O mama împreună cu copilul de 5 luni, s-a aruncat de la etajul al treilea pentru a scăpa din incendiul izbucnit în imobil

Data publicare: Joi, 11 Ianuarie, 2024 Total: 643 accesari

O mama împreună cu copilul de 5 luni, s-a aruncat de la etajul al treilea pentru a scăpa din incendiul izbucnit în imobil

O tânără de 30 de ani, mamă a unui bebeluş de cinci luni, a sărit de la etajul trei al unui bloc din municipiul Iaşi, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări.

 

Incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc cu patru etaje din Iași, fiind anunțat prin 112 în jurul orei 15.00, iar la fața locului au fost trimise mai multe autospeciale de pompieri, conform ISU Iași.

 

Femeia se afla cu bebeluşul într-o cameră a cărei uşă s-a blocat. Pentru a se salva din incendiu, mama a învelit bebeluşul într-o pătură şi a sărit de la etaj.

 

„Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicală și o contuzie toraco-abdominală, cât și o fractură de bazin. Are o arsură prin flacără gradele 1-2 pe 9% din suprafața corporală. Copilul, în vârstă de 5 luni, are politraumă prin cădere de la înălțime, traumatism cranio- cerebral sever cu înfundarea cutiei craniene. La momentul predării la UPU Pediatrie, a intrat în stop cardio-respirator și au început cei de la Pediatrie manevrele de resuscitare", a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

 

Bebelușul era în stare foarte gravă, la fel și femeia. Copilul a intrat la spital în stop cardio-respirator, dar medicii au reușit inițial să-l resusciteze. Joi dimineață, copilul a murit. Atât pompierii cât și polițiștii au deschis anchete, pentru a determina de la ce a pornit incendiul.
Foto: ISU Iași