Ziua în care riscați creșterea nivelului glicemiei. 21 aprilie - Ziua Internațională a Turtei Dulce

Data publicare: Vineri, 21 Aprilie, 2023 Total: 1712 accesari

Ziua în care riscați creșterea nivelului glicemiei. 21 aprilie - Ziua Internațională a Turtei Dulce

Turta dulce este un produs de cofetarie din făină care este facuta dintr-un aluat special. De obicei se frământă cu miere, deși astăzi se folosește din ce în ce mai mult siropul de zahăr obișnuit.

 

Turta dulce este foarte populară în multe țări, și are o istorie foarte bogată.

 

Turta dulce este menționată în scrierile egiptene și romane. Romanii le numeau „panus mellitus”. Acestea erau prăjituri cu miere, aluatul pentru care se frământa și cu miere. Vechii egipteni coaceau pâine cu miere, care poate fi considerată și prima turtă dulce.

 

sursa: Inginerie Didactică