Sfaturi de călătorie: Cum să găsim bilete de avion IEFTINE

Sfaturi de călătorie: Cum să găsim bilete de avion IEFTINE

Sfaturi de călătorie: Cum să găsim bilete de avion IEFTINE

Duminica, 01 Iulie, 2018 14:00 Redactia TURISM Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia TURISM Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 01 Iulie, 2018 14:00 Tiparire

Cu toții ne dorim vacanțe în destinații exotice cât mai îndepărtate, dar la un preț cât mai mic. O bună parte din bugetul alocat unui  astfel de concediu o constiutuie prețul biletului de avion.

 

Încă de la început trebuie să menționez că acest articol nu se dorește a fi o propagandă împotriva vacanțelor all-inclusive sau a agențiilor de turism. Dar, cu siguranță, multi dintre Dvs. vor sa evite comoditatea unor astfel de variante și din diferite motive (economie, spirit de aventură, dorința de a-ți „croi” singur traseul) vă rezervați singuri biletele de avion online.

 

Cardul de credit activat pentru plăți online este cel mai facil mijloc de achiziționare a biletelor pe internet. VISA si Mastercard sunt acceptate de toate firmele ce vand bilete online, American Express mai rar, iar altele și mai rar. Unele site-uri acceptă și virament bancar, dar dacă rezervați din România, procedura poate fi destul de complicată.

 

În ultimii 10 ani am zburat extrem de mult în întraga lume pentru a reliza filmările noastre. Din experiența noastră (și nu numai), facem o listă cu câteva sfaturi care sperăm să vă ajute în economisirea unor sume importante în călătoriile voastre.

 

1) Ascundeți-vă căutările online.

           
Nu, nu va joacă memoria o festă dacă vi se pare că prețul biletului căutat de cîteva ori cu același browser se schimbă dintr-odată. Indiferent dacă utilizați Internet Explorer, Edge, Mozilla Firefox sau Google chrome, toate aceste browsere stochează așa-numitele „cookies”. Pe baza acestora, prețul biletului crește atunci când o anumită rută este căutată în mod repetat. Politica vânzătorului este de a vă „speria” că prețul este într-o continuă creștere pentru a vă determina să cumpărați cât mai repede.

           
Din acest motiv, pentru a găsi mereu cele mai mici prețuri, navigați mereu în mod incognito sau pivat. Astfel acele „cookies” sunt automat șterse la fiecare închidere a browserului.

           

2) Utilizați cele mai bune site-uri de căutare pentru zboruri.

           
Toate motoarele de căutare pentru bilete de avion își pun un adaos peste prețul companiilor aeriene. Unele motoare (de exemplu Expedia) au adaosuri mult mai mari ca și celelalte.

           
Conform experienței noastre, cele mai bune motoare de căutare s-au dovedit a fi:

           
Skyscanner (Site și aplicație pentru mobil- de departe locul 1 între motoare)

           
AirFare Watchdog (bun pentru a găsi așa-numitele „error fares” -vezi sfatul nr.8)

           
Momondo (motor complex, uneori mai ieftin decat skyscanner)

           
Tripsta (la fel ca momondo)

           
Kiwi.com (cel mai bun la combinarea mai multor companii aeriene pentru prețuri mai mici decat de la o singură linie aeriană – vezi sfatul nr.5. De asemenea, e cel mai bun pentru realizarea de trasee cu multe opriri intermediare îndelungate)

           
Google flights (de obicei mai scump, dar practic pentru că e foarte rapid pentru compararea datelor de zbor)

           
Aceste site-uri includ deja majoritatea companiilor low-cost, dar e mereu mai sigur să căutați singuri la respectivele companii, dacă știți sigur care zboară acolo unde vreți să ajungeți.

           
Nu există un motor „ideal”. Trebuie căutat prin mai multe pentru a descoperi cel mai bun preț.

           

3) Aflați care e cea mai ieftină zi pentru zborul Dvs.

           
Există o teorie nescrisă cum că dacă veți rezerva biletul în zilele de marți sau miercuri, acesta este mai ieftin. Teoria spune așa: vinerea, sâmbăta  și duminica oamenii sunt mai susceptibili să iasă cu prietenii și din vorbă în vorbă să ia decizia unei vacanțe împreună, cautând apoi pe loc bilete de avion, chiar dacă doar informativ. Ciudată  teorie, dar și noi am sesizat că în mijlocul săptămânii biletele sunt mai ieftine la rezervare.

           
La fel, ziua de zbor este mai ieftină de regulă în timpul săptămânii. O explicație este că majoritatea concediilor încep și se încheie la sfârșit de săptămână.

           
Motoare precum skyscanner oferă facilitatea de a vedea prețul biletului pentru fiecare din zilele lunii dorite. Pentru aceasta, în loc de „data plecării” trebuie să selectați „toată luna”. În cazul aplicației pe mobil, veți selecta „chart”.

           
Kiwi.com și Google Flights sunt similare, cu mențiunea că în aceste cazuri puteți chiar și vedea pe hartă aeroporturile dorite.

 

4) Înregistrați-vă ca și client fidel la companiile de zbor low-cost.

           
Companiile low-cost sunt, evident, mai ieftine decat marile companii aeriene. Aici primești „doar un scaun” și atât. Lăsând la o parte discuțiile privind faptul că unele linii aeriene low-cost oferă condiții mai bune decât companii consacrate, opțiunea unui low-cost este extraordinară, în special pe rute scurte (de exemplu în Europa).

           
Există foarte multe companii low-cost la nivel mondial. Pentru cei din România 2 nume sunt mai importante: Ryanair și WizzAir. Aceste companii au ajuns la o asemenea anvergură, încât oferă deja și zboruri intercontinentale, spre exemplu spre Maroc (Ryanair) sau Dubai (Wizz). În Europa mai  găsiți câteva companii interesante, care însă nu zboară din România. Eurowings, Air Berlin sau Niki  activează din spațiul germanic căntre numeroase destinații europene. Wow Air din Islanda oferă prețuri interesante din Europa continentală către America de Nord.

           
În Asia aveți „gigantul” low-cost AirAsia, cu 4 companii-fiice, alături de nume ca JetStar, Dragon Air sau Lion Air.

           
Să căutați mereu ce companii low-cost activează în țara în care mergeți. Foarte practic este de multe ori să căutați zboruri pornind de la aeroportul de destinație înapoi către punctul de plecare, pentru a ști exact ce companii să căutați.

 

5) Rezervați fiecare segment al călătoriei în parte.

           
De multe ori, rezervarea pe segmente a zborurilor poate aduce economii considerabile. De exemplu, doriți să zburați din Budapesta la Kuala Lumpur. Să zicem că ați găsit un zbor convenabil cu escală pe Dubai. Motoarele de căutare v-au găsit zboruri cu aceeași companie (să spunem Emirates, cu escală pe aeroportul principal din Dubai). Dvs. puteți însă căuta o alternativă mai ieftină pentru a ajunge în Dubai (spre exemplu Wizz Air sau FlyDubai), iar doar din Dubai spre Kuala Lumpur să rezervați cu Emirates. Atenție! În acast caz particular și nu numai, poate fi vorba de un transfer între 2 aeroporturi în cadrul escalei (Wizz Air zboară pe aeroportul secundar din Dubai), dar pentru o economie consistentă combinația poate deveni convenabilă. În plus, vă puteți permite „luxul” de a vizita orașul de escală timp de una sau mai multe zile.

           
Kiwi.com și AirWander oferă facilități de căutare pentru zboruri cu opriri intermediare și includ și companiile low-cost pentru tronsoane  de zbor comune.

           
Vă recomandăm atenție mare la rezervarea separată a zborurilor: niciodată escala să nu fie mai scurtă de 6 ore. În caz de întârzieri sau zboruri anulate, dacă ați rezervat prin site-uri diferite veți putea beneficia cu greu de despăgubiri pentru eventualul zbor pierdut.

 

6) Găsiți cea mai ieftină destinație în zonă.


De multe ori, aeroporturi apropiate de orașul de destinație pot fi mult mai ieftine decât destinația propriu-zisă. La fel și aeroportul de plecare. Să spunem că locuiți în Timișoara. Astfel, alegerea dintre a zbura de pe Belgrad sau de pe Budapesta, aflate cam la aceeași dinstanță de Timișoara poate fi făcută în funcție de buget.

           
Un alt caz: doriți să zburați în Maroc, cel mai convenabil cu Ryanair. Aveți ca destinație Marrakech. De obicei zborurile către Marrakech sunt preferate de majoritatea turiștilor, de aceea biletele sunt mai scumpe. Ca alternativă sensibil mai ieftină aveți spre exemplu Agadir, aflat la doar 3 ore distanță cu autobuzul de Marrakech.

 

7) Cumpărați toate biletele odată.

           
Probabil vă veți spune că aici intrăm în contradicție cu punctul 5, dar nu este așa. În general, dacă nu aveți nevoie de escale personalizate ca timp, achiziționarea biletelor dus-întors de la o singură companie vă va asigura un preț mai bun. Întotdeauna un bilet București-Istanbul-Johannesburg cu Turkish Airlines spre exemplu, va fi mai ieftin cumpărat tot odată decât defalcat pe tronsoane  (București-Istanbul si Istanbul-Johannesburg). Punctul 7 este valabil dacă biletele sunt la aceeași companie aeriană. În caz că faceți escală de câteva zile în Istanbul sau ajungeți în Istanbul pe un aeroport și plecați de pe altul, atunci e valabil punctul 5.

           
O altă variantă ce trebuie menționată aici sunt biletele „around the world” sau „regionale”, ofertele speciale ale diferiților operatori.

 

8) Vânați așa numitele „error fares”.

            
„Error fares”, prețurile eronate, sunt, așa cum le zice și numele, prețuri ireale postate pe site-urile companiilor. Pot fi datorate erorilor umane sau de sistem și e cert că biletele pot fi cumpărate o perioadă scurtă de timp, până ce operatorul sesizează greșeala și corectează prețul.

           
AirFare Watchdog și Secret Flying sunt 2 motoare ce pot descoperi aceste „error fares”. Un site/aplicație ce este mereu în căutare de prețuri eronate este și travelpirates.com (urlaubspiraten.de). Vorbind de acest site- acesta este o adevărată mină de aur pentru cei care sunt în căutare de concedii de ocazie. Site-ul nu are încă variantă pentru România, ci doar pentru SUA, Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria, Elveția, Polonia, Franța și Italia, dar puteți accesa oricare dintre aceste site-uri pentru a găsi și rezerva vacanța sau biletele de avion dorite. Travelpirates este poate cel mai bun motor de căutare pentru oferte last-minute, oferte speciale de sejururi, cazări și bilete de avion. Am găsit de exemplu sejur de o săptămână în Egipt la hotel de 4 stele, cu zbor din Germania inclus, la doar 300 de euro de persoană!

           
Vorbind de site-uri cu oferte speciale și „error fares” (care nu vand ele serviciile, ci doar vă caută cele mai bune oferte de pe piață), trebuie neapărat să amintim de  www.fly4free.com, care este foarte asemănător cu travelpirates.

 

9) Căutați micii operatori locali

           
De multe ori micii operatori locali nu sunt incluși în marile motoare de căutare, sau nu la cele mai bune prețuri. Căutați ce astfel de mici companii activează în zona ce vă interesează și încercați să rezervați direct. Așa am zburat noi în partea indoneziană a insulei Papua Noua Guinee, cu companii la care nu am putut face rezervări decât direct pe pagina lor.

 

10) Rezervați cât mai devreme posibil


Regula generală spune: cu cât rezervați mai devreme, cu atât prețul este mai mic. Se aplică aproape întotdeauna la companiile low-cost. În rest pot exista și excepții (prețuri fluctuante sau oferte tip last-minute)

 

11) Vedeți dacă nu este mai ieftin să efectuați plata în altă monedă

           
De multe ori economisiți niște bănuți dacă faceți plata biletelor online în Euro sau în dolari, evitând conversia Leu-Euro sau respectiv dolar. La companiile mici din țări cu altă monedă se pot face economii consistente dacă plătiți în moneda locală. Analizați atent toate variantele de conversie interbancară pe care le găsiți online. E important de știut comisioanele practicate de emitentul cardului Dvs. De credit.

 

12) Încercați varianta „orașului intermediar”       

           
Acesată metodă oarecum riscantă a fost descoperită de vânătorii de chilipiruri cu ani în urmă. Pe scurt, prețul unui bilet de avion către o anumită destinație poate fi mai scump decăt un bilet pentru o destinație mai îndepărtată, dar cu escală în orașul dorit. Concret, să spunem că ați găsit bilet București-Dubai la 400 de euro, dar si bilete Bucuresti-Bangkok (cu escală în Dubai) la 350 de euro. Evident că e mai convenabil să cumpărați biletul până în Bangkok și să „săriți” jos în Dubai, la oprirea intermediară.

           
Deși pare foarte atractivă, metoda nu e foarte des folosită în primul rând deoarece situațiile în care bilete mai „lungi” sunt mai ieftine decât bilete „scurte” sunt rare. Apoi, în caz că aveți bagaj de cală, acesta va fi trimis direct la destinația finală, fără posibilitatea de a fi recuperat în aeroportul de escală. Un alt dezavantaj ar fi problemele pe care le puteți avea cu compania aeriană dacă „pierdeți” cursa următoare fără motiv.

 

13) Folosiți punctele de fidelitate.

           
Dacă zburați frecvent, încercați să o faceți cu aceeași companie și să vă înregistrați pentru puncte de fidelitate. Acestea pot fi transformate în mile de zbor, bilete etc.

 

14) La companiile low-cost pentru a rămâne într-adevăr la prețuri „low-cost” evitați taxele suplimentare.

           
Într-adevăr, este confortabil să ai mâncarea și băutura din avion inclusă în prețul biletului, să beneficiezi de early booking sau să îți alegi singur locurile unde să șezi. Însă toate aceste lucruri pot  dubla chiar prețul biletului. Nu râdeți, s-a întâmplat acest lucru când am rezervat bilete la Ryanair către Londra cu 15 Euro de persoană. Dacă aș fi bifat toate aceste extraopțiuni, prețul ar fi trecut lejer de 30 de Euro.

 

           
Acestea ar cam fi „trucurile” pe care vânătorii de chilipiruri le practică pentru a zbura cât mai ieftin. Vă dorim zbor plăcut și spor la vânătoarea de bilete!

           

           
Pentru alte sfaturi și reportaje de călătorie vă așteptăm pe canalul nostru de youtube: 
www.youtube.com/c/everydayholiday

 

 

 

 

Adrian Moldovan

Cu toții ne dorim vacanțe în destinații exotice cât mai îndepărtate, dar la un preț cât mai mic. O bună parte din bugetul alocat unui  astfel de concediu o constiutuie prețul biletului de avion.

 

Încă de la început trebuie să menționez că acest articol nu se dorește a fi o propagandă împotriva vacanțelor all-inclusive sau a agențiilor de turism. Dar, cu siguranță, multi dintre Dvs. vor sa evite comoditatea unor astfel de variante și din diferite motive (economie, spirit de aventură, dorința de a-ți „croi” singur traseul) vă rezervați singuri biletele de avion online.

 

Cardul de credit activat pentru plăți online este cel mai facil mijloc de achiziționare a biletelor pe internet. VISA si Mastercard sunt acceptate de toate firmele ce vand bilete online, American Express mai rar, iar altele și mai rar. Unele site-uri acceptă și virament bancar, dar dacă rezervați din România, procedura poate fi destul de complicată.

 

În ultimii 10 ani am zburat extrem de mult în întraga lume pentru a reliza filmările noastre. Din experiența noastră (și nu numai), facem o listă cu câteva sfaturi care sperăm să vă ajute în economisirea unor sume importante în călătoriile voastre.

 

1) Ascundeți-vă căutările online.

           
Nu, nu va joacă memoria o festă dacă vi se pare că prețul biletului căutat de cîteva ori cu același browser se schimbă dintr-odată. Indiferent dacă utilizați Internet Explorer, Edge, Mozilla Firefox sau Google chrome, toate aceste browsere stochează așa-numitele „cookies”. Pe baza acestora, prețul biletului crește atunci când o anumită rută este căutată în mod repetat. Politica vânzătorului este de a vă „speria” că prețul este într-o continuă creștere pentru a vă determina să cumpărați cât mai repede.

           
Din acest motiv, pentru a găsi mereu cele mai mici prețuri, navigați mereu în mod incognito sau pivat. Astfel acele „cookies” sunt automat șterse la fiecare închidere a browserului.

           

2) Utilizați cele mai bune site-uri de căutare pentru zboruri.

           
Toate motoarele de căutare pentru bilete de avion își pun un adaos peste prețul companiilor aeriene. Unele motoare (de exemplu Expedia) au adaosuri mult mai mari ca și celelalte.

           
Conform experienței noastre, cele mai bune motoare de căutare s-au dovedit a fi:

           
Skyscanner (Site și aplicație pentru mobil- de departe locul 1 între motoare)

           
AirFare Watchdog (bun pentru a găsi așa-numitele „error fares” -vezi sfatul nr.8)

           
Momondo (motor complex, uneori mai ieftin decat skyscanner)

           
Tripsta (la fel ca momondo)

           
Kiwi.com (cel mai bun la combinarea mai multor companii aeriene pentru prețuri mai mici decat de la o singură linie aeriană – vezi sfatul nr.5. De asemenea, e cel mai bun pentru realizarea de trasee cu multe opriri intermediare îndelungate)

           
Google flights (de obicei mai scump, dar practic pentru că e foarte rapid pentru compararea datelor de zbor)

           
Aceste site-uri includ deja majoritatea companiilor low-cost, dar e mereu mai sigur să căutați singuri la respectivele companii, dacă știți sigur care zboară acolo unde vreți să ajungeți.

           
Nu există un motor „ideal”. Trebuie căutat prin mai multe pentru a descoperi cel mai bun preț.

           

3) Aflați care e cea mai ieftină zi pentru zborul Dvs.

           
Există o teorie nescrisă cum că dacă veți rezerva biletul în zilele de marți sau miercuri, acesta este mai ieftin. Teoria spune așa: vinerea, sâmbăta  și duminica oamenii sunt mai susceptibili să iasă cu prietenii și din vorbă în vorbă să ia decizia unei vacanțe împreună, cautând apoi pe loc bilete de avion, chiar dacă doar informativ. Ciudată  teorie, dar și noi am sesizat că în mijlocul săptămânii biletele sunt mai ieftine la rezervare.

           
La fel, ziua de zbor este mai ieftină de regulă în timpul săptămânii. O explicație este că majoritatea concediilor încep și se încheie la sfârșit de săptămână.

           
Motoare precum skyscanner oferă facilitatea de a vedea prețul biletului pentru fiecare din zilele lunii dorite. Pentru aceasta, în loc de „data plecării” trebuie să selectați „toată luna”. În cazul aplicației pe mobil, veți selecta „chart”.

           
Kiwi.com și Google Flights sunt similare, cu mențiunea că în aceste cazuri puteți chiar și vedea pe hartă aeroporturile dorite.

 

4) Înregistrați-vă ca și client fidel la companiile de zbor low-cost.

           
Companiile low-cost sunt, evident, mai ieftine decat marile companii aeriene. Aici primești „doar un scaun” și atât. Lăsând la o parte discuțiile privind faptul că unele linii aeriene low-cost oferă condiții mai bune decât companii consacrate, opțiunea unui low-cost este extraordinară, în special pe rute scurte (de exemplu în Europa).

           
Există foarte multe companii low-cost la nivel mondial. Pentru cei din România 2 nume sunt mai importante: Ryanair și WizzAir. Aceste companii au ajuns la o asemenea anvergură, încât oferă deja și zboruri intercontinentale, spre exemplu spre Maroc (Ryanair) sau Dubai (Wizz). În Europa mai  găsiți câteva companii interesante, care însă nu zboară din România. Eurowings, Air Berlin sau Niki  activează din spațiul germanic căntre numeroase destinații europene. Wow Air din Islanda oferă prețuri interesante din Europa continentală către America de Nord.

           
În Asia aveți „gigantul” low-cost AirAsia, cu 4 companii-fiice, alături de nume ca JetStar, Dragon Air sau Lion Air.

           
Să căutați mereu ce companii low-cost activează în țara în care mergeți. Foarte practic este de multe ori să căutați zboruri pornind de la aeroportul de destinație înapoi către punctul de plecare, pentru a ști exact ce companii să căutați.

 

5) Rezervați fiecare segment al călătoriei în parte.

           
De multe ori, rezervarea pe segmente a zborurilor poate aduce economii considerabile. De exemplu, doriți să zburați din Budapesta la Kuala Lumpur. Să zicem că ați găsit un zbor convenabil cu escală pe Dubai. Motoarele de căutare v-au găsit zboruri cu aceeași companie (să spunem Emirates, cu escală pe aeroportul principal din Dubai). Dvs. puteți însă căuta o alternativă mai ieftină pentru a ajunge în Dubai (spre exemplu Wizz Air sau FlyDubai), iar doar din Dubai spre Kuala Lumpur să rezervați cu Emirates. Atenție! În acast caz particular și nu numai, poate fi vorba de un transfer între 2 aeroporturi în cadrul escalei (Wizz Air zboară pe aeroportul secundar din Dubai), dar pentru o economie consistentă combinația poate deveni convenabilă. În plus, vă puteți permite „luxul” de a vizita orașul de escală timp de una sau mai multe zile.

           
Kiwi.com și AirWander oferă facilități de căutare pentru zboruri cu opriri intermediare și includ și companiile low-cost pentru tronsoane  de zbor comune.

           
Vă recomandăm atenție mare la rezervarea separată a zborurilor: niciodată escala să nu fie mai scurtă de 6 ore. În caz de întârzieri sau zboruri anulate, dacă ați rezervat prin site-uri diferite veți putea beneficia cu greu de despăgubiri pentru eventualul zbor pierdut.

 

6) Găsiți cea mai ieftină destinație în zonă.


De multe ori, aeroporturi apropiate de orașul de destinație pot fi mult mai ieftine decât destinația propriu-zisă. La fel și aeroportul de plecare. Să spunem că locuiți în Timișoara. Astfel, alegerea dintre a zbura de pe Belgrad sau de pe Budapesta, aflate cam la aceeași dinstanță de Timișoara poate fi făcută în funcție de buget.

           
Un alt caz: doriți să zburați în Maroc, cel mai convenabil cu Ryanair. Aveți ca destinație Marrakech. De obicei zborurile către Marrakech sunt preferate de majoritatea turiștilor, de aceea biletele sunt mai scumpe. Ca alternativă sensibil mai ieftină aveți spre exemplu Agadir, aflat la doar 3 ore distanță cu autobuzul de Marrakech.

 

7) Cumpărați toate biletele odată.

           
Probabil vă veți spune că aici intrăm în contradicție cu punctul 5, dar nu este așa. În general, dacă nu aveți nevoie de escale personalizate ca timp, achiziționarea biletelor dus-întors de la o singură companie vă va asigura un preț mai bun. Întotdeauna un bilet București-Istanbul-Johannesburg cu Turkish Airlines spre exemplu, va fi mai ieftin cumpărat tot odată decât defalcat pe tronsoane  (București-Istanbul si Istanbul-Johannesburg). Punctul 7 este valabil dacă biletele sunt la aceeași companie aeriană. În caz că faceți escală de câteva zile în Istanbul sau ajungeți în Istanbul pe un aeroport și plecați de pe altul, atunci e valabil punctul 5.

           
O altă variantă ce trebuie menționată aici sunt biletele „around the world” sau „regionale”, ofertele speciale ale diferiților operatori.

 

8) Vânați așa numitele „error fares”.

            
„Error fares”, prețurile eronate, sunt, așa cum le zice și numele, prețuri ireale postate pe site-urile companiilor. Pot fi datorate erorilor umane sau de sistem și e cert că biletele pot fi cumpărate o perioadă scurtă de timp, până ce operatorul sesizează greșeala și corectează prețul.

           
AirFare Watchdog și Secret Flying sunt 2 motoare ce pot descoperi aceste „error fares”. Un site/aplicație ce este mereu în căutare de prețuri eronate este și travelpirates.com (urlaubspiraten.de). Vorbind de acest site- acesta este o adevărată mină de aur pentru cei care sunt în căutare de concedii de ocazie. Site-ul nu are încă variantă pentru România, ci doar pentru SUA, Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria, Elveția, Polonia, Franța și Italia, dar puteți accesa oricare dintre aceste site-uri pentru a găsi și rezerva vacanța sau biletele de avion dorite. Travelpirates este poate cel mai bun motor de căutare pentru oferte last-minute, oferte speciale de sejururi, cazări și bilete de avion. Am găsit de exemplu sejur de o săptămână în Egipt la hotel de 4 stele, cu zbor din Germania inclus, la doar 300 de euro de persoană!

           
Vorbind de site-uri cu oferte speciale și „error fares” (care nu vand ele serviciile, ci doar vă caută cele mai bune oferte de pe piață), trebuie neapărat să amintim de  www.fly4free.com, care este foarte asemănător cu travelpirates.

 

9) Căutați micii operatori locali

           
De multe ori micii operatori locali nu sunt incluși în marile motoare de căutare, sau nu la cele mai bune prețuri. Căutați ce astfel de mici companii activează în zona ce vă interesează și încercați să rezervați direct. Așa am zburat noi în partea indoneziană a insulei Papua Noua Guinee, cu companii la care nu am putut face rezervări decât direct pe pagina lor.

 

10) Rezervați cât mai devreme posibil


Regula generală spune: cu cât rezervați mai devreme, cu atât prețul este mai mic. Se aplică aproape întotdeauna la companiile low-cost. În rest pot exista și excepții (prețuri fluctuante sau oferte tip last-minute)

 

11) Vedeți dacă nu este mai ieftin să efectuați plata în altă monedă

           
De multe ori economisiți niște bănuți dacă faceți plata biletelor online în Euro sau în dolari, evitând conversia Leu-Euro sau respectiv dolar. La companiile mici din țări cu altă monedă se pot face economii consistente dacă plătiți în moneda locală. Analizați atent toate variantele de conversie interbancară pe care le găsiți online. E important de știut comisioanele practicate de emitentul cardului Dvs. De credit.

 

12) Încercați varianta „orașului intermediar”       

           
Acesată metodă oarecum riscantă a fost descoperită de vânătorii de chilipiruri cu ani în urmă. Pe scurt, prețul unui bilet de avion către o anumită destinație poate fi mai scump decăt un bilet pentru o destinație mai îndepărtată, dar cu escală în orașul dorit. Concret, să spunem că ați găsit bilet București-Dubai la 400 de euro, dar si bilete Bucuresti-Bangkok (cu escală în Dubai) la 350 de euro. Evident că e mai convenabil să cumpărați biletul până în Bangkok și să „săriți” jos în Dubai, la oprirea intermediară.

           
Deși pare foarte atractivă, metoda nu e foarte des folosită în primul rând deoarece situațiile în care bilete mai „lungi” sunt mai ieftine decât bilete „scurte” sunt rare. Apoi, în caz că aveți bagaj de cală, acesta va fi trimis direct la destinația finală, fără posibilitatea de a fi recuperat în aeroportul de escală. Un alt dezavantaj ar fi problemele pe care le puteți avea cu compania aeriană dacă „pierdeți” cursa următoare fără motiv.

 

13) Folosiți punctele de fidelitate.

           
Dacă zburați frecvent, încercați să o faceți cu aceeași companie și să vă înregistrați pentru puncte de fidelitate. Acestea pot fi transformate în mile de zbor, bilete etc.

 

14) La companiile low-cost pentru a rămâne într-adevăr la prețuri „low-cost” evitați taxele suplimentare.

           
Într-adevăr, este confortabil să ai mâncarea și băutura din avion inclusă în prețul biletului, să beneficiezi de early booking sau să îți alegi singur locurile unde să șezi. Însă toate aceste lucruri pot  dubla chiar prețul biletului. Nu râdeți, s-a întâmplat acest lucru când am rezervat bilete la Ryanair către Londra cu 15 Euro de persoană. Dacă aș fi bifat toate aceste extraopțiuni, prețul ar fi trecut lejer de 30 de Euro.

 

           
Acestea ar cam fi „trucurile” pe care vânătorii de chilipiruri le practică pentru a zbura cât mai ieftin. Vă dorim zbor plăcut și spor la vânătoarea de bilete!

           

           
Pentru alte sfaturi și reportaje de călătorie vă așteptăm pe canalul nostru de youtube: 
www.youtube.com/c/everydayholiday

 

 

 

 

Adrian Moldovan

Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.