Scandal la Ministerul Transporturilor! Studenții sunt revoltați pentru că au pierdut reducerea de călătorie cu trenul

Data publicare: Luni, 04 Septembrie, 2023 Total: 793 accesari

Scandal la Ministerul Transporturilor! Studenții sunt revoltați pentru că au pierdut reducerea de călătorie cu trenul

Revoltă în rândul studenţilor care, începând de duminică, 3 septembrie a.c., n-au mai primit legitimații de călătorie cu gratuitate sau cu reducerea de 50%.


Anunțul a fost făcut de reprezentanții CFR Călători, care au precizat faptul că, începând din 3 septembrie eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere doar pentru elevi, nu și pentru studenți.


Studenții rămân fără reducere la călătoriile cu trenul, iar elevii beneficiază în continuare de gratuitate la transportul feroviar.

"Începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023", informează CFR Călători.

Și compania feroviară privată Softrans a anunțat că se aliniază acestei decizii și suspendă reducerile pentru studenți.

Studenții sunt extrem de revoltați de schimbarea bruscă de moment: în locul reducerii de 90% la călătoriile cu trenul, reducere promisă de la începutul anului 2023, aceștia s-au trezit că le-au fost luate toate beneficiile.

Totuși, studenții care și-au achiziţionat în avans legitimațiile de călătorie vor beneficia de reducerea acordată, au transmis cei de la compania Softrans.

Această decizie a fost luată ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 199/2023, care aduce noi facilități pentru studenți, dar fără norme metodologice definite.