Cod roșu la Moscova. Posibilă lovitură de stat. Mercenarii Wagner au intrat în Rusia și au ocupat Rostov fără a întâmpina rezistență din partea armatei ruse

Data publicare: Sambata, 24 Iunie, 2023 Total: 895 accesari

Cod roșu la Moscova. Posibilă lovitură de stat. Mercenarii Wagner au intrat în Rusia și au ocupat Rostov fără a întâmpina rezistență din partea armatei ruse

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner a declarat azi noapte pe canalul său de Telegram, amenințând că va distruge tot ce îi stă în cale în cazul în care va întâmpina opoziție din partea Ministerului rus al Apărării.

 

„Deocamdată, am trecut granițele de stat în toate zonele. Polițiștii de frontieră au venit spre noi și i-au îmbrățișat pe luptătorii noștri.

 

Acum, intrăm în Rostov. Unitățile Ministerului Apărării, de fapt, recruții care au fost aruncați să ne blocheze calea, au plecat.”

 

„A pus împotriva noastră băieți de 18 ani. Ei sunt ca niște copii și nepoți pentru noi. Prin urmare, acești flăcăi vor trăi și se vor întoarce la mamele lor. Noi luptăm doar cu profesioniști. Dar dacă cineva ne stă în cale, vom distruge TOT ce ne stă în cale.”, a mai spus Prigojin.

 

Guvernatorul regiunii Rostov din Rusia  le-a cerut locuitorilor să rămână în case. Vehicule militare ruseşti au fost văzute pe străzile din Rostov pe Don, dar şi la Moscova, unde măsurile de securitate au fost sporite, după ce şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a susţinut că trupele sale au intrat în Rusia, potrivit BBC, citat de news.ro.

 

"Serviciile speciale, agenţiile de menţinere a ordinii, adică Ministerul Apărării, FSB (servicii de securitate), Ministerul de Interne, Garda Naţională, îl informează în permanenţă Preşedintele (nr. Putin) cu privire la măsurile luate pentru implementarea instrucţiunilor ce le-au fost date", a declarat agenţiilor de presă ruse purtătorul de cuvânt prezidenţial Dmitri Peskov.

 

sursa: știripesurse

Foto: Twitter