BCR a lansat o nouă emisiune de obligaţiuni nepreferenţiale de 1 miliard de lei, la o dobândă de 7,55%

Data publicare: Marti, 12 Decembrie, 2023 Total: 549 accesari

BCR a lansat o nouă emisiune de obligaţiuni nepreferenţiale de 1 miliard de lei, la o dobândă de 7,55%

Banca Comercială Română (BCR) a lansat o nouă emisiune de obligaţiuni nepreferenţiale în valoare de un miliard de lei. Emisiunea constă în obligaţiuni senior nepreferenţiale cu o maturitate de şase ani şi urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

 

Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch şi Baa2 din partea Moody’s, potrivit unui comunicat de presă.

 

Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât în primele ore după deschidere au fost înregistrate ordine de peste 500 milioane de lei, valoare care a crescut la 1,2 miliarde de lei într-un timp foarte scurt, scriu reprezentanţii BCR. Astfel, randamentul de 100 bps peste randamentul titlurilor de stat s-a translatat într-o rată a dobânzii de 7,55%.

 

În ultimii trei ani, banca a emis obligaţiuni în valoare de peste opt miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de Valori Bucureşti. Valoarea cumulată a celor zece emisiuni de obligaţiuni listate de BCR la BVB este de 8,6 miliarde de lei.

 

Prin această emisiune, BCR a mai făcut un pas înainte în procesul de conformare cu reglementările Uniunii Europene privind capacitatea minimă pe care trebuie să o deţină băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţele minime pentru fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL) şi ghidurile MREL, în conformitate cu strategia de rezoluţie.

 

Sursa: produsinardeal.ro