O vorba din popor spune niciodată să nu spui niciodată. ToÅ£i cei care au trecut vreodată printr-o durere de cap sfâÅŸietoare, de parcă ai făcut impact frontal cu un tir, datorită serii/ zilei dinainte spun : “Eu niciodată nu am să mai beau !”.
Secolul XXI, ne oferă leacuri anti-mahmureală la îndemână ÅŸi sub forma unei pastile. Cu sute de ani în urmă, treaba însă stătea altfel, oamenii fiind din cale afară de ingenioÅŸi ÅŸi inventivi. Mai jos sunt câteva remedii anti-mahmureală care te fac să nu mai bei, doar citind despre ele.
Finlanda :
Aici, petrecăreÅ£ii, nu doar că suferă de dureri de cap, după o noapte lungă, însă se mai ÅŸi pedepsesc singuri…ca să nu îÅŸi mai dorească să repete povestea, probabil. AÅŸadar după o “băută” urmează ÅŸi o “bătută”. Că să scape de mahmureală finlandezi, se biciuiau cu crengi de mesteacăn în timpul saunei .
Marea Britanie :
Aici treaba e clasică, ÅŸi trece cu o prăjeală că la carte. Ouă, bacon, cârnaÅ£i,pâine,ciuperci, fasole. Toate o dată, toate prăjite ÅŸi menite să spună Pa-Pa ÅŸi celei mai terbile mahmureli. În timpul lui Oliver Cromwel treaba stătea însă altfel. Cei care aveau capul “prins în menghină” se tratau inghiÅ£ind un pahar mare de apă murdară din Tamisa.
Islanda :
În cazul în care mahmureală Å£i-a afectat cu totul, gândirea, poÅ£i încerca un celebrul leac islandez. Aici mahmureală se tratează ÅŸi acum cu o terină făcută din creier ÅŸi limba de oaie.
Italia :
Un vechi proverb sicilian spune, că mahmureală nu poate trece decât dacă mănânci penis uscat de Taur. BineînÅ£eles, această practică nu mai este de notorietate acum,italienii limitându-se, la un espresso în care stă linguriţă pentru a scapă de mahmureală...
Roma antică :
CunoscuÅ£i că fiind petrecăreÅ£i de cursa lungă, cetăţenii Romei Antice tratatu mahmureala într-un mod mai mult de cât ciudat : a două zi serveau la micul dejun,papagal pane.
Turcia :
Te-ai fi aÅŸteptat că o Å£ară că Turcia, să nu aibe nevoie de leacuri anti-mahmureală.Turci nu sunt băutori înrăiÅ£i, însă atunci când o fac consumă Raki un lichior de anason, care face a două zi ….camera să se învârte. Ca leac, turcii consumă un preparat numit Kokorec. Pentru ca mahmureală să treacă o legendă turcă spune că tot ceea ce conÅ£ine stomacul unei oaie,trebuie să ajungă în stomacul “petrecăreÅ£ului”,pentru că mahmureală să treacă.
Estonia :
Nu ÅŸtim, dacă remediul estonian fucÅ£ionează sau nu, însă cu siguranţă este foarte amuzant, ÅŸi de succes posibil în cazul unei răceli. După o noapte de pomină, estononieni înmoaie ÅŸosetele în apă caldă ÅŸi vodka (iar apoi bineînÅ£eles le ÅŸi încălÅ£a), beau un ceai fierbinte, ÅŸi speră să traspire toÅ£i aburii alcolului.
Mongolia :
Tot din seria remedii “ciudate”, face parte ÅŸi tramentul mongolez.Aici ca să tratezi această boală, mâncai ochi muraÅ£i de berbec. Da…aÅ£i citit bine : ochi muraÅ£i…de berbec !
Filipine :
Cu toÅ£i aÅ£i auzit cu siguranţă de balut : un ou de gaÅŸcă,găină sau raţă, care este fiert cu tot cu embrion ÅŸi consumat ca atare. Este considerat o delicatesă de către localnici, ÅŸi este consumat cu “poftă” după o beÅ£ie bună….
O vorba din popor spune niciodată să nu spui niciodată. ToÅ£i cei care au trecut vreodată printr-o durere de cap sfâÅŸietoare, de parcă ai făcut impact frontal cu un tir, datorită serii/ zilei dinainte spun : “Eu niciodată nu am să mai beau !”.
Secolul XXI, ne oferă leacuri anti-mahmureală la îndemână ÅŸi sub forma unei pastile. Cu sute de ani în urmă, treaba însă stătea altfel, oamenii fiind din cale afară de ingenioÅŸi ÅŸi inventivi. Mai jos sunt câteva remedii anti-mahmureală care te fac să nu mai bei, doar citind despre ele.
Finlanda :
Aici, petrecăreÅ£ii, nu doar că suferă de dureri de cap, după o noapte lungă, însă se mai ÅŸi pedepsesc singuri…ca să nu îÅŸi mai dorească să repete povestea, probabil. AÅŸadar după o “băută” urmează ÅŸi o “bătută”. Că să scape de mahmureală finlandezi, se biciuiau cu crengi de mesteacăn în timpul saunei .
Marea Britanie :
Aici treaba e clasică, ÅŸi trece cu o prăjeală că la carte. Ouă, bacon, cârnaÅ£i,pâine,ciuperci, fasole. Toate o dată, toate prăjite ÅŸi menite să spună Pa-Pa ÅŸi celei mai terbile mahmureli. În timpul lui Oliver Cromwel treaba stătea însă altfel. Cei care aveau capul “prins în menghină” se tratau inghiÅ£ind un pahar mare de apă murdară din Tamisa.
Islanda :
În cazul în care mahmureală Å£i-a afectat cu totul, gândirea, poÅ£i încerca un celebrul leac islandez. Aici mahmureală se tratează ÅŸi acum cu o terină făcută din creier ÅŸi limba de oaie.
Italia :
Un vechi proverb sicilian spune, că mahmureală nu poate trece decât dacă mănânci penis uscat de Taur. BineînÅ£eles, această practică nu mai este de notorietate acum,italienii limitându-se, la un espresso în care stă linguriţă pentru a scapă de mahmureală...
Roma antică :
CunoscuÅ£i că fiind petrecăreÅ£i de cursa lungă, cetăţenii Romei Antice tratatu mahmureala într-un mod mai mult de cât ciudat : a două zi serveau la micul dejun,papagal pane.
Turcia :
Te-ai fi aÅŸteptat că o Å£ară că Turcia, să nu aibe nevoie de leacuri anti-mahmureală.Turci nu sunt băutori înrăiÅ£i, însă atunci când o fac consumă Raki un lichior de anason, care face a două zi ….camera să se învârte. Ca leac, turcii consumă un preparat numit Kokorec. Pentru ca mahmureală să treacă o legendă turcă spune că tot ceea ce conÅ£ine stomacul unei oaie,trebuie să ajungă în stomacul “petrecăreÅ£ului”,pentru că mahmureală să treacă.
Estonia :
Nu ÅŸtim, dacă remediul estonian fucÅ£ionează sau nu, însă cu siguranţă este foarte amuzant, ÅŸi de succes posibil în cazul unei răceli. După o noapte de pomină, estononieni înmoaie ÅŸosetele în apă caldă ÅŸi vodka (iar apoi bineînÅ£eles le ÅŸi încălÅ£a), beau un ceai fierbinte, ÅŸi speră să traspire toÅ£i aburii alcolului.
Mongolia :
Tot din seria remedii “ciudate”, face parte ÅŸi tramentul mongolez.Aici ca să tratezi această boală, mâncai ochi muraÅ£i de berbec. Da…aÅ£i citit bine : ochi muraÅ£i…de berbec !
Filipine :
Cu toÅ£i aÅ£i auzit cu siguranţă de balut : un ou de gaÅŸcă,găină sau raţă, care este fiert cu tot cu embrion ÅŸi consumat ca atare. Este considerat o delicatesă de către localnici, ÅŸi este consumat cu “poftă” după o beÅ£ie bună….