A murit Tina Turner, zeița mondială a stilului rock and soul

Data publicare: Miercuri, 24 Mai, 2023 Total: 880 accesari

A murit Tina Turner, zeița mondială a stilului rock and soul

Tina Turner, mingea de foc cu voce răgușită care a învins abuzul domestic și ambivalența industriei de a deveni una dintre cele mai curajoase, mai vibrante și mai inspiraționale interprete ale rock and soul, a murit miercuri, 24 mai, la vârsta de 83 de ani.

 

Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa sa din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția, a declarat purtătorul ei de cuvânt

 

Tina Turner a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală. Vedeta născută în SUA a fost una dintre cele mai iubite cântărețe rock. În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

 

Tina Turner, pe numele real Anna Mae Bullock, şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

 

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970. Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant,

 

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei.