Destinaţii de călătorie, astăzi câteva impresii din Dubai

Destinaţii de călătorie, astăzi câteva impresii din Dubai

Destinaţii de călătorie, astăzi câteva impresii din Dubai

Duminica, 08 Iulie, 2018 11:48 Redactia TURISM Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia TURISM Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 08 Iulie, 2018 11:48 Tiparire

De la un simplu sat de pescari în urmă cu câteva zeci de ani, Dubai a ajuns unul din cele mai moderne şi impresionante oraşe ale lumii. Este una dintre cele mai râvnite destinaţii de vacanţă. Cu siguranţă, un sejur de câteva zile aici vă va solicita din greu cardurile de credit, dar o fărâmă din strălucirea „mirajului“ Dubai poate fi experimentată şi fără a cheltui o avere, de exemplu în cazul unei escale între 2 curse aeriene. Compania locală Emirates oferă zboruri foarte bune între Europa şi Asia de sud-est, toate cu escală de câteva ore în Dubai, escală ce poate fi prelungită, dar acesta este un alt subiect.

           

24 de ore sunt foarte puţine pentru a vedea multe lucruri în marele oraş din Emiratele Arabe Unite, dar suficiente pentru a va face o impresie.

           

Prima veste bună: cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra în UAE. Astfel, chiar dacă aveţi doar de schimbat 2 avioane în Dubai, puteţi sări într-un taxi să daţi o fugă până la cea mai înaltă clădire din lume şi înapoi. Cu siguranţă însă, vreţi să vedeţi şi să simţiţi mai mult din „magia“ Dubaiului.

             

Emiratele Arabe Unite, ţară federală cu capitala la Abu Dhabi (nu, dragii mei, Dubai nu e capitala, dar cu cele peste 3 milioane de locuitori ai săi este cel mai mare oraş), este o ţară a contrastelor: aici veţi găsi numeroase exemplare ale celor mai scumpe automobile din lume, dar (poate tocmai de aceea!) ţara se află în top 10 ale celor mai mici preţuri ale benzinei din întrega lume (aproximativ 1,9 RON / litru!).

           

Lăsând gluma la o parte, trebuie să spun că, personal, am evitat până acum UAE, respectiv Dubaiul, din motive de multe stele, multe grade, multe blonde cu selfie-uri cu Burj Al Arab şi multe bancnote verzi lipsă în buzunar. Dar iată că acum, printr-o conjunctură fericită de împrejurări,  am ocazia să mă aflu pentru 24 de ore în ţara celor 1001 de minuni.

           

„O zi în Dubai? Nu-i bai, bani să ai!¨, mi-am spus la început. Evident, mă aşteptam ca pentru orice atracţie în Dubai să fii nevoit să scoţi banul ¨grup¨ din buzunar. Am rămas însă surprins să descopăr un cu totul alt oraş decât mă aşteptam. Să încep de la cazare: nu am simţit nevoia să dau mii de dolari pe noapte pentru a sta la unul din cele 202 apartamente ale singurului hotel de 7 stele din lume (Burj Al Arab), deci am economisit şi cei 5000 de euro, cât ar fi costat să fiu adus şi apoi dus cu elicopterul. Hoteluri găsiţi şi la preţuri de 20 sau 30 de euro camera pe noapte. De exemplu,  în Deira, oraşul ¨vechi¨. Aşteptaţi-vă însă ca în aceste locuri de cazare să găsiti condiţii care nicidecum nu rezonează cu părerea Dvs despre Dubai. Dar, dacă alegeţi să locuiţi aici, cu siguranţă nu vă va deranja faptul că la baie, atât la robinetul de apă caldă, cât şi la cel de apă rece, curge apă... fierbinte. Nici cei câţiva gandaci ocazionali, pe care îi veţi putea observa noaptea. Climă în cameră vă trebuie însă neaparat –  în lunile de vară, temperaturile ajung noaptea deseori la 37-38 de grade!


           

Desigur, puteţi găsi şi sejururi la preţuri foarte bune în hoteluri de 4 stele (suficient lux, la un preţ mai accesibil decât în complexurile de 5 stele).

           

De mâncat, în caz că, iarăşi, nu alegeţi unul din restaurantele de la Burj Al Arab (singura modalitate, de altfel, de a vizita celebrul hotel, dacă nu locuiţi în el), puteţi şi la 20-30 de AED (1 AED este aproximativ egal cu 1 RON), în localuri tip ¨shaormerie¨, pentru localnici.

           

În ce priveşte preţurile în  marile restaurante, precum la Burj Al Arab, cea mai ieftină modalitate de a intra în hotel este de a bea o cafea la Sky Bar (consumaţie minimă: 65 de euro de persoană, vârsta minimă - 21 de ani, ţinuta obligatorie! Puteti alege însă ¨diamond cocktail¨, în pahare cu cristale Svarowski, care vă rămân amintire. Preţul? 1200 de euro!).

           

De deplasat, în afară de limuzine sau elicoptere, puteti alege taxiurile (foarte eficiente, numeroase şi destul de ieftine - cam 50 de AED pentru 10 km). Transportul în comun este şi el foarte bine pus la punct şi ieftin: un abonament pentru o zi, pe toate mijloacele de transport în comun, costă doar 20 de AED! Metrourile sunt superbe, complet automatizate şi FĂRĂ vatman – deci, puteţi sta în vagonul din faţă, să faceţi poze în exterior (dacă nu cumva se află  tocmai acolo compartimentul destinat exclusiv femeilor şi copiilor).

           

Pentru a vedea cât mai multe în Dubai, cu un cost cât mai mic, folosiţi metroul (autobuzul tip hop-on-hop-off costă 65 de dolari pe zi!) şi bărcile.  Pe Dubai creek (¨râul ce traversează oraşul) puteţi naviga timp de o oră cu o ambarcaţiune tradiţională ¨abra¨, cu 120 de AED, sau puteţi traversa din Deira în Bur Dubai (oraşul nou) în schimbul a doar 2 AED.

           

Plaje găsiţi şi gratuite (Jumeira, Kyte, Umm Squiem); atenţie, însă: vara sunt 45 de grade la umbră şi plajele sunt aproape pustii. Ele sunt dotate, ocazional, cu duşuri şi toalete gratuite.


           

De-a lungul plajei se află o foarte bună pistă de alergări, cauciucată. Eu cred însă că e suficient să staţi o oră  în soarele ce arde la peste 50 de grade, pentru a slăbi cât în câteva ore de alergat!

           

Mall-urile din Dubai sunt numeroase, dar cele mai mari sunt 3 la număr: Ibn Batutta, Mall of the Emirates (aici se află celebra pistă de schi acoperită, unde puteţi schia vara, puteţi să mângâiaţi pinguini etc., la preţuri variind în jur de 140 de AED pentru 2 ore de schi) şi Dubai Mall. Pentru cei aflaţi pe fugă în Dubai, ultimul este cel mai recomandabil. Aici puteţi admira renumitele fântâni, în apropiere străpunge norii cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa), iar în interior se află la fel de celebrul acvariu din Dubai, cu tunelul de sticlă care trece prin cel mai mare recipient tip acvariu din lume. În Dubai Mall, puteţi patina la marele patinoar acoperit sau puteţi să vă amuzaţi (copiii şi nu numai) la parcul de distracţii tematic SEGA Republic. Acvariul e cu plată (de la 100 de AED), dar o parte poate fi vizitată gratuit (cea de la parter). În acvariu, puteţi vedea peste 33.000 de animale marine, puteţi face snorkeling sau scuba diving cu rechinii (preţuri: 150-300 de euro de persoană).


           

Fântânile, aceste miracole vizualo-auditive, înşirate între Dubai Mall şi Burj Khalifa, sunt gratuite, iar reprezentaţiile au loc la fiecare jumătate de ceas, între orele 18-23.


           

Un acvariu mai mare decât cel din Mall se află la complexul Atlantis Palm (pe insula artificială în formă de palmier), dar acolo este mai scump. Tot în Atlantis, puteţi admira cel mai mare parc acvatic din Emirate. Aici, la Atlantis, puteţi înota cu delfinii (preţuri începând de la 610  AED). O variantă mai ieftină pentru cei care doresc un acvaparc este Wild Wadi Water Park (lângă Burj Al Arab), unde distracţia este, de asemenea, asigurată.

           

Preturile în Mall sunt, în general, comparabile cu cele europene, deşi deseori sunt perioade de reduceri. Se găsesc şi aici supermarketuri cu mâncare ieftină, la fel ca în Europa. Deci, dacă v-aţi propus să ¨faceţi¨ Dubaiul cu cornuri şi iaurt, da, este posibil!

           

Să nu vă imaginaţi că Dubaiul este doar sticlă, zgârie-nori şi mall-uri. Nu, în Deira veţi găsi un oraş arab - am putea spune - tipic. În plus, cam toţi zagrie-norii sunt grupaţi în Bur Dubai, în jurul celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa (828 m.). Aceasta poate fi vizitată până la etajul 128 (preţuri - de la 125 AED, în funcţie de oră, - foarte recomandabil!) sau etajul 148 (de la 300 de AED, cu nişte curmale şi plecăciuni incluse în preţ).


           

Printre impresiile personale, am notat că am întâlnit surprinzător de puţini arabi (!), dar foarte mulţi asiatici (bărbaţi – mai ales şoferi de taxi – din zona indo-pakistaneză, femei – majoritatea vânzătoarelor din mall – cu trăsături specifice Asiei de S-E: ochi migdalaţi şi ten galbui). Aş putea spune că în Dubai am văzut tot atât de mulţi ¨străini¨ (şi nu mă refer la „turisti“), ca în metroul U6 din Viena.

           

Eu am ajuns aici în timpul ramadanului, când ziua totul e pustiu şi e interzis prin lege să mâncaţi şi să beţi în public până la apusul soarelui. Micul dejun îl veţi servi în camera de hotel, iar în oraş (atenţie, nu e o glumă!) trebuie să căutaţi mult şi bine până să găsiţi, ziua, un loc de unde să vă cumpăraţi o sticlă de apă! Eu a trebuit, pentru a nu muri de sete, să cumpăr o Cola de la Mc Drive (da, între maşini, căci restaurantul era închis până seara), pe care am băut-o pe ascuns, într-o toaletă! În Mall, pe timpul zilei, toaletele erau pline de turişti străini ce îşi turnau pe gât, însetaţi, din sticle cu apă, cu ochii aţintiţi spre uşa de intrare, să nu îi surprindă cineva!


           

În schimb, după apusul soarelui, oraşul devine un furnicar, restaurantele sunt arhipline şi aproape totul este deschis, după un orar special, până la 2 noaptea.

           

În concluzie, dacă optaţi pentru lux şi opulenţă, Dubaiul va şti să vă arate doar această faţetă a sa. Dacă însă căutaţi o vacanţă frumoasă, într-o destinaţie deosebită, desprinsă parcă din filmele SF, fără a cheltui o avere, tot în Dubai o veţi găsi. Vechi şi nou, bogat şi sărac, celebru şi mereu în goana de a doborî recorduri, acesta este Dubai!


           

Evitaţi să veniţi aici în lunile de vară – cel mai indicat este iarna: ianuarie, de exemplu. De Crăciun şi de  Anul Nou e aglomeraţie mare, pentru că atunci vin cei mai mulţi turişti. Preţurile cresc şi ele, pe măsură.


           

Mie mi-a plăcut aici, căci există câte ceva pentru gustul fiecăruia. Iar un „check-in“ din Dubai pe facebook  „dă bine“ oricând!

           

Pentru mai multe aventuri şi sfaturi de călătorie, vă aşteptăm pe canalul nostru de youtube „EveryDay HoliDay“ (în limbile română şi engleză) :  www.youtube.com/c/everydayholiday

 

           

 

Adrian Moldovan

De la un simplu sat de pescari în urmă cu câteva zeci de ani, Dubai a ajuns unul din cele mai moderne şi impresionante oraşe ale lumii. Este una dintre cele mai râvnite destinaţii de vacanţă. Cu siguranţă, un sejur de câteva zile aici vă va solicita din greu cardurile de credit, dar o fărâmă din strălucirea „mirajului“ Dubai poate fi experimentată şi fără a cheltui o avere, de exemplu în cazul unei escale între 2 curse aeriene. Compania locală Emirates oferă zboruri foarte bune între Europa şi Asia de sud-est, toate cu escală de câteva ore în Dubai, escală ce poate fi prelungită, dar acesta este un alt subiect.

           

24 de ore sunt foarte puţine pentru a vedea multe lucruri în marele oraş din Emiratele Arabe Unite, dar suficiente pentru a va face o impresie.

           

Prima veste bună: cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra în UAE. Astfel, chiar dacă aveţi doar de schimbat 2 avioane în Dubai, puteţi sări într-un taxi să daţi o fugă până la cea mai înaltă clădire din lume şi înapoi. Cu siguranţă însă, vreţi să vedeţi şi să simţiţi mai mult din „magia“ Dubaiului.

             

Emiratele Arabe Unite, ţară federală cu capitala la Abu Dhabi (nu, dragii mei, Dubai nu e capitala, dar cu cele peste 3 milioane de locuitori ai săi este cel mai mare oraş), este o ţară a contrastelor: aici veţi găsi numeroase exemplare ale celor mai scumpe automobile din lume, dar (poate tocmai de aceea!) ţara se află în top 10 ale celor mai mici preţuri ale benzinei din întrega lume (aproximativ 1,9 RON / litru!).

           

Lăsând gluma la o parte, trebuie să spun că, personal, am evitat până acum UAE, respectiv Dubaiul, din motive de multe stele, multe grade, multe blonde cu selfie-uri cu Burj Al Arab şi multe bancnote verzi lipsă în buzunar. Dar iată că acum, printr-o conjunctură fericită de împrejurări,  am ocazia să mă aflu pentru 24 de ore în ţara celor 1001 de minuni.

           

„O zi în Dubai? Nu-i bai, bani să ai!¨, mi-am spus la început. Evident, mă aşteptam ca pentru orice atracţie în Dubai să fii nevoit să scoţi banul ¨grup¨ din buzunar. Am rămas însă surprins să descopăr un cu totul alt oraş decât mă aşteptam. Să încep de la cazare: nu am simţit nevoia să dau mii de dolari pe noapte pentru a sta la unul din cele 202 apartamente ale singurului hotel de 7 stele din lume (Burj Al Arab), deci am economisit şi cei 5000 de euro, cât ar fi costat să fiu adus şi apoi dus cu elicopterul. Hoteluri găsiţi şi la preţuri de 20 sau 30 de euro camera pe noapte. De exemplu,  în Deira, oraşul ¨vechi¨. Aşteptaţi-vă însă ca în aceste locuri de cazare să găsiti condiţii care nicidecum nu rezonează cu părerea Dvs despre Dubai. Dar, dacă alegeţi să locuiţi aici, cu siguranţă nu vă va deranja faptul că la baie, atât la robinetul de apă caldă, cât şi la cel de apă rece, curge apă... fierbinte. Nici cei câţiva gandaci ocazionali, pe care îi veţi putea observa noaptea. Climă în cameră vă trebuie însă neaparat –  în lunile de vară, temperaturile ajung noaptea deseori la 37-38 de grade!


           

Desigur, puteţi găsi şi sejururi la preţuri foarte bune în hoteluri de 4 stele (suficient lux, la un preţ mai accesibil decât în complexurile de 5 stele).

           

De mâncat, în caz că, iarăşi, nu alegeţi unul din restaurantele de la Burj Al Arab (singura modalitate, de altfel, de a vizita celebrul hotel, dacă nu locuiţi în el), puteţi şi la 20-30 de AED (1 AED este aproximativ egal cu 1 RON), în localuri tip ¨shaormerie¨, pentru localnici.

           

În ce priveşte preţurile în  marile restaurante, precum la Burj Al Arab, cea mai ieftină modalitate de a intra în hotel este de a bea o cafea la Sky Bar (consumaţie minimă: 65 de euro de persoană, vârsta minimă - 21 de ani, ţinuta obligatorie! Puteti alege însă ¨diamond cocktail¨, în pahare cu cristale Svarowski, care vă rămân amintire. Preţul? 1200 de euro!).

           

De deplasat, în afară de limuzine sau elicoptere, puteti alege taxiurile (foarte eficiente, numeroase şi destul de ieftine - cam 50 de AED pentru 10 km). Transportul în comun este şi el foarte bine pus la punct şi ieftin: un abonament pentru o zi, pe toate mijloacele de transport în comun, costă doar 20 de AED! Metrourile sunt superbe, complet automatizate şi FĂRĂ vatman – deci, puteţi sta în vagonul din faţă, să faceţi poze în exterior (dacă nu cumva se află  tocmai acolo compartimentul destinat exclusiv femeilor şi copiilor).

           

Pentru a vedea cât mai multe în Dubai, cu un cost cât mai mic, folosiţi metroul (autobuzul tip hop-on-hop-off costă 65 de dolari pe zi!) şi bărcile.  Pe Dubai creek (¨râul ce traversează oraşul) puteţi naviga timp de o oră cu o ambarcaţiune tradiţională ¨abra¨, cu 120 de AED, sau puteţi traversa din Deira în Bur Dubai (oraşul nou) în schimbul a doar 2 AED.

           

Plaje găsiţi şi gratuite (Jumeira, Kyte, Umm Squiem); atenţie, însă: vara sunt 45 de grade la umbră şi plajele sunt aproape pustii. Ele sunt dotate, ocazional, cu duşuri şi toalete gratuite.


           

De-a lungul plajei se află o foarte bună pistă de alergări, cauciucată. Eu cred însă că e suficient să staţi o oră  în soarele ce arde la peste 50 de grade, pentru a slăbi cât în câteva ore de alergat!

           

Mall-urile din Dubai sunt numeroase, dar cele mai mari sunt 3 la număr: Ibn Batutta, Mall of the Emirates (aici se află celebra pistă de schi acoperită, unde puteţi schia vara, puteţi să mângâiaţi pinguini etc., la preţuri variind în jur de 140 de AED pentru 2 ore de schi) şi Dubai Mall. Pentru cei aflaţi pe fugă în Dubai, ultimul este cel mai recomandabil. Aici puteţi admira renumitele fântâni, în apropiere străpunge norii cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa), iar în interior se află la fel de celebrul acvariu din Dubai, cu tunelul de sticlă care trece prin cel mai mare recipient tip acvariu din lume. În Dubai Mall, puteţi patina la marele patinoar acoperit sau puteţi să vă amuzaţi (copiii şi nu numai) la parcul de distracţii tematic SEGA Republic. Acvariul e cu plată (de la 100 de AED), dar o parte poate fi vizitată gratuit (cea de la parter). În acvariu, puteţi vedea peste 33.000 de animale marine, puteţi face snorkeling sau scuba diving cu rechinii (preţuri: 150-300 de euro de persoană).


           

Fântânile, aceste miracole vizualo-auditive, înşirate între Dubai Mall şi Burj Khalifa, sunt gratuite, iar reprezentaţiile au loc la fiecare jumătate de ceas, între orele 18-23.


           

Un acvariu mai mare decât cel din Mall se află la complexul Atlantis Palm (pe insula artificială în formă de palmier), dar acolo este mai scump. Tot în Atlantis, puteţi admira cel mai mare parc acvatic din Emirate. Aici, la Atlantis, puteţi înota cu delfinii (preţuri începând de la 610  AED). O variantă mai ieftină pentru cei care doresc un acvaparc este Wild Wadi Water Park (lângă Burj Al Arab), unde distracţia este, de asemenea, asigurată.

           

Preturile în Mall sunt, în general, comparabile cu cele europene, deşi deseori sunt perioade de reduceri. Se găsesc şi aici supermarketuri cu mâncare ieftină, la fel ca în Europa. Deci, dacă v-aţi propus să ¨faceţi¨ Dubaiul cu cornuri şi iaurt, da, este posibil!

           

Să nu vă imaginaţi că Dubaiul este doar sticlă, zgârie-nori şi mall-uri. Nu, în Deira veţi găsi un oraş arab - am putea spune - tipic. În plus, cam toţi zagrie-norii sunt grupaţi în Bur Dubai, în jurul celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa (828 m.). Aceasta poate fi vizitată până la etajul 128 (preţuri - de la 125 AED, în funcţie de oră, - foarte recomandabil!) sau etajul 148 (de la 300 de AED, cu nişte curmale şi plecăciuni incluse în preţ).


           

Printre impresiile personale, am notat că am întâlnit surprinzător de puţini arabi (!), dar foarte mulţi asiatici (bărbaţi – mai ales şoferi de taxi – din zona indo-pakistaneză, femei – majoritatea vânzătoarelor din mall – cu trăsături specifice Asiei de S-E: ochi migdalaţi şi ten galbui). Aş putea spune că în Dubai am văzut tot atât de mulţi ¨străini¨ (şi nu mă refer la „turisti“), ca în metroul U6 din Viena.

           

Eu am ajuns aici în timpul ramadanului, când ziua totul e pustiu şi e interzis prin lege să mâncaţi şi să beţi în public până la apusul soarelui. Micul dejun îl veţi servi în camera de hotel, iar în oraş (atenţie, nu e o glumă!) trebuie să căutaţi mult şi bine până să găsiţi, ziua, un loc de unde să vă cumpăraţi o sticlă de apă! Eu a trebuit, pentru a nu muri de sete, să cumpăr o Cola de la Mc Drive (da, între maşini, căci restaurantul era închis până seara), pe care am băut-o pe ascuns, într-o toaletă! În Mall, pe timpul zilei, toaletele erau pline de turişti străini ce îşi turnau pe gât, însetaţi, din sticle cu apă, cu ochii aţintiţi spre uşa de intrare, să nu îi surprindă cineva!


           

În schimb, după apusul soarelui, oraşul devine un furnicar, restaurantele sunt arhipline şi aproape totul este deschis, după un orar special, până la 2 noaptea.

           

În concluzie, dacă optaţi pentru lux şi opulenţă, Dubaiul va şti să vă arate doar această faţetă a sa. Dacă însă căutaţi o vacanţă frumoasă, într-o destinaţie deosebită, desprinsă parcă din filmele SF, fără a cheltui o avere, tot în Dubai o veţi găsi. Vechi şi nou, bogat şi sărac, celebru şi mereu în goana de a doborî recorduri, acesta este Dubai!


           

Evitaţi să veniţi aici în lunile de vară – cel mai indicat este iarna: ianuarie, de exemplu. De Crăciun şi de  Anul Nou e aglomeraţie mare, pentru că atunci vin cei mai mulţi turişti. Preţurile cresc şi ele, pe măsură.


           

Mie mi-a plăcut aici, căci există câte ceva pentru gustul fiecăruia. Iar un „check-in“ din Dubai pe facebook  „dă bine“ oricând!

           

Pentru mai multe aventuri şi sfaturi de călătorie, vă aşteptăm pe canalul nostru de youtube „EveryDay HoliDay“ (în limbile română şi engleză) :  www.youtube.com/c/everydayholiday

 

           

 

Adrian Moldovan

Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.