Ziua Internațională a dulciurilor acoperite cu ciocolată se sărbătorește în data de 16 decembrie, a fiecărui an.
Istoria ciocolatei începe în Mesoamerica. Băuturile fermecate din ciocolată datează din anul 1900 î.Hr. Aztecii credeau că semințele de cacao erau darul lui Quetzalcoatl, zeul Înțelepciunii, iar semințele aveau o valoare atât de mare încât erau folosite ca o formă de monedă.
După sosirea ciocolatei în Europa, din expedițiile pe mare, în secolul al XVI-lea, zahărul a fost adăugat și a devenit popular claselor conducătoare ale societăților europene, iar, mai apoi, în rândul oamenilor de rând. Jose de Acosta, un misionar spaniol care a trăit în Peru și apoi, Mexic, la sfârșitul secolului al XVI-lea, a descris utilizarea sa în mod general.
Pentru a sărbători această zi, în care învelim totul în ciocolată, putem ieși la o mini fântână de ciocolată accesibilă, apoi, cumpărăm ce anume ne place, fie că e ciocolată neagră sau cu lapte, și ne bucurăm de alimentele acoperite cu ciocolată, din confortul casei noastre. De asemenea, putem sărbători cumpărând sirop de ciocolată, îl încălzim într-un castron și adăugăm un castron de înghețată peste tot acest topping.
Există o mulțime de deserturi delicioase pe care le puteți face în această zi. Cu toții merităm un tratament din când în când, și ce fel de mâncare mai dulce decât un desert pe bază de ciocolată, am putea găsi? De la budinca lipicioasă de caramel la fondantul de ciocolată neagră.
Sursa: naratiunea.ro
foto: pixabay.com