Fecalele, barometru al sănătății. Ce înseamnă culoarea, forma, dimensiunea și consistența acestora

Fecalele, barometru al sănătății. Ce înseamnă culoarea, forma, dimensiunea și consistența acestora

Fecalele, barometru al sănătății. Ce înseamnă culoarea, forma, dimensiunea și consistența acestora

Vineri, 27 Ianuarie, 2023 19:36 Redactie SANATATE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie SANATATE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Vineri, 27 Ianuarie, 2023 19:36 Tiparire

Poate nu dai importanță reziduurilor pe care organismul le elimină, dar fecalele sunt un bun barometru al sănătății și îți vor da inidcii când ceva nu este în regulă cu sănătatea ta.

 

Iată lucrurile la care trebuie să fii atent în privința fecalelor, ca ă știi când au un aspect sănătos și când nu, potrivit Very Well Health.

 

Culoare galbenă 

 

Există câteva motive precum faptul că ai mâncat alimente galbenecum ar fi cartofi dulci, morcovi, turmeric sau care conțin colorant alimentar galben. Și persoanele cu boală de reflux gastroesofagian și cei care iau medicamente pentru această afecțiune au uneori fecale galbene.

 

Scaunul galben poate fi, de asemenea, un semn al unei infecții care afectează intestinele, mai ales dacă ai și diaree, febră, simptome asemănătoare gripei sau crampe stomacale. Scaunul galben după infecția cu COVID-19 a fost raportat în mod frecvent.

 

Și giardioza, o infecție a intestinului subțire cauzată de parazitul giardia lamblia, poate duce, de asemenea, la fecale galbene sau diaree.

 

În unele cazuri, culoarea galbenă poate însemna că există exces de grăsime în scaun - o afecțiune cunoscută sub numele de steatoree. Acest lucru poate fi cauzat de orice perturbă mucoasa intestinală, cum ar fi boala celiacă sau tulburări care afectează pancreasul, ficatul sau vezica biliară.

 

Steatoreea poate fi urât mirositoare, spumoasă sau poate pluti în vasul de toaletă. Adesea se lipește de partea laterală a vasului și este greu de îndepărtat.

 

Unii oameni au acest aspect galben al fecalelor dupa intevenții chirurgicale de îndepărtare a vezicii biliare (colecistectomie). Acest lucru se datorează faptului că există o cantitate mai mare de bilă care se deplasează direct în intestine, ducând la diaree apoasă care este adesea galbenă.

 

În cazul bebelușilor, scaunele moale, galbene, sunt normale, deoarece laptele matern trece rapid prin sistemul lor digestiv. Culoarea galbenă este data de bilă. Bebelușii alăptați tind să aibă șase sau mai multe scaune pe zi, dar dacă cantitatea de scaune sau consistența se schimbă brusc, atunci ar trebui să suspectați diaree.

 

De asemenea, este normal ca bebelușii hrăniți cu lapte praf să aibă scaune galbene, iar pe măsură ce bebelușul crește, ar trebui să devină maro. Te poți aștepta ca această schimbare să apară atunci când începi să introduci alimente solide în dieta lor.

 

Culoare verde

 

Consumul de multe legume cu frunze, cum ar fi varza kale sau spanacul, poate provoca o culoare verzuie. Suplimentele cu fier și coloranții alimentari, inclusiv colorantul verde, violet și albastru, pot transforma fecalele într-o culoare smarald.

 

Afecțiunile care accelerează activitatea intestinală, cum ar fi o afecțiune intestinală sau toxiinfecția alimentară, pot duce, de asemenea, la o culoare verde sau la diaree verde. La femei, scaunul verde poate apărea în anumite momente în timpul sarcinii.

 

Deși forma și frecvența normală a scaunului variază de la o persoană la alta, dacă scaunul tău se scufundă rapid în apa din toaletă, este posibil să nu ai suficiente lichide sau fibre în dietă. Acest tip de scaun are adesea o culoare mai închisă, deoarece rămâne mai mult timp în intestine.

 

Cerealele integrale, fructele și legumele, fasolea, nucile și semințele nesărate sunt toate surse excelente de fibre.

 

Scaun plutitor

 

Dacă scaunul plutește din când în când, probabil că nu este ceva de care să-ți faci griji. Cel mai probabil, scaunul are doar o cantitate crescută de gaz în el. Acest lucru se poate întâmpla după consumul de băuturi carbogazoase, fasole și alimente cu zahăr. Unele tulburări gastro-intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, pot provoca, de asemenea, scaun plutitor.

 

Cu toate acestea, scaunul care plutește constant poate fi un semn că nu absorbi grăsimea în mod corespunzător. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să ai steatoree.

 

Sub formă de pietricele

 

Scaunul excretat în bucăți mici se numește uneori scaun cu pietricele. Fibrele formează un gel în intestine atunci când sunt fermentate de bacterii din colon și combinate cu apă. Dacă există o lipsă de fibre care țin scaunul împreună, acesta poate avea formă de pietricelele mici.

 

Creșterea aportului de fibre poate ajuta; pentru a face acest lucru, crește încet aportul până la valoarea zilnică recomandată de 28 de grame.

 

Moale sau apos

 

Scaunele moi (diaree) care durează câteva zile sau mai puțin sunt frecvente și, de obicei, nu sunt grave. Poate fi declanșată de o serie de alimente, suplimente și medicamente diferite. De exemplu, consumul de prea multă fructoză, care se găsește în miere și în multe băuturi răcoritoare și alimente procesate, poate provoca scaun moale.

 

O altă cauză comună a scaunului moale este o infecție gastrointestinală - altfel cunoscută și sub numele de gripă stomacală.

 

Scaune uscate

 

Dacă mișcările intestinale sunt uscate, însoțite de durere sau sau rare (mai puțin de trei ori pe săptămână), este posibil să ai constipație.

 

Anumite medicamente și afecțiuni pot duce la constipație. Dar, pentru mulți oameni, cauza este lipsa fibrelor alimentare. Leguminoasele și zmeura sunt doar câteva dintre alimentele care pot ajuta la constipație. În unele cazuri, remediile naturale pot ajuta și ele.

 

Mucusul în scaun

 

Acesta este o substanță groasă, asemănătoare jeleului, care vă lubrifiază intestinele, protejându-le de acidul din stomac, bacterii, viruși sau ciuperci. De asemenea, face ca mișcările intestinale să fie alunecoase și ușor de eliminat.

 

Deși mucusul se găsește în mod obișnuit în scaun, în mod normal nu îl observi, deoarece tinde să fie limpede.

 

Dacă începi să vedezi mucus în scaun sau observi că mucusul este alb sau galben, poate fi un semn de inflamație sau iritare a peretelui intestinal din cauza unei probleme de sănătate subiacente.

 

Scaun creion subțire

 

Efortul excesiv atunci când vă aflați la toaletă poate duce la un scaun lung și subțire. Scaunele subțiri eliminate constant, ar putea semnala o problemă medicală. Orice afecțiune care obstrucționează intestinele, cum ar fi polipii rectali benini, hemoroizii, mărirea prostatei sau cancerul de colon, rect sau prostată ar putea cauza scaun subțire ca un creion, de aceea, problema trebuie investigată.

 

Culoare alburie

 

Sărurile biliare din intestine conferă scaunului culoarea maronie obișnuită. Dacă observi o culoare albă, gri sau de argilă, ar putea exista o lipsă de bilă în scaun. O blocare a căilor biliare din cauza calculilor biliari sau o afecțiune care afectează vezica biliară, ficatul sau pancreasul poate fi cauza scăderii debitului biliar.

 

Dacă observi culoarea albă, culoarea argilei sau gri adresează-te medicului. De asemenea, de câte ori ai modificări ale obiceiurilor intestinale care sunt însoțite de simptome precum greață, vărsături sau durere în abdomen, ar trebui consultat medicul.

 

Alimente nedigerate în scaun

 

Anumite alimente din plante, cum ar fi porumbul și cojile de struguri, sunt adesea recognoscibile în scaun. Asta pentru că organismului uman îi lipsesc enzimele necesare pentru a digera anumite părți ale pereților celulelor vegetale.

 

A mânca mai încet și a mesteca bine fiecare mușcătură poate ajuta. Dacă vezi în mod regulat alimente nedigerate în scaun și ai și alte modificări cum ar fi diaree sau crampe, trebuie discutat cu medicul.

 

Culoare roșiatică

 

O culoare roșiatică aprinsă poate fi cauzată de sfeclă, merișoare, suc de roșii sau supă sau produse care conțin colorant alimentar roșu. Medicamentele colorate în roșu, pot, de asemenea, să de această culoare scaunului.

 

Dacă există sânge în scaun, culoarea depinde de locul în care are loc sângerarea în tractul digestiv. Sângele din partea superioară a tractului gastrointestinal, cum ar fi stomacul sau esofagul, va părea întunecat în momentul în care iese din corp.

 

Sângele care este roșu aprins este mai probabil să provină din tractul gastrointestinal inferior, cum ar fi intestinul gros sau rect. Aceasta poate fi cauzată de hemoroizi, fisuri anale, colită ulcerativă, diverticuloză sau cancer de colon, printre alte afecțiuni.

 

Sângele din scaun nu pare întotdeauna roșu aprins. Sângele poate fi prezent și în scaun, dar nu este vizibil - acesta este cunoscut sub numele de sânge „ocult”. Testul de sânge ocult în fecale este un test comun folosit pentru a-l detecta.

 

Negru sau întunecat

 

Anumite alimente, suplimente și medicamente pot provoca temporar o culoare neagră a fecalelor, de exemplu, suplimente cu fier și cele cu cărbune.

 

Alimente întunecate, cum ar fi lemnul dulce negru, sucul de struguri, prăjiturile, murele sau afinele produc acest efect.

 

Scaunul poate apărea și mai întunecat în cazul constipației.

 

O culoare aproape neagră, întunecată sau asemănătoare gudronului, cu o consistență groasă, poate însemna că există sângerare în partea superioară a tractului gastrointestinal. Afecțiunile medicale care pot provoca scaun întunecat, asemănător gudronului, includ ulcerul duodenal sau gastric, varice esofagiene și gastrită.

 

Deși este normal ca mișcările intestinale să varieze de la o zi la alta, în funcție de ceea ce mănânci și bei, culoarea excrementelor ar trebui să fie, în general, într-o nuanță de maro. Scaunele ar trebui să nu presupună încordări sau disconfort, să aibă o consistență asemănătoare unei paste de dinți și să arate mai mult ca o banană decât ca un creion și nu ar trebui să vezi mucus sau sânge.

 

Medicul trebuei să știe dacă scaunul tău este roșu aprins, negru sau palid sau dacă ai simptome suplimentare, cum ar fi durerile abdominale. De asemenea, ar trebui să știe dacă este în mod constant subțire sau ca un creion, apos sau însoțit de mucus sau puroi.

 

sursa: clicksanatate.ro

foto: YouTube

Poate nu dai importanță reziduurilor pe care organismul le elimină, dar fecalele sunt un bun barometru al sănătății și îți vor da inidcii când ceva nu este în regulă cu sănătatea ta.

 

Iată lucrurile la care trebuie să fii atent în privința fecalelor, ca ă știi când au un aspect sănătos și când nu, potrivit Very Well Health.

 

Culoare galbenă 

 

Există câteva motive precum faptul că ai mâncat alimente galbenecum ar fi cartofi dulci, morcovi, turmeric sau care conțin colorant alimentar galben. Și persoanele cu boală de reflux gastroesofagian și cei care iau medicamente pentru această afecțiune au uneori fecale galbene.

 

Scaunul galben poate fi, de asemenea, un semn al unei infecții care afectează intestinele, mai ales dacă ai și diaree, febră, simptome asemănătoare gripei sau crampe stomacale. Scaunul galben după infecția cu COVID-19 a fost raportat în mod frecvent.

 

Și giardioza, o infecție a intestinului subțire cauzată de parazitul giardia lamblia, poate duce, de asemenea, la fecale galbene sau diaree.

 

În unele cazuri, culoarea galbenă poate însemna că există exces de grăsime în scaun - o afecțiune cunoscută sub numele de steatoree. Acest lucru poate fi cauzat de orice perturbă mucoasa intestinală, cum ar fi boala celiacă sau tulburări care afectează pancreasul, ficatul sau vezica biliară.

 

Steatoreea poate fi urât mirositoare, spumoasă sau poate pluti în vasul de toaletă. Adesea se lipește de partea laterală a vasului și este greu de îndepărtat.

 

Unii oameni au acest aspect galben al fecalelor dupa intevenții chirurgicale de îndepărtare a vezicii biliare (colecistectomie). Acest lucru se datorează faptului că există o cantitate mai mare de bilă care se deplasează direct în intestine, ducând la diaree apoasă care este adesea galbenă.

 

În cazul bebelușilor, scaunele moale, galbene, sunt normale, deoarece laptele matern trece rapid prin sistemul lor digestiv. Culoarea galbenă este data de bilă. Bebelușii alăptați tind să aibă șase sau mai multe scaune pe zi, dar dacă cantitatea de scaune sau consistența se schimbă brusc, atunci ar trebui să suspectați diaree.

 

De asemenea, este normal ca bebelușii hrăniți cu lapte praf să aibă scaune galbene, iar pe măsură ce bebelușul crește, ar trebui să devină maro. Te poți aștepta ca această schimbare să apară atunci când începi să introduci alimente solide în dieta lor.

 

Culoare verde

 

Consumul de multe legume cu frunze, cum ar fi varza kale sau spanacul, poate provoca o culoare verzuie. Suplimentele cu fier și coloranții alimentari, inclusiv colorantul verde, violet și albastru, pot transforma fecalele într-o culoare smarald.

 

Afecțiunile care accelerează activitatea intestinală, cum ar fi o afecțiune intestinală sau toxiinfecția alimentară, pot duce, de asemenea, la o culoare verde sau la diaree verde. La femei, scaunul verde poate apărea în anumite momente în timpul sarcinii.

 

Deși forma și frecvența normală a scaunului variază de la o persoană la alta, dacă scaunul tău se scufundă rapid în apa din toaletă, este posibil să nu ai suficiente lichide sau fibre în dietă. Acest tip de scaun are adesea o culoare mai închisă, deoarece rămâne mai mult timp în intestine.

 

Cerealele integrale, fructele și legumele, fasolea, nucile și semințele nesărate sunt toate surse excelente de fibre.

 

Scaun plutitor

 

Dacă scaunul plutește din când în când, probabil că nu este ceva de care să-ți faci griji. Cel mai probabil, scaunul are doar o cantitate crescută de gaz în el. Acest lucru se poate întâmpla după consumul de băuturi carbogazoase, fasole și alimente cu zahăr. Unele tulburări gastro-intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, pot provoca, de asemenea, scaun plutitor.

 

Cu toate acestea, scaunul care plutește constant poate fi un semn că nu absorbi grăsimea în mod corespunzător. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să ai steatoree.

 

Sub formă de pietricele

 

Scaunul excretat în bucăți mici se numește uneori scaun cu pietricele. Fibrele formează un gel în intestine atunci când sunt fermentate de bacterii din colon și combinate cu apă. Dacă există o lipsă de fibre care țin scaunul împreună, acesta poate avea formă de pietricelele mici.

 

Creșterea aportului de fibre poate ajuta; pentru a face acest lucru, crește încet aportul până la valoarea zilnică recomandată de 28 de grame.

 

Moale sau apos

 

Scaunele moi (diaree) care durează câteva zile sau mai puțin sunt frecvente și, de obicei, nu sunt grave. Poate fi declanșată de o serie de alimente, suplimente și medicamente diferite. De exemplu, consumul de prea multă fructoză, care se găsește în miere și în multe băuturi răcoritoare și alimente procesate, poate provoca scaun moale.

 

O altă cauză comună a scaunului moale este o infecție gastrointestinală - altfel cunoscută și sub numele de gripă stomacală.

 

Scaune uscate

 

Dacă mișcările intestinale sunt uscate, însoțite de durere sau sau rare (mai puțin de trei ori pe săptămână), este posibil să ai constipație.

 

Anumite medicamente și afecțiuni pot duce la constipație. Dar, pentru mulți oameni, cauza este lipsa fibrelor alimentare. Leguminoasele și zmeura sunt doar câteva dintre alimentele care pot ajuta la constipație. În unele cazuri, remediile naturale pot ajuta și ele.

 

Mucusul în scaun

 

Acesta este o substanță groasă, asemănătoare jeleului, care vă lubrifiază intestinele, protejându-le de acidul din stomac, bacterii, viruși sau ciuperci. De asemenea, face ca mișcările intestinale să fie alunecoase și ușor de eliminat.

 

Deși mucusul se găsește în mod obișnuit în scaun, în mod normal nu îl observi, deoarece tinde să fie limpede.

 

Dacă începi să vedezi mucus în scaun sau observi că mucusul este alb sau galben, poate fi un semn de inflamație sau iritare a peretelui intestinal din cauza unei probleme de sănătate subiacente.

 

Scaun creion subțire

 

Efortul excesiv atunci când vă aflați la toaletă poate duce la un scaun lung și subțire. Scaunele subțiri eliminate constant, ar putea semnala o problemă medicală. Orice afecțiune care obstrucționează intestinele, cum ar fi polipii rectali benini, hemoroizii, mărirea prostatei sau cancerul de colon, rect sau prostată ar putea cauza scaun subțire ca un creion, de aceea, problema trebuie investigată.

 

Culoare alburie

 

Sărurile biliare din intestine conferă scaunului culoarea maronie obișnuită. Dacă observi o culoare albă, gri sau de argilă, ar putea exista o lipsă de bilă în scaun. O blocare a căilor biliare din cauza calculilor biliari sau o afecțiune care afectează vezica biliară, ficatul sau pancreasul poate fi cauza scăderii debitului biliar.

 

Dacă observi culoarea albă, culoarea argilei sau gri adresează-te medicului. De asemenea, de câte ori ai modificări ale obiceiurilor intestinale care sunt însoțite de simptome precum greață, vărsături sau durere în abdomen, ar trebui consultat medicul.

 

Alimente nedigerate în scaun

 

Anumite alimente din plante, cum ar fi porumbul și cojile de struguri, sunt adesea recognoscibile în scaun. Asta pentru că organismului uman îi lipsesc enzimele necesare pentru a digera anumite părți ale pereților celulelor vegetale.

 

A mânca mai încet și a mesteca bine fiecare mușcătură poate ajuta. Dacă vezi în mod regulat alimente nedigerate în scaun și ai și alte modificări cum ar fi diaree sau crampe, trebuie discutat cu medicul.

 

Culoare roșiatică

 

O culoare roșiatică aprinsă poate fi cauzată de sfeclă, merișoare, suc de roșii sau supă sau produse care conțin colorant alimentar roșu. Medicamentele colorate în roșu, pot, de asemenea, să de această culoare scaunului.

 

Dacă există sânge în scaun, culoarea depinde de locul în care are loc sângerarea în tractul digestiv. Sângele din partea superioară a tractului gastrointestinal, cum ar fi stomacul sau esofagul, va părea întunecat în momentul în care iese din corp.

 

Sângele care este roșu aprins este mai probabil să provină din tractul gastrointestinal inferior, cum ar fi intestinul gros sau rect. Aceasta poate fi cauzată de hemoroizi, fisuri anale, colită ulcerativă, diverticuloză sau cancer de colon, printre alte afecțiuni.

 

Sângele din scaun nu pare întotdeauna roșu aprins. Sângele poate fi prezent și în scaun, dar nu este vizibil - acesta este cunoscut sub numele de sânge „ocult”. Testul de sânge ocult în fecale este un test comun folosit pentru a-l detecta.

 

Negru sau întunecat

 

Anumite alimente, suplimente și medicamente pot provoca temporar o culoare neagră a fecalelor, de exemplu, suplimente cu fier și cele cu cărbune.

 

Alimente întunecate, cum ar fi lemnul dulce negru, sucul de struguri, prăjiturile, murele sau afinele produc acest efect.

 

Scaunul poate apărea și mai întunecat în cazul constipației.

 

O culoare aproape neagră, întunecată sau asemănătoare gudronului, cu o consistență groasă, poate însemna că există sângerare în partea superioară a tractului gastrointestinal. Afecțiunile medicale care pot provoca scaun întunecat, asemănător gudronului, includ ulcerul duodenal sau gastric, varice esofagiene și gastrită.

 

Deși este normal ca mișcările intestinale să varieze de la o zi la alta, în funcție de ceea ce mănânci și bei, culoarea excrementelor ar trebui să fie, în general, într-o nuanță de maro. Scaunele ar trebui să nu presupună încordări sau disconfort, să aibă o consistență asemănătoare unei paste de dinți și să arate mai mult ca o banană decât ca un creion și nu ar trebui să vezi mucus sau sânge.

 

Medicul trebuei să știe dacă scaunul tău este roșu aprins, negru sau palid sau dacă ai simptome suplimentare, cum ar fi durerile abdominale. De asemenea, ar trebui să știe dacă este în mod constant subțire sau ca un creion, apos sau însoțit de mucus sau puroi.

 

sursa: clicksanatate.ro

foto: YouTube
Stiri asemanatoare

Președintele american Joe Biden a efectuat o vizită surpriză la Kiev

Marti, 21 Februarie, 2023 08:43

Președintele american Joe Biden a efectuat o vizită surpriză la Kiev

Președintele american Joe Biden a mers luni, 20 februarie, la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, într-o vizită surpriză.   Este prim ...

Tânără de 28 de ani beată la volan prin Arad. Mulțime de infracțiuni rutiere la sfârșitul săptămânii trecute

Luni, 20 Februarie, 2023 19:36

Tânără de 28 de ani beată la volan prin Arad. Mulțime de infracțiuni rutiere la sfârșitul săptămânii trecute

În noaptea de 17/18 februarie, polițiștii Secției 8 Săvârșin au depistat un bărbat de 38 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682, la ieșir ...

Incendiu la o hală de productie peleți în cartierul Gai

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 23:23

Incendiu la o hală de productie peleți în cartierul Gai

Duminică seara, în jurul orei 22:45, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru salvare la în ...

O tânără de 20 de ani s-a sinucis din cauză că părinții iubitului nu o plăceau

Luni, 30 Ianuarie, 2023 08:26

O tânără de 20 de ani s-a sinucis din cauză că părinții iubitului nu o plăceau

O tânără de 20 de ani a murit sâmbătă, 28 ianuarie, după ce ar fi căzut de la etajul întâi al blocului în care locuia, în municipiul Târgu Jiu.&nbs ...

Cu mașina în clădirea de la intersecția străzilor Grigorescu cu Milea

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 11:55

Cu mașina în clădirea de la intersecția străzilor Grigorescu cu Milea

“În ziua de 29 Ianuarie a.c., în jurul orei 11:25, o femeie de 38 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada N. Grigorescu, din municipiu, a pătruns &i ...

Este disponibilă aplicația pentru mobil Ghișeul.ro pentru plata online a taxelor și impozitelor

Luni, 30 Ianuarie, 2023 11:23

Este disponibilă aplicația pentru mobil Ghișeul.ro pentru plata online a taxelor și impozitelor

Digitalizarea și reducerea birocrației sunt ținte obligatorii pentru Guvern, consideră deputatul PNL Sergiu Bîlcea.   „În era tehnologiei, trebuie să folosim mijloac ...

6 tramvaie noi și 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice prin proiectul ”Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

Luni, 30 Ianuarie, 2023 12:51

6 tramvaie noi și 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice prin proiectul ”Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

 Comunicat de presă    „Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”, cod C10-I1.1-3 Cu o preocupare continuă pentru m ...

104 ani de la inființarea Jandarmeriei

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 14:29

104 ani de la inființarea Jandarmeriei

29 ianuarie - Jandarmii arădeni aniversează 104 ani de la înființare ca structură pe teritoriul județului  Arad Prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 10 din 07.02.2018, ...

Cupa României și promovarea anul viitor în Superligă, noile obiective ale ”Bătrânei Doamne”. Matineul din ce în ce mai aproape. UTA – Mioveni 1 - 2

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:49

Cupa României și promovarea anul viitor în Superligă, noile obiective ale ”Bătrânei Doamne”. Matineul din ce în ce mai aproape. UTA – Mioveni 1 - 2

Iertați-mi titlul ironic dar UTA are nevoie de doar 3 meciuri câștigate pentru a-și adjudeca Cupa României și din păcate este din ce în ce mai aproape de Liga a 2-a.   ...

Sexul anal crește riscul de infectii bacteriene și cu transmitere sexuală

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 18:59

Sexul anal crește riscul de infectii bacteriene și cu transmitere sexuală

Contactul sexual anal este considerat ca fiind cel mai nesigur tip de sex, fiind asociat cu diferite riscuri potentiale ce nu sunt prezente în cazul sexului vaginal sau oral.   Lipsa ...

Laurenţiu Muntean, candidatul care mai are un “hop” de trecut pentru a ocupa fotoliul de manager la Filarmonica din Arad

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:10

Laurenţiu Muntean, candidatul care mai are un “hop” de trecut pentru a ocupa fotoliul de manager la Filarmonica din Arad

Proiectul de management al lui Laurenţiu Muntean, „Filarmonica de Stat Arad – Reconnect Cultural Pentru Generația Tânără” a fost desemnat câștigătorul concursu ...

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 09:45

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fișelor de analiză și determinarea sumelor ce se cuv ...

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 15:40

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 14.00,  a avut loc un incident rutier la iesirea din localitatea arădeană  Sintea Mare spre Chișineu-Criș. În incidental ruti ...

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 10:31

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

În conversaţiile noastre cu trecutul, nu putem să trecem cu vederea unul dintre obiectivele emblemă: Cetatea Aradului, una dintre cele cinci fortificaţii de tip vauban din Romania &nbs ...{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.