Prezent vineri la Chişineu Criş, ministrul Agriculturii a anunţat că România va avea o Ziuă Naţională a Gastronomiei, susţinând că o astfel de iniţiatică "ar ajuta agricultura şi ar fi benefică promovării produselor româneşti".
Petre Daea, a fost prezent în oraşul Chişineu-Criş pentru a se întâlni cu fermieri din zonă, cu ocazia inaugurării unui nou centrul local APIA. Cu această ocazie, Ministrul Agriculturii, însoţit de edilul oraşului Chişineu Criş, Prefectul Aradului şi parlamentarii PSD de Arad, a vizitat o grădiniţă, Alociaţia din Pădureni, dar şi o fabrică de utilaje agricole.
Anunţul că am putea avea o Ziua Naţională a Gastronomiei a surprins întreaga suflare prezentă la eveniment.
Petre Daea a susţinut că acest demers ”Sigur ar ajuta agricultura şi promovarea produselor româneşti. Trebuie să ne promovăm pe noi, pe românii noştri, ţara noastră”. Mai mult, Daea a anunţat că data propusă pentru Ziua Naţională a Gastronomiei ar urma să fie 11 septembrie.
Ideea aparţine deputatului PSD, Mihai Mohaci, care a şi depus un proiect de lege în acest sens. Mihai Mohaci a declarat că că ideea i-a venit la Congresul Naţional de Gastronomie şi Vin 2017, iar proiectul său a fost depus la Senat şi urmează să intre în circuitul legislativ.
Dacă va primi aprobarea aleşilor poporului, pe data de 11 septembrie, românii ar trebui să aibă parte de o mulţime de manifestări, concursuri culinare, expoziţii şi târguri gastronomice, finanţate de către Ministerul Agriculturii.
Cu Ziua Gastronomiei, dar fără despăgubiri!
Deşi ar exista bani pentru chermeze de Ziua Gastronomiei Româneşti, agricultorii privesc a pagubă când se uită pe câmp: iarna care nu se mai dă plecată începe să creeze probleme iar o bună parte din recolta pe acest an, se anunţă a fi compromisă încă din faza de germinare.
Petre Daea a anunţat că nici anul acesta, agricultorii nu vor primi despăgubiri pentru culturile distruse de îngheţ.
”În general, producţia din acest an nu va avea de suferit din cauza vremii potrivnice din ultima perioadă. În general am zis, dar cred că vor fi probleme în horticultură, la cais şi la piersic, deoarece aceste două specii erau pornite, mugurii începuseră să se umfle, iar în unele zone s-au şi deschis şi, cu siguranţă, temperaturile scăzute au afectat aceste două specii. Nu putem şti acum, în ce măsură au fost afectaţi pomii din aceste două specii, dar după ce se vor termina aceste fenomene negative, vom face determinările necesare în câmp şi laborator, pentru a vedea care este gradul de afectare la nivelul ţării”, a declarat Petre Daea.
Prezent vineri la Chişineu Criş, ministrul Agriculturii a anunţat că România va avea o Ziuă Naţională a Gastronomiei, susţinând că o astfel de iniţiatică "ar ajuta agricultura şi ar fi benefică promovării produselor româneşti".
Petre Daea, a fost prezent în oraşul Chişineu-Criş pentru a se întâlni cu fermieri din zonă, cu ocazia inaugurării unui nou centrul local APIA. Cu această ocazie, Ministrul Agriculturii, însoţit de edilul oraşului Chişineu Criş, Prefectul Aradului şi parlamentarii PSD de Arad, a vizitat o grădiniţă, Alociaţia din Pădureni, dar şi o fabrică de utilaje agricole.
Anunţul că am putea avea o Ziua Naţională a Gastronomiei a surprins întreaga suflare prezentă la eveniment.
Petre Daea a susţinut că acest demers ”Sigur ar ajuta agricultura şi promovarea produselor româneşti. Trebuie să ne promovăm pe noi, pe românii noştri, ţara noastră”. Mai mult, Daea a anunţat că data propusă pentru Ziua Naţională a Gastronomiei ar urma să fie 11 septembrie.
Ideea aparţine deputatului PSD, Mihai Mohaci, care a şi depus un proiect de lege în acest sens. Mihai Mohaci a declarat că că ideea i-a venit la Congresul Naţional de Gastronomie şi Vin 2017, iar proiectul său a fost depus la Senat şi urmează să intre în circuitul legislativ.
Dacă va primi aprobarea aleşilor poporului, pe data de 11 septembrie, românii ar trebui să aibă parte de o mulţime de manifestări, concursuri culinare, expoziţii şi târguri gastronomice, finanţate de către Ministerul Agriculturii.
Cu Ziua Gastronomiei, dar fără despăgubiri!
Deşi ar exista bani pentru chermeze de Ziua Gastronomiei Româneşti, agricultorii privesc a pagubă când se uită pe câmp: iarna care nu se mai dă plecată începe să creeze probleme iar o bună parte din recolta pe acest an, se anunţă a fi compromisă încă din faza de germinare.
Petre Daea a anunţat că nici anul acesta, agricultorii nu vor primi despăgubiri pentru culturile distruse de îngheţ.
”În general, producţia din acest an nu va avea de suferit din cauza vremii potrivnice din ultima perioadă. În general am zis, dar cred că vor fi probleme în horticultură, la cais şi la piersic, deoarece aceste două specii erau pornite, mugurii începuseră să se umfle, iar în unele zone s-au şi deschis şi, cu siguranţă, temperaturile scăzute au afectat aceste două specii. Nu putem şti acum, în ce măsură au fost afectaţi pomii din aceste două specii, dar după ce se vor termina aceste fenomene negative, vom face determinările necesare în câmp şi laborator, pentru a vedea care este gradul de afectare la nivelul ţării”, a declarat Petre Daea.