Bărbaţii care se masturbează pot rămâne invalizi. Uluitor ce se credea despre masturbare în secolul al XIX-lea

Data publicare: Vineri, 20 Octombrie, 2023 Total: 774 accesari

Bărbaţii care se masturbează pot rămâne invalizi. Uluitor ce se credea despre masturbare în secolul al XIX-lea

Sfaturile oferite în trecut despre actul intim ne par astăzi deplasate sau chiar amuzante.

 

În 1861, a apărut la New York un ghid despre sex numit „Cartea Naturii“ de James Ashton, care le oferea bărbaţilor şi femeilor informaţii, printre altele, despre actul intim, masturbare şi metodele de contracepţie.

 

Ashton, care se recomanda „conferenţiar pe probleme de fiziologie sexuală“, considera că sexul copilului este determinat de partenerul mai „viguros”.

 

„Femeile cu un apetit sexual mai ridicat vor naşte fete, iar cele cu un temperament mai rece, băieţi. Când cei doi parteneri au o dorinţă sexuală moderată, vor naşte copii de ambele sexe. Când femeii îi lipseşte apetitul sexual, rareori rămâne însărcinată“, relata Ashton.

 

Ashton a definit şi orgasmul şi a spus de ce nu aveau femeile la punctul maxim al plăcerii:

 

„În uniunea sexuală, punctul extatic al plăcerii se numeşte, în termeni medicali, orgasm, iar la unii bărbaţi este atât de intens încât pe moment devin perfect insensibili la orice se petrece în jurul lor. Orgasmul este urmat de o stare de epuizare care induce somn. La femei, orgasmul nu este întotdeauna experimentat, iar unele femei cu un temperament mai rece nu ştiu ce este, deşi sunt adesea excitate şi simt o oarecare plăcere“, explică Ashton, care avertizează că, tot la femei, orgasmul poate afecta sistemul nervos.

 

James Ashton considera că masturbarea este „nenaturală” şi că persoanele care o practicau se puteau trezi cu afectarea organelor sexuale şi a capacităţilor intelectuale. Mai mult, autorul spunea că bărbaţii care se masturbează pot rămâne invalizi.

 

„Ca să concluzionăm: dacă vrei să menţii intacte facultăţile intelectuale, să te bucuri de o sănătate bună, să fii voios la sfârşitul vieţii, să îţi păstrezi puterea, imaginaţia, memoria şi vederea neafectate, abţine-te de la prea mult sex cu femei. O dată pe săptămână este destul, iar mai des de două ori pe săptămână dăunează“, considera Ashton.

 

Sursa: clicksanatate.ro