Includerea nucilor în regimul alimentar ar permite scăderea colesterolului, potrivit unui studiu american realizat pe un eÈ™antion de persoane cu risc de diabet, publicat în revista BMJ Open Diabetes Research & Care È™i preluat de Le Parisien, semnalează site-ul 20minutes.fr, citat de Agerpres.
Cercetători de la Universitatea Yale au supus studiului un număr de 112 persoane, pe care le-au împărÈ›it în două grupe. În primul grup, participanÈ›ii au beneficiat de sfaturi privind nutriÈ›ia È™i au urmat un regim sărac în calorii. În celălalt grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit, fără a primi vreun sfat.
Apoi, cercetătorii le-au cerut unor persoane alese la întâmplare să consume zilnic, în plus față de regimul lor, 56 de grame de nuci (336 de calorii). Celelalte persoane nu au mâncat nuci timp de È™ase luni.
După această perioadă, cercetătorii au constatat o scădere a colesterolului rău (LDL) È™i a colesterolului global în cazul persoanelor care consumaseră zilnic nuci.
DeÈ™i nucile aduc beneficii organismului, datorită acizilor graÈ™i, vitaminelor È™i mineralelor pe care le conÈ›in, trebuie să se evite consumul excesiv, pentru că sunt calorice È™i ar putea favoriza o creÈ™tere în greutate.
Includerea nucilor în regimul alimentar ar permite scăderea colesterolului, potrivit unui studiu american realizat pe un eÈ™antion de persoane cu risc de diabet, publicat în revista BMJ Open Diabetes Research & Care È™i preluat de Le Parisien, semnalează site-ul 20minutes.fr, citat de Agerpres.
Cercetători de la Universitatea Yale au supus studiului un număr de 112 persoane, pe care le-au împărÈ›it în două grupe. În primul grup, participanÈ›ii au beneficiat de sfaturi privind nutriÈ›ia È™i au urmat un regim sărac în calorii. În celălalt grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit, fără a primi vreun sfat.
Apoi, cercetătorii le-au cerut unor persoane alese la întâmplare să consume zilnic, în plus față de regimul lor, 56 de grame de nuci (336 de calorii). Celelalte persoane nu au mâncat nuci timp de È™ase luni.
După această perioadă, cercetătorii au constatat o scădere a colesterolului rău (LDL) È™i a colesterolului global în cazul persoanelor care consumaseră zilnic nuci.
DeÈ™i nucile aduc beneficii organismului, datorită acizilor graÈ™i, vitaminelor È™i mineralelor pe care le conÈ›in, trebuie să se evite consumul excesiv, pentru că sunt calorice È™i ar putea favoriza o creÈ™tere în greutate.