Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare. Cumnatul lui Mircea Geoană condamnat la 6 ani de închisoare

Data publicare: Vineri, 26 Mai, 2023 Total: 594 accesari

Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare. Cumnatul lui Mircea Geoană condamnat la 6 ani de închisoare

Fostul ministru de Finanțate Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căi ferate București-Constanța. Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, iar în cazul lui Cristian Boureanu s-au prescris faptele.

 

Totodată, instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

 

În anul 2020, fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani şi şase luni de închisoare, iar Cristian Boureanu, la patru ani şi trei luni de închisoare, în dosarul legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti. 

 

„Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017,  respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate, a transmis DNA, în noiembrie 2019, odată cu trimiterea dosarului în instanţă.