Soleanca - supa rusească antimahmureală, perfectă după sărbători. Rețetă oferită Ghidului Arădean de chef Toni

Data publicare: Marti, 02 Ianuarie, 2024 Total: 2055 accesari

Soleanca - supa rusească antimahmureală, perfectă după sărbători. Rețetă oferită Ghidului Arădean de chef Toni

Soleanca sau solyanka este, probabil, cea mai populară supă rusească, servită în special după sărbătorile de iarnă.

 

Nu se știe cine a inventat acest preparat, dar legenda spune că după o masă copioasă de sărbătoare au rămas prea multe mezeluri neatinse, iar o gospodină a decis să le unească într-o ciorbă și uite că așa ar fi apărut Soleanca.

 

În prezent Soleanca este o rețetă de top în restaurantele cu specific rusesc. Se fac semifabricate din ingredient si se asamblează  înainte de servire, in stilul street food-ului asiatic

 

În rândurile de mai jos vă prezentăm una dintre zecile sau chiar sutele de rețete de Soleanca, oferită în exclusivitate Ghidului Arădean de cheful rus Toni.

 

Ingrediente:

 

-1 kg pupal de vită,

-250 g limbă,

-250 g rinichi,

-250 g șuncă fiartă,

-250 g cârnați picanți,

-250 g cremwurști,

-500 g castraveți murați,

-200 g unt,

-2 cepe medii,

-o căpățână de usturoi,

-50 g pastă de roșii,

-piper boabe

-frunze de dafin,

-sare,

-măsline,

-capere,

-lămâie,

-smântână

 

Mod de preparare:

 

În 3,5 litri de apă se fierbe 1 kg de pulpă de vită până când carnea este aproape fiartă, apoi se scoate si se taie in feliute de 1-2 cm grosime, după care se pune inapoi în supă.

 

Se adaugă - 250 g limbă fiartă, 250 g rinichi, câte 250 g de șuncă fiartă, cârnati picanți și cremwursti.

 

Între timp se feliază 500 g castraveti murati din în saramură.

 

În 200 g de unt se călesc usor 2 cepe, o căpățână de usturoi, se adaugă 50 g pastă de rosii și 2 polonice de supă. Se fierbe 15 min dupa care se adaugă in supă.

 

Se adauga piper boabe, frunze de dafin și sare dacă este nevoie și se mai fierbe 30 min.

 

Se serveste cu măsline, capere, lămâie cuburi si smântînă.

 

Poftă bună!