A patra zi de grevă generală în școli și grădinițe. Protest cu 15.000 de angajați din Educație în Piața Victoriei din București

Data publicare: Joi, 25 Mai, 2023 Total: 514 accesari

A patra zi de grevă generală în școli și grădinițe. Protest cu 15.000 de angajați din Educație în Piața Victoriei din București

Liderii de sindicate din Educație au anunțat în urma negocierilor de miercuri seară că și joi, 25 mai, va fi grevă generală.

 

Abia joi la ora 12:00 vor prezenta un răspuns oficial Guvernului, la oferta făcută miercuri seară de Executiv, după ce se vor consulta cu liderii din teritoriu. „Până acum, mesajele care vin sunt de respingere a acestei oferte”, spune liderul FSLI, Simion Hăncescu.

 

Oferta Guvernului pentru reprezentanții profesorilor nu conține majorarea salarială cerută de profesori și a fost prezentată după 4 ore și jumătate de discuții de Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului și singurul om condamnat penal din echipa premierului Ciucă. Executivul a propus acordarea unui card pentru cadrele didacctice și auxiliare  cu 1.000 de lei în luna iunie și 1.500 în octombrie.

 

Azi, 25 mai, circa 15.000 de angajați din Educație vor protesta la ora 12.00 în Piața Victoriei din București după refuzul constant al guvernanțților de a purta negocieri reale.

 

Sursa: edupedu.ro

Foto: FSLI/ Facebook.com