Municipiul Arad intră oficial în scenariu ROŞU! Vezi ce activităţi mai sunt permise!

Municipiul Arad intră oficial în scenariu ROŞU! Vezi ce activităţi mai sunt permise!

Municipiul Arad intră oficial în scenariu ROŞU! Vezi ce activităţi mai sunt permise!

Vineri, 23 Octombrie, 2020 19:07 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Vineri, 23 Octombrie, 2020 19:07 Tiparire

Municipiul Arad intră în scenariul Roşu, după ce s-a depăşit rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Se închid școlile, localurile în interior, iar masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice, închise și deschise.

 

Judeţul Arad rămâne încă în scenariul galben, înregistrând o rată a infectărilor de 2,07 la o mie de locuitori după ce astăzi, autorităţile au anunţat 114 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19).  

Având în vedere evoluţia cazurilor la nivelul fiecărei localităţi şi a municipiului Arad, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a hotărât:

 

                                                     
                                                      HOTĂRÂRE:

 

Art. 1.  

(1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600 – 2300, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600 – 2300, în celelalte localități ale județului, cu excepția următoarelor unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

                

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în perioada 24.10.2020-06.11.2020.

                         

(3) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600 – 2300, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600 – 2300, în celelalte localități ale județului, cu excepția următoarelor unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

                

(4) Activitatea prevăzută la alin. (3) este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare din următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în perioada 24.10.2020-06.11.2020.

                

(5) În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) și (3) este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

                
(6) Este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci în toate localitățile situate pe teritoriul administrativ al județului Arad.

 

Art. 2. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

 

Art. 3. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în toate localitățile situate pe teritoriul administrativ al județului Arad.

 

Art. 4.

(1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului, în celelalte localități ale județului, cu excepția următoarelor unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

             

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în perioada 24.10.2020-06.11.2020.

            

(3) Se instituie obligația operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcțiuni de cazare precum și activități de lucru în birouri cu spații comune în sistem deschis de a respecta normele de prevenire stabilite prin actele normative în vigoare.

             

(4) Se instituie obligația operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) de a respecta orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin actele normative în vigoare și de a organiza activitatea astfel încât să asigure, la intrarea în spațiu, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu cât și pentru clienți și de a respecta normele de igienă sanitară stabilite prin actele normative în vigoare.

 

Art. 5. În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici nu se permite exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și a activității barurilor, cluburilor și discotecilor în nicio unitatea administrativ-teritorială situată pe teritoriul administrativ al județului Arad.

 

Art. 6.

(1) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului  până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, respectiv cu 50% din capacitatea maximă a spațiului în celelalte localități ale județului, cu excepția următoarelor unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

                 

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în perioada 24.10.2020-06.11.2020.

 

Art. 7. Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Nădlac, Sântana, Almaș, Bârzava, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Pleșcuța, Socodor, Șagu, Șeitin, Șimand, Semlac, Șepreuș, Tauț, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand.

 

Art. 8. (1) Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășorară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin actele normative în vigoare.

               

(2) Organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase, este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate. Se interzice participarea la procesiunile și/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități.

 

Art. 9.

(1) Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

              

(2) Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

               

(3) Organizarea evenimentelor private prevăzute la alin. (1) și (2) este interzisă în toate unitățile administrativ-teritoriale situate pe teritoriul administrativ al județului Arad, pe toată durata stării de alertă.

 

Art. 10. Se interzice organizarea/desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit art.1 pct.2-18 din Anexa nr.3 la H.G. nr.856/2020.

 

Art. 11. Se suspendă activitatea în piețele de toate categoriile, bâlciuri, oboare, târguri săptămânale etc., cu excepția piețelor agroalimentare și a zonelor în care se comercializează produse agroalimentare (legume și fructe), pe o durată de 14 zile (începând cu data de 24.10.2020 și până la data de 06.11.2020 orele 2400), situate în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Nădlac, Sântana, Almaș, Bârzava, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Pleșcuța, Socodor, Șagu, Șeitin, Șimand, Semlac, Șepreuș, Tauț, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand.

 

Art. 12. (1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă și de a respecta normele de igienă sanitară stabilite prin actele normative în vigoare.

              

(2) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 de metri de intrarea în perimetrul școlii din următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, precum și pentru candidații și echipele de campanie în timpul evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

              

(3) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spațiile publice închise și deschise, aglomerate sau neaglomerate, din următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

 

Art. 13.

(1) Având în vedere scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preșcolar și școlar din județul Arad, avizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, ca urmare a analizei epidemiologice a fiecărei unități administrativ-teritoriale, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1.494/31.08.2020, unitățile/instituțiile de învățământ din unitățile administrativ-teritoriale Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în care incidența cazurilor este egală sau mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, intră în scenariul 3, cu predarea cursurilor în sistem online, în perioada                       24.10.2020-06.11.2020.

               

(2) Instituțiile de învățământ superior situate în municipiul Arad, au obligația să ia măsurile necesare pentru desfășurarea cursurilor în sistem online, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, cu excepția activităților de practică și laborator.

              

(3) În ceea ce privește creşele şi afterschool-urile, acestora li se aplică reglementările prevăzute la art. 10 pct. 1 din Anexa nr.3 a Hotărârii Guvernului nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Art. 14. Prezenta Hotărâre se completează cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și cu alte acte normative în vigoare.

 

Art. 15. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş" al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice cu responsabilități în această materie, precum și unităților administrativ-teritoriale.

 

      Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad  PREFECT

                                           Gheorghe STOIAN

 

Municipiul Arad intră în scenariul Roşu, după ce s-a depăşit rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Se închid școlile, localurile în interior, iar masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice, închise și deschise.

 

Judeţul Arad rămâne încă în scenariul galben, înregistrând o rată a infectărilor de 2,07 la o mie de locuitori după ce astăzi, autorităţile au anunţat 114 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19).  

Având în vedere evoluţia cazurilor la nivelul fiecărei localităţi şi a municipiului Arad, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a hotărât:

 

                                                     
                                                      HOTĂRÂRE:

 

Art. 1.  

(1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600 – 2300, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600 – 2300, în celelalte localități ale județului, cu excepția următoarelor unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

                

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în perioada 24.10.2020-06.11.2020.

                         

(3) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600 – 2300, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600 – 2300, în celelalte localități ale județului, cu excepția următoarelor unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

                

(4) Activitatea prevăzută la alin. (3) este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare din următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în perioada 24.10.2020-06.11.2020.

                

(5) În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) și (3) este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

                
(6) Este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci în toate localitățile situate pe teritoriul administrativ al județului Arad.

 

Art. 2. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

 

Art. 3. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în toate localitățile situate pe teritoriul administrativ al județului Arad.

 

Art. 4.

(1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului, în celelalte localități ale județului, cu excepția următoarelor unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

             

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în perioada 24.10.2020-06.11.2020.

            

(3) Se instituie obligația operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcțiuni de cazare precum și activități de lucru în birouri cu spații comune în sistem deschis de a respecta normele de prevenire stabilite prin actele normative în vigoare.

             

(4) Se instituie obligația operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) de a respecta orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin actele normative în vigoare și de a organiza activitatea astfel încât să asigure, la intrarea în spațiu, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu cât și pentru clienți și de a respecta normele de igienă sanitară stabilite prin actele normative în vigoare.

 

Art. 5. În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici nu se permite exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și a activității barurilor, cluburilor și discotecilor în nicio unitatea administrativ-teritorială situată pe teritoriul administrativ al județului Arad.

 

Art. 6.

(1) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului  până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, respectiv cu 50% din capacitatea maximă a spațiului în celelalte localități ale județului, cu excepția următoarelor unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

                 

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în perioada 24.10.2020-06.11.2020.

 

Art. 7. Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise în perioada 24.10.2020-06.11.2020, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Nădlac, Sântana, Almaș, Bârzava, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Pleșcuța, Socodor, Șagu, Șeitin, Șimand, Semlac, Șepreuș, Tauț, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand.

 

Art. 8. (1) Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășorară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin actele normative în vigoare.

               

(2) Organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase, este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate. Se interzice participarea la procesiunile și/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități.

 

Art. 9.

(1) Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

              

(2) Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

               

(3) Organizarea evenimentelor private prevăzute la alin. (1) și (2) este interzisă în toate unitățile administrativ-teritoriale situate pe teritoriul administrativ al județului Arad, pe toată durata stării de alertă.

 

Art. 10. Se interzice organizarea/desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit art.1 pct.2-18 din Anexa nr.3 la H.G. nr.856/2020.

 

Art. 11. Se suspendă activitatea în piețele de toate categoriile, bâlciuri, oboare, târguri săptămânale etc., cu excepția piețelor agroalimentare și a zonelor în care se comercializează produse agroalimentare (legume și fructe), pe o durată de 14 zile (începând cu data de 24.10.2020 și până la data de 06.11.2020 orele 2400), situate în următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Nădlac, Sântana, Almaș, Bârzava, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Pleșcuța, Socodor, Șagu, Șeitin, Șimand, Semlac, Șepreuș, Tauț, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand.

 

Art. 12. (1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă și de a respecta normele de igienă sanitară stabilite prin actele normative în vigoare.

              

(2) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 de metri de intrarea în perimetrul școlii din următoarele unități administrativ-teritoriale: Nădlac, Sântana, Almaș, Cărand, Dieci, Grăniceri, Gurahonț, Hălmăgel, Iratoșu, Livada, Socodor, Șagu, Șeitin, Semlac, Șepreuș, Vărădia de Mureș, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani și Zărand, precum și pentru candidații și echipele de campanie în timpul evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

              

(3) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spațiile publice închise și deschise, aglomerate sau neaglomerate, din următoarele unități administrativ-teritoriale: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile.

 

Art. 13.

(1) Având în vedere scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preșcolar și școlar din județul Arad, avizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, ca urmare a analizei epidemiologice a fiecărei unități administrativ-teritoriale, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1.494/31.08.2020, unitățile/instituțiile de învățământ din unitățile administrativ-teritoriale Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, în care incidența cazurilor este egală sau mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, intră în scenariul 3, cu predarea cursurilor în sistem online, în perioada                       24.10.2020-06.11.2020.

               

(2) Instituțiile de învățământ superior situate în municipiul Arad, au obligația să ia măsurile necesare pentru desfășurarea cursurilor în sistem online, în perioada 24.10.2020-06.11.2020, cu excepția activităților de practică și laborator.

              

(3) În ceea ce privește creşele şi afterschool-urile, acestora li se aplică reglementările prevăzute la art. 10 pct. 1 din Anexa nr.3 a Hotărârii Guvernului nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Art. 14. Prezenta Hotărâre se completează cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și cu alte acte normative în vigoare.

 

Art. 15. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş" al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice cu responsabilități în această materie, precum și unităților administrativ-teritoriale.

 

      Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad  PREFECT

                                           Gheorghe STOIAN

 

Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.