Iustin Cionca: „Am invitat toate partidele la un dialog despre proiectele jude╚Ťului, pentru c─â Aradul are nevoie de unitate, de o larg─â sus┼úinere administrativ─â ┼či politic─â”

Iustin Cionca: „Am invitat toate partidele la un dialog despre proiectele jude╚Ťului, pentru c─â Aradul are nevoie de unitate, de o larg─â sus┼úinere administrativ─â ┼či politic─â”

Iustin Cionca: ÔÇ×Am invitat toate partidele la un dialog despre proiectele jude╚Ťului, pentru c─â Aradul are nevoie de unitate, de o larg─â sus┼úinere administrativ─â ┼či politic─âÔÇŁ

Vineri, 23 Decembrie, 2022 10:33 Redactie POLITIC Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie POLITIC Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Vineri, 23 Decembrie, 2022 10:33 Tiparire

Consiliul Jude╚Ťean Arad a g─âzduit joi, 22 decembrie, o ╚Öedin╚Ť─â comun─â de lucru a consilierilor jude╚Ťeni ╚Öi municipali, în care au fost prezentate principalele proiecte europene ale celor dou─â institu╚Ťii ╚Öi a fost f─âcut─â o ampl─â informare asupra stadiului de implementare a drumului expres Arad-Oradea.

 

În discursul s─âu, pre╚Öedintele Iustin Cionca a declarant c─â este important s─â existe un astfel de dialog direct, s─â se comunice pe temele de interes major ale Aradului. „Noi am organizat în anii preceden┼úi întâlniri de informare cu parlamentarii de Arad, dar de aceast─â dat─â mi-am dorit s─â avem o ┼čedin┼ú─â de lucru l─ârgit─â, pentru c─â punem în discu┼úie proiecte cu adev─ârat istorice pentru Arad, ┼či pentru care este necesar─â o larg─â sus┼úinere administrativ─â ┼či politic─â. Mesajul pe care îmi doresc s─â îl d─âm cu aceast─â întâlnire este c─â avem maturitatea necesar─â s─â facem abstrac╚Ťie de culoarea politic─â”, a spus Iustin Cionca.

 

Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean a oferit câteva date tehnice despre drumul expres Arad-Oradea:

 

Drumul expres va avea 12 noduri rutiere – 6 în jude╚Ťul Bihor ┼či 6 în jude╚Ťul Arad. Nodurile din judetul Arad vor fi urm─âtoarele:

 

1. Km 74+750 – Nod rutier DN 79 (Chi╚Öineu Cri╚Ö)

2. Km 93+300 – Nod rutier DJ 792C (pe sector între Curtici ┼či intersec╚Ťia DJ 792C cu DN79)

3. Km 106+350 – Nod rutier Varianta de Ocolire Arad Nord

4. Km 108+600 - Nod rutier DJ 709B (pe sector între Arad ┼či ╚śofronea)

5. Km 114+070 – Nod rutier DJ 709C (la ie╚Öirea din Arad spre Varia╚Öul Mic) ╚Öi Drum de leg─âtur─â cu zona industrial─â Arad Nord în lungime de 3 km

6. Km 119+500 – Nod rutier pe DN 7 ┼či leg─âtura cu autostrada A1

 

Pe traseul drumului expres vor fi prev─âzute 3 parc─âri de scurt─â durat─â, dintre care dou─â în jude╚Ťul Bihor ┼či una în jude╚Ťul Arad la km 95+250, dup─â nodul rutier cu  DJ 792C (Curtici); 2 spa╚Ťii de servicii tip S1 câte unul în fiecare jude╚Ť, cu grup sanitar public, mese acoperite, parc─âri de camioane, autovehicule, autobuze, benzin─ârie, comer╚Ť ╚Öi alimenta╚Ťie public─â; un spa╚Ťiu de servicii tip S2 în jude╚Ťul Arad lâng─â nodul rutier DN 79 (Chi╚Öineu Cri╚Ö), care va cuprinde service auto, restaurant, benzin─ârie, grupuri sanitare publice, spa╚Ťii de cazare. Pe viitor are prev─âzut─â extinderea cu o parcare securizat─â pentru camioanele de mare tonaj;  4 centre de între╚Ťinere ╚Öi coordonare, dou─â în jude╚Ťul Bihor ╚Öi dou─â în jude╚Ťul Arad, în nodul de la Chi╚Öineu-Cri╚Ö ╚Öi în cel de la DJ 709B (între Arad-╚śofronea). Aceste centre sunt plasate în interiorul nodurilor rutiere pentru utilizarea eficient a spa╚Ťiului ┼či pentru a avea acces în ambele direc╚Ťii.

 

În judetul Arad, pentru traversarea cursurilor de ap─â ╚Öi supratraversarea drumurilor sau c─âilor ferate mai importante au fost prev─âzute urm─âtoarele poduri ╚Öi pasaje:

 

- pod peste Crisul Negru la Zerind, în lungime de 1003,00 m

 

- pod peste Cri╚Öul Alb, la Chi╚Öineu-Cri╚Ö, în lungime de 1073,00 m

 

- pasaj peste linia de cale ferat─â N─âdab-Gr─âniceri ╚Öi DN79A Chi╚Öineu-Cri╚Ö- V─âr╚Öand, în lungime de 790,0 m

 

- pasaj peste linia CF Curtici Arad ╚Öi DJ709B (╚śofronea-Arad) în lungime de 790,0 m

 

- pasaj peste linia DJ709C (Arad Varia╚Öul Mic) în lungime de 152,0 m.

 

Vicepre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean, R─âzvan Cadar, a prezentat ╚Öoseaua de centur─â Arad-Vladimirescu-Fîntînele. Varianta Ocolitoare a Municipiului Est, proiect demarat acum ╚Öase ani, înseamn─â construirea ultimului segment al inelului de centur─â al municipiului Arad, care va scoate o parte din traficul greu din municipiu. Prin acest proiect, Consiliul Jude╚Ťean va asigura leg─âtura între dou─â drumuri na╚Ťionale DN69 Arad-Timi╚Öoara ╚Öi DN7 Arad-Deva, dar ╚Öi racordarea la Autostrada N─âdlac-Arad-Timi╚Öoara. Este o lucrare în valoare de 308 milioane lei, câ╚Ötigat─â de compania PORR Construct. Termenul de finalizare a lucr─ârii este de 19 luni.

 

Traseul centurii porne╚Öte din Drumul Na╚Ťional 69 Arad-Timi╚Öoara, traverseaz─â calea ferat─â Timi╚Öoara – Arad ╚Öi un pod peste Mure╚Ö, ocole╚Öte localitatea Vladimirescu ╚Öi intersecteaz─â DN 7 Deva – Arad.

 

Centura Arad-Est va avea un pasaj peste Calea Ferat─â Timi╚Öoara – Arad ╚Öi un pod peste Mure╚Ö ╚Öi va avea o lungime total─â de 11 km.

 

Managerul Spitalului Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Arad, Florina Ionescu, a prezentat un tablou al situa╚Ťiei actuale a spitalului, iar directorul executiv Gabriela Chiricheu a prezentat proiectele Consiliului Jude╚Ťean pentru dezvoltarea sistemului de s─ân─âtate public─â, cu accent ╚Öi pe fondurile deja ob╚Ťinute, dar ╚Öi pe proiectele în lucru sau cele depuse spre finan╚Ťare, din care se eviden╚Ťiaz─â construirea unui Complex Matern-Pediatrie, pe zece niveluri, o linie de radioterapie la Spitalul de Oncologie, renovarea ╚Öi modernizarea pavilionului central al fostului Spital Municipal ╚Öi modernizarea întregului bloc operator de la Spitalul Jude╚Ťean.

 

Vicepre╚Öedintele Ionel Bulbuc a precizat c─â „investi╚Ťiile în infrastructur─â ╚Öi în s─ân─âtatea public─â sunt foarte importante. Dar Consiliul Jude╚Ťean are ╚Öi o strategie de dezvoltare a institu╚Ťiilor de cultur─â din subordinea sa, ╚Öi m─â voi referi ast─âzi la Complexul Muzeal Arad, care deserve╚Öte în primul rând locuitorii din municipiu dar se adreseaz─â ╚Öi turi╚Ötilor, din ╚Ťar─â ╚Öi din str─âin─âtate, care viziteaz─â municipiul. Noi am început lucr─ârile la Muzeu cu Sec╚Ťia de ┼×tiin╚Ťe ale Naturii ╚Öi cu amenajarea spa╚Ťiului expozi╚Ťional dedicat vechii pinacoteci a muzeului, finalizate în anul 2022 din fondurile Consiliului Jude╚Ťean Arad. Dar nu ne oprim aici, continu─âm modernizarea întregului spa╚Ťiu expozi╚Ťional din cadrul Complexului Muzeal din Palatul Cultural, cuprinzând expozi╚Ťiile de arheologie, lapidarium, istorie, etnografie, educa╚Ťie muzeal─â ╚Öi ateliere interactive, sal─â de conferin╚Ťe ╚Öi cafeneaua muzeului. În acest sens am realizat proiectul tehnic DALI ╚Öi PT, valoarea investi╚Ťiei ridicându-se la suma de peste 11.000.000 RON, la care se vor ad─âuga ╚Öi costurile pentru realizarea conceptului expozi╚Ťional pentru fiecare sec╚Ťie. În anul 2022 Consiliul Jude╚Ťean Arad a achizi╚Ťionat cl─âdirea de pe Bulevardul Revolu╚Ťiei nr. 97, cl─âdire care a fost dat─â în administrare Complexului Muzeal Arad, unde vom amenaja un nou muzeu, prin care s─â punem în valoare patrimoniul istoric, etnografic, aflat în depozitele muzeului. Avem peste 15.000 de piese de etnografie care a╚Öteapt─â în depozit s─â fie expuse!”

 

Primarul C─âlin Bibar╚Ť a prezentat oportunit─â╚Ťile pe care racordarea zonei industriale Vest la drumul expres le poate deschide, existând perspectiva unei cre╚Öteri a suprafe╚Ťei ocupate de agen╚Ťii economici, datorit─â conectivit─â╚Ťii la acest drum. Viceprimarul Laz─âr Faur a insistat pe proiectele prim─âriei, declarând în premier─â c─â se inten╚Ťioneaz─â crearea unui parc fotovoltaic de producere a energiei verzi în municipiu, ╚Öi c─â acel campus preuniversitar pe care Prim─âria Arad îl va construi va deservi ╚Öi o parte din jude╚Ť.

 

Europarlamentarul Gheorghe Falc─â, prezent la întâlnirea de la Consiliul Jude╚Ťean, a subliniat c─â din punctul s─âu de vedere Aradul se îndreapt─â într-o direc╚Ťie bun─â, având în vedere investi╚Ťiile în infrastructura rutier─â, cea feroviar─â ╚Öi faptul c─â aici se construie╚Öte, la Gr─âniceri-Pilu, cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. ╚śi nu în ultimul rând, faptul c─â în municipiu se construiesc trei poduri noi peste Mure╚Ö, înseamn─â dezvoltare.

 

La ╚Öedin╚Ťa de lucru au participat pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean, Iustin Cionca, vicepre╚Öedin╚Ťii R─âzvan Cadar ╚Öi Ionel Bulbuc, primarul C─âlin Bibar╚Ť ╚Öi viceprimarul Laz─âr Faur, europarlamentarul Gheorghe Falc─â, deputa╚Ťii Sergiu Bîlcea, Farago Peter, Glad Varga, senatorul Ioan Cristina, consilieri jude╚Ťeni ╚Öi municipali, directorii celor dou─â institu╚Ťii. Din p─âcate, to╚Ťi reprezentan╚Ťii PSD, din Consiliul Jude╚Ťean, Consiliul Municipal ╚Öi din Parlamentul României, au ales s─â nu participe la ╚Öedin╚Ťa de lucru. Dintre parlamentari au fost prezen╚Ťi doar cei ai PNL ╚Öi UDMR, au lipsit PSD, USR ╚Öi AUR, absen╚Ťe pe care pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Arad, Iustin Cionca, le-a pus pe seama agendei probabil înc─ârcate a acestora.
Consiliul Jude╚Ťean Arad a g─âzduit joi, 22 decembrie, o ╚Öedin╚Ť─â comun─â de lucru a consilierilor jude╚Ťeni ╚Öi municipali, în care au fost prezentate principalele proiecte europene ale celor dou─â institu╚Ťii ╚Öi a fost f─âcut─â o ampl─â informare asupra stadiului de implementare a drumului expres Arad-Oradea.

 

În discursul s─âu, pre╚Öedintele Iustin Cionca a declarant c─â este important s─â existe un astfel de dialog direct, s─â se comunice pe temele de interes major ale Aradului. „Noi am organizat în anii preceden┼úi întâlniri de informare cu parlamentarii de Arad, dar de aceast─â dat─â mi-am dorit s─â avem o ┼čedin┼ú─â de lucru l─ârgit─â, pentru c─â punem în discu┼úie proiecte cu adev─ârat istorice pentru Arad, ┼či pentru care este necesar─â o larg─â sus┼úinere administrativ─â ┼či politic─â. Mesajul pe care îmi doresc s─â îl d─âm cu aceast─â întâlnire este c─â avem maturitatea necesar─â s─â facem abstrac╚Ťie de culoarea politic─â”, a spus Iustin Cionca.

 

Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean a oferit câteva date tehnice despre drumul expres Arad-Oradea:

 

Drumul expres va avea 12 noduri rutiere – 6 în jude╚Ťul Bihor ┼či 6 în jude╚Ťul Arad. Nodurile din judetul Arad vor fi urm─âtoarele:

 

1. Km 74+750 – Nod rutier DN 79 (Chi╚Öineu Cri╚Ö)

2. Km 93+300 – Nod rutier DJ 792C (pe sector între Curtici ┼či intersec╚Ťia DJ 792C cu DN79)

3. Km 106+350 – Nod rutier Varianta de Ocolire Arad Nord

4. Km 108+600 - Nod rutier DJ 709B (pe sector între Arad ┼či ╚śofronea)

5. Km 114+070 – Nod rutier DJ 709C (la ie╚Öirea din Arad spre Varia╚Öul Mic) ╚Öi Drum de leg─âtur─â cu zona industrial─â Arad Nord în lungime de 3 km

6. Km 119+500 – Nod rutier pe DN 7 ┼či leg─âtura cu autostrada A1

 

Pe traseul drumului expres vor fi prev─âzute 3 parc─âri de scurt─â durat─â, dintre care dou─â în jude╚Ťul Bihor ┼či una în jude╚Ťul Arad la km 95+250, dup─â nodul rutier cu  DJ 792C (Curtici); 2 spa╚Ťii de servicii tip S1 câte unul în fiecare jude╚Ť, cu grup sanitar public, mese acoperite, parc─âri de camioane, autovehicule, autobuze, benzin─ârie, comer╚Ť ╚Öi alimenta╚Ťie public─â; un spa╚Ťiu de servicii tip S2 în jude╚Ťul Arad lâng─â nodul rutier DN 79 (Chi╚Öineu Cri╚Ö), care va cuprinde service auto, restaurant, benzin─ârie, grupuri sanitare publice, spa╚Ťii de cazare. Pe viitor are prev─âzut─â extinderea cu o parcare securizat─â pentru camioanele de mare tonaj;  4 centre de între╚Ťinere ╚Öi coordonare, dou─â în jude╚Ťul Bihor ╚Öi dou─â în jude╚Ťul Arad, în nodul de la Chi╚Öineu-Cri╚Ö ╚Öi în cel de la DJ 709B (între Arad-╚śofronea). Aceste centre sunt plasate în interiorul nodurilor rutiere pentru utilizarea eficient a spa╚Ťiului ┼či pentru a avea acces în ambele direc╚Ťii.

 

În judetul Arad, pentru traversarea cursurilor de ap─â ╚Öi supratraversarea drumurilor sau c─âilor ferate mai importante au fost prev─âzute urm─âtoarele poduri ╚Öi pasaje:

 

- pod peste Crisul Negru la Zerind, în lungime de 1003,00 m

 

- pod peste Cri╚Öul Alb, la Chi╚Öineu-Cri╚Ö, în lungime de 1073,00 m

 

- pasaj peste linia de cale ferat─â N─âdab-Gr─âniceri ╚Öi DN79A Chi╚Öineu-Cri╚Ö- V─âr╚Öand, în lungime de 790,0 m

 

- pasaj peste linia CF Curtici Arad ╚Öi DJ709B (╚śofronea-Arad) în lungime de 790,0 m

 

- pasaj peste linia DJ709C (Arad Varia╚Öul Mic) în lungime de 152,0 m.

 

Vicepre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean, R─âzvan Cadar, a prezentat ╚Öoseaua de centur─â Arad-Vladimirescu-Fîntînele. Varianta Ocolitoare a Municipiului Est, proiect demarat acum ╚Öase ani, înseamn─â construirea ultimului segment al inelului de centur─â al municipiului Arad, care va scoate o parte din traficul greu din municipiu. Prin acest proiect, Consiliul Jude╚Ťean va asigura leg─âtura între dou─â drumuri na╚Ťionale DN69 Arad-Timi╚Öoara ╚Öi DN7 Arad-Deva, dar ╚Öi racordarea la Autostrada N─âdlac-Arad-Timi╚Öoara. Este o lucrare în valoare de 308 milioane lei, câ╚Ötigat─â de compania PORR Construct. Termenul de finalizare a lucr─ârii este de 19 luni.

 

Traseul centurii porne╚Öte din Drumul Na╚Ťional 69 Arad-Timi╚Öoara, traverseaz─â calea ferat─â Timi╚Öoara – Arad ╚Öi un pod peste Mure╚Ö, ocole╚Öte localitatea Vladimirescu ╚Öi intersecteaz─â DN 7 Deva – Arad.

 

Centura Arad-Est va avea un pasaj peste Calea Ferat─â Timi╚Öoara – Arad ╚Öi un pod peste Mure╚Ö ╚Öi va avea o lungime total─â de 11 km.

 

Managerul Spitalului Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Arad, Florina Ionescu, a prezentat un tablou al situa╚Ťiei actuale a spitalului, iar directorul executiv Gabriela Chiricheu a prezentat proiectele Consiliului Jude╚Ťean pentru dezvoltarea sistemului de s─ân─âtate public─â, cu accent ╚Öi pe fondurile deja ob╚Ťinute, dar ╚Öi pe proiectele în lucru sau cele depuse spre finan╚Ťare, din care se eviden╚Ťiaz─â construirea unui Complex Matern-Pediatrie, pe zece niveluri, o linie de radioterapie la Spitalul de Oncologie, renovarea ╚Öi modernizarea pavilionului central al fostului Spital Municipal ╚Öi modernizarea întregului bloc operator de la Spitalul Jude╚Ťean.

 

Vicepre╚Öedintele Ionel Bulbuc a precizat c─â „investi╚Ťiile în infrastructur─â ╚Öi în s─ân─âtatea public─â sunt foarte importante. Dar Consiliul Jude╚Ťean are ╚Öi o strategie de dezvoltare a institu╚Ťiilor de cultur─â din subordinea sa, ╚Öi m─â voi referi ast─âzi la Complexul Muzeal Arad, care deserve╚Öte în primul rând locuitorii din municipiu dar se adreseaz─â ╚Öi turi╚Ötilor, din ╚Ťar─â ╚Öi din str─âin─âtate, care viziteaz─â municipiul. Noi am început lucr─ârile la Muzeu cu Sec╚Ťia de ┼×tiin╚Ťe ale Naturii ╚Öi cu amenajarea spa╚Ťiului expozi╚Ťional dedicat vechii pinacoteci a muzeului, finalizate în anul 2022 din fondurile Consiliului Jude╚Ťean Arad. Dar nu ne oprim aici, continu─âm modernizarea întregului spa╚Ťiu expozi╚Ťional din cadrul Complexului Muzeal din Palatul Cultural, cuprinzând expozi╚Ťiile de arheologie, lapidarium, istorie, etnografie, educa╚Ťie muzeal─â ╚Öi ateliere interactive, sal─â de conferin╚Ťe ╚Öi cafeneaua muzeului. În acest sens am realizat proiectul tehnic DALI ╚Öi PT, valoarea investi╚Ťiei ridicându-se la suma de peste 11.000.000 RON, la care se vor ad─âuga ╚Öi costurile pentru realizarea conceptului expozi╚Ťional pentru fiecare sec╚Ťie. În anul 2022 Consiliul Jude╚Ťean Arad a achizi╚Ťionat cl─âdirea de pe Bulevardul Revolu╚Ťiei nr. 97, cl─âdire care a fost dat─â în administrare Complexului Muzeal Arad, unde vom amenaja un nou muzeu, prin care s─â punem în valoare patrimoniul istoric, etnografic, aflat în depozitele muzeului. Avem peste 15.000 de piese de etnografie care a╚Öteapt─â în depozit s─â fie expuse!”

 

Primarul C─âlin Bibar╚Ť a prezentat oportunit─â╚Ťile pe care racordarea zonei industriale Vest la drumul expres le poate deschide, existând perspectiva unei cre╚Öteri a suprafe╚Ťei ocupate de agen╚Ťii economici, datorit─â conectivit─â╚Ťii la acest drum. Viceprimarul Laz─âr Faur a insistat pe proiectele prim─âriei, declarând în premier─â c─â se inten╚Ťioneaz─â crearea unui parc fotovoltaic de producere a energiei verzi în municipiu, ╚Öi c─â acel campus preuniversitar pe care Prim─âria Arad îl va construi va deservi ╚Öi o parte din jude╚Ť.

 

Europarlamentarul Gheorghe Falc─â, prezent la întâlnirea de la Consiliul Jude╚Ťean, a subliniat c─â din punctul s─âu de vedere Aradul se îndreapt─â într-o direc╚Ťie bun─â, având în vedere investi╚Ťiile în infrastructura rutier─â, cea feroviar─â ╚Öi faptul c─â aici se construie╚Öte, la Gr─âniceri-Pilu, cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. ╚śi nu în ultimul rând, faptul c─â în municipiu se construiesc trei poduri noi peste Mure╚Ö, înseamn─â dezvoltare.

 

La ╚Öedin╚Ťa de lucru au participat pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean, Iustin Cionca, vicepre╚Öedin╚Ťii R─âzvan Cadar ╚Öi Ionel Bulbuc, primarul C─âlin Bibar╚Ť ╚Öi viceprimarul Laz─âr Faur, europarlamentarul Gheorghe Falc─â, deputa╚Ťii Sergiu Bîlcea, Farago Peter, Glad Varga, senatorul Ioan Cristina, consilieri jude╚Ťeni ╚Öi municipali, directorii celor dou─â institu╚Ťii. Din p─âcate, to╚Ťi reprezentan╚Ťii PSD, din Consiliul Jude╚Ťean, Consiliul Municipal ╚Öi din Parlamentul României, au ales s─â nu participe la ╚Öedin╚Ťa de lucru. Dintre parlamentari au fost prezen╚Ťi doar cei ai PNL ╚Öi UDMR, au lipsit PSD, USR ╚Öi AUR, absen╚Ťe pe care pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Arad, Iustin Cionca, le-a pus pe seama agendei probabil înc─ârcate a acestora.
Stiri asemanatoare

Președintele american Joe Biden a efectuat o vizită surpriză la Kiev

Marti, 21 Februarie, 2023 08:43

Președintele american Joe Biden a efectuat o vizită surpriză la Kiev

Pre╚Öedintele american Joe Biden a mers luni, 20 februarie, la Kiev, unde s-a întâlnit cu pre╚Öedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, într-o vizit─â surpriz─â.   Este prim ...

T├ón─âr─â de 28 de ani beat─â la volan prin Arad. Mul╚Ťime de infrac╚Ťiuni rutiere la sf├ór╚Öitul s─âpt─âm├ónii trecute

Luni, 20 Februarie, 2023 19:36

T├ón─âr─â de 28 de ani beat─â la volan prin Arad. Mul╚Ťime de infrac╚Ťiuni rutiere la sf├ór╚Öitul s─âpt─âm├ónii trecute

În noaptea de 17/18 februarie, poli╚Ťi╚Ötii Sec╚Ťiei 8 S─âvâr╚Öin au depistat un b─ârbat de 38 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682, la ie╚Öir ...

Incendiu la o hal─â de productie pele╚Ťi ├«n cartierul Gai

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 23:23

Incendiu la o hal─â de productie pele╚Ťi ├«n cartierul Gai

Duminic─â seara, în jurul orei 22:45, pompierii militari ai Deta╚Öamentului Arad au intervenit cu dou─â autospeciale de lucru cu ap─â ╚Öi spum─â, o autospecial─â pentru salvare la în─ ...

O t├ón─âr─â de 20 de ani s-a sinucis din cauz─â c─â p─ârin╚Ťii iubitului nu o pl─âceau

Luni, 30 Ianuarie, 2023 08:26

O t├ón─âr─â de 20 de ani s-a sinucis din cauz─â c─â p─ârin╚Ťii iubitului nu o pl─âceau

O tân─âr─â de 20 de ani a murit sâmb─ât─â, 28 ianuarie, dup─â ce ar fi c─âzut de la etajul întâi al blocului în care locuia, în municipiul Târgu Jiu.&nbs ...

Cu ma╚Öina ├«n cl─âdirea de la intersec╚Ťia str─âzilor Grigorescu cu Milea

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 11:55

Cu ma╚Öina ├«n cl─âdirea de la intersec╚Ťia str─âzilor Grigorescu cu Milea

“În ziua de 29 Ianuarie a.c., în jurul orei 11:25, o femeie de 38 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada N. Grigorescu, din municipiu, a p─âtruns &i ...

Este disponibil─â aplica╚Ťia pentru mobil Ghi╚Öeul.ro pentru plata online a taxelor ╚Öi impozitelor

Luni, 30 Ianuarie, 2023 11:23

Este disponibil─â aplica╚Ťia pentru mobil Ghi╚Öeul.ro pentru plata online a taxelor ╚Öi impozitelor

Digitalizarea ╚Öi reducerea birocra╚Ťiei sunt ╚Ťinte obligatorii pentru Guvern, consider─â deputatul PNL Sergiu Bîlcea.   „În era tehnologiei, trebuie s─â folosim mijloac ...

6 tramvaie noi ╚Öi 45 de sta╚Ťii de re├«nc─ârcare pentru vehicule electrice prin proiectul ÔÇŁMobilitate urban─â durabil─â ÔÇô tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul AradÔÇŁ

Luni, 30 Ianuarie, 2023 12:51

6 tramvaie noi ╚Öi 45 de sta╚Ťii de re├«nc─ârcare pentru vehicule electrice prin proiectul ÔÇŁMobilitate urban─â durabil─â ÔÇô tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul AradÔÇŁ

 Comunicat de pres─â    „Mobilitate urban─â durabil─â – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”, cod C10-I1.1-3 Cu o preocupare continu─â pentru m ...

104 ani de la infiin╚Ťarea Jandarmeriei

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 14:29

104 ani de la infiin╚Ťarea Jandarmeriei

29 ianuarie - Jandarmii ar─âdeni aniverseaz─â 104 ani de la înfiin╚Ťare ca structur─â pe teritoriul jude╚Ťului  Arad Prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 10 din 07.02.2018, ...

Cupa Rom├óniei ╚Öi promovarea anul viitor ├«n Superlig─â, noile obiective ale ÔÇŁB─âtr├ónei DoamneÔÇŁ. Matineul din ce ├«n ce mai aproape. UTA ÔÇô Mioveni 1 - 2

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:49

Cupa Rom├óniei ╚Öi promovarea anul viitor ├«n Superlig─â, noile obiective ale ÔÇŁB─âtr├ónei DoamneÔÇŁ. Matineul din ce ├«n ce mai aproape. UTA ÔÇô Mioveni 1 - 2

Ierta╚Ťi-mi titlul ironic dar UTA are nevoie de doar 3 meciuri câ╚Ötigate pentru a-╚Öi adjudeca Cupa României ╚Öi din p─âcate este din ce în ce mai aproape de Liga a 2-a.   ...

Sexul anal crește riscul de infectii bacteriene și cu transmitere sexuală

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 18:59

Sexul anal crește riscul de infectii bacteriene și cu transmitere sexuală

Contactul sexual anal este considerat ca fiind cel mai nesigur tip de sex, fiind asociat cu diferite riscuri potentiale ce nu sunt prezente în cazul sexului vaginal sau oral.   Lipsa ...

Lauren┼úiu Muntean, candidatul care mai are un ÔÇťhopÔÇŁ de trecut pentru a ocupa fotoliul de manager la Filarmonica din Arad

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:10

Lauren┼úiu Muntean, candidatul care mai are un ÔÇťhopÔÇŁ de trecut pentru a ocupa fotoliul de manager la Filarmonica din Arad

Proiectul de management al lui Lauren┼úiu Muntean, „Filarmonica de Stat Arad – Reconnect Cultural Pentru Genera╚Ťia Tân─âr─â” a fost desemnat câ╚Ötig─âtorul concursu ...

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 09:45

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Având în vedere activitatea desf─â┼čurat─â în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fi╚Öelor de analiz─â ╚Öi determinarea sumelor ce se cuv ...

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 15:40

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sâmb─ât─â dup─â-amiaza, în jurul orei 14.00,  a avut loc un incident rutier la iesirea din localitatea ar─âdean─â  Sintea Mare spre Chi╚Öineu-Cri╚Ö. În incidental ruti ...

Conversa┼úii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la ├«nceperea construc╚Ťiei ÔÇŁCet─â╚Ťii AraduluiÔÇŁ. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 10:31

Conversa┼úii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la ├«nceperea construc╚Ťiei ÔÇŁCet─â╚Ťii AraduluiÔÇŁ. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

În conversa┼úiile noastre cu trecutul, nu putem s─â trecem cu vederea unul dintre obiectivele emblem─â: Cetatea Aradului, una dintre cele cinci fortifica┼úii de tip vauban din Romania &nbs ...{**}

Acest site folose┼čte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.