Înscrierea elevilor în învăţământul primar  - 2017
Înscrierea elevilor în învăţământul primar  - 2017

Înscrierea elevilor în învăţământul primar - 2017

Joi, 23 Februarie, 2017 14:06 Alina B LOCALE / NATIONALE / COPII Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Alina B LOCALE / NATIONALE / COPII Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Joi, 23 Februarie, 2017 14:06 Tiparire

1. Înscrierea elevilor în învăţământul primar  - 2017

Pentru anul scolar 2017-2018,la nivelul judetuui Arad,in proiectul planului de scolarizare ,sunt prevazute 190,5 clase pregatitoare(omogene si simultane) ,preconizandu-se 3600  de elevi care vor incepe anul scolar 2017-2018 in clasele pregatitoare.
 

Prin Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3427/2017 au fost aprobate Metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018. Potrivit metodologiei, învăţământul primar, care este obligatoriu, cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

 

 Condiţii de înscriere în învăţământul primar prevăzute de prezenta Metodologie sunt:
 

- Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare;
 

- Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.
 

În cazul în care vor exista solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi/sau unităţile de învăţământ vor consilia părinţii privind nevoia de a lua decizii în interesul educaţional al copilului şi îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluţionată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
 

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), în perioada 22 februarie - 15 martie 2017, într-un număr de 25 de centre din municipiu şi judeţ. În documentul ataşat, se află centrele, adresa şi programul de lucru, model de cerere în vederea evaluării psihosomatice.
 

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu şi, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi, în conformitate cu solicitările părinţilor şi cu prevederile prezentei metodologii.
 

În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi al căror domiciliu se află în afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice, stabilite în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
 

Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului; existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi; existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte; existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă.
 

În cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi din afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare. Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învăţământ şi se aplică după criteriile generale.
 

Calendarul înscrierilor:

În conformitate cu prevederile Metodologiei, înscrierea în învăţământul primar va avea loc în perioada 27 februarie - 16 martie 2017 la sediul unităţilor de învăţământ sau prin completarea online a unei cereri tip de înscriere, urmând ca cererea să fie validată la unitatea de învăţământ unde se doreşte înscrierea.
 

În perioada 23 februarie-2 martie 2017, în unităţile de învăţământ preşcolar vor avea loc întâlniri de informare şi consiliere a părinţilor copiilor din grădiniţe cu privire la înscrierea în învăţământul primar 2017 - 2018.
 

În perioada 23 februarie-2 martie 2017, în fiecare unitate şcolară cu nivel de învăţământ primar se va organiza “Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul didactic din unitatea de învăţământ.

 

Precizăm faptul că următoarele unităţi de învăţământ nu au circumscripţie şcolară:
 

- Colegiul Naţional “Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” Arad;
 

- Unităţile de învăţământ Liceul Teoretic ”Adam Muller Guttebrunn” Arad, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Arad - pentru clasele în Limba germană maternă;
 

- Unităţile de învăţământ Colegiul Csiky Gergely Arad, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, Şcoala Gimnazială “Fraţii Neuman” Arad, Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” Arad - pentru clasele în Limba maghiară maternă;
 

- Unităţile de învăţământ Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” Arad,  Şcoala Gimnazială “Caius Iacob” Arad,  Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan” Arad - pentru clasele de step by step.
 

Înscrierea se va realiza pe baza unei proceduri specifice şi a unor criterii specifice, în aceeaşi perioadă prevăzută de calendar. Mai multe informaţii se pot obţine la secretariatele acestor unităţi de învăţământ.

 

Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, Ziua Porţilor deschise, Întâlniri ale părinţilor în grădiniţe, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică sunt afişate pe site-ul ISJ Arad, www.isjarad.ro şi pe site-urile şi la sediul unităţilor de învăţământ.

 

De asemenea, pentru orice informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, ISJ Arad a pus la dispozitia celor interesati, telverde, 0800816257, în intervalul orar 8.00-16.00, care va funcţiona pe perioada 21 februarie –13 aprilie 2017, la care părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar.
 

2.Informare privind etapele de mobilitate

           

            Cadrele didactice titulare aflate în situaţia de completare a normei didactice în şedinţă publică, în conformitate cu art. 33 din Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2017-2018, aprobată prin OMENCS 5739/14.11.2016, cu modificările şi completările ulterioare sunt:

- Cadre didactice care completează norma didactică pe perioadă determinată în altă unitate de învăţământ/consorţiu faţă de cea în care sunt titulare

- Cadre didactice care completează norma didactică pe perioadă nedeterminată în aceeaşi unitate de învăţământ/consorţiu în care sunt titulare sau în altă unitate de învăţământ/consorţiu faţă de cea în care sunt titulare


         Dosarul se depune la ISJ Arad, biroul nr. 7, în perioada 23-24 februarie 2017, conform următorului program:
- Joi 23.02.2017 între orele 11.00-15.00
- Vineri 24.02.207 între orele 11.00-13.30


Organizarea probelor practice orale pentru completările de normă didactică au loc în data de 27 februarie 2017


Şedinţa publică pentru completarea normei didactice va avea loc în data de 28 februarie 2017


Personalul didactic de predare cu normă incompletă în anul şcolar 2017-2018, a cărui completare de normă nu a fost soluţionată la nivelul unităţii/consorţiului sau care solicită completarea normei pe perioadă nedeterminată, întocmeşte dosarul pe baza cererii tip (Anexa nr.14 la Metodologie, pag.81) şi îl înregistrează la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean ARAD, în perioada: 23-24 februarie 2017.

 

Şedinţa de repartizare pentru soluţionarea completărilor de normă, organizată de Comisia judeţeană de mobilitate a personalului didactic de predare, se desfăşoară în sala de şedinţe a ISJ ARAD, Etajul II:

Marţi, 28 februarie 2017, ora 11,00 (toate specialităţile).

 

Purtător de cuvânt ISJ Arad,

Inspector şcolar, prof. Laura NĂDĂBAN

Înscrierea elevilor în învăţământul primar  - 2017

1. Înscrierea elevilor în învăţământul primar  - 2017

Pentru anul scolar 2017-2018,la nivelul judetuui Arad,in proiectul planului de scolarizare ,sunt prevazute 190,5 clase pregatitoare(omogene si simultane) ,preconizandu-se 3600  de elevi care vor incepe anul scolar 2017-2018 in clasele pregatitoare.
 

Prin Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3427/2017 au fost aprobate Metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018. Potrivit metodologiei, învăţământul primar, care este obligatoriu, cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

 

 Condiţii de înscriere în învăţământul primar prevăzute de prezenta Metodologie sunt:
 

- Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare;
 

- Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.
 

În cazul în care vor exista solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi/sau unităţile de învăţământ vor consilia părinţii privind nevoia de a lua decizii în interesul educaţional al copilului şi îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluţionată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
 

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), în perioada 22 februarie - 15 martie 2017, într-un număr de 25 de centre din municipiu şi judeţ. În documentul ataşat, se află centrele, adresa şi programul de lucru, model de cerere în vederea evaluării psihosomatice.
 

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu şi, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi, în conformitate cu solicitările părinţilor şi cu prevederile prezentei metodologii.
 

În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi al căror domiciliu se află în afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice, stabilite în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
 

Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului; existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi; existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte; existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă.
 

În cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi din afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare. Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învăţământ şi se aplică după criteriile generale.
 

Calendarul înscrierilor:

În conformitate cu prevederile Metodologiei, înscrierea în învăţământul primar va avea loc în perioada 27 februarie - 16 martie 2017 la sediul unităţilor de învăţământ sau prin completarea online a unei cereri tip de înscriere, urmând ca cererea să fie validată la unitatea de învăţământ unde se doreşte înscrierea.
 

În perioada 23 februarie-2 martie 2017, în unităţile de învăţământ preşcolar vor avea loc întâlniri de informare şi consiliere a părinţilor copiilor din grădiniţe cu privire la înscrierea în învăţământul primar 2017 - 2018.
 

În perioada 23 februarie-2 martie 2017, în fiecare unitate şcolară cu nivel de învăţământ primar se va organiza “Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul didactic din unitatea de învăţământ.

 

Precizăm faptul că următoarele unităţi de învăţământ nu au circumscripţie şcolară:
 

- Colegiul Naţional “Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” Arad;
 

- Unităţile de învăţământ Liceul Teoretic ”Adam Muller Guttebrunn” Arad, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Arad - pentru clasele în Limba germană maternă;
 

- Unităţile de învăţământ Colegiul Csiky Gergely Arad, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, Şcoala Gimnazială “Fraţii Neuman” Arad, Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” Arad - pentru clasele în Limba maghiară maternă;
 

- Unităţile de învăţământ Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” Arad,  Şcoala Gimnazială “Caius Iacob” Arad,  Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan” Arad - pentru clasele de step by step.
 

Înscrierea se va realiza pe baza unei proceduri specifice şi a unor criterii specifice, în aceeaşi perioadă prevăzută de calendar. Mai multe informaţii se pot obţine la secretariatele acestor unităţi de învăţământ.

 

Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, Ziua Porţilor deschise, Întâlniri ale părinţilor în grădiniţe, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică sunt afişate pe site-ul ISJ Arad, www.isjarad.ro şi pe site-urile şi la sediul unităţilor de învăţământ.

 

De asemenea, pentru orice informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, ISJ Arad a pus la dispozitia celor interesati, telverde, 0800816257, în intervalul orar 8.00-16.00, care va funcţiona pe perioada 21 februarie –13 aprilie 2017, la care părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar.
 

2.Informare privind etapele de mobilitate

           

            Cadrele didactice titulare aflate în situaţia de completare a normei didactice în şedinţă publică, în conformitate cu art. 33 din Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2017-2018, aprobată prin OMENCS 5739/14.11.2016, cu modificările şi completările ulterioare sunt:

- Cadre didactice care completează norma didactică pe perioadă determinată în altă unitate de învăţământ/consorţiu faţă de cea în care sunt titulare

- Cadre didactice care completează norma didactică pe perioadă nedeterminată în aceeaşi unitate de învăţământ/consorţiu în care sunt titulare sau în altă unitate de învăţământ/consorţiu faţă de cea în care sunt titulare


         Dosarul se depune la ISJ Arad, biroul nr. 7, în perioada 23-24 februarie 2017, conform următorului program:
- Joi 23.02.2017 între orele 11.00-15.00
- Vineri 24.02.207 între orele 11.00-13.30


Organizarea probelor practice orale pentru completările de normă didactică au loc în data de 27 februarie 2017


Şedinţa publică pentru completarea normei didactice va avea loc în data de 28 februarie 2017


Personalul didactic de predare cu normă incompletă în anul şcolar 2017-2018, a cărui completare de normă nu a fost soluţionată la nivelul unităţii/consorţiului sau care solicită completarea normei pe perioadă nedeterminată, întocmeşte dosarul pe baza cererii tip (Anexa nr.14 la Metodologie, pag.81) şi îl înregistrează la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean ARAD, în perioada: 23-24 februarie 2017.

 

Şedinţa de repartizare pentru soluţionarea completărilor de normă, organizată de Comisia judeţeană de mobilitate a personalului didactic de predare, se desfăşoară în sala de şedinţe a ISJ ARAD, Etajul II:

Marţi, 28 februarie 2017, ora 11,00 (toate specialităţile).

 

Purtător de cuvânt ISJ Arad,

Inspector şcolar, prof. Laura NĂDĂBAN

Stiri asemanatoare

Mașină în flăcări în Micălaca

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 18:49

Mașină în flăcări în Micălaca

Detașamentul Arad a intervenit astăzi (3 ianuarie), în cartierul Micălaca, zona 300 pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un autoturism.   La sosirea echipajului de in ...

Un șofer de 18 ani a omorât doi oameni care mergeau pe lângă șosea

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 08:20

Un șofer de 18 ani a omorât doi oameni care mergeau pe lângă șosea

Un tragic accident rutier care s-a soldat cu moartea a doi oameni s-a petrecut vineri seara în comuna doljeană Ostroveni, sat Lișteava.   La fața locului, pe DN 55, polițiști di ...

Ultimele zile ale lui 2024 la UVVG au fost dedicate Galei Premiilor Academice

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 12:41

Ultimele zile ale lui 2024 la UVVG au fost dedicate Galei Premiilor Academice

Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad a organizat seara trecută Gala Premiilor Academice UVVG, un eveniment dedicat recunoașterii meritelor și a efortului depus de membrii marii fami ...

Mașină în flăcări în Micălaca

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 18:49

Mașină în flăcări în Micălaca

Detașamentul Arad a intervenit astăzi (3 ianuarie), în cartierul Micălaca, zona 300 pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un autoturism.   La sosirea echipajului de in ...

Deși suntem în spațiul Schengen, MAI a început controalele aleatorii în zona de frontieră din a treia zi de liberă trecere

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 16:54

Deși suntem în spațiul Schengen, MAI a început controalele aleatorii în zona de frontieră din a treia zi de liberă trecere

Miercuri dimineața, Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale, respectiv Poliția Română, Poliția de Frontieră și Jandarmeria Română, a derulat controale în pro ...

Pericol de explozie pe calea ferată. Circulația feroviară întreruptă timp de aproape 6 ore

Sambata, 04 Ianuarie, 2025 08:47

Pericol de explozie pe calea ferată. Circulația feroviară întreruptă timp de aproape 6 ore

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, vineri, începând cu ora 15:38, traficul feroviar a fost întrerupt în zona HM Albești Târna ...

România închide anul 2024 cu peste 200 de kilometri noi de autostradă și drum expres

Joi, 02 Ianuarie, 2025 10:56

România închide anul 2024 cu peste 200 de kilometri noi de autostradă și drum expres

În total, România a închis anul 2024 cu aproape 201 de kilometri noi de autostradă și drum expres, dintre care, cei mai mulți – 102 km, pe Autostrada Moldovei A7. ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Câte zile libere și minivacanțe vor avea românii în 2025! Calendarul complet

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 16:09

Câte zile libere și minivacanțe vor avea românii în 2025! Calendarul complet

În 2025, angajații din România vor beneficia de 17 zile libere legale, dintre care 13 vor cădea în timpul săptămânii și 4 vor fi în weekend. Un aspect remarcabi ...

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

Miercuri, 05 Iunie, 2024 15:48

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

În această după-amiază (5 iunie), în jurul orei 15:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un ...

Studenții au reducere pe tren din 1 ianuarie 2025 doar în anumite condiții. Anunțul făcut de CFR Călători

Vineri, 03 Ianuarie, 2025 09:26

Studenții au reducere pe tren din 1 ianuarie 2025 doar în anumite condiții. Anunțul făcut de CFR Călători

Prin art. XXIX alin. (1) al Ordonanței de Urgență nr. 156 din 30 decembrie 2024 publicată în Monitorul Oficial nr. 1334 din 31 decembrie 2024, în anul 2025, prin derogare de la pr ...

Nu parca în zonă, trece un mastodont – vezi traseul!

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 11:15

Nu parca în zonă, trece un mastodont – vezi traseul!

În intervalul 17 octombrie (ora 16.00) - 18 octombrie (ora 8.00),  străzile Păstorului, Lipovei și Prutului vor fi tranzitate de câteva transporturi agabaritice constând ...

Accident cu două victime încarcerate între Dezna și Buhani

Miercuri, 16 Octombrie, 2024 10:56

Accident cu două victime încarcerate între Dezna și Buhani

Azi dimineață (16 octombrie), în jurul orei Ora 09.30 o mașină s-a răsturnat între Dezna și Buhani.   În urma accidentului au rezultat 2 victime incarcerate conști ...

Curătenia de toamnă – programul de colectare a biodeșeurilor voluminoase

Marti, 15 Octombrie, 2024 10:49

Curătenia de toamnă – programul de colectare a biodeșeurilor voluminoase

Începând cu această săptămână, în municipiul Arad se desfășoară programul de colectare gratuită a biodeșeurilor provenite din grădini și parcuri și a deșeuril ...



Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.