Rudolf, arădeanul de doar 27 de ani care a murit pe frontul din Ucraina

Data publicare: Miercuri, 25 Octombrie, 2023 Total: 684 accesari

Rudolf, arădeanul de doar 27 de ani care a murit pe frontul din Ucraina

Un român a murit pe frontul din Ucraina. Era înrolat voluntar, în divizia luptătorilor străini care ajută trupele Kievului să respingă invazia rusească, era din Arad și avea doar 27 de ani

 

Rudolf Wittman, născut și crescut în Arad, a plecat în urmă cu un an pe frontul din Ucraina. Se inrolase acum un an ca voluntar în divizia luptătorilor străini care ajută trupele Kievului să respingă invazia rusească. Avea doar 27 de ani, iar experiența din Ucraina i-a adus și o altă experiență, una frumoasă, alături de o ucraineancă, Ivona, cu care urma să se căsătorească la sfârșitul rîzboiului.


Anunțul trist a fost făcut chiar de tânăra ucraineancă prin intermediul mesaj emoționant pe rețele sociale, la scurt timp după moartea lui.


„Ți-ai dat viața pentru Ucraina, pentru un război care nu trebuia să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea un viitor”, a scris tânăra pe rețele de socializare.

 

Potrivit oficialilor de la Kremlin, de la începutul războiului, peste 1.500 de mercenari români ar fi luptat de partea Ucrainei.