S-a lansat Salt Bank, prima bancă românească 100% digitală

Data publicare: Vineri, 05 Aprilie, 2024 Total: 446 accesari

S-a lansat Salt Bank, prima bancă românească 100% digitală

Salt Bank, prima bancă româ­neas­că 100% digitală, entitate nou creată ca urmare a achiziţionării Idea Bank de către Banca Transilvania, s-a lansat in 4 aprilie Această bancă va intra în compe­tiţie atât cu băncile tradiţionale, cât şi cu fintechurile.

 

”Acum un an si ceva s-a scris prima linie de cod pentru această bancă. Da, reprezentam un salt in tehnologie, un salt in banking. Dar, vrem sa ramanem modesti, cu picioarele pe pamant. Aducem primul neobank facut 100% in Romania”, a declarat astazi Gabriela Nistor, CEO al Salt Bank, la inceputul conferintei de lansare a Salt Bank.

 

Salt Bank, fosta Idea Bank, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a majorat în decembrie 2023 capitalul social cu 165 milioane lei prin aport în numerar de la Banca Transilvania (163 mil. lei) şi BT Investments (2 mil. lei).

 

Ca urmare a majorării, capitalul social al Salt Bank ajunsese la 417 mil. lei, integral subscris şi vărsat, împărţit în 4.169.760.000 acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei fiecare.

 

În anul 2022 s-a finalizat integra­rea Idea Bank, redenumită Salt Bank, în Grupul Banca Transilvania, această bancă rămânând ca o entitate de sine stătătoare.

 

Sursa: produsinardeal.ro