8 migranți ascunşi în 2 autoturisme în portbagaj sub un morman de haine, depistați de polițiștii de frontieră în P.T.F. Nădlac II

Data publicare: Marti, 23 Mai, 2023 Total: 728 accesari

8 migranți ascunşi în 2 autoturisme în portbagaj sub un morman de haine, depistați de polițiștii de frontieră în P.T.F. Nădlac II

În data de 21.05.2023, în jurul orei 22.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, în vârstă de 26, respectiv 36 de ani. Bărbaţii conduceau două autoturisme înmatriculate în România.

 

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra celor două autovehicule. Astfel, în ambele mijloace de transport au fost descoperiţi, ascunşi în portbagaje și pe bancheta din spate a acestora, sub diverse obiecte vestimentare, în total, opt cetățeni străini.

 

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, care au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale.

 

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii  srilankezi depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.