Teodora Ciunta, fostă angajată a Primăriei Arad, a scăpat cu o condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare

Data publicare: Luni, 05 Februarie, 2024 Total: 1892 accesari

Teodora Ciunta, fostă angajată a Primăriei Arad, a scăpat cu o condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare

Condamnă pe inculpata Teodora Ciunta la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de supraveghere de 4 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Confiscă de la inculpată suma de 5.000 euro sau echivalentul în lei, la cursul valutar Leu/Euro al BNR din ziua plăţii. Dispune înfiinţarea sechestrului asigurator şi al popririi asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile şi a conturilor inculpatei, până la concurenţa sumelor de 2.000 lei şi 5.000 euro sau echivalentul în lei, la cursul valutar leu/euro al BNR din ziua plăţii în vederea garantării executării măsurii de siguranţă a confiscării speciale precum a cheltuielilor de judecată. Obligă inculpata la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 1.000 lei în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Arad.

 

Aceasta este decizia Tribunalului Arad în cazul fostei angajate a Primăriei Arad, Teodora Ciunta, cea care a promis influențe pentru unele angajări pentru care nu a făcut mai nimic în afară de a lua ”taxa protrivită”.

 

Citește și : Fostă angajată a Primăriei Arad reținută de DNA pentru trafic de influență de peste 90.000 de euro. Punct de vedere al Primăriei Arad și al Consiliului Județean Arad

Traficul de influență a doamnei în cauză a fost conform acuzațiilor DNA de peste 90.000, însă instanța a hotărât doar confiscarea  a 5000 de euro reprezentând o tranță cu care a fost prinsă în flagrant, și de două ori câte 2000 de lei, pe lângă munca în folosul comunității. Cu alte cuvinte, până la urmă, o balanță extrem de pozitivă pentru fosta angajată a Primăriei Arad.