20 de călători împreună cu personalul unui tren care circula de la Arad la Oradea au reușit să iasă la timp din trenul mistuit de flăcări

Data publicare: Sambata, 02 Septembrie, 2023 Total: 845 accesari

20 de călători împreună cu personalul unui tren care circula de la Arad la Oradea au reușit să iasă la timp din trenul mistuit de flăcări

Un tren REGIO de călători cu două vagoane care circula de la Arad la Oradea a luat foc la doar 4 kilometri distanță de oraș, între localitățile Livada de Bihor și Oradea, în cursul zilei de vineri.

 

Călătorii aflați în tren s-au speriat îngrozitor când și-au dat seama că trenul în care se aflau a luat foc. Din fericire, din cei  aproximativ 20 de călători au reușit să coboare la timp din trenul în flăcări și nimeni nu a fost rănit, aceștia alegându-se doar cu o sperietură zdravănă.

 

La sosirea forțelor de intervenție, flăcările cuprinseseră deja tot trenul, iar incendiul era unul violent. Pompierii au localizat imediat incendiul, iar după ce l-au stins au trecut la înlăturarea efectelor negative ale acestui  eveniment.

 

Nu este cunoscută cauza de la care au izbucnit flăcările, însă auoritățile au demarat o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de producerea acestui incendiu.

 

Trenul care a luat foc este vechi de aproape un secol, el fiind fabricat în anul 1939 la Uzina Malaxa.

 

"Este o problemă pe care nu o avem noi că ţară în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă.

 

Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou. Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi", a declarat Sorin Grindeanu, la Timişoara, după ce a fost întrebat cum comentează izbucnirea unui incendiu la un tren de călători din Bihor.



Andrada Bobiș