INGREDIENTE:
1 săculeţ scoici proaspete (2 kg)
2 legături pătrunjel proaspăt
2-3 linguri ulei de măsline
5-6 căţei usturoi, 1 praz
150 ml vin alb şi lămâie
piper negru şi alb
MOD DE PREPARARE:
Se spală bine scoicile, trecându-le sub un jet de apă rece, răzuind fitilul extern al scoicilor, care nu este comestibil. Îndepărtarea acestor fire este puţin dificilă, motiv pentru care vă recomandăm repetarea operaţiunii de două, chiar trei ori. Dacă scoicile sunt deschise, înainte de a le găti, loviţi-le uşor, pentru a se închide. Astfel aflăm dacă sunt vii. Aşezaţi scoicile curăţate într-un castron cu apă rece. Puneţi uleiul într-otigaie, adăugaţi usturoiul tăiat mărunt, pe care îl căliţi timp de un minut. Puneţi scoicile şi adăugaţi vinul. Acoperiţi-le cu un capac şi înăbuşiţi timp de 4-5 minute. Din când în când scuturaţi vasul, astfel ajutând scoicile să se deschidă. O dată deschise, dacă este necesar, continuaţi fierberea încă un minut., după care presăraţi piperul, pătrunjelul şi zeamă de lămâie după gust. Scoicile se vor servi calde, cu bruschette rumenite şi condimentate cu usturoi.
RECOMANDARE!
Nu gătiţi decât scocile complet închise şi nu consumaţi decât scoicile complet deschise!
Echipa Bruschetteria Prinzz vă doreşte Poftă Bună!
INGREDIENTE:
1 săculeţ scoici proaspete (2 kg)
2 legături pătrunjel proaspăt
2-3 linguri ulei de măsline
5-6 căţei usturoi, 1 praz
150 ml vin alb şi lămâie
piper negru şi alb
MOD DE PREPARARE:
Se spală bine scoicile, trecându-le sub un jet de apă rece, răzuind fitilul extern al scoicilor, care nu este comestibil. Îndepărtarea acestor fire este puţin dificilă, motiv pentru care vă recomandăm repetarea operaţiunii de două, chiar trei ori. Dacă scoicile sunt deschise, înainte de a le găti, loviţi-le uşor, pentru a se închide. Astfel aflăm dacă sunt vii. Aşezaţi scoicile curăţate într-un castron cu apă rece. Puneţi uleiul într-otigaie, adăugaţi usturoiul tăiat mărunt, pe care îl căliţi timp de un minut. Puneţi scoicile şi adăugaţi vinul. Acoperiţi-le cu un capac şi înăbuşiţi timp de 4-5 minute. Din când în când scuturaţi vasul, astfel ajutând scoicile să se deschidă. O dată deschise, dacă este necesar, continuaţi fierberea încă un minut., după care presăraţi piperul, pătrunjelul şi zeamă de lămâie după gust. Scoicile se vor servi calde, cu bruschette rumenite şi condimentate cu usturoi.
RECOMANDARE!
Nu gătiţi decât scocile complet închise şi nu consumaţi decât scoicile complet deschise!
Echipa Bruschetteria Prinzz vă doreşte Poftă Bună!