – 31 iulie 2023.

Lucrările Irinei Dragomir se remarcă prin elementele din cultura pop, tendințe, simboluri și convenții contemporane, precum și prin compoziții simetrice și contraste cromatice. Personajele ei transmit povești despre lucruri pe care le-a trăit, gândit și simțit de-a lungul timpului. Femeile joacă un rol principal în arta ei, reprezentând voci ale feminității în diverse ipostaze. Claritatea și realismul mesajului pe care artista îl transmite vine din naturalețea cu care surprinde emoția feminină, pe care o trăiește la rândul ei.

 

Curator: Alexandru Rădvan

 

kinema ikon / kimaera

 

Din anul 2012, într-un spațiu distinct și dedicat, își desfășoară activiatea membrii și invitații kinema ikon. Evenimentele continuă cu proiectul kimæra. Compus din 10 lucrări realizate de către 10 artiști, pe parcursul a doi ani, proiectul își propune să devină dintr-un corp hibrid, o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare/modul va fi funcțional ca parte și ca întreg. Instalația combină vechile media cu cele digitale, spațiul public al orașului cu IoT (internetul lucrurilor), AR (realitatea augmentată), imprimarea 3D, sunet și imagine generate de AI, aplicații mobile, NFT etc. coordonate de un computer central. Fiecare din cele 10 module are un input și un output care dau posibilitatea lucrărilor să interacționeze între ele.

 

Curator: Călin Man

 

Program :

 

Deschiderea Galeriei de Artă Românească din cadrul Muzeului de Artă Arad Curator: Adriana Pantazi

Recital de arii din opere

Mezzo-soprana Mihaela Ișpan, artist liric al Operei Naționale București

Vizitarea Galeriei de Artă Românească

 

Vernisarea și vizitarea expoziției de artă contemporană

Nașterea luminii. Onisim Colta

Curatori: Ioan Paul Colta și Adriana Pantazi

Prezintă: Marcel Tolcea

 

Prima ediție Art Safari la Arad

Vernisarea expoziției de artă contemporană

Irina Dragomir. Roșu, galben și albastru

Curator și prezentare: Alexandru Rădvan

 

Prezentarea spațiului expozițional kinema ikon. kimaera

Curator și prezentare: Călin Man

 

Recital muzică clasică

Cvartetul arădean

 

Parteneri:

Art Safari, Opera Națională București, Cvartetul arădean, Crama Dradara

 

Despre Art Safari București

 

Art Safari este organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România – ajuns la a 11-a ediție, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și internaționale și cu colecționarii privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean. Art Safari se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. În cele 10 ediții de până acum a înregistrat peste 350.000 de vizitatori. Mai multe detalii: artsafari.ro/.

 

Despre Muzeul de Artă Arad

 

Din 1984, Muzeul de Artă Arad funcționează la etajul II al clădirii situate pe strada Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, clădire monument de arhitectură (secolul al XX-lea), unde pot fi vizitate Galeria de Artă Românească, kinema ikon și, în paralel, diferite expoziții de artă, cu caracter temporar.

Colecția de artă din cadrul Complexului Muzeal Arad cuprinde artă românească (lucrări de plastică românească din secolele XIX - XX, picturi de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Nicolae Tonitza, sculpturi de Dimitrie Paciurea, Romulus Ladea), artă universală din școlile italiană, franceză, flamando-olandeză, maghiară (pictură, tapiserie, porțelan, mobilier). Prima expoziție de pictură a fost organizată în 1913, iar lucrările expuse atunci formează fondul actualei colecții de pictură europeană. Mai multe detalii: museumarad.ro/.

 

Program de vizitare :

 

11 mai – 18 iunie 2023:
Marți - Vineri: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30
Sâmbătă - Duminică: 11.00 – 19.00, ultima intrare: 18.30

Noaptea Muzeelor, 13 mai:

Sâmbătă: 16.00-02.00

20 iunie – 17 septembrie 2023:
Marți - Vineri: 10.00 – 18.00, ultima intrare: 17.30
Sâmbătă - Duminică: 11.00 – 19.00, ultima intrare: 18.30

19 septembrie 2023 – 30 aprilie 2024:
Marți - Duminică: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30

 

Taxă de intrare:

10 lei - adulți
5 lei - studenți, pensionari
2 lei - preșcolari, elevi
1 leu - grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective

 

GRATUIT:


Persoanele fizice prevăzute la art.1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare.

 

Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural.

 

Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii.

Veteranii de război, văduvele de război și văduvele necăsătorite ale veteranilor de război.

 

Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală – pe bază de documente justificative.

 

Persoane care lucrează în rețeaua muzeală – pe bază de legitimație.

 

Membrii ICOM / AICA – pe bază de legitimație.

 

Taxă de fotografiere / filmare
15 lei – taxă fotografiere
200 lei – taxă filmare

 

Muzeul de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș, 2-4, etaj II)

 

 

Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.