Parlamentarii PSD Arad au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Data publicare: Luni, 26 Iunie, 2023 Total: 266 accesari

Parlamentarii PSD Arad au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Deputații PSD Arad, Mihai Fifor și Adrian Alda, împreună cu senatorul PSD Arad Eusebiu Pistru, au votat astăzi în ședința reunită a Parlamentului eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

 

"Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor era absolut necesară pentru ca apoi să avem legitimitatea de a vota tăierea celorlalte pensii speciale. Spre deosebire de alte partide, care doar au spus că vor să elimine aceste pensii, dar nu au făcut nimic când au fost la guvernare, PSD duce la capăt acest proiect și obține un vot de adoptare în Parlament.

 

Reprezentanții poporului nu trebuie să fie mai „speciali” și să aibă privilegii față de cei pe care îi reprezintă.

Spre deosebire de reducerea celorlalte pensii speciale, care reprezentau un jalon în PNRR, eliminarea pensiilor speciale parlamentare nu au fost incluse în acest program și nu reprezentau un angajament față de Comisia Europeană (intenționat sau nu, USR a omis să le treacă!). Așadar, nu exista o presiune de la Bruxelles pe acest subiect (mai ales că Parlamentul European oferă pensii speciale euro-deputaților).

 

A fost o decizie voluntară a PSD din perspectiva principiului de echitate socială și a legitimității publice de a realiza reforma pensiilor speciale. Ar fi fost imoral ca parlamentarii care, prin votul lor, vor reglementa tăierea pensiilor speciale pentru alte categorii să le mențină în cazul lor.", afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.