Destinaţii de călătorie, astăzi câteva impresii din Dubai
Destinaţii de călătorie, astăzi câteva impresii din Dubai

Destinaţii de călătorie, astăzi câteva impresii din Dubai

Duminica, 08 Iulie, 2018 11:48 Redactia TURISM Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia TURISM Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 08 Iulie, 2018 11:48 Tiparire

De la un simplu sat de pescari în urmă cu câteva zeci de ani, Dubai a ajuns unul din cele mai moderne şi impresionante oraşe ale lumii. Este una dintre cele mai râvnite destinaţii de vacanţă. Cu siguranţă, un sejur de câteva zile aici vă va solicita din greu cardurile de credit, dar o fărâmă din strălucirea „mirajului“ Dubai poate fi experimentată şi fără a cheltui o avere, de exemplu în cazul unei escale între 2 curse aeriene. Compania locală Emirates oferă zboruri foarte bune între Europa şi Asia de sud-est, toate cu escală de câteva ore în Dubai, escală ce poate fi prelungită, dar acesta este un alt subiect.

           

24 de ore sunt foarte puţine pentru a vedea multe lucruri în marele oraş din Emiratele Arabe Unite, dar suficiente pentru a va face o impresie.

           

Prima veste bună: cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra în UAE. Astfel, chiar dacă aveţi doar de schimbat 2 avioane în Dubai, puteţi sări într-un taxi să daţi o fugă până la cea mai înaltă clădire din lume şi înapoi. Cu siguranţă însă, vreţi să vedeţi şi să simţiţi mai mult din „magia“ Dubaiului.

             

Emiratele Arabe Unite, ţară federală cu capitala la Abu Dhabi (nu, dragii mei, Dubai nu e capitala, dar cu cele peste 3 milioane de locuitori ai săi este cel mai mare oraş), este o ţară a contrastelor: aici veţi găsi numeroase exemplare ale celor mai scumpe automobile din lume, dar (poate tocmai de aceea!) ţara se află în top 10 ale celor mai mici preţuri ale benzinei din întrega lume (aproximativ 1,9 RON / litru!).

           

Lăsând gluma la o parte, trebuie să spun că, personal, am evitat până acum UAE, respectiv Dubaiul, din motive de multe stele, multe grade, multe blonde cu selfie-uri cu Burj Al Arab şi multe bancnote verzi lipsă în buzunar. Dar iată că acum, printr-o conjunctură fericită de împrejurări,  am ocazia să mă aflu pentru 24 de ore în ţara celor 1001 de minuni.

           

„O zi în Dubai? Nu-i bai, bani să ai!¨, mi-am spus la început. Evident, mă aşteptam ca pentru orice atracţie în Dubai să fii nevoit să scoţi banul ¨grup¨ din buzunar. Am rămas însă surprins să descopăr un cu totul alt oraş decât mă aşteptam. Să încep de la cazare: nu am simţit nevoia să dau mii de dolari pe noapte pentru a sta la unul din cele 202 apartamente ale singurului hotel de 7 stele din lume (Burj Al Arab), deci am economisit şi cei 5000 de euro, cât ar fi costat să fiu adus şi apoi dus cu elicopterul. Hoteluri găsiţi şi la preţuri de 20 sau 30 de euro camera pe noapte. De exemplu,  în Deira, oraşul ¨vechi¨. Aşteptaţi-vă însă ca în aceste locuri de cazare să găsiti condiţii care nicidecum nu rezonează cu părerea Dvs despre Dubai. Dar, dacă alegeţi să locuiţi aici, cu siguranţă nu vă va deranja faptul că la baie, atât la robinetul de apă caldă, cât şi la cel de apă rece, curge apă... fierbinte. Nici cei câţiva gandaci ocazionali, pe care îi veţi putea observa noaptea. Climă în cameră vă trebuie însă neaparat –  în lunile de vară, temperaturile ajung noaptea deseori la 37-38 de grade!


           

Desigur, puteţi găsi şi sejururi la preţuri foarte bune în hoteluri de 4 stele (suficient lux, la un preţ mai accesibil decât în complexurile de 5 stele).

           

De mâncat, în caz că, iarăşi, nu alegeţi unul din restaurantele de la Burj Al Arab (singura modalitate, de altfel, de a vizita celebrul hotel, dacă nu locuiţi în el), puteţi şi la 20-30 de AED (1 AED este aproximativ egal cu 1 RON), în localuri tip ¨shaormerie¨, pentru localnici.

           

În ce priveşte preţurile în  marile restaurante, precum la Burj Al Arab, cea mai ieftină modalitate de a intra în hotel este de a bea o cafea la Sky Bar (consumaţie minimă: 65 de euro de persoană, vârsta minimă - 21 de ani, ţinuta obligatorie! Puteti alege însă ¨diamond cocktail¨, în pahare cu cristale Svarowski, care vă rămân amintire. Preţul? 1200 de euro!).

           

De deplasat, în afară de limuzine sau elicoptere, puteti alege taxiurile (foarte eficiente, numeroase şi destul de ieftine - cam 50 de AED pentru 10 km). Transportul în comun este şi el foarte bine pus la punct şi ieftin: un abonament pentru o zi, pe toate mijloacele de transport în comun, costă doar 20 de AED! Metrourile sunt superbe, complet automatizate şi FĂRĂ vatman – deci, puteţi sta în vagonul din faţă, să faceţi poze în exterior (dacă nu cumva se află  tocmai acolo compartimentul destinat exclusiv femeilor şi copiilor).

           

Pentru a vedea cât mai multe în Dubai, cu un cost cât mai mic, folosiţi metroul (autobuzul tip hop-on-hop-off costă 65 de dolari pe zi!) şi bărcile.  Pe Dubai creek (¨râul ce traversează oraşul) puteţi naviga timp de o oră cu o ambarcaţiune tradiţională ¨abra¨, cu 120 de AED, sau puteţi traversa din Deira în Bur Dubai (oraşul nou) în schimbul a doar 2 AED.

           

Plaje găsiţi şi gratuite (Jumeira, Kyte, Umm Squiem); atenţie, însă: vara sunt 45 de grade la umbră şi plajele sunt aproape pustii. Ele sunt dotate, ocazional, cu duşuri şi toalete gratuite.


           

De-a lungul plajei se află o foarte bună pistă de alergări, cauciucată. Eu cred însă că e suficient să staţi o oră  în soarele ce arde la peste 50 de grade, pentru a slăbi cât în câteva ore de alergat!

           

Mall-urile din Dubai sunt numeroase, dar cele mai mari sunt 3 la număr: Ibn Batutta, Mall of the Emirates (aici se află celebra pistă de schi acoperită, unde puteţi schia vara, puteţi să mângâiaţi pinguini etc., la preţuri variind în jur de 140 de AED pentru 2 ore de schi) şi Dubai Mall. Pentru cei aflaţi pe fugă în Dubai, ultimul este cel mai recomandabil. Aici puteţi admira renumitele fântâni, în apropiere străpunge norii cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa), iar în interior se află la fel de celebrul acvariu din Dubai, cu tunelul de sticlă care trece prin cel mai mare recipient tip acvariu din lume. În Dubai Mall, puteţi patina la marele patinoar acoperit sau puteţi să vă amuzaţi (copiii şi nu numai) la parcul de distracţii tematic SEGA Republic. Acvariul e cu plată (de la 100 de AED), dar o parte poate fi vizitată gratuit (cea de la parter). În acvariu, puteţi vedea peste 33.000 de animale marine, puteţi face snorkeling sau scuba diving cu rechinii (preţuri: 150-300 de euro de persoană).


           

Fântânile, aceste miracole vizualo-auditive, înşirate între Dubai Mall şi Burj Khalifa, sunt gratuite, iar reprezentaţiile au loc la fiecare jumătate de ceas, între orele 18-23.


           

Un acvariu mai mare decât cel din Mall se află la complexul Atlantis Palm (pe insula artificială în formă de palmier), dar acolo este mai scump. Tot în Atlantis, puteţi admira cel mai mare parc acvatic din Emirate. Aici, la Atlantis, puteţi înota cu delfinii (preţuri începând de la 610  AED). O variantă mai ieftină pentru cei care doresc un acvaparc este Wild Wadi Water Park (lângă Burj Al Arab), unde distracţia este, de asemenea, asigurată.

           

Preturile în Mall sunt, în general, comparabile cu cele europene, deşi deseori sunt perioade de reduceri. Se găsesc şi aici supermarketuri cu mâncare ieftină, la fel ca în Europa. Deci, dacă v-aţi propus să ¨faceţi¨ Dubaiul cu cornuri şi iaurt, da, este posibil!

           

Să nu vă imaginaţi că Dubaiul este doar sticlă, zgârie-nori şi mall-uri. Nu, în Deira veţi găsi un oraş arab - am putea spune - tipic. În plus, cam toţi zagrie-norii sunt grupaţi în Bur Dubai, în jurul celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa (828 m.). Aceasta poate fi vizitată până la etajul 128 (preţuri - de la 125 AED, în funcţie de oră, - foarte recomandabil!) sau etajul 148 (de la 300 de AED, cu nişte curmale şi plecăciuni incluse în preţ).


           

Printre impresiile personale, am notat că am întâlnit surprinzător de puţini arabi (!), dar foarte mulţi asiatici (bărbaţi – mai ales şoferi de taxi – din zona indo-pakistaneză, femei – majoritatea vânzătoarelor din mall – cu trăsături specifice Asiei de S-E: ochi migdalaţi şi ten galbui). Aş putea spune că în Dubai am văzut tot atât de mulţi ¨străini¨ (şi nu mă refer la „turisti“), ca în metroul U6 din Viena.

           

Eu am ajuns aici în timpul ramadanului, când ziua totul e pustiu şi e interzis prin lege să mâncaţi şi să beţi în public până la apusul soarelui. Micul dejun îl veţi servi în camera de hotel, iar în oraş (atenţie, nu e o glumă!) trebuie să căutaţi mult şi bine până să găsiţi, ziua, un loc de unde să vă cumpăraţi o sticlă de apă! Eu a trebuit, pentru a nu muri de sete, să cumpăr o Cola de la Mc Drive (da, între maşini, căci restaurantul era închis până seara), pe care am băut-o pe ascuns, într-o toaletă! În Mall, pe timpul zilei, toaletele erau pline de turişti străini ce îşi turnau pe gât, însetaţi, din sticle cu apă, cu ochii aţintiţi spre uşa de intrare, să nu îi surprindă cineva!


           

În schimb, după apusul soarelui, oraşul devine un furnicar, restaurantele sunt arhipline şi aproape totul este deschis, după un orar special, până la 2 noaptea.

           

În concluzie, dacă optaţi pentru lux şi opulenţă, Dubaiul va şti să vă arate doar această faţetă a sa. Dacă însă căutaţi o vacanţă frumoasă, într-o destinaţie deosebită, desprinsă parcă din filmele SF, fără a cheltui o avere, tot în Dubai o veţi găsi. Vechi şi nou, bogat şi sărac, celebru şi mereu în goana de a doborî recorduri, acesta este Dubai!


           

Evitaţi să veniţi aici în lunile de vară – cel mai indicat este iarna: ianuarie, de exemplu. De Crăciun şi de  Anul Nou e aglomeraţie mare, pentru că atunci vin cei mai mulţi turişti. Preţurile cresc şi ele, pe măsură.


           

Mie mi-a plăcut aici, căci există câte ceva pentru gustul fiecăruia. Iar un „check-in“ din Dubai pe facebook  „dă bine“ oricând!

           

Pentru mai multe aventuri şi sfaturi de călătorie, vă aşteptăm pe canalul nostru de youtube „EveryDay HoliDay“ (în limbile română şi engleză) :  www.youtube.com/c/everydayholiday

 

           

 

Adrian Moldovan

De la un simplu sat de pescari în urmă cu câteva zeci de ani, Dubai a ajuns unul din cele mai moderne şi impresionante oraşe ale lumii. Este una dintre cele mai râvnite destinaţii de vacanţă. Cu siguranţă, un sejur de câteva zile aici vă va solicita din greu cardurile de credit, dar o fărâmă din strălucirea „mirajului“ Dubai poate fi experimentată şi fără a cheltui o avere, de exemplu în cazul unei escale între 2 curse aeriene. Compania locală Emirates oferă zboruri foarte bune între Europa şi Asia de sud-est, toate cu escală de câteva ore în Dubai, escală ce poate fi prelungită, dar acesta este un alt subiect.

           

24 de ore sunt foarte puţine pentru a vedea multe lucruri în marele oraş din Emiratele Arabe Unite, dar suficiente pentru a va face o impresie.

           

Prima veste bună: cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra în UAE. Astfel, chiar dacă aveţi doar de schimbat 2 avioane în Dubai, puteţi sări într-un taxi să daţi o fugă până la cea mai înaltă clădire din lume şi înapoi. Cu siguranţă însă, vreţi să vedeţi şi să simţiţi mai mult din „magia“ Dubaiului.

             

Emiratele Arabe Unite, ţară federală cu capitala la Abu Dhabi (nu, dragii mei, Dubai nu e capitala, dar cu cele peste 3 milioane de locuitori ai săi este cel mai mare oraş), este o ţară a contrastelor: aici veţi găsi numeroase exemplare ale celor mai scumpe automobile din lume, dar (poate tocmai de aceea!) ţara se află în top 10 ale celor mai mici preţuri ale benzinei din întrega lume (aproximativ 1,9 RON / litru!).

           

Lăsând gluma la o parte, trebuie să spun că, personal, am evitat până acum UAE, respectiv Dubaiul, din motive de multe stele, multe grade, multe blonde cu selfie-uri cu Burj Al Arab şi multe bancnote verzi lipsă în buzunar. Dar iată că acum, printr-o conjunctură fericită de împrejurări,  am ocazia să mă aflu pentru 24 de ore în ţara celor 1001 de minuni.

           

„O zi în Dubai? Nu-i bai, bani să ai!¨, mi-am spus la început. Evident, mă aşteptam ca pentru orice atracţie în Dubai să fii nevoit să scoţi banul ¨grup¨ din buzunar. Am rămas însă surprins să descopăr un cu totul alt oraş decât mă aşteptam. Să încep de la cazare: nu am simţit nevoia să dau mii de dolari pe noapte pentru a sta la unul din cele 202 apartamente ale singurului hotel de 7 stele din lume (Burj Al Arab), deci am economisit şi cei 5000 de euro, cât ar fi costat să fiu adus şi apoi dus cu elicopterul. Hoteluri găsiţi şi la preţuri de 20 sau 30 de euro camera pe noapte. De exemplu,  în Deira, oraşul ¨vechi¨. Aşteptaţi-vă însă ca în aceste locuri de cazare să găsiti condiţii care nicidecum nu rezonează cu părerea Dvs despre Dubai. Dar, dacă alegeţi să locuiţi aici, cu siguranţă nu vă va deranja faptul că la baie, atât la robinetul de apă caldă, cât şi la cel de apă rece, curge apă... fierbinte. Nici cei câţiva gandaci ocazionali, pe care îi veţi putea observa noaptea. Climă în cameră vă trebuie însă neaparat –  în lunile de vară, temperaturile ajung noaptea deseori la 37-38 de grade!


           

Desigur, puteţi găsi şi sejururi la preţuri foarte bune în hoteluri de 4 stele (suficient lux, la un preţ mai accesibil decât în complexurile de 5 stele).

           

De mâncat, în caz că, iarăşi, nu alegeţi unul din restaurantele de la Burj Al Arab (singura modalitate, de altfel, de a vizita celebrul hotel, dacă nu locuiţi în el), puteţi şi la 20-30 de AED (1 AED este aproximativ egal cu 1 RON), în localuri tip ¨shaormerie¨, pentru localnici.

           

În ce priveşte preţurile în  marile restaurante, precum la Burj Al Arab, cea mai ieftină modalitate de a intra în hotel este de a bea o cafea la Sky Bar (consumaţie minimă: 65 de euro de persoană, vârsta minimă - 21 de ani, ţinuta obligatorie! Puteti alege însă ¨diamond cocktail¨, în pahare cu cristale Svarowski, care vă rămân amintire. Preţul? 1200 de euro!).

           

De deplasat, în afară de limuzine sau elicoptere, puteti alege taxiurile (foarte eficiente, numeroase şi destul de ieftine - cam 50 de AED pentru 10 km). Transportul în comun este şi el foarte bine pus la punct şi ieftin: un abonament pentru o zi, pe toate mijloacele de transport în comun, costă doar 20 de AED! Metrourile sunt superbe, complet automatizate şi FĂRĂ vatman – deci, puteţi sta în vagonul din faţă, să faceţi poze în exterior (dacă nu cumva se află  tocmai acolo compartimentul destinat exclusiv femeilor şi copiilor).

           

Pentru a vedea cât mai multe în Dubai, cu un cost cât mai mic, folosiţi metroul (autobuzul tip hop-on-hop-off costă 65 de dolari pe zi!) şi bărcile.  Pe Dubai creek (¨râul ce traversează oraşul) puteţi naviga timp de o oră cu o ambarcaţiune tradiţională ¨abra¨, cu 120 de AED, sau puteţi traversa din Deira în Bur Dubai (oraşul nou) în schimbul a doar 2 AED.

           

Plaje găsiţi şi gratuite (Jumeira, Kyte, Umm Squiem); atenţie, însă: vara sunt 45 de grade la umbră şi plajele sunt aproape pustii. Ele sunt dotate, ocazional, cu duşuri şi toalete gratuite.


           

De-a lungul plajei se află o foarte bună pistă de alergări, cauciucată. Eu cred însă că e suficient să staţi o oră  în soarele ce arde la peste 50 de grade, pentru a slăbi cât în câteva ore de alergat!

           

Mall-urile din Dubai sunt numeroase, dar cele mai mari sunt 3 la număr: Ibn Batutta, Mall of the Emirates (aici se află celebra pistă de schi acoperită, unde puteţi schia vara, puteţi să mângâiaţi pinguini etc., la preţuri variind în jur de 140 de AED pentru 2 ore de schi) şi Dubai Mall. Pentru cei aflaţi pe fugă în Dubai, ultimul este cel mai recomandabil. Aici puteţi admira renumitele fântâni, în apropiere străpunge norii cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa), iar în interior se află la fel de celebrul acvariu din Dubai, cu tunelul de sticlă care trece prin cel mai mare recipient tip acvariu din lume. În Dubai Mall, puteţi patina la marele patinoar acoperit sau puteţi să vă amuzaţi (copiii şi nu numai) la parcul de distracţii tematic SEGA Republic. Acvariul e cu plată (de la 100 de AED), dar o parte poate fi vizitată gratuit (cea de la parter). În acvariu, puteţi vedea peste 33.000 de animale marine, puteţi face snorkeling sau scuba diving cu rechinii (preţuri: 150-300 de euro de persoană).


           

Fântânile, aceste miracole vizualo-auditive, înşirate între Dubai Mall şi Burj Khalifa, sunt gratuite, iar reprezentaţiile au loc la fiecare jumătate de ceas, între orele 18-23.


           

Un acvariu mai mare decât cel din Mall se află la complexul Atlantis Palm (pe insula artificială în formă de palmier), dar acolo este mai scump. Tot în Atlantis, puteţi admira cel mai mare parc acvatic din Emirate. Aici, la Atlantis, puteţi înota cu delfinii (preţuri începând de la 610  AED). O variantă mai ieftină pentru cei care doresc un acvaparc este Wild Wadi Water Park (lângă Burj Al Arab), unde distracţia este, de asemenea, asigurată.

           

Preturile în Mall sunt, în general, comparabile cu cele europene, deşi deseori sunt perioade de reduceri. Se găsesc şi aici supermarketuri cu mâncare ieftină, la fel ca în Europa. Deci, dacă v-aţi propus să ¨faceţi¨ Dubaiul cu cornuri şi iaurt, da, este posibil!

           

Să nu vă imaginaţi că Dubaiul este doar sticlă, zgârie-nori şi mall-uri. Nu, în Deira veţi găsi un oraş arab - am putea spune - tipic. În plus, cam toţi zagrie-norii sunt grupaţi în Bur Dubai, în jurul celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa (828 m.). Aceasta poate fi vizitată până la etajul 128 (preţuri - de la 125 AED, în funcţie de oră, - foarte recomandabil!) sau etajul 148 (de la 300 de AED, cu nişte curmale şi plecăciuni incluse în preţ).


           

Printre impresiile personale, am notat că am întâlnit surprinzător de puţini arabi (!), dar foarte mulţi asiatici (bărbaţi – mai ales şoferi de taxi – din zona indo-pakistaneză, femei – majoritatea vânzătoarelor din mall – cu trăsături specifice Asiei de S-E: ochi migdalaţi şi ten galbui). Aş putea spune că în Dubai am văzut tot atât de mulţi ¨străini¨ (şi nu mă refer la „turisti“), ca în metroul U6 din Viena.

           

Eu am ajuns aici în timpul ramadanului, când ziua totul e pustiu şi e interzis prin lege să mâncaţi şi să beţi în public până la apusul soarelui. Micul dejun îl veţi servi în camera de hotel, iar în oraş (atenţie, nu e o glumă!) trebuie să căutaţi mult şi bine până să găsiţi, ziua, un loc de unde să vă cumpăraţi o sticlă de apă! Eu a trebuit, pentru a nu muri de sete, să cumpăr o Cola de la Mc Drive (da, între maşini, căci restaurantul era închis până seara), pe care am băut-o pe ascuns, într-o toaletă! În Mall, pe timpul zilei, toaletele erau pline de turişti străini ce îşi turnau pe gât, însetaţi, din sticle cu apă, cu ochii aţintiţi spre uşa de intrare, să nu îi surprindă cineva!


           

În schimb, după apusul soarelui, oraşul devine un furnicar, restaurantele sunt arhipline şi aproape totul este deschis, după un orar special, până la 2 noaptea.

           

În concluzie, dacă optaţi pentru lux şi opulenţă, Dubaiul va şti să vă arate doar această faţetă a sa. Dacă însă căutaţi o vacanţă frumoasă, într-o destinaţie deosebită, desprinsă parcă din filmele SF, fără a cheltui o avere, tot în Dubai o veţi găsi. Vechi şi nou, bogat şi sărac, celebru şi mereu în goana de a doborî recorduri, acesta este Dubai!


           

Evitaţi să veniţi aici în lunile de vară – cel mai indicat este iarna: ianuarie, de exemplu. De Crăciun şi de  Anul Nou e aglomeraţie mare, pentru că atunci vin cei mai mulţi turişti. Preţurile cresc şi ele, pe măsură.


           

Mie mi-a plăcut aici, căci există câte ceva pentru gustul fiecăruia. Iar un „check-in“ din Dubai pe facebook  „dă bine“ oricând!

           

Pentru mai multe aventuri şi sfaturi de călătorie, vă aşteptăm pe canalul nostru de youtube „EveryDay HoliDay“ (în limbile română şi engleză) :  www.youtube.com/c/everydayholiday

 

           

 

Adrian Moldovan

Stiri asemanatoare

Mașină în flăcări în Micălaca

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 18:49

Mașină în flăcări în Micălaca

Detașamentul Arad a intervenit astăzi (3 ianuarie), în cartierul Micălaca, zona 300 pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un autoturism.   La sosirea echipajului de in ...

Un șofer de 18 ani a omorât doi oameni care mergeau pe lângă șosea

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 08:20

Un șofer de 18 ani a omorât doi oameni care mergeau pe lângă șosea

Un tragic accident rutier care s-a soldat cu moartea a doi oameni s-a petrecut vineri seara în comuna doljeană Ostroveni, sat Lișteava.   La fața locului, pe DN 55, polițiști di ...

Ultimele zile ale lui 2024 la UVVG au fost dedicate Galei Premiilor Academice

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 12:41

Ultimele zile ale lui 2024 la UVVG au fost dedicate Galei Premiilor Academice

Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad a organizat seara trecută Gala Premiilor Academice UVVG, un eveniment dedicat recunoașterii meritelor și a efortului depus de membrii marii fami ...

Mașină în flăcări în Micălaca

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 18:49

Mașină în flăcări în Micălaca

Detașamentul Arad a intervenit astăzi (3 ianuarie), în cartierul Micălaca, zona 300 pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un autoturism.   La sosirea echipajului de in ...

Deși suntem în spațiul Schengen, MAI a început controalele aleatorii în zona de frontieră din a treia zi de liberă trecere

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 16:54

Deși suntem în spațiul Schengen, MAI a început controalele aleatorii în zona de frontieră din a treia zi de liberă trecere

Miercuri dimineața, Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale, respectiv Poliția Română, Poliția de Frontieră și Jandarmeria Română, a derulat controale în pro ...

Pericol de explozie pe calea ferată. Circulația feroviară întreruptă timp de aproape 6 ore

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 08:47

Pericol de explozie pe calea ferată. Circulația feroviară întreruptă timp de aproape 6 ore

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, vineri, începând cu ora 15:38, traficul feroviar a fost întrerupt în zona HM Albești Târna ...

România închide anul 2024 cu peste 200 de kilometri noi de autostradă și drum expres

Joi, 02 Ianuarie, 2025 10:56

România închide anul 2024 cu peste 200 de kilometri noi de autostradă și drum expres

În total, România a închis anul 2024 cu aproape 201 de kilometri noi de autostradă și drum expres, dintre care, cei mai mulți – 102 km, pe Autostrada Moldovei A7. ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Câte zile libere și minivacanțe vor avea românii în 2025! Calendarul complet

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 16:09

Câte zile libere și minivacanțe vor avea românii în 2025! Calendarul complet

În 2025, angajații din România vor beneficia de 17 zile libere legale, dintre care 13 vor cădea în timpul săptămânii și 4 vor fi în weekend. Un aspect remarcabi ...

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

Miercuri, 05 Iunie, 2024 15:48

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

În această după-amiază (5 iunie), în jurul orei 15:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un ...

Studenții au reducere pe tren din 1 ianuarie 2025 doar în anumite condiții. Anunțul făcut de CFR Călători

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 09:26

Studenții au reducere pe tren din 1 ianuarie 2025 doar în anumite condiții. Anunțul făcut de CFR Călători

Prin art. XXIX alin. (1) al Ordonanței de Urgență nr. 156 din 30 decembrie 2024 publicată în Monitorul Oficial nr. 1334 din 31 decembrie 2024, în anul 2025, prin derogare de la pr ...

Nu parca în zonă, trece un mastodont – vezi traseul!

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 11:15

Nu parca în zonă, trece un mastodont – vezi traseul!

În intervalul 17 octombrie (ora 16.00) - 18 octombrie (ora 8.00),  străzile Păstorului, Lipovei și Prutului vor fi tranzitate de câteva transporturi agabaritice constând ...

Accident cu două victime încarcerate între Dezna și Buhani

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 10:56

Accident cu două victime încarcerate între Dezna și Buhani

Azi dimineață (16 octombrie), în jurul orei Ora 09.30 o mașină s-a răsturnat între Dezna și Buhani.   În urma accidentului au rezultat 2 victime incarcerate conști ...

Curătenia de toamnă – programul de colectare a biodeșeurilor voluminoase

Marti, 15 Octombrie, 2024 10:49

Curătenia de toamnă – programul de colectare a biodeșeurilor voluminoase

Începând cu această săptămână, în municipiul Arad se desfășoară programul de colectare gratuită a biodeșeurilor provenite din grădini și parcuri și a deșeuril ...



Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.