Un hackaton din pasiune pentru Arad

Data publicare: Luni, 11 Decembrie, 2023 Total: 1322 accesari

Un hackaton din pasiune pentru Arad

În acest sfârșit de săptămână, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a organizat cea de a II-a ediție a concursului „hack4arad”. S-au adunat pentru un weekend studenți, masteranzi, absolvenți de la Facultatea de Științe Exacte, profilul de Informatică, și de la Facultatea de Inginerie, profilul de Automatizare și Informatică Aplicată, precum și elevi ai liceelor și școlilor arădene. Toți acești mega-pasionați de tehnologie au muncit peste 24 de ore, mulți dintre ei aproape în continuu, pentru a găsi soluții fezabile pentru problemele cu care se confruntă Aradul.

           
Concursul a fost organizat de prof. univ. dr. Mariana Nagy, cu susținerea rectorului universității, Ramona Lile, a decanului facultății de Științe Exacte, Marius Tomescu; a prodecanului Crina Bejan și a directorului de departament Lorena Popa. Participanții au beneficiat de ajutorul unor profesioniști în domeniile respective.


Atât studenții și elevii cât și organizatorii au ținut să mulțumească mentorilor: Sorin și Ioana Igna de la AI Automation Initiative, Codruț Covaci de la Mesh Software, Florin Truț de la Ligiscool, Florin Barna de la Liceul Național de Informatică, Dan Deac, lector universitar; Flavius Petcuț, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie, specializarea Automatizare și Informatică Aplicată, Vlad Drăgoi, lector universitar la Facultatea de Științe Exacte din cadrul UAV, Anca Lasc de la QST. Totodată, toți cei menționați le-au mulțumit sponsorilor: Banca Transilvania, Quick Suite Trading (QST),  AI Automation Initiative, Mesh Software, Computer Voice Systems, BB Computer, Wexa, Active Net.


Organizatorii s-au asigurat ca premiile să fie denumite la fel de ingenios precum proiectele realizate. Astfel, Delta Force a primit premiul pentru robotul verde; Urban_Dev_Crew pentru smart public transport; Not a Bug but a Feature pentru portal open data, X2 pentru smart home, Digital Heroes pentru jocul „Aradul mai curat”, Neuron pentru monitorizarea transportului public; Hackerii pentru realizarea unui portal smart al orașului, iar echipa Alfa Pi-oneers pentru automatizare.

Margareta Szego