Revolut lansează un produs de refinanţare a împrumuturilor luate la alte bănci

Data publicare: Vineri, 19 Aprilie, 2024 Total: 410 accesari

Revolut lansează un produs de refinanţare a împrumuturilor luate la alte bănci

Revolut lansează un produs de refinanţare a împrumuturilor luate la alte bănci, România fiind prima piată pe care intră cu acest tip de credit de nevoi personale.

 

Rata dobânzii este fixă pe toată perioada de creditare. În funcţie de profilul clientului şi suma solicitată, dobânda poate varia între 6,99% şi 15,99%. Perioada de rambursare este de cel mult 60 de luni.

 

În august 2022, banca a lansat pe piata locală creditul de consum şi a ajuns la un volum de împrumuturi aprobate de 1,3 miliarde lei. Produsele de creditare sunt oferite de Revolut Bank, entitate licenţiată în Lituania, care derulează operaţiuni bancare în Spaţiul Economic European (SEE).

 

Solicitarea de refinanţare se face direct din aplicaţie, iar informaţiile privind facilităţile de creditare eligibile pentru refinanţare sunt extrase automat din surse oficiale şi prezentate clientului în vederea selectării creditelor pe care doreşte să le refinanţeze, oferindu-i acestuia posibilitatea de a vedea, în timp real, potenţialul impact al refinanţării în totalul de plată lunar.

  

Un exemplu de calcul: pentru un credit de refinanţare Revolut, un client care împrumută 35.000 lei pe un termen de 60 de luni, cu o dobândă anuală fixă de 8,29%, va avea un total de plată de 42.872,48 lei, iar suma de plată lunară va fi de 714,54 lei. Dobânda anuală efectivă (DAE) este 8,62%. Clientul va fi supus unei verificări de credit; Se pot refinanţa doar credite acordate în lei.

 

Sursa: produsinardeal.ro